En kommande händelse

Min mor, min far och min lillebror kommer hit om mindre än tre veckor. Förstår inte hur jag inte kan ha skrivit det tidigare. Har ju varit bokat i snart två veckor. Ska bli så kul att få visa dem hur jag har det här samt att bara få träffa dem.

image277
 
image278

Jag räknar ned :)

härligt vs. dumhet

"Åhh, vilken underbar dag, ahhhhhh" ( Herreys låt) Är vårigt här i dag. Lite småkyligt i luften men absolut vårfeeling :) Oh yeah. Det första jag gjorde när jag kom ner var att gå ut och känna på våren :)

Annars har jag varit barnvakt åt en sovande bebis på förmiddagen, pratat med la familia, läst ELLE (läs: bläddrat i) samt tvättat sängkläderna mina.

I natt fick jag veta hur det är att ha en bebis i huset. Dock tror jag att jag somnade om rätt snabbt. Puuh :)

Hur kan man vara så dum att man skiter i halsduken när det är ett sånt skiftande väder som det är nu?! Vem vaknade inte upp med täppt näsa och ett varmt huvud i dag? Joo, Märta såklart. Känner mig varm i hela kroppen, sådär som man gör när man är på väg mot en förkylning. Halsduk, here I come och jag ska aldrig mer svika dig. ( Iaf inte när det blåser ute och är lite småkallt). Bella, när du läser detta så mår jag super! Har aldrig känt mig friskare :P Haha..

På tal om Bella så väntar jag på att hon ska ringa mig så vi kan bestämma hur dagen ska se ut...

Kram på er.


taco-kväll

Bella åkte hem alldeles nyss. Vår taco-kväll blev inte så himla mysig som den skulle ha kunnat bli. Allt som man tillagade blev dåligt. Guacamolen blev för stark, de hårda bröden för brända och sist men inte minst - köttfärsen. Tänk er brända små maskar. Så vart den och nej, vi var inte sämst. Okej, när det gäller bröden och guacamolen ja men inte när  vi kommer till maskarna. Var fasen nå underligt med köttfärsen.

image274

image275
Ser den inte god ut?! :S

Men fasen så vi har garvat i kväll. Jag ska hålla tal på hennes och mr X:s bröllop har vi bestämt till exempel. Ett deep-talk inleddes men som till slut gled in i ett filmmanus. Tror filmen skulle kunna bli riktigt bra. Mycket oväntade scener. Haha..

Dags att sova nu då kanske?! Hehe..

God natt.

dålig au-pair?

I dag kände jag mig som en riktigt sämst au-pair. Blev försenad till dagiset. F. trodde jag redan hade gått när jag kom nerspringandes för trappan. Sprang heela vägen för att inte komma ännu senare och skämdes som fan. Väl på dagis finns det en hög bänk där barnen sitter medan man klär på dem. Brukar alltid låta Ostiane sitta där medan jag skriver på att jag hämtat henne. I dag sa en av de som jobbar där att jag skulle akta så hon inte ramlade. Vet ni hur oansvarig jag kände mig då lr?! Usch...

Väl hemma följde Ostiane med F. för att hämta Pia. Jag blev barnvakt medans. När jag skulle gå i trapporna var jag fasen liiivrädd för att ramla med lillen. Jobbig tanke :(

Annars har jag strukit kläder samt lekt med ett "träd" och en "snögubbe" (handdukar kan användas till mycket). Sa jag att jag strukit kläder???? Haha.. Känner mig värsta duktig när jag tvättar, stryker( idag var första gången här) samt lagar mat. Jaa, tom. när jag plockar ur diskmaskinen.. Haha, bortskämd hemma? Jag??? Näääe :P Usch vad tragiskt märta. Antar att mina söta föräldrar kommer kräva aningens mer av mig när jag kommer hem sen, har jag rätt? :)

Oj, det här inlägget har tagit ca. 45 minuter att skriva. Bella kom för ett litet tag sen och då blev det lite mindre skrivande och mer prat. Hehe.. Vi ska ha lite taco-kväll här. Mysigt värre skulle jag vilja påstå! :)

Hoppas ni får en trevlig helg!

Kram.

Fy fasen så skoj!

Gick in på msn medan jag lagade lunch. Helt oväntat skrev jag till Eric, den Eric som var med på språkresan i St Malo -05. Har inte pratat med honom på säkert två år.

Han berättade att han, hans flickvän och fyra kompisar ska till Paris i slutet av april för att festa. Nu vankas det lite partyplaner. De ska på någon fest på 200 meters höjd, Bella och jag ska kika in biljetter till det evenemanget.

Egentligen, vilka är oddsen att jag och Eric skulle stöta ihop igen? Han bor i Umeå eller något sånt. Att vi dessutom kanske kommer att ses i Frankrike, i det land vi träffades första gången, är riktigt coolt.

Språkresan. Jaa, jag och två klasskompisar åkte i väg på språkresa till St Malo, Bretagne, Frankrike på sommarlovet mellan ettan och tvåan. Träffade riktigt härliga människor där. Vi hade kul, riktigt kul. Jag som alltid längtar efter mamsen och papsen längtade inte hem en sekund. De som man pratat med lite efteråt vill tillbaka. De var tre lovely veckor. Skulle vilja åka tillbaka dit för att se allt igen. Karusellen, glasskiosken, beignets, stranden, STS-ryggor etc.

Ska ju bo i Bretagne hela juli. Får fasen se till att ta mig till St Malo då. Tänk att få åka dit med alla igen. Iaf med Inez. Vi är fortfarande nära vänner fastän vi aldrig pratar - mkt underligt men båda känner så. Eller Jossan och Bella. Nej, fan.. Alla! :)

Just nu är jag riktigt glad. Känns bra att få känna lite glädje, har varit ont om det denna vecka.

Bilder på St Malo!

 

 

 



 



 


What a paradise!
(Bild 2 och 4 - det går bara att nå dit då det är ebb. Liite småcoolt!)

det är i n t e en myt

Jag ska i dag avslöja en sak. Alla säger att det är en myt men jag, den stora Märta, ska bevisa att det inte är en myt. Det är sant. Så sant som det är sagt brukar man säga :)

Halsduksmyten.

Jag har haft halsduk så gott som hela tiden sen jag kom hit. Har nu skippat den i 2-3 dagar. Vem vaknade inte upp med lite halsont i morse då? Jo, jag! HA. Är inte det bevis nog :P

Där fick du pappa. Jag bevisar om och om igen att jag har rätt.

Att bära halsduk hjälper en att stå emot förkylningar och halsont.


End of discussion :)

snabba puckar - NOT

Gud så lat jag har varit. När jag skrev förra inlägget hade jag precis kommit hem från gymmet. Ville dock skriva om det i ett eget inlägg samt lägga upp en bild. Var tvungen att lägga in bilden i datorn först, vilket jag gjorde alldeles precis. Sisådär 8 h senare. Bra Märta!

Well.

