Here we come

Oj, har verkligen inte hunnit med att blogga i dag. Imorse gick bara runt och lala och tyckter jag hade hur mkt tid som helst på mig. Ajsan bajsan. Blev en jäkla fart där på slutet.

Samma sak nu. Har packat i räcerfart då jag och bruwr åker upp och joinar våra genbärare i husvagnen denna helg. Mysigt värre ska det bli.

Såå, hörs på söndag gott folk! :)

Ha en trevlig helg!


check, check

Jäklarns vad jag hunnit med saker.. Kanske inte de allra viktigaste men ändå...:

- Powerwalka check
- Duscha check
- Slänga ihop en smarrig lunch, samt någon form av middag check, under arbete
- Plocka i ordning allt smått som ligger och stökar till i mitt rum
- Göra alla tjejbestyr som man gör varje dag check

Jaa, ni ser ju vad jag sparat :P Man får ju inte vara dum, lr är det just dum man är kanske?

Under min promenad kom flytt-tankar upp i huvudet igen. Dem ger sig inte. Kom på att det bästa sättet för mig att komma ut ur boet är att flytta utan att jag märker det. Det mest ultimata vore om jag hade en pojkvän som bodde i stan och som jag liksom sov hos mer och mer - tills dess att jag inser att jag bor där. Det finns bara två små krux med denna idé. Nämligen:

1. Jag har ingen pojkvän
2. Jag vill inte ha pojkvän

Två rätt stora krux om man tänker efter. Hela min idé föll ju på dem små kruxen. Haha..

Annars ringde jag till fel genbärare dag, skulle ringa till XX men ringde XY men sicken felringning sen då. XY bad mig ta bilen till stan i stället för bussen då han behövde något från kontoret leverarat till sig. Thanks dude! :)

Time to check out the linserna :)

Kram, kram!

Are you a pushy one?

Go möra, go möra Sverige. Nu är jag redo för allt nytt, precis så känns det. Nu ska jag tillbaka in i ringen och fightas. Har rymt lite från det ett tag nu. Time to face it!

Älskade och söta genbärare XX sökte efter lägenheter åt mig i går. Ställde mig i kö på x antal stycken. Är ca. 143:e i kö på varje. Vad är oddsen tror ni? :P I vilket fall som helst kunde jag inte somna i går utan låg och tänkte på flytt och allt vad det kan innebära. Samma imorse, vaknade innan klockan och så var hjärnan igång igen. Jag vet inte hur jag ska kunna flytta. Vill jättegärna på ett sätt men jag vill inte lämna boet för fem öre. Hade typ ångest imorse. De flesta av mina kompisar har redan lämnat boet och kan någon förklara, har man ingen ångest???

Har min första föreläsning i dag, mellan 16-18. Härlig tid :) Tar bussen runt två vilket betyder att jag har tid över nu på fm. Kommer säkert inte enas hinna hälften av vad jag har tänkt. Mina planer är:

- Powerwalka
- Duscha
- Slänga ihop en smarrig lunch, samt någon form av middag
- Plocka i ordning allt smått som ligger och stökar till i mitt rum
- Göra alla tjejbestyr som man gör varje dag

I stället för dagens citat kör vi på gårdagens citat! Min kära Ajni berättade en liten story ur sitt liv när hon plötsligt kläckte ur sig orden: - Sluta vara så pushy! (Inte riktat mot mig, puuh!) Ordet "pushy" är mer än välkommet in i mitt ordförråd, vilket klockrent ord. Don't you agree?!

Dags att röra på sig...

See you later.

There was a time...

Där jag satt i soffan och njöt av att titta på värdelösa program och med gårdagens Aftonbladet i knät började ångesten krypa längs ryggraden.. Kallt svett började synas i pannloben (kallsvettig alltså...). Måtte mina bloggbesökare få veta vad som hände i dag! Så nu ska ni få höra...

Det var en gång en busstur. Det var en förträfflig eftermiddag då solen sken och man kunde höra trädens sus viska i örat. Det bara sprätte i kroppen där man gick gatan fram.. No, no and no... Låt oss ta det snabbt och enkelt. Satt på bussen hem och småläste "Metro" när jag blev supertrött. Höll på att somna när jag plötsligt vaknar till av att hela jag, och då skämtar jag inte, hoppar till. Båda armarna och båda benen studsade. Detta med en fullproppad buss. Tjejen jag satt bredvid lade nog märke till mitt sprattelgubbe-försök, samt tjejen på ca 13 jordsnurr (Shiit, när använde man det uttrycket senast?!) som stod precis bredvid mig i gången.

Inte så att jag skämdes men jag har ju haft större lust att somna om i mina dar.. Så vitt jag vet somnade jag gott där jag satt sen, utan ryck :)

And that's the cookiecrumble. (Rätt skrivet?)

Ciao...



Talkietalkie

Ingen lust någonstans att blogga.. Bläää! Dock känner jag ett tvång att snabbt berätta om dagen...

Franskaprovet jag gjorde imorse vad mördarsvårt. Inte mördarsvårt i bemärkelsen seriemördare utan mer en mördare som är kvar på level easy. Typ stickmord (det heter väl så om man dödar någon med kniv?) Haha, hajar ni svårighetsgraden på provet? :D Nej men jag trodde det där skulle vara lite som i piece of cake men grab my ass! Blir till att plugga gärna i höst :) Men men, skönt att veta det iaf.

Well, mötte upp Jossan at work efter provet. Blev lite talkietalkie innan jag snällt fick låta damen fortsätta arbeta. Vidare körde jag och min allra käraste Ajni en meet-up. Mycket angenämt. Trevlans värre. Pratade om allt som vi missat sedan februari. Allt detta skötte vi under en lunch, ett glasstopp vid ån samt affärskikning :) Vilken pingla hon är, den där Ajni :) Vi är liksom, hur ska jag säga... Good friends :)


Me and my Ajni!

Nu har det blivit Cupido-lunch två dagar i rad. Okej att det antagligen är Svennelandens godaste salladsbar men hey, cool down. I övrigt har jag inte betalat för någon utav dem... Har mkt att leva upp till höst men det tror jag vi fixar till i nationsdimman :P

Som ni kanske märker i inlägget är jag mindre seriös, är ganska så trött om jag får säga det själv. Bäst att lägga ned innan jag fortsätter och dryga med konstiga fraser etc. Hehe..