Körde dubbla pass i dag. När jag skulle cykla till gymmet kom jag på att hey, det är solsken så jag springer till gymmet, kör passet och tar sedan en rask promenad hem. Mamsen skickade ju med mina löparhandskar med Bellas mor och dem ville jag ju använda :) Precis när jag öppnar dörren börjar det falla. Regn. Var sådär härligt regn så det var mest inte så farligt.

Kändes jättebra med löpningen, flög liksom fram :) Dock hade jag kunnat ta ut mig mer men. Sprang inte riktigt 20 minuter heller. Haha, men bra kändes det. In på gymmet för att köra armar och mage. Sög till ordentligt i dag med. NICE! :) Skippar benövningarna ett tag har jag bestämt mig för.

När jag väl gick hem sen var det sol igen. Härligt, härligt.

Vilken solskenshistoria va?! Fiffigt skrivet, bruden :P

Hade ju kunnat skriva det här inlägget ca. 10 ggr så kortare: Sprang till gymmet i dag och körde sedan armar och mage. Dubbelt pass i dag alltså. Promenad hem.

Jaja, Märta i ett nötskal :D

Den där bilden nu då.

image273
Jaha?, tänker du. Jo,  jag käkade en macka med vanlig ost på i dag som du ser på bilden :) Insåg att jag Måste lära mig gilla färdigskivad ost när jag är här. Har käkat den en gång sen jag kom. Köpte svensk ost på IKEA men what the fuck. Come on, tjejen. Är ju typ samma. Sagt och gjort. Var inte så farligt ändå - fattar inte varför jag är så himla kräsen när det kommer till ost?!

Visst var bilden otroligt viktig för inlägget?! Hade ju inte kunnat vänta med att lägga in bilden i morgon! Hade jag ens behövt lägga in bilden??? Haha.. En fråga man kan ställa sig...

Nu vet jag en som är trött och bara babblar på...

Sleep tight!

Torsdag

Somnade megasent i går, men det var bara till att kliva upp i morse ändå. Var faktiskt inte så sjuukt trött som jag trodde att jag skulle vara. Efter ett tag märkte jag dock att tålamodet, det lilla jag har, var reducerat till noll ungefär. Hmm, kan det vara en bieffekt av min dåliga sömn?

Pia lärde sig flera svenska ord på vägen till skolan. Gurka, mjölk och ett, två, tre för att vara exakt. Hittills har hon lärt sig de vanligaste frukterna. Hon är faktiskt skitduktig. Är mäkta imponerad av henne :) Jag sa att hon kunde prata svenska med min familj när de kommer och hon lös upp som en sol. I verkligheten kommer hon dock att vara knäpptyst då hon är en riktigt blyg tjej. Hehe.. Sötbarn.

Handling med Ostiane. Hon fick ta med sig Agatt, dockan, och doudou, snutten, för att ha i en egen liten vagn. Helskotta så jobbigt det var. F. hade varnat mig men jag tänkte att det där går nog finemang. Sa jag att mitt tålamod hade reducerats till ca. noll i dag? Hehe..

Off to school och nu mina vänner, nu kan jag snart skillnaden mellan "bien" et "bon". Inte lätt alltså. Hehe.. Men ingenting är lätt som har med det franska språket att göra. Haha..

Nu sitter jag barnvakt åt minstingen, som sover. De andra åkte i väg för att handla en doudou( snutte) till lilla bebisen.

baby-sitting

Blev teater med marionettdockor. Åkte dit med barnen samt en väninna till F. och hennes två barn. Jag fattade inte hela handlingen men det mesta :)

När det började bli dags för middag ringde grannen och bjöd över dem på middag. Mindre jobb för mig även om bebisen stannade hemma med mig. Bella kikade över för att titta på den lilla krabaten. Även om han sov tyckte jag att vi kunde ta upp honom, han sover ju hela tiden ändå så ha somnar nog om, tänkte jag. Mindre bra idé Märta. Han var nog fortfarande hungrig för han slutade inte att gny och gråta. Gjorde mitt bästa och till slut somnade han. Bella var jätteorolig för honom. Trodde att han slutade andas för att han helt plötsligt blev tyst. Hehe, sötbarn :)

Det var lite om min superspännande eftermiddag/ kväll. Hehe..

Vad har du gjort i kväll?


franska färger there are...

Here I am. Min nya tröja är på :)

image269

image272
(ränderna på tröjan blev konstiga när jag förminskade denna :( så nu får ni se en big bild )

Onsdagens första timmar

Tog en härlig sovmorgon i morse. Tänkte i går kväll att jag skulle kila upp tidigt i dag för att springa lite men ville inte lova mig själv det eftersom jag vet hur jag fungerar. Som jag trodde blev det sovmorgon i stället för en löptur :)

Marknad med F. och barnen. Åkte även i rutschkanan med tjejerna. Tur att man har barnen som skydd när man vill roa sig lite :P

image267

image268
Mitt gömställe när vi lekte kurragömma. Under balkongen.
Blev hittad direkt :)

Vad som händer under resten av dagen vet jag inte än. Kanske teater med marionettdockor, vi får se. MÅSTE iaf göra massa läxor. Hmm..


Lite tankar

När jag kom hem från gymmet pratade jag och F. lite grann. Vi diskuterade bland annat min situation just nu samt hennes graviditet. Jag är rätt insatt i graviditeten ändå. Hehe.. Hon berättade bland annat om vikt efter graviditet, usch vad hemskt att känna att man måste gå ner x antal kg efter en graviditet. Herregud.

Tror jag har börjat inse varför jag gillar henne så mycket. Hon är allt som jag inte är. Hon tar saker och ting lite som de kommer och verkar se ljust på det mesta. Jag däremot vill alltid ha full koll på allting hela tiden. Tror hon inspirerar mig lite grann :) Jag håller så smått på att inse att när man är med små barn är det bara att släppa allt. Jag som tidigare har haft noll tålamod och alltid viljat ha kontroll över situationer försöker nu arbeta rejält med mitt tålamod samt att försöka lätta lite på kontroll-känslan. Är rätt säker på att jag kommer tusen ggr mer tålamod när jag kommer hem och jag hoppas att jag släppt lite på viljan att ha kontroll.

Tror att F.( samt de små liven jag tar hand om) kommer att hjälpa mig rätt mycket med det, indirekt och omedvetet.

Som jag tidigare skrivit. Jag kommer nog att lära mig otroligt mycket om mig själv samt utvecklas som person under min tid här i Frankrike. Det känns bra.

Nu ska jag ta och krypa till kojs.

Sov gott.

My day

Har varit en rätt bra dag trots allt. När Pia slutade för dagen gick vi allihopa och hämtade henne, dvs. F., bebisen, Ostiane och jag. F. hade frågat Pia om hon ville att bara F. skulle hämta henne men hon ville att alla skulle komma. Sötbarn. Kändes jättemys.