Take care allesammans.

Bättre blogglycka imårn, Märtan! :)

Fransk polis?

Shit. Verkligen asså. Jag kom hem halv tio. Har varit en lååång dag. Kom in vid tolv till stan men infot för franskan började inte förrän två (var ju tvungen att vara i tid, tyckte genbärarna mina.. Jo, precis...). Träffade på en kille som också skulle läsa franska, lr han chansade lite och fick en plats. Trevlig prick. Precis innan vi skulle gå in i salen kommer en old classmate, närmare bestämt Sonja. Nu är vi klasskompisar igen då, lr kollegor som dem sa på infot. Haha, kollegor.. Aja.. I övrigt blir det väl kul att plugga franska i höst. Var bara lite info vi fick så jag lyckades inte få något riktigt intryck av det hela.. Det kommer väl :P

Vidare blev det lite käk med Sonja innan jag begav mig mot Polishuset. Där skulle jag lyssna på information om polisyrket. Var väldigt intressant men jag vet inte om jag skulle palla att vara polis. Tror inte jag skulle kunna gå ur uniformen när jag är ledig. Psykiskt nedbrytande med andra ord. Men samtidigt, jäkla coolt att vara polis :)

Usch, mitt huvud dunkar.. Måste hoppa ner i sängen. Ska liksom hoppa på bussen 6.35(!) imårn, detta för att vi har diagnostiskt prov mellan 9-12. Är frivilligt men känns bra att göra det så man får en överblick över var man ligger, vilket i sin tur berättar om hur dödande teminen kommer att bli (som en av dem som informerade så fint uttryckte det...).

Det har alltså gått en dag och jag vill inte pendla i höst. Hur ska detta sluta?! Var nära att köra en sleep-over at Sonja's. Känns mest tragiskt, hehe.. Och det värsta av allt! Mamma sa till mig när jag mer lr mindre krävde tillbaka mitt rum att jag ändå skulle vilja flytta efter någon månad. Jag har varit hemma ungefär en månad och vad vill jag??? Usch, det är så jobbigt när föräldrar får rätt.. Haha..

Nej, nu måste jag sova..

Hoppas ni haft en bra dag!

Slappisdagar finito

Snart är det slut på inte-ha-något-att-göra-dagar-för-Märta. Tror faktiskt jag tycker det ska bli skönt, har levt ett slapparliv i en månad nu så det är väl på tin med en förändring. Och som gubben i lådan (nästan) börjar allt nytt imårn. Då är det nämligen information för min kurs. Ska bli intressant! :)

Så, vad har Märtan gjort en slappisdag som denna? Gick upp 9.30 trots att jag hade bestämt mig för 8.00. Snooze och dålig självdisciplin är ingen bra kombination, hugaligen... Men trots en slappisdag tog jag mig ut i spåret för en 2.5 km tur. Med en följeslagare. Hade tänkt powewalka men då inte Harry hade fått sin morgonprommis tänkte jag om. Den lilla sparveln sprang bredvid mig hela tiden, han som alltid luktar på allting.. Hehe.. Jag skulle nog kalla turen för joggning. Ni har ju inte läst så mycket om träning på senaste vilket är sant, jag har undvikit det där med träning. Är fan skitjobbigt att börja om. But I will come back - it's a promise to myself!

...

Märtan överlevde "massagen". Tänker inte kalla det massage då det var allt annat än massage, så som man generellt ser på massage. Vi hade en härlig konversation under massagen - jag svor och verkligen påpekade hur förbannat jäkla ont det gjorde. Ja, ni kan inte föreställa er smärtan. Jag vet att jag lever, så det är väl positivt? :P Det värsta av allt är att jag ska dit en gång till den här veckan... Någon som vill byta kropp i några dagar?

Kikade förbi damträningen efteråt, kunde inte hålla mig längre :P Jag skulle ljuga om jag inte blev lite sugen... men inget denna säsong. That's for sure!

Herregud, hur lång tid kan det ta innan man är klar med ett inlägg??? Det första skrev jag ju vid tre... Jisses :)


Aïe!

Oj, började skriva ett inlägg runt klockan tre men saker har kommit mellan hela tiden och nu hinner jag inte skriva klart det. Ska nämligen på massage nu, OCH var inte avundsjuka..! Kommer inte att vara skön massage utan han ska gå på min lilla rumpa. Och som det kommer göra ont. Skulle helst av allt köra världens tequilarace innan så jag mer lr mindre däckar där jag ligger på massagebänken.. Ungefär så skönt ska det bli. Åhh...

Berättar sen hur det var..


ditten och datten

Märtan goes trött! Jobbade ju mellan 6.45-16.30 i dag men ibland kan man undra om jag kan kalla det att jobba. Var huur lungt som helst i dag. Lite av vad jag gjorde på jobbet i dag var att måla naglarna på en tant, sitta på balkongen och snicksnacka, läsa tidning, tittade på Allsång på Skansen (årgång -97 kanske...) :)

Efter jobbet körde jag och Mimmie en reunion, vet inte när vi sågs sist. Goffa och Buzz kan man kanske sammanfatta vår lilla träff. Men det var trevlans :)

Well, well.. Just det ja, i går blev det ju stan (åkte nio, någon var trött i bilen och ja, hon heter Märta. Jösses...) Var en jättemysig dag med min kära vän Mikaela. Hon hade tagit på sig spenderarbrallerna dagen till ära. Men så het hon var i sina inköp sen då. Dra mig baklänges! :) Annars provade jag en kappa eller snarare kappan. Jäklarns vad hottie den var. Är egentligen inte precis en sån jag är ute efter men fasen, strålade ju tydligen i den så då måste den ju va fin?! Hmm.. Framtiden får utvisa om vi ska bilda gäng i höst.

Nej, pallar inte mer nu. Soffan och söndagsbilagorna vore ju nåt. Satt knappt vid datorn i går och verkligen typ ingenting i dag heller.. 1-0 Marthina. För övrigt fungerar inte internet på min dator längre. Skulle fixa så jag kan sitta var som helst med den men allt slutade med att jag inte har internet alls.. Ska vi se det som ett misslyckande?

I morgon börjar veckan då en ny del av mitt liv börjar... :)

Hoppas ni har haft en bra helg!

Kram, kram

Ledtråd: Kallt. Vilket land?

Det är fredag. Första kvällen på helgen. Okej, när jag postar detta inlägg är det lördag men just nu är det fredagkväll. Sluta babbla och kom till saken. I kväll var den kvällen då jag kunde göra något riktigt skoj för i mårn blir det lugna puckar eftersom jag jobbar 6.45-16.30 på söndag. (Vill bara meddela att det är ganska svårt att skriva när man har ett hundhuvud vilandes på ena armen....) I vilket fall, hade hoppats på något riktigt kalasigt en afton som denna men blidde spelkväll med syskon och svägerska. Lr vadå men blidde, det var hur kul som helst. Har skrattat hela kvällen. "Med andra ord" är såå roligt! Finns så många roliga citat jag skulle kunna skriva men jag bjuder på ett, ett jag myntade.
          Fick "Island" och det första jag säger, lr snarare stammar fram är - kaa - llt. Sen börjar jag asgarva och kan inte säga något mer. Jag skrattade för min ledtråd var så sjukt rutten. Den var ju inte sådär farligt långsökt egentligen men... Vi fick ingen poäng den gången. Vilket ni kanske redan förstått?! :)

Annars uppstod ett mindre drama då Harry fick ett getingstick. Mamma har sagt om och om igen att Harry inte får jaga getingar. Helt plötsligt när vi spelar spel börjar han pipa (läs: gråta) och haltar. Getingjävel! Han undkom tack vare snabba insatser. Neej, så farligt var det inte men man blir ju alltid lite extra orolig när det är en bebis det handlar om, visst då?! :)

Åhh, på tal om Harry ska jag berätta en faktiskt rätt hemsk sak. Harry är ju våran lilla bebis men han är ju ändå en hund. Svår balans där mellan ibland. Joo, Harry gillar inte att åka vår nya bil och vi tror det beror på att han inte ser så bra. En dag när han och jag skulle åka i väg blir jag helt ställd när jag öppnar bildörren för... Där, i baksätet, är min gamla bilstol. Första tanken är att Ahh, min kusin har åkt med mamma och pappa. En tiondelssekund senare slår det mig. Mamma och pappa (det var pappa) hade lagt in den i bilen för att Harry skulle komma upp lite och se bättre. Är inte detta tragiskt??? Joo, det är det! Jösses.

Nej, nu ska jag och Harry sova lite. Blir ju upp i ottan i mårn. Ska åka mot stan klockan nio. Herregud, övervägde allvarligt att ta bussen senare för att få sova längre. Vad är det med mig?!

För övrigt har det aldrig varit så många inne på min blogg på en dag som det har varit i dag. Sen att vissa kanske gått in ett par tre gånger är en annan sak :P

Gud vilket ointressant inlägg. Haha.. Stackars er som läst igenom detta. Men jag har inte så händelserika dagar nu för tiden :)

Sleep tight!

Hon och han

Åhh.. Har precis pratat med min kära vän Anna. Vi har krånglat fram och tillbaka i en veckas tid. Liksom inte tajmat varandra och glömt att höra av oss (läs: Märta). Men i dag så gick det vägen. Åhh. Saknar den tjejen och när man pratar med någon man var au-pair tillsammans med dyker ju miljoner minnen och tankar på Paris upp. Bring me back!

Efter vårat samtal har jag nu ännu mer frågetecken i mitt huvud om hur jag ska styra upp de närmsta åren av mitt liv. Gud så jobbigt det kan vara ibland. Hehe.. Nu har vi liksom planerat lr det poppade upp idéer om pluggande och resande. Hur ska jag få det här att gå ihop?! På något sätt ska det väl gå. Kan inte den där JC-mannen komma och ta mig med storm så jag tappar suget på att resa. Nej, fy fabian. Inget sånt ska få stoppa mig!

Har ju inte berättat om JC-mannen och min lilla fling. Hämta en kopp te, en ostsmörgås och sätt dig bekvämt för här kommer en lovestory utan dess like. Here it goes...

Mamma, jag och min bror d.y åker till Valbo köpcentrum för att kika i affärer. Kilar in på JC och såklart att det där
hettot jobbar. Kikar lite extra åt honom där man går och "kikar" på kläder. Haha.. Efter x antal affärer bestämmer sig mammsen för att gå tillbaka till JC och köpa ett par byxor. Väl där går vi ändå runt och klämmer och känner på kläder, fastän hon hade bestämt sig. Och nu, ställ ner koppen för nu kommer the thing.
        Jag står där och klämmer på ett par jeans när han går förbi mig, tar på min arm (okej, min kavajärm men den satt ju på min arm så jag säger armen) och säger något i stil med
- Snygg kavaj. Riktigt snygg! Jag får fram ett tack och när han gått ett par meter flög jag tillbaka till fjorton års åldern. Fnittrar, berättar för mamma och bror vad som hände och blir antagligen röd i fejset (och det blir jag inte ofta!). Därefter gick jag och fnittra och återberättade vad som hände hela tiden. Hela dagen kanske jag ska skriva. Drog rejäla slutsatser kan jag säga. Haha.. På kvällen berättade jag för pappa också - samma fjorton-års-fnitter kom tillbaka och jag var huuur löjlig som helst.

Skrattar för mig själv när jag skriver detta för jag var verkligen hur fjantig som helst. Här var det inget moget beteende what so ever. No, no! Men jag lovar er.. Nästa gång jag går in där kommer jag titta ännu mer åt hans håll. Jag menar, vi är ju så gott som tillsammans. Lr hur?! :D Att han har en ring på fingret är nog bara att han var för trött den där morgonen och satte den på fel finger. Han är INTE förlovad. Okej?! :)

Nej, back to earth tjejen...

Bad pappa ringa Mimmie för att be henne ringa mig. Desperat tjej -08! Dock svarade hon inte så jag får väl vänta helt enkelt...

Skulle egentligen bara skriva att jag hade pratat med Anna och det var trevligt. Tappade tråden lite kanske man kan säga :)

kram på er!

Call me, call me.