Blev inte spec. mycket jobb för mig efter det då en väninna och hennes två barn kom förbi. Lagade middag som bestod av laxfilé, kokad potatis( ohh så svenskt, ohh så gott), holland.?.sås samt gurka. Det var bra gött ska ni veta :) Pratade även med min kära vän Sonia om saker och ting. Tack vännen. Medan jag pratade med henne insåg jag verkligen hur mitt liv förändrats den senaste tiden. Okej, jag har tänkt på det många ggr förut men ändå.. Min vardag just nu är att jag leker hungrig krokodil, byter blöjor, matar barn, blåser på maten då den är för varm, klär på barn, går med barnen till skolan resp. dagis etc. Gillar alltihop otroligt mycket, ångrar inte att jag tog steget att åka. Är lite kul att tänka på skillnaderna bara :) Men är man som ett barn i sinnet så är inte omställningen spec. svår. Haha..

Åkte i väg till gymmet nu på kvällningen. Hade tänkt köra både kondition och styrka då jag missade konditionen i går. Kände dock att nej, jag vill bara köra en grej. Känner mig så stressad annars då gymmet stänger halv tio och jag var där kvart över åtta. Blev bara styrkan och som jag njöt. Det var såå skönt att få känna att det tog musten ur en. Hoppas nästan på en feet träningsvärk i morgon. Jaa, så jäkla skönt var det att lyfta lite skrot i dag. Ska ta igen konditionen så fort som möjligt.

image148


Något riktigt äckligt. På gymmet var det en kille som körde crosstrainer. Jag trodde först att han hade ställt sig i duschen innan han började träna. Nej, han var sååå jävla svettig. Har aldrig sett något liknande. När han sedan var klar kan jag lova att det inte fanns något som var torrt på den mannen. Heregud. Att svettas är normalt men detta???

Tog upp bebisen i dag när han vaknade då F. pratade i telefon. Fick knappt hålla i det lilla knytet då det finns två små tjejer i det här huset som också ville hålla i honom. Hehe...

kramen.

två saker

Jäklarns. I dag är det ju våffeldagen i Sverige, Sweden, la Suède, Schweden. Gott för er! :)

Inte bara våffeldag.

Mamsens namnsdag också. Mari (e) i dag förstår ni. Grattis på namnsdagen kära mor min.


tisdag

Tung natt det var i natt. Hade skitsvårt att somna av förklarliga skäl. Gick dock upp i morse så att jag hann fixa mig och bädda sängen innan det var dags att jobba lite. Käkade även frukost innan jag gick med Pia till skolan. Bella tipsade mig när jag sov där om gröt med torkade aprikoser, mandlar och kanel. Kan ha kommit att bli en ny favorit hos Märta :) Mumma!

C. och F. frågade om jag hade sovit bra. De tyckte ja hade verkat så trött i går pga. "mina små ögon" jag hade då. Hmm.. Var bara att berätta hur det ligger till. Jobbigt. Fick även förklara för Pia på vägen till skolan, som förövrigt var på ett strålande humör när vi gick till skolan. Blev lite chockad :)

Har nu lekt med Ostiane hela förmiddagen. Läst massa böcker. Sista stunden valde jag att låtsassova i Pias säng, bra att kunna kombinera verkligheten med lek. Hade kunnat somna på två röda om jag bara hade tillåtit mig själv.

Nu ska jag i väg till skolan. Har inte det minsta lust med det men I have to.

Later.


kram och tack

En stor kram och ett stort tack vill jag ge till några i min närhet - Pappa, Thomas, Ajni samt Alexander. Detta för att ni funnits till lite extra för mig i dag.

tack.

vilken känsla

Har precis suttit barnvakt åt bebisen en halvtimme medan resten av familjen gick ut en liten sväng. Fasen vilken känsla det är att ha en bebis mot bröstkorgen. Och den där bebislukten som är så härlig. Gud vad mysigt.

Det här är riktigt häftigt att få uppleva ska jag säga er!

Bebisen fick mig att tänka på annat en stund. Kändes skönt.





ont

Saker och ting gör riktigt ont ibland.
Just nu gör det riktigt ont.
Trodde och hoppades.
Mitt fel kanske.

Kärlek gör förjäkla ont ibland.

Älskar dig.

hard work, work

Har varit och handlat med Ostiane på förmiddagen. När vi var så gott som hemma ringde F. och sa att tvättmedlet var helt slut. Kände att det var lika bra att åka tillbaka och handla det med. Om jag hade tänkt ett steg längre i affären hade jag kommit ihåg det, jag tog ju det sista tvättmedlet i går. Hrm.. Aja, väl vid affären hade ju lillan somnat. Bar henne genom hela affären. Snacka om att hela ungen var avslappnad - skitjobbigt vare. Hon fick gå från tvättmedlet till kassan vilket var 3 m kanske. Haha.. Bar henne sedan till bilen och då hade jag även en stooor förpackning tvättmedel i handen. Valde de få muskler jag har i armarna att tyna bort på vägen från affären tro? Heelt slut var jag iaf när vi kom till bilen. Stackars curlingföräldrar som gör sånt här jämt :)

Nu är jag off duty några timmar. Ska göra min läxa till i morgon - ska skriva ett låtsasmejl.

ciao.


en liten söndagsupdate

Kilade nyss ner för att hämta en penna då ja skulle plugga lite, tänkte jag. F. frågade om jag ville hålla bebisen lite och plugg-tankarna försvann rätt fort ur huvudet som ni kanske kan förstå :) De kollade på en film som hette något i stil med "... diamond" med Matt Damon i huvudrollen. Fattade ingenting, för det första hade väl halva filmen pågått när jag kom och för det andra var det dubbat och ingen undertext.

Frågade lite snällt om F. trodde det var möjligt att jag skulle kunna få åka till frisörskolan en eftermiddag och dona håret. Till min glädje sa hon att det var okej. Thank you! Är på tiden känner jag.

Behöver inte jobba så mycket i morgon. Är röd dag plus att C. är hemma. Jobbar bara mellan nio och elva på förmiddagen och sen mellan fem och sju på kvällen. I och med att det är röd dag så ska jag egentligen inte jobba eftersom det är helgdag men jag är inte så pjåkig. De frågade faktiskt först om jag hade planerat att göra något vilket jag inte har så...

Stackars er som får läsa de lååånga inläggen om min helg. Jag brukar alltid läsa igenom mina inlägg men jag orkar inte läsa dessa. Haha... Ska försöka uppdatera lite oftare igen.

Hoppas ni har haft en trevlig påsk!


Märtan i egen hög person

image266






      

      Märta denna påskdag.












Påskdagen

Vaknade klockan sju hemma hos Bella. Sov som en prinsessa i hennes säng. Dock fick min prinsess-sömn några korta avbrott i form av täck-dragningar samt ett ben som vägde bly. Det med täck-dragningar har vi vant oss med nu. Var likadant när Bella sov hos mig. Hehe.. Käkade min första Nutella-smörgås för denna resa och det var lycka när jag inte tyckte det var så spec. gott längre. Farligt annars ju! Tacka vet jag gröt. Drack äpple/kanel- te också, me likey. Om jag ändå ska berätta allt så blev det ett nångra munnar juice samt en till macka med ost och marmelad på. Så. Bella cyklade till tåget och jag cyklade hem. Åhh, ni anar inte hur mysigt det var att cykla hem i morse. Klarblå himmel, sol, lite småkallt och så gott som folktomt. Älskade det.

Väl hemma tog jag ett bad samt städade av ordentligt. Var verkligen nödvändigt! Nu är det så fräscht och härligt :) Var även barnvakt mellan tio och elva då C. hämtade F. och bebisen på BB. Nu är hela familjen hemma. Bebisen är såååå liten. Har inte hållt honom nå i dag. Vill låta familjen vara med honom lite först. Kommer nog hinna hålla i honom ändå så det räcker och blir över :)

Vid ett kom F:s syster med familj samt hennes bror. På schemat stod påsklunch. Jag hade tackat ja till att vara med men ångrade mig BIG time när de väl hade kommit. Kändes verkligen som om jag inte skulle vara med. Lilla au-pairen liksom. Usch, var verkligen jobbigt. Visste inte var jag ska skulle ta vägen. Dock blev det bättre tack vare den ena dottern till F:s syster som började prata med mig. Jag blev lite varmare i kläderna. Käkade lunch och efterrätt innan det var dags för äggletning. Gick över till grannen som är en kusin till F. Jag har noll koll på den här släkten. De har ju hur många barn som helst. Vet inte hur många barn jag hälsade på i dag. Tio? Var jättemysigt hos grannen då barnen letade chokladägg i trädgården och sen satt alla tillsammans och åt choklad och drack kaffe. Jag gick hem rätt snart då jag kände mig helt fel där. Tre av alla barn var i min ålder, alla tjejer, och var supertrevliga. Ena tjejen tyckte att vi kunde hitta på någonting någongång om jag ville. Superkul:) Det ska jag verkligen ha i åtanke. Perfekt på alla sätt och vis ju.



Hittills är mitt intryck av fransmän att de är otroligt trevliga och givmilda. Alla är så snälla mot varandra. Svenskar kanske också är det men man märker inte det i så fall då man är så van vid det. Här ser man ju på saker och ting lite utanför så att säga. Har ju bara träffat F:s släkt( undantag C:s föräldrar) och den släkten är heelt underbar. Suuupermysig.

Nu ska jag ta och käka middag.

Hederlig svensk påskmiddag (nästan)

Då var det lördagens tur då.

Vaknade vid tio. Visste inte om jag skulle jobba eller inte så jag kilade ner och läste en lapp C. hade skrivit. På lappen stod det att de hade åkt till BB, han hoppades att jag hade haft en rolig kväll och att jag skulle ha en bra dag. De är så söta!

Kände att det var ingen idé att gå och lägga sig igen för då hade jag missat halva dagen. Min kropp var inte direkt pigg kan jag tala om. Ringde hem till min älskade familj istället. Var ju påskafton. Ringde även med Mimmie. Well, well.. Hade inte tid att slappa, mycket som skulle hinnas med denna dag. När jag hade fixat till mig lite hoppade jag på tåget med destination La Défence. Åkte själv igen men till La Défence är det rätt enkelt. Stolt är jag ändå, lilla lantis-märta i stora, stora stan liksom. Som jag skrev tidigare är La Défence ett shoppingcenter( blev dock rättad av Bella och Sofie. La Défence är ett område men man förknippar La Défence med shoppingcentret. Visst var det så Bella och Sofie?). Bytte tillbaka den där koftan jag köpte på Zara för några veckor sedan. Här är det öppet köp en månad, bra för de veliga :P Jag visste dock redan när jag kom hem från den shoppingturen att den skulle bytas, alltså var jag inte velig den gången. Skuttade in på HM för att titta lite. Shopping var inte på listan då ekonomin börjat tryta så här i slutet av månaden. Hittade 14 plagg(!) som jag var tvungen att prova. Så gott som allt satt som gjutet. Varför kommer alltid det här jag-ska-inte-shoppa-utan-bara-titta-men-hittar-mycket-och-allt-är-perfekt-syndromet när man inte ska shoppa?! Var tvungen att handla med mig två plagg. Jag menar, de skulle säkert inte vara kvar då jag fått lön och jag ville ju verkligen ha kläderna :) haha.. Att älska gör ont ibland. Just nu är det pain in the ass i min plånbok. Men men, kommer ju vara snygg iaf :P

image262

Åkte till Bella direkt. Höll min tidsplan skitbra vilket är mycket ovanligt i Märtas värld. Kommer till Bella och ingen är hemma. Joinar de två arbetarna på gården tills dess att flickorna kommer hem. Det var ju som sagt påskafton och då måste man ju käka påskmat. Sill, potatis, köttbullar och påskmust blev det till middag. Även en förrätt bestående av toast skagen gjord på hemmagjord skagenröra. Behöver jag skriva att det var megagott?! Tredje gången gillt för mig och mitt köttbullegöra. De blev nog bäst denna gång. De tar sig :)

Efter middagen åkte vi hem till Sofie för att inta efterrätten tillsammans med "Vänner"-gänget. Bella och jag åkte dock hem relativt tidigt. Bella skulle upp tidigt i dag för att möta la familia på flygplatsen och i och med att jag skulle vara sovgäst följde jag med.



1. satt och lapade sol medan jag väntade. Vare snöstorm i Sverige sa ni?! :P
2. my view
3. här körde vi inte på Blåkläder iaf!
4. the girls arrive. Först ut är Sofie...
5. därefter kom Bella med den Snygga matväskan!
6. me doing meatballs!
7. spontankort there is
8. ÄLSKAR det här kortet. Visst ser det proffsigt ut?! :)
9. Märtan skalar ägg!

image251
The dinner is ready.


11, 12. skåål
13. the napkin-pose kallas denna. Haha..
14. kanske inte ser mkt ut för världen men I promise you...
15. sill för de som ville. jag joinade INTE den klubben.
16. kände mig så duktig som torkade disken. Så vuxet det kändes :P ...

image258
... och med ett glänsande kök drog vi vidare..



18. efterrätten. Kladdkaka - kladd + kola-konsistens
19. 90-graders-posen...
20. ger ett mes-intryck :P

Faaan, vad långt det blev och det var inte snålt med bilder heller. Måste tagga ned med kameran tror jag...

Jaa, God fortsättning som kvällen avslutades med :)

One night in Paris

Har en känsla av att detta inlägg blir långt. Mycket som har hänt denna helg som jag vill berätta för er. Kanske ska dela upp i flera inlägg? Hmm. Jaa, vi gör så. :)

Fredagen är väl först ut då, antar jag..

Hade pratat hela veckan om att det skulle bli en utgång denna kväll. Jag var inte alls sugen av olika anledningar. Bestämde till slut att följa med men innan dess tvingade jag mig till gymmet. Gick bra även om jag inte körde alla ben-övningar. Bella och Sofie kom till mig vid tio. Pratade lite, jag fixade mig under press och sen drog vi till tåget. Visste ni förresten att Ryanair börjat flyga inomlands? Mm, Bella berättade det :) En grej bara, när bytte man från inrikes till inomlands? Sötbarn :) Förfesten fick bli på tåget in till Paris. Mötte upp Ali och Camilla. Den sistnämnda är en tjej som vi träffade på Melodifestival-kvällen som jag helt glömt bort att nämna. En trevlig prick. Ali är en kanadensisk tjej som Sofie känner.