Imorse var jag duktig (i mina ögon sett...) då jag steg upp tjugo över åtta - 08.20 - för att se på bordtennis-kvartsfinalen. Jag steg alltså upp för att titta på pingis. Kikade på Jörgens match i går och blev helt fångad. Tror mamma är lite förvånad över min entusiasm, hehe.. Har liksom aldrig ens brytt mig om pingis. Nu har jag mognat lite :P Utan mitt stöd hade Jörgen kanske inte vunnit kvarten?! Nu är jag med honom ända till finalen, men där tar vårat förhållande slut.

Är så stolt över min dag hittills.. Lr fasen, är klockan redan tolv?! Aja, innan jag satte mig vid datorn var jag lite småstolt. Gick en lång promenad med Harry efter K1 (så heter det väl när dem paddlar kanot lr vad det är?) och då var klockan i runda slängar kvart i tio, så vi var liksom färdiga rätt tidigt i dag. Men nu blev jag ju megabesviken att jag inte tog fasta på det där. Jäkla bloggar. Tar fan en evighet att komma igenom alla. Jag är verkligen bloggberoende. Jobbigt men ändå så underbart - det där ruset ni vet :P I mårn ska jag nog ta och räkna alla jag kikar igenom, om jag vågar. Är säkert en 20 st. Lr det kan jag ju göra under min runda no.2. Tragiskt Märta, tragiskt.

Just nu sitter jag i ett dagens i-landsproblem. På riktigt. Vill få tag på Mimmie men hon svarar inte på hemtelefonen och jag kan inte ringa till mobil från hemtelefonen. Slängde ihop ett medd. och skickade men nehee, det gick inte. No money left. Ingen annan mobil ligger kvar hemma i huset heller. Jag kan alltså inte få tag på kvinnan. Så, Mimmie, om du läser detta så kan du väl höra av dig?! :) Haha..

Nu får jag ta och göra ett ryck...

Ha en underbar fredag!



Zombie...

Det är nu jag önskar att jag skrev ett inlägg imorse... Får vara kortfattad, lr försöka rättare sagt. Detaljmänniskan Märta har svårt att korta ned! :)

När jag vaknade i morse tänkte jag för mig själv Guuud vad skönt med sovmorgon! Vad har jag hamnat i för dvala egentligen?! Har haft sovmorgon i två veckor, jobbade en dag, en halv om man ska vara petig, och är sedan överlycklig när jag får sovmorgon igen dagen efter. Come on! När jag steg upp gick jag direkt och lade mig i mamma och pappas säng, kravlade mig sedan upp ur deras säng efter ett tag. Efter frukosten blev det soffan och OS och gissa vem som slumrar i soffan. Alltså jag var helt slut. Vad är det för fel... För mycket sömn mån tro? Ändring måste det bli iaf, vill ju inte sluta som en zombie. Något jag är på god väg att bli!

Annars blev det en heldag i stan med familjen. Mina genbärare letade säng. Är glad att bror joinade oss efter skolan, honom har man riktigt roligt ihop med. Haha..

Just det ja. Kilade in på Elgiganten för att höra lite om min kamera. Precis när man stegade in ska finalen på 200 m  börja. Vi stod några stycken helt tysta och tittade. Var lite småroligt. Kändes som om allt stannade upp. Men han är rätt bra den där gossen :) Jaja, i vilket fall som helst så fick jag reda på att det är billigare/ lika dyrt att köpa en ny istället för att laga den jag har. Vet vilken jag ska köpa också så snart har jag en kamera igen. Feels good! Blir en rosa mojäng :)

Just nu spelar Sverige mot Frankrike i fotboll och jag kände att jag var tuvngen att ringa min franska vän, som mot all förmodan svarade denna gång. Jättekul! Fick snacka lite franska. Vännen, lr JT som han kallas i folkmun :) ringer strax. Ska bli superskoj att få prata lite franska.

På återseende!

Kram på er.

05.45

Efter att jag skrev sist har min hjärna verkligen gått på högvarv, and it still does. Vill inte. Orkar fortfarande inte. Alldeles för många tankar. Därför har jag inte skrivit något.. Har tänkt skriva lite om saker och ting sedan jag började med bloggen men kände mig inte och känner mig fortfarande inte riktigt redo. Some day...

I dag har jag gjort lite saker jag inte gjort på väääldigt länge. Gick upp kvart i sex. Skriver det igen så ni verkligen förstår. Kvart i sex. Har inte gått upp så tidigt sen i januari tror jag. Lyxigt va?! :) Att gå upp var min första "nya" sak, därefter åkte jag och jobbade på Tallis. Var härligt att vara tillbaka hos tanterna och farbröderna. Gillar verkligen att jobba där. Gick dubbelt i dag för att komma tillbaka in i rutinerna då jag ska jobba hela söndagen. Jobbade mellan 6.45 - 12.30. Inte så många timmar, men tillräckligt för att vara helt slut när man kom hem. Samtidigt som Holmen kämpade mot ett OS-guld, kämpade jag mot sömnen. Han förlorade och så även jag. Nu är jag pigg igen :)

En sak jag är riktigt glad över är att jag nu är taggad inför hösten och vad den innebär. Det ringde en tjej från universitet i går kväll och informerade mig lite. Fick bland annat veta att jag kunde kika på schemat, och när jag väl gjorde det så infann sig en känsla jag länge velat känna. Suget. Nu är jag verkligen taggad för att läsa franska i höst. Känner mig smått lättad över detta, skulle vara väldigt jobbigt att läsa franska om det skulle kännas som ett måste.

Nu ska jag.. aaa.. Vad ska jag göra.. Nej.. Back till ditt normala jag Märta. Yes, please!

Take care!

Kaos

Kaos, kaos, kaos...

Min hjärna arbetar utav bara sjutton denna kväll. Vill inte det. Orkar inte det. Ahhhh!

Ska nog ta och hoppa i säng, somna och vakna upp i morgon och bara ha en lugn och sansad hjärna igen.

Seems like a good idea, no?

Sleep tight!

Kulturkrock

Är så glad att Camilla lämnade Sthlm bakom sig för att spendera en helg ute på landet. Har varit helmys. Kul att vi verkligen träffades, för ofta blir det att man snackar och sen händer inget.

Nåja.. Let's take it from the beginning :)

Hämtade kvinnan vid stationen för att sedan traska runt lite på stan i väntan på "tekoppen" då vi skulle ta en kaffe ihop. Blev en snabbis då vi var tvungna att bege oss hemåt. Men måste nämna att det var sjukt kul att vi, tre tjejer som träffades och blev vänner i Paris, sågs i Uppsala.

På hemvägen åkte vi förbi en hage med får och Camilla, the girl from the big city, kläcker ur sig något i stil med - Shit vad sött med får. Hej hallå kulturkrock?! :) Annars gick partytagget upp och ner under kvällen men till slut bestämde vi vad vi skulle göra. Blev Heby. Var jättekul att träffa folk man känner lite ytligt sådär men det var väl det. Var dansband på scen men oftast brukar det ändå vara lite blandad musik men icke sa nicke. Dansband ut i fingerspetsarna.

Lr vänta nu.. Kvällen hade ju sina komiska saker man kommer att minnas.. En sak jag kommer att minnas är denna:

Julia tyckte vi skulle köra på. Skitbra tyckte vi som hade med oss för lite pengar. Julia tyckte vi skulle testa "hennes" ställe... Hoppar över ett staket och kommer in på en gård när en ficklampa tänds helt från ingenstans. Camilla och Julia hoppar över staketet igen och går bort en liten bit medan jag, smartass no.1, ställer mig bakom ett fnutteträd (säkert ett äppelträd de planterade förra året), kikar ned på marken och drar slutsatsen att jag står i skuggan och inte syns. Ficklampan släcks och jag börjar gå tillbaka mot tjejerna när jag plötsligt märker att den så kallade ficklampemannen kommer gåendes över gården.. Vi springer därifrån, genom folkhavet och stannar först på andra sidan där alla andra skulle planka.

Läskigt or what! Själva situationen var läskig men vilken creepy människa som sitter och håller vakt med ficklampa hela kvällen. Fanns det inget bra på tv:n lr? Hehe..

Blev plankning in iaf.... Behöver jag nämna att vi inte försökte på Julias ställe igen? Haha..

Världens bästa pappa kom och hämtade oss när dansbands-galejet var över. Sååå skönt att få sova hemma, i sin egen säng!

Buss in till stan i dag, lunch på donken och när vi var på väg mot stationen pratar vi om hur hon såg på tifen, landet och oss. - Man märker ju att man åker norrut fick man till svar. När hon skulle härma hur hon tycker vi låter körde hon på norrländsk dialekt lr nåt i den stilen. Herregud :)

Ja men just ja.. Medan vinet pimplades i går kväll diskuterade vi hur vi ser på stockholmare och hur dem tror att vi ser på dem. Oj,oj,oj vad olika det blev :)

Men jag gillar min lilla stockholmska jättemkt iaf :)

 

Once upon a time in Paris.

Nu... Film!


Förlust

Oj vad tiden går. Redan halv tolv och jag har bara kommit så långt att jag ätit frukost. Magen är inte ens mätt men orkade fixa mera frukost. Dumt, jag vet! Har inte borrat garrarna, fixat mig någonting och sitter i sovshorts och tischa. Om två timmar ska jag vara på väg till stan. Känner hur stressen kommer in över mig.. Hehe..

Men det skadar väl inte om jag skriver i ett inlägg innan jag tar tag i saker och ting?! :P

Min fredagskväll var hur rolig som helst. Åkte till Basta för att där kika på Bajen- GAIS. Philip och Basta var mästerkockar och lagade Jambalaya - visst låter det ambitiöst?! :) Halsduken på och Bajen öppnade starkt. Riktigt starkt.... Sen föll allt. Förlust 2-4. En tår rann nerför kinden och jag kände mig helt tom. Haha, okej så mkt fan är jag inte. Inte än :P Är lite småstolt över hur mycket jag lärde mig om laget under matchen. Längtar till nästa match :)

Annars blev det mest bara fotboll hela kvällen. I halvlek var det tv-spel i form av fotboll och efter själva matchen lekte vi fotbollsproffs.

Var hur kul som helst att träffa my old classmate igen! Philip också såklart men Basta har jag ju inte umgåtts med på jag vet inte när. Ska vi slå till på i nian?

Nej, nu har jag inte tid med detta. Måste fixa innan jag ska hämta Camilla. När hon har kommit blir det en kaffe med Frida. Vilken mini-reunion vi kommer att ha. Åhh, ska bli så kul. Därefter laddar vi för party :)

Ha en nice lördag! :)

min fars mor

Farmödrar är riktigt bra att ha. I flera syften. I dag gick jag och Harry till farmor efter promenaden för att fika lite. Efter en bit äppelpaj och vaniljsås (mums!) provade jag en blommig klänning som farmor inte kunde ha längre. Får den sys om lite så ska ni se att den blir en riktig godbit. Kul att sommaren verkar ha lämnat oss bara...

Provade några av alla hennes skor också och gissa om jag svor över att hon har strl 39 och jag 37. Usch.. Kommer ju aldrig kunna ha dem. Vissa är verkligen skitsnygga! Lr vissa.. I runda slängar är alla snygga! Suck... Testade en grå kavaj också. Även den fick hänga med hem. Axelvaddarna ska bort och sen är den helt ultimat som lite-för-stor-men-alldeles-underbar-och-perfekt-kavaj. Ska upp och kika på lite väskor en annan dag. Me likey!

Fynda, fynda, fynda :)

Fasen, spelar inte Sverige mot Tyskland just nu i denna sekund? Fanken... Mot tv:n! :)


Mmm, like it

Listen to this.
Han är bra. Riktigt bra.


Christoph Mae - On s'attache

Efter ett halvår i Frankrike började jag mjukna upp när det gäller fransk musik. Nu gillar jag den starkt :) Vad tycker ni om denna karl? Hiss lr diss?



Heja, heja, heja

I går morse var det lite småkaos och denna dag började inte heller riktigt som jag hade tänkt. Dagliga morgonmyset med Harry och en Märta som snoozar hela tiden.. Okej, så långt helt normalt. Helt plötsligt hör man någon som kommer mot mitt rum. Bror. - Kan du skjutsa mig till bussen? Jaa, då har ungen försovit sig. Som den supersnälla syster jag är hoppar jag upp ur sängen, slänger på mig första bästa kläder (repris av gårdagen?) och sen är vi på väg. Kan säga er, var inte en kort bussjakt. Var nästan inne i Uppsala när vi hann ikapp den där gula saken. Hmm.. Men vad gör man inte för sin lillebror. Han skulle ju dessutom till Sthlm och kika på Filip och Fredrik. Allt var dock inte okej, jag höll på att dö på kuppen. Av hunger.