Begav oss till Duplex som ligger precis bredvid triumfbågen. Gratis inträde innan tolv vare, dock fick vissa betala. Vi slapp :) Kan ju understryka att min rädsla för fransoser inte direkt försvann men jag tror jag kan hantera rädslan nu iaf. De är bra jäkla underliga alltså. Haha.. En kille slet tag i Bella på dansgolvet och sen tog han tag i mig helt plötsligt, tog tag i mitt huvud och mer lr mindre försökte tvinga mig att kyssa honom. HALLÅ?! NO THANK YOU! När Bella, jag och Camilla stod bredvid ena dansgolvet kom en kille fram och började prata. Den killen förstod verkligen inte när det var dags att gå. Vi dissade honom helt och hållet men han fattade likosm aldrig det. Han tyckte att jag var väldigt otrevlig men Camilla förklarade snabbt att I was borned that way. haha :) Till sist har vi denna Manchester-killen. My God! Heeeelt konstig. Stalker it was.

Åkte hem vid halv fyra.



1. förfest à la fjortis! :P
2. mot Duplex
3. min utstyrsel för kvällen
4. vi skulle ta en cooool bild. Tycker ni att jag lyckas bra eller? haha :)
5. two girls shaking their asses
6. folk...
7. han ställde sig mitt i mellan oss. Är det det nya sättet att få uppmärksamhet på? (han misslyckades rätt rejält!)
8. Camilla bjöds upp till dans. Höftrullning it was.
9. han var cool som fan. Körde sin grej. Ville/ vill ha hans hatt!
10. sa jag att Paris är modets huvudstad??? Ehhh...
11. svenska brudar gör Paris by night. Lantisarna Bella och Märta verkade glada över det :P
12. detta är den "tvingande" killen. Mycket vacker!!!
13. Manchester-killen aka. stalkern

image241
Vi som skakade rumpa ihop! (- killen)

Tack tjejer.
Ett till tack till Bella och Sofie för att ni finns!


den lilla krabaten :)

Har varit hemma ett tag men har försökt ordna så att korten blir kopieringsskyddade. Väntar och hoppas på att mina bröder kan lösa det åt mig. Kameran var ju givetvis med till BB!

Människan är bra jäkla unik. Allt är så coolt ju.

Jag har fått hålla i en bebis som är en dag gammal. Pia och Ostiane var helt tokiga och det ska bli intressant och se hur det blir när F. och bebisen kommer hem. Åhh, så himla söt han är då. Allt är så litet på den lilla krabaten. Dock är han tydligen både lång och tung( säger man tung?) för att vara nyfödd. Han vägde ingenting skulle jag vilja påstå men vad vet jag :) Det värsta är... Jag glömde att lukta på honom. Tragiskt va, pappa??? Å du pappa, han är söt! :)

Bilder kommer att komma. Lovar. Blev påmind om att bilderna kan bli kopierade av vem som helst och det vill vi ju inte. Håll ut kära vänner, håll ut :)

C:s föräldrar kom dit också. Pappan är ett riktigt morfar/farfarsmaterial. Haha.. Det är sant. Tänk dig idealbilden av en morfar eller farfar och vips - där har du C:s pappa :) Mamman trodde att jag skulle ha långt blont hår, kan det vara den förutfattade meningen om svenskar måntro??? Hehe.. Kul att träffa deras släktingar iaf. Har träffat två av F:s systrar tidigare men jag fattade inte förrän långt efteråt att jag hade träffat den ena. Trodde det var en väninna bara :) En kusin till F: har jag också träffat.

På vägen hem åkte vi förbi La Défence, har ju inte varit där än. La Défence är ett stort shoppingcenter. Är det nå mer än det? Är inte så insatt i Paris än :) Kikade på den moderna triumfbågen i förbifarten, kommer inte ihåg precis nu vad den heter på franska. Låg en massa kontor runt omkring och vilka byggnader, Herre min skapare. Inte liiite glas som gått åt till de byggena eller. Oj,oj,oj!

Något väldigt positivt med att bebisen är född och F. är på BB fram till söndag är att jag och C. får en riktig chans att lära känna varandra. Är ju F. jag alltid pratar med och då faller det sig naturligt att fråga henne allting. När vi åkte till BB på eftermiddagen pratade jag och C. jättemycket vilket kändes jättebra. Vill ju lära känna båda lika mycket! Tråkigt att han bara är hemma den här veckan, skulle vara perfekt med en vecka till. Vi ses ju knappt på helgerna då han väl är hemma. C. försökte hjälpa mig förstå det vi lärde oss i skolan i dag för jag fattade nada av det. Han sa dock att han märkte stor skillnad i mitt språk och jag blir såå glad när jag får höra det. Åhh! :)

Längtar till nästa vecka. Då är krabaten hemma!


BB

We're off till BB. Här ska luktas på bebis.

Skärtorsdag

Rackarns bananer. Skärtorsdag i dag ju. Har ingen påsk-stämning i kroppen över huvudtaget. På lördag infinner den sig hoppas jag. Mys ska det bli iaf! :)

Har du sett någon påskkärring i dag?


snart fullfjädrad på alla plan!

Jag har blivit lite dålig på att uppdatera. Anledningarna är flera. Ingen inspiration för tillfället. Andra saker som tar upp mina tankar. But I'll be back!

I går stack jag i väg till gymmet på eftermiddagen - blev både löpning 20 min. samt styrketräning. Löpningen kändes asbra! Styrkan sådär. Tiden var knapp och det gillar jag inte. Säkert därför styrkan inte kändes nå bra. Receptionisten berättade att det var någon som hade lagt en handduk på bastuaggregatet (stavas det så?), vilket resulterade i lite brand och STÄNGNING. Thanks! Antingen var personen i fråga heeelt rubbad och tänkte torka handduken eller bara psyko och ville bränna ned hela gymmet. Tror på det förstnämnda ja, det känns bäst. Kul att stå i samma omklädningsrum som värsta psykot. Njaej! Haha..

C. och barnen skulle komma hem halv sju och jag skulle börja jobba då. Fem i halv springer jag ut från gymmet, oduschad, och hoppar upp på cykeln för att börja trampa järnet. Kedjan hade såklart valt att ta ett skutt åt sidan. Jippie, tänker jag. Med sån där barnstol (?) där bak tänkte jag att det inte skulle gå och ställa cykeln upp och ner ( och nej, jag har kanske fixat kedjan max en gång i mitt liv. har varit lite bortskämd när vi kommer till den punkten för man blir ju skitig om händerna, haha..) och börjar gå. Inser snabbt att det alternativet inte är något alternativ. För er som undrar så går det att vända cyklen upp och ner med en sån där barnstol. I made it! Tror ni jag kände mig lite händig när jag klarade det eller?! Skulle vilja se era miner när ni läser detta. "Den där tjejen har inte upplevt mycket hon heller" Hahaha...

image224

Bella kilade över hit för en kopp kaffe på kvällningen. Nej, det gjorde hon inte men visst lät det bra (och vuxet)?! :) Vi skulle rulla köttbullar och se film. Maten blev klar runt en halv elva så någon film blev det ju inte. Supermysigt vare iaf. OBSERVERA FÖLJANDE: Köttbullarna blev fasen lyckade denna gång. Nej, de blev aningens bättre än förra gången menar jag ju såklart. Kvalitén ökades på lite denna gång bara :) Thanks for the recipe mum. När jag läste receptet insåg jag hur mycket jag missade förra gången. Hehe.. Men nu vet jag.

I och med att det blev relativt sent i går var jag livrädd för att försova mig. Ställde klockan på sju som vanligt. Vaknade helt panikslagen i morse då jag inte visste om klockan hade ringt eller inte. Det där med snoozning är den bästa OCH den sämsta uppfinningen. Klockan var typ fem i sju. Lugna puckar med andra ord! :)

Har hört rykten om att efter denna helg kommer våren. Hoppas verkligen att ryktet stämmer. Hello sunshine!

Ciao.

Bienvenue!



Familjen har utökats med en pojke.

:)

En son.
En bror.


Missförstånd är A och O inom au-pair världen

Hahahaha, fy fan vad roligt det här är!

F. och C. har precis kommit hem efter en middag hos några vänner. Pia och Ostiane ska sova över där i natt då F. och C. åker till BB tidigt i morgon bitti och vill inte att jag ska behöva gå upp med barnen i ottan. Mmm, i morgon utökas familjen! Jag tycker det ska bli sååå kul. Känner mig som värsta familjemedlemmen som bara njuter när jag ser sängen och alla bebiskläder. Haha.. Kommer ju bli rätt lugnt med jobb resten av veckan då F. är på BB t.o.m söndag och C. och barnen kommer att vara där på eftermiddagarna. Någonstans hoppades jag att de skulle fråga om jag ville följa med en av dagarna, jag menar.. Hur ofta är man på BB och luktar på en nyfödd bebis liksom??? Samtidigt kändes den förhoppningen så långt borta i och med att jag bara är en fnuttig au-pair. DOCK frågade C. mig i eftermiddags om jag ville följa med på torsdag! Gissa om det ska bli kul... :) Längtar som fan! Haha, ni ser...

I vilket fall som helst...

F. ställde sig halvvägs upp i trappan för att fråga om hon fick låna en sak till håret. Självklart att hon kan ta mitt schampo tänker jag och hämtar det på toaletten. Nej, det var det ju inte. Hon gestikulerar mot håret. Ahaaa, tänker jag. Går in i badrummet och skruvar loss duschmunstycket eller vad det heter och går ut med det. Här har vi missförståndet! Haha, hon ville låna den lilla hårfönen som jag har på mitt badrum då hennes kändes för stor. Jag börjar asgarva. F. garvar också men håller igen lite, säkerligen pga. att hon inte vill att jag ska må dåligt över det. Jag är ju bara en stackars svenska som försöker lära mig franska... Vem fan tar med sig ett duschmunstycke till BB??? Oj,oj,oj...

Detta missförstånd kan inte vara lätt att slå eller. Haha..

Lovade att tänka på henne i morgon! Kommer att vänta minst lika ivrigt som flickorna på att C. ska komma hem och berätta...

Återkommer med information i morgon :)

update

Nyss käkat lunch. Skulle ha åkt till gymmet nu på eftermiddagen och sen följa med Bella på svenskt cocktailparty( stavas det så?) i Paris i kväll. Tror jag skippar partyt och tränar i kväll i stället. Känns bättre så.

Skolan var skitrolig i dag. Har börjat lärt känna my classmates nu vilket nog resulterar i att det är ännu roligare. Tror ni på mig om jag säger att jag hittills varit rätt tyst på lektionerna? Nej, tänkte väl det. Nu har käften börjat glappa så som den vanligtvis gör :) Frågor hela tiden, från alla håll ska tilläggas. Inte bara från mig! :) Om ni någon gång väljer att plugga franska i Frankrike, sök upp min lärare Pascal, hon är huur bra som helst!

image221 image222
1. ser ut som världens längsta kvinna i jämförelse med dörren :)
2. What do you think about the streching-pose?! Hehe...
3. lägg märke till my new shoes! YEAH!

image223
Perfect fit!

Nu ska jag ta och lägga upp lite bilder på Facebook eftersom mina små au-pair-vänner tycker att jag borde göra det. Deras ord är min lag! :)

see ya!



Tisdag

Ska strax  väg till skolan men skriver ett snabbt inlägg innan. Började halv nio i dag med att följa Pia till skolan och sen har jag gjort lite allt möjligt.  Just nu är det "une madame" här för att titta på huset, familjen ska ju hyra ut det när de bor på Irland. Fick reda på det i morse så när det plingade på kila jag upp på min våning för att städa upp lite. Pinsamt ju. Kunde jag inte fått reda på det lite tidigare. Okej, jag erkänner. Jag borde ha städat innan det såg ut att behöva städas. Hehe..

Kunde verkligen inte somna i går. Blev fasen orolig för mig själv asså. Det var totalt omöjligt att somna. Trodde det hade blivit bättre ju :(

Oj, nu har jag brådis... Blir cykel till stationen! :)

Kramen

me, myself and I

Märta i dag.

image220

image218

image219

Kunde inte bestämma vilket av korten så det blev alla tre :)

Utnyttjad? :)

Nu kan jag äntligen uppdatera lite. Tänkte göra det när jag kom hem från skolan men då vare först lunch på schemat, sen kom Bella då hon skulle boka biljett till Bretagne. Medan hon satt och "bokade" gjorde jag läxorna. Kan tala om att det blev aldrig någon bokning. För det första satt hon och kikade mejl, msn och facebook, men när hon väl skulle boka så fungerade det inte. Tiden var ute, dags att jobba. Haha.. Man får se det positiva - jag gjorde läxorna tidigt och faktiskt otroligt effektivt samt dejtat datorn mycket mindre än vanligt. Måste försöka få ner data-tiden per dag. Är inte bra som det är just nu asså.. Kanske helt enkelt borde tacka Bella för hennes utnyttjande av min dator i dag?!

Målade ägg med barnen i dag också. C:s underbara idé. Påsk-känslan smyger sig på. Ni ska bara veta vad som sker på lördag :) IIIIIHHH...

Nu ska jag ta och läsa en bok, en mycket viktig bok.

Kram, kram, kram

Starkt jobbat, PG

Åhh, jobbigt! Försov mig imorse. Vaknade tjugo i nio( börjar åtta) och mer eller mindre hoppade ur sängen, kastade på mig kläderna och sprang ner. C. hade gått med Pia till skolan. Har nog aldrig skämts så mycket för en försovning som för denna. Fasen asså. Verkligen jobbigt! Men jag visste att en försovning skulle komma någongång and here it was.. Får försöka se till att det inte blir någon fler. Jobbigt annars.

Har inte jobbat någonting i dag. C. är hemma och han skjutsade Ostiane till dagiset så jag behövdes inte. Skulle ha handlat lite men det blev inte så. Tror det kommer bli väldigt lugnt den här veckan, dock vill jag jobba. Är ju en av anledningarna till att jag är här.

I natt drömde jag värsta mardrömmen. Fy fan! Blev något sorts uppror vilket ledde till krig. Folk hade vanligtvis nå sorts marknader i trädgårdarna men nu gömdes allt undan, F. och jag försökte få med oss lite iaf. Jag tog sockerbitar för att få energi lr något sånt. F. och jag kom i från övriga familjen och vi åkte i en bil med några andra. I bilen sa F. att hon tyckte vi skulle försöka klara oss på egen hand. Hallå? Jag är ju bara en liten au-pair. Sen hände massa olika scener, dels en där två massajer lr nåt hällde ut glasbitar på marken för att man skulle göra illa sig och inte kunna gå. En då jag satt i ett rum där min dator stod på golvet och jag verkligen ville skriva ett inlägg och berätta för familjen att jag kanske inte skulle överleva och att jag älskade dem. En där svenska ambassaden skyddade alla svenskar. Vad betyder den här drömmen egentligen??? Läskigt som fan vare!

Om en halvtimme är jag off to school. Dags att fixa till sig lite...

puss och kram

I'm not a virgin anymore...

I dag skulle vi käka brunch och sen åka till en marknad. Halv tolv skulle vi åka in till Paris. Sket i att ställa klockan för jag har vaknat nio varje helg hittills nästan. Ni kanske förstår vart jag är på väg... Vaknade faktiskt klockan nio men valde att somna om. 11.36 ringer Bella och frågar var jag är. Oooops! Hoppade upp ur sängen och tänkte att jag kan ju komma lite senare till brunchen men det blidde inte så. Tog det lilla lugna och tog mig sedan in till Paris, själv igen :), för att möta upp tjejerna innan marknaden.

Marknaden var stor men som oftast, de flesta stånd har samma utbud. Bella och Sofie hade berättat att Converse kostade 35 euro(ca 350 kr) där vilket var mitt lilla ljus i tunneln :) Ville ha vita men när jag provade röda fanns det ingen återvändo. Varmt välkomna till mig, mina röda conversisar! Min Converse-oskuld är även den tagen nu. Haha.. Ett halsband fick också hänga med hem. Sofie och Bella körde på Converse-à-la-used men det var ju perfekt slitna så det var bara att köpa, haha.. Converse it is liksom :) 

image217


Dagens tack får väl gå till Emelie - bankiren själv! Hehe...

Sitter barnvakt för stunden. har gjort det sen halv åtta. F. och C. är ute och käkar samt kikar bio. Det gick jättebra att natta tjejerna. Vi låtsassov, dansade och läste bok innan det var god natt. Jag kom på att vi skulle dansa till musik häromdagen och de är helt sålda nu. Vill alltid dansa :) Sötbarn...

Grattis en dag i efterskott till morbror, emma, philip och ... mormor...

Nu ska jag ta och göra min läxa till i morgon innan jag släcker för dagen. Usch, kommer bli tungt men så äre när man prioriterar annat före...

See ya...

Schlageryra - även i Frankrike

Oj, vad längesen jag skrev här känns det som. Hade bestämt mig för att skriva i går natt när jag kom hem men tror ni jag kunde logga in då? Svar nej! Har inte haft tid i dag förrän nu.

I går åkte jag in själv till Paris för att möta upp de andra. Gissa om jag blev stolt när jag hittade fram utan att ha gått vilse en enda gång. Var trots allt första gången jag åkte själv in till Paris. Okej, Bella hade berättat hur jag skulle åka men ändå. Emelie, Bella, Sofie, Ebba och jag skulle till en modeskola, som är sviiindyr att gå på, då de hade öppet hus men blev inte riktigt så. Vi hittade liksom inte stället. Hehe.. Ebba, jag och Emelie kikade i affärer istället. Blev såklart kär i ett par skor på HM. Blir väl ca. 3.20 i dem men ändå. Tror jag ska ta en andra titt på dem i veckan :P



1. hit hittade jag själv!
2. Ebba - såå härlig tjej!
3. spontankort? njaej...
4. meine outfit of the day
5. Emelie et moi vid la/le République

Därfter begav vi oss mot svenska kyrkan då melodifestivalen skulle visas. SCHLAGERYRA!!! :) Vi åkte dit i tid för att få bra platser men vi var där först :) Var iaf helmys med underbart sällskap och lite vinpimplande. Yes, vin-oskulden här i Frankrike är numera tagen. Smakade väl okej men inte mer än okej. Kanske ska berätta för er alla att ett av alla mina mål här är att jag ska tycka om vin när jag kommer hem till SVerige. Nu har starten gått! :) Vidare var vi riktigt partysugna efteråt och gick till en bar för att ta en drink då det var lite för tidigt för att gå ut. Beställde en white russian som var allt anat än god. Usch.



Vi kom aldrig ut. Alla tappade suget då vi aldrig kom till skott med vart vi skulle så det blev "tidig" kväller. Kom hem klockan två men det var en otroligt rolig kväll. TACK tjejer...

image216
Hon får avsluta :)

I L S K A

Traskade iväg till gymmet glad över att äntligen få träna lite styrka. Tror ni inte att gymmet fortfarande är stängt eller?! JOOO! Tills på måndag. Jävla bastu-jävel. Jaa,det är den som orsakat denna stängning. Gud så sur jag var när jag gick hem. Nu har det lagt sig lite. Håller på att lära mig det där med att inte vara långsint - går bättre och bättre :) När jag kom hem fick jag ändå duscha eftersom jag hade tagit på mig för mycket kläder. Suck. Haha.. Får helt enkelt skjuta upp hela träningsprogrammet en vecka..

I dag är det superhärligt väder ute. Nästan lite vår-sommar varmt. Solen stack fram mellan det tunna molntäcket också. Nu är det bara att hoppas att det håller i sig hela dagen. När jag gick hem från gymmet luktade det vår. Tror jag kände en släng av tussilagolukt också. Hehe.. Och i går när jag hade handlat fick jag den där lukten när det är sommarnatt och man är gåendes hem från någonting. Mmm, härligt...



Detta är vårigt om någonting.

Det brann...

Märtan är alldeles nyvaken. Hade datorn bredvid sängen så varför inte skriva ett inlägg? :)

Ska strax kila ner och käka frukost innan jag beger mig till gymmet. Ska bli så himla skönt att komma in i gymatmosfären. God, I've missed it :) Hehe..

Gårdagen då. Eftermiddagen med tjejer gick bra det bara kunde gå. Inte en tår någonstans. T.o.m. badet gick smärtfritt. Hehe.. Målade, tittade på bilderna jag har knäppt på dem, läste bok etc. Var jättemysigt. Efter badet åkte jag och handlade lite till woken jag skulle göra, F. fixade med deras middag.