Måste ha frukost direkt när jag vaknar, i stort sett. Tycker synd om de som inte kan äta på morgonen. Herregud, dagens bästa mål är ju frukosten! Men som ni märker överlevde jag och sitter nu med en mätt mage :)

Har fått en dum ovana på kvällarna. Klockan 23.00-00.15 är det Sex and the City på trean. När det väl är slut kan jag ju inte somna så då kikar jag ytterligare en stund på tv:n. Usch, inge bra alls! I går började jag kika på Taxi 3 (underbart att få höra franska :)) eftersom jag hade stora problem att somna. Tror insomningsproblemet berodde på att jag bäddade nytt i sängen och valde att ta bort ett av täckena (har haft två täcken i sängen i säkert 4 år...) och det satte igång tankebanorna på mig. Dock somnade jag till slut och sov nog väldigt gott - vaknade helt glad i kroppen i dag!

Jaha.. Om man skulle ta och dona lite så att dagen kan börja. Känns som om jag har en del att göra. Ska promenera med Harry samt hälsa på hos farmor. Okej, kanske inte var sådär jättemkt att göra men ska ju in till stan senare i dag så jag har inte hela dagen på mig. Hehe.. Varför jag ska till stan är för att Bajen har match och sen jag kom hem är jag officiellt ett Bajenfan. Skrev i bloggen en gång för länge sen att jag och en kompis hade gjort en deal - fick jag en Bajensjal när jag kom hem skulle jag bli ett Bajenfan. Såklart att jag fick en så numera är jag alltså Bajenfan och i dag ska jag bekanta mig lite med laget tänkte jag :P

Hoppas ni får en trevlig fredag!

Kram på er.

Dit, dit eller dit?!

Måste rensa mina tankar med mig själv nu. Får panik snart! På riktigt. Att åka till Frankrike var det absolut bästa jag gjort i hela mitt liv men nu börjar jag undra om det inte var sämsta också...

Jag vill verkligen bara i väg, i väg, iväg. Helst nu. På en gång. Jag har velat åkt sen jag kom hem men eftersom jag har bestämt mig för att läsa franska i höst måste jag vara hemma till slutet av januari. En mycket jobbig tanke! Okej, jag är glad över att jag prioriterar att lära mig franska ordentligt och kommer säkert att vara stolt över mitt beslut i efterhand men just nu känns den där kursen mest bara i vägen för mina andra planer.

Vad vill lilla Märta göra nu då..?

Joo.. Jag vill:

- Åka tillbaka till Frankrike, jobba och leva franskt liv. Helst i Paris.
- Säsongsjobba i fjällen. Sälen, Åre, Norge, Alperna - kvittar vilket ställe..
- Åka till Norge och tjäna pengar!
- Jobba på lyxkryssningsfartyg som åker runt lite här och var
- Bartenderkursen i Phuket är lagom intressant!
- Resa runt i olika länder - Asien, USA är heta kandidater (SKA roadtripa i USA innan jag är klar!)
- Jobba som reseledare för Fritidsresor lr liknande en säsong
(- Vidareutbilda mig...)


Ja ni ser ju.. Verkar det som om jag har tid att sitta i skolbänken??? Nej, precis min mening också..

Ahhhhh, k.a.o.s.!

Någon gång måste jag ju vidareutbilda mig också.. Men som jag skrev... Någon gång :P Det får nog ligga på hyllan ett tag.

Nej, nu måste jag sätta igång och fixa lite...

Skönt att tömma huvudet lite :)

Hot, hot, hot

Nu sitter jag vid min kära dator och tar en paus från allt det jobbiga hard work, work som jag pysslar med i dag. Att städa är ju verkligen en träningsform, man blir ju iaf svettig. Hehe.. Min fräsch-status för stunden är inte direkt på övre halvan av skalan 1-10. Lr, nu har det ju börjat torka in så jag närmar mig väl 5 iaf ;)

Så, nu ska vi väl ta och uppdatera min lilla to-do lista :)

1. Lämna bilen på verkstaden

2. Promenad med Harry
3. Bädda rent i sängen
4. Plocka och dona
5. Städa
6. Handla
7. Laga mat
8. Hämta bilen

Två överstrykningar till.. Gött! :) Fick lägga till en to do sak men den är mindre jobbig..

Nu ska jag nog ta och hotta upp mig lite, göra resten av sakerna och sen åka och hälsa på lite släkt som jag inte träffat än... Nice :)

Kram, kram

från klantarsle till städtant

I dag är det en sån där göra-massa-saker-dag. Har gjort nr.1 på listan redan. Lämna bilen på "verkstaden" och just det, nr.2 har jag också gjort. Promenaden med Harry blev ju direkt i dag eftersom jag var tvungen att komma hem från "verkstaden". Yeey!

Dagen började dock i småkaos. Klev upp halv tio efter morgonmys med Harry. En lapp ligger i köket Vulken 9.00. Jäklarns vad fort jag fick på mig kläder och jaa, inom några få minuter var vi på väg. Åkte till fel ställe, ingen mobil med mig. In till Malin och höra vart det låg och sen så.. Bara 50 min för sent. Promenad hem med Harryboy, i regn. När vi kommer upp på gården kommer jag på att på bilnyckeln sitter ju även hemnyckeln. De nycklarna lämnade jag ju hos verkstadskillen. Klantarslet Märta! Testade förrådsdörren och gissa om jag blev glad då den var öppen. Kommer in och mamma ringer. Berättar kaoset och hon svarar att hon hade skrivit nio för att jag sa det i går, han hade sagt att jag kunde komma när jag vaknat. Haha... Nu är bilen där iaf! :)


Mys med denna krabat är underbart!

Så.. Dagens to do är:

1. Lämna bilen på verkstaden
2. Promenad med Harry
3. Bädda rent i sängen
4. Plocka och dona
5. Städa
6. Handla
7. Laga mat

Såna där roliga måste-göra-saker som man helst av allt skjuter upp tills man inte längre har något val :S Måste dock understryka att denna gången gör jag allt innan mamma har sagt åt mig 7 ggr och jag själv inser att jag inte hittar saker och ting längre samt att det knastrar under fötterna när man går i rummet. Framsteg or what :)

Dags att börja leka cleaninglady då...

Ciao...

Tv-shop och jag går hand i hand

Då har denna dag snart passerat. Herregud, står ju inte på förrän man är 45, tjock, har tre barn som är jättejobbiga och ett tråkigt jobb som man spyr galla på. Haha.. Om mitt liv blir så har jag misslyckats. Ganska rejält! Jag SKA bli en glambrud, shoppingweekends all the time, två underbara små barn, typ världens snyggaste kille osv. Haha.. Jaja.. Var tog den röda tråden vägen???

Det jag skulle skriva egentligen var...

Kvällens händelser blev fotboll och träning. Fick med mig mammsen (som följde med om jag betalade inträdet - jag som är sååå rik - och vad gör man inte för sin mami?!) och Malin. Väl där träffade jag mkt roligt folk. Kompisars mödrar, old classmates och andra vänner. Jätteskoj. Otippat att jag och Mattias skulle sitta och snacka, men hujeda mig så trevligt! :)

Efter matchen kånkade jag mig upp i crosstrainern hos bror och Malin och svettades på i 20 min. Underbart! Och detta framför tv:n. Rena rama tv-shops känslan ju! :D Haha.. Nu har jag kört två pass denna vecka och om jag väljer att köra fler pass är det bara plus. It's feelin' good!

Nu är det time för god natt. Men först, en bön för att Camilla kommer hit i helgen. Skulle ju vara helt underbart kul. Om hon inte kommer... And I was like, neeeeej! Exakt så kommer jag att vara då :P

Sleep tight fellows.

Nu tar du det jääävligt lugnt!

Haft en sjukt tråkig dag. Usch. Såna vill jag inte ha på länge, länge.. Lyckligtvis ändrades denna tråkiga dag då familjen kom hem. Detta då jag fick öva lite på mitt (kanske) kommande yrke. Polis. Kikade in på polishögskolans hemsida och kom på att heeey, police police potatopig.. Hehe, okej den var dålig men fasen, polisyrket är ju lite småhäftigt. Tänk att komma fram till någon och bara trycka upp denne någon mot väggen och skrika med lite sådär spott-aktig ton Nu tar du det jääävligt lugnt! Respect lr vad!

Lillebror var mitt första offer. Vart en jämn kamp som slutade med att jag fick armen på ryggen, ni vet sånt där aj-det-gör-ont-grepp som poliser gör. Nej, det var första omgången. Låtsades att jag gav upp men skam den som ger sig. Hoppade upp på ungens rygg men föll rätt snart ner på golvet. Att den där lilla brorsan ska vara så stark då. För det är inte tvärtom, dvs. att jag är svag. No, no :P

Efter middagen var det nästa offers tur. Pappa. Försökte trycka upp honom mot kylskåpet men så plötsligt är det jag som står där, mot kylskåpet, och skriker att handleden är bruten. Skit också. Men som sagt, skam den som ger sig.. Igen.. Vår andra omgång slutade med att jag hängde i hans armar, hotandes om både det andra och det ena, när Harry plötsligt kommer och hjälper pappa genom att klösa i pannan på mig. Det är tacken det. Haha.. Tredje omgången gick över i boxning där pappa fick in mer smällar än jag. Här började mamma tycka att vi skulle sluta innan jag började grina. Haha.. Tack för stödet mamma! :)

Jag ska träna, träna och träna och sen står dem där en dag och ber mig släppa mitt super-duper-grepp som gör såå ont! HA.

Skrattar bäst som skrattar sist!

MOAHAHAHA! :)

Ha en trevlig kväll allesammans..

Framåt marsch!

Kvällen fick en tvär vändning såhär på kvällskvisten.. Satt och mer eller mindre sov i soffan och önskade inget annat än att ligga kvar där hela kvällen med en sjujäkla godispåse framför mig...

... Dock hade jag i svagt ögonblick frågat lillebror om vi skulle köra intervaller. Helt plötsligt ropar han och frågar om vi skulle köra ett pass eller inte. Först sa jag nej men när han ropade igen tog jag tag i mitt liv - reste mig, bytte om och så var vi igång. Körde 2*4 min och just nu är jag bara stolt över mig själv. Hade lätt skjutit upp träningen om det inte vore för honom! Nu har jag kört ett av veckans pass. Feels good!

Tredje passet för mig nu men vet inte vad det var men det kändes bättre i dag. Var nog mest psykiskt då jag sprang med bror och blev extra taggad kanske.. Nu fortsätter vi framåt :)

Time to sleep..

Kram, kram!

Tyngden på dalskidan, älskling!

Håller för stunden på att fylla i jobbansökan till Lindvallen i vinter. Måste ta en break och andas lite. Ogillar att skriva CV, ansökningar och såna jobbiga saker. Kan man inte gå någon kurs och lära sig lite tips och trix?! Det är ju inte direkt sista gången jag skriver en ansökan...

Ska väl satsa på att få i väg den innan middagen iaf.. (Kan ju hoppas att det blir en sen middag.. haha..)

Annars har dagen varit mycket intressant.. Not! Gick spåret med mammsen och Harry för att sedan traska runt i the foodstore.. Efter ett tag hemma åkte vi fram igen för att fixa klockorna våra. Hittade två par brillor jag vill ha. Lr nej, vill bara ha ena paret. Dem jag vill ha ska jag försöka införskaffa när csn-pengar trillar in på kontot. Det andra paret jag hittade påminde mig starkt om allas vår hunny, Stig-Helmer Olsson. Jag var superful i dem, mamma likaså. Men å andra sidan, Stig-Helmer är inte så superhet i sina heller.. Om min kamera hade fungerat hade jag ju kunnat visa er.. Åhh, vill ha min kamera! NU!