På tal om min middag...
Har nog aldrig misslyckats så mycket någongång. Haha.. Har ju fortfarande inte hittat Sweetchili-sås i affären och så helt plötsligt stog en sambal oelek burk framför mig. Tyckte jag hade hört någongång att sambal oelek är starkt. Tog burken och var glad att en stark krydda äntligen fick komma in i huset. Kunde någon ha talat om för mig huuuur starkt det där är??? Brann ju för fan i käften på mig. Tvingade i mig halva maten då jag var tvungen att få någonting i magen, tänkte vekligen inte ställa mig och laga en till måltid. F. kommer ner och ba: åhh, det här luktar gott. Innan jag hinner varna henne har hon en kycklingbit i munnen och jaaa.. Det var den enda biten hon tog :) Vi räddade det som gick att rädda :P Hahahaha... Nu vet jag iaf hur pass stark kryddan är. Det är väl det man kan se som positivt ur denna situation :)


      
Fiiiiire...


Var ju även barnvakt då F. skulle till kyrkan och dona med någonting inför dop och C. skulle komma hem runt tio. Började titta på en av de filmer som hon hade lånat åt mig. Jag tycker filmen var jättebra. Kom på mig själv med att gapa ibland. Jag kan inte filmer överhuvudtaget men jag gillade den. Tror den heter "Mannen med järnmasken", med Leonardo DiCaprio i huvudrollen. C. skrattade lite åt mig när jag halvt pratade med filmen:) Var längesen jag var så inne i en film. Därefter satt jag på msn till seent. Får se om det märks av i dag eller inte. Hoppas inte.

image200

Dags att möta dagen...

en tur bredvid Seine

Har precis kommit hem från ett träningspass. Blev intervall i dag. All träning har ju som sagt skjutits upp lite denna vecka. Skulle ha kört mitt intervallpass och ett styrkepass men klockan är snart tre och klockan fyra ska jag hämta Ostiane på dagiset. Vill inte stressa på gymmet. Mycket skönare när man känner att tiden finns. Blir dubbla pass på gymmet i morgon. Tror inte det är så farligt. Kroppen kanske inte kommer må så bra på söndag men sånt får man ta ibland. Right?! :) Efter förra veckans benpass blev det aldrig så farligt som jag först trodde att det skulle bli, men det är väl ingen någon garanti iofs :)

image148
 

Nu.. Stretching, dusch och något att äta.

Moi

  Here it goes.

 image199      image198




Back in business!

Ny dag nya, möjligheter. Ledordet i dag. I dag ska jag ta tag i mitt liv igen :) Tvingade mig själv att verkligen somna i går och tror det fungerade rätt bra för i dag är jag inte sådär sjukt trött i kroppen som jag har varit i flera dagar nu. Sminkade mig t.o.m innan frukost. Var ett tag sen jag gjorde det. Made min vardagliga fruktsallad också vilket jag inte gjort på flera dagar. I'm back and I will stay here! :) Ny dag, nya möjligheter samt kämpaglöden är på väg tillbaka! Märta är glad...

I eftermiddag är jag själv med tjejerna då F. ska in till Paris. Tror det kommer gå superbra, har gått bra hela veckan så. Ska sitta barnvakt mellan halv åtta och halv nio också. Ska sätta mig nere i vardargsrummet och titta på en av de filmer som F. lånade av en väninna till mig. De verkar bra allihop! :) Skönt att bara vara. De andra tjejerna ska käka sushi hos Frida, skulle ju vara skoj men får träffa dem hela helgen så en kväll gör nog inte så mycket. Hehe..

Icke att glömma. FREDAG i dag :) Full fart mot helgen.. Har valt att inte skriva ned våra planer för helgen då vi alltid ändrar oss när jag skrivit dem. Haha..

Nu ska jag packa väskan till skolan. Ska till Super U innan tåget för att köpa bröd samt ett till mellanmål!

Vad har ni för planer för helgen???

Puss kram


the day

Snart dags att worka lite. Får se vad vi hittar på. F. nämnde nå om biblioteket tidigare i dag iofs. Med förra gången som facit kan jag inte påstå att jag längtar men men.. Måste komma över det också :)

Har iaf gått igenom allt jag skrivit ned i blocket sen jag började skolan - 1½ veckas anteckningar eller nåt sånt. Saker och ting fräschades upp lite men det sitter ju inte som berg direkt. Det kommer, det kommer!

Nu ska jag ta och kolla in norwegians hemsida och checka in hotell som mamsen bad mig titta på. Jag kan Paris ungefär lika bra som henne men får väl kila ner till F. om jag vill fråga nåt..

Efter jobbet blir det en snabb middag och sen off to the gym. Kommer säkert vara proppat med folk i kväll pga. den där incidenten... Blir bara styrka i dag. Löpningen får bli  tillsammans med styrkan i morgon istället. Löpningen skjuts upp då jag inte haft ork till det i dag och jag tänker verkligen inte springa i mörkret, no way! Behöver ju inte spä på min rädsla för fransoser ännu mer, räcker med den rädsla jag har i dag. Haha..


Inte bra...

Nu skulle jag egentligen ha varit i skolan, men sitter i min säng. Valde att stanna hemma då jag inte mår så bra. Sömn är bra jäkla viktigt och om jag nu inte visste det innan så vet jag garanterat det nu! Det går ju lite sådär med den. Fattar inte varför?! Aja, valde att stanna hemma i dag men för det ska det pluggas, banne mig. Gjorde läxan som jag sa i går, mmm. Nu ska jag gå igenom allt jag lärt mig hittills så det fastnar...

Skriver väl senare... Som vanligt :)

Kramen.

Mästerkocken i foppatofflor

I'M SO PROUD OF MYSELF!!!

Jag, lilla märta, som tidigare så gott som vägrat att stå i köket ställde mig och rullade köttbullar nu på kvällningen. Var fasen roligt. Gjorde köttbullar samt tre st köttfärsbiffar. Så jäääla gott det blev sen då. Okej, jag erkänner. Köttbullarna blev lite torra men what the fuck. I made meatballs! :) Det är huvudsaken - kvalitén kommer sen. Eller hur?! :P Dock ska det tilläggas att biffarna blev helt suveräna, verkligen! Me likey...

Kan någon som har koll berätta för mig hur man får köttbullarna sådär saftigt goda? Vatten, mjölk, ägg eller vad är det man ska ha i?

  
Inte de fräschaste bilderna men jag måste ju ha bildbevis!

Nu ska jag plugga klart, blev lite latmask i dag vilket jag får sota för nu. Hatar att komma till skolan och inte ha gjort läxan ordentligt så det är bara att göra färdigt...

Ni får sova så gott iaf! :)

Onsdag

Blev ingen promenad i morse. Precis när jag tänkte att "nu jäklar stiger du upp, märta". Jaa, då hörde jag regn. När jag sedan steg upp på riktigt så var det näst intill sol. Hmm..

Jobbat ända fram till nu. Målat, kikat på Peter Pan, lekt kurragömma, städat undan