Juste.. Var helt konstig i morse. Ställde klockan på 08.10 i går då jag måste börja komma upp lite tidigare om dagarna. Vaknade och tyckte det var konstigt att mamma inte hade kommit in med Harry innan hon åkte till jobbet. Somnade dock om och en hemsk mardröm smög sig på. Handlade om Sälen, kompisar, en kille som var ute efter mig etc. Säger man inte att man oftast drömmer om saker som är aktuellt i sitt liv just för stunden? Sälen är ju rätt aktuellt för mig då jag och Mimmie pratar om det dagligen. Den där killen som var ute efter mig påminde lite om han i skräckfilmen vi såg på i söndags. Överlevde iaf drömmen, även om den var riktigt läskig. I vilket fall, vaknade sedan vid nio av att mamma kommer in i köket. "Neeej, mamma har försovit sig", tänkte jag och kilade upp för att hjälpa henne. KATSCHHHING - mamma var ledig i dag. Konstig morgon...

Om man skulle ta och försöka sig på den där ansökan igen så att den försvinner ur mitt liv någongång..




want to.. really..

Snart har jag varit hemma i två veckor. Om två timmar gick vi ned för landning för två veckor sedan. Samtidigt som det är underbart att vara hemma så vill jag verkligen i väg igen. Helst så fort som möjligt. Är det såhär det blir när man väl rest iväg en gång?

Juste, anmälde mig till en bartenderkurs i Phuket, Thailand häromdagen och kom in. Ni kan ju gissa om jag vill åka.. Herregud så kul det skulle vara! Finns två problem i det hela bara.. Kursen är samtidigt som de sista två veckorna av min franska kurs plus att det finns ett visst ekonomiskt problem. Ska dock kolla alla möjlia utvägar för jag vill åka. Håller på att fylla i ansökan till Lindvallen också.. Någon planerar att åka iväg igen?! :)

Blev ingen träning i dag. Följde med mamma till Våla och skulle springa där men glömde mp3:n hemma och då vägrade jag att ge mig ut i spåret. Haha.. Nya tag i mårn! 

Dock har jag varit lite duktig i dag. Ringde Tallis och berättade att jag var hemma och var sugen på att jobba. Duktig no.1. Det andra är att mamma och jag fixade klart csn-grejen så nu vet jag hur mycket jag kommer att få i höst. Känns bra att veta exakt hur mycket jag får varje månad, något jag aldrig riktigt vetat eftersom jag bara jobbat som vikarie...

Kanske ska gå och sova nu då. I min säng. Skönt.

Sleep tight!


what a weekend!

Minst sagt. Herregud vad vilken kalashelg. Har inte sovit i min säng på hela helgen. Let's take it from the beginning :)

I fredags visste jag inte alls vad jag skulle hitta på. Tragiskt nog satt jag och kikade igenom heeela telefonboken i mobilen. Hur ofta gör man det egentligen??? Kära mikey kom till undsättning. Middag och film hos henne. Mkt snack och bara allmänt helmys! Det man kanske minns bäst är vitlöksbrödet?! Haha..

Efter en kväll hos mikey blev det övernattning hos Sandra och väl där var det ju bara att ta om hela storyn som jag redan berättat hos Mikey. Finns en del att prata om efter ett halvår. Sov på den smalaste soffan ever.. Men det gick vägen det å :)

Lördag och det vankades cityfest i Gävle och vi kom dit... Efter många om och men. Haha.. Tydligen hade vi bestämt nå motto för detta dygn för vi hade aldrig bråttom - vilket vi sa rätt ofta :) Annars var det en sjukt rolig kväll. Dans, dans och åter dans.. Det roligaste som hände var väl kanske "axel"-nypet. Ibland är det svårt att hålla isär axel och bröst?

Vaknade i går, söndag, och var pigg. Inte alls spec. bakis vilket jag tackade för. Detta efter förra söndagens "halva-människa-mående".. Haha.. Kom hem från Gävle, duschade, bytte om, packade för att sedan åka till stan och Jossan. Sitter hos denna flicka i denna stund faktiskt. Blev some fussball och film i går. En skräckis såg vi på, "The messengers" hette den tror jag. Lite småläskig ibland då. Even the guys var småskraja :) Kunde dock sova i natt..

Vad dagen och kvällen bjuder på har jag ingen aning om. Lr jo, träning ska det bli. Lr ännu ett mindre självmordsförsök kanske jag ska skriva..

Jahapp... Det var väl det :)

Kram, kram!

Jag kan...

Jag lider av ett svårt dilemma.. Jag vill så gärna skriva i bloggen men när jag sedan väl sitter vid datorn har jag ingen som helst lust att skriva.. Tror och hoppas det beror på att min dator är i brors rum då sladden finns här (internet och telefonkrångel pågår i detta hus...) samt att min kamera som sagt är sönder. Vill ju blogga.. Älskar att blogga!

I dag gjorde jag något där jag impade på mig själv. Rejält! Herregud.. Åkte till min kära vän Alex då vi sedan länge besämt att vi ska slå lite bollar, golfa alltså. Fick med oss Jonas också och sen bar det av. Hela trion var rätt säkra på att jag skulle ge oss ett GOTT skratt! Vet ni vad jag går och gör då... Jag slår bra som sjutton. Sist jag slog var 2004. Okej, fick en 5-metersboll men trodde det skulle blir många, många fler. Jag är imponerad av mig själv. You go girl! :) Haha..

Annars lyckades jag själv laga till Carolines heta gryta till middag och ... Finns inte ord för hur god den är! Åhh.. Aaa.. Nej, tyvärr. Finner inga ord. Måste testas! Mums :)

Dagarna har gått lite på sparlåga de senaste dagarna. Vaknar runt tio och sen är det plötsligt kväller. Får inte till nå aktiviteter. Lr iofs bröt jag mönstret i dag och hoppas det fortsätter. Mkt roligare att göra saker :)

Nu laddar jag som mest för mitt andra träningspass sedan jag kom hem. Körde löpning i förrgår och det var väl ett mindre självmordsförsök. Mm, hur stavas kondition egentligen? Stavade jag rätt? Har nästan glömt det ordet. Så otränad är jag just nu. Haha.. Trodde det inte där jag halvt död sprang i spåret men fick fasen blodad tand.. Mjuk kropp kan jag få ha när jag är 50+ men där är jag inte ännu :) Att gymma skulle ju vara mer än underbart men ska ju börja träna i stan i höst så då känns det onödigt att köra här hemma också. Eller? Det är ju en fråga om klirret i kassan..

Vill kunna lägga in bilder.. Mkt roligare att läsa då. Men kan inte göra så mkt åt saken för stunden..

Kram, kram..

RSS 2.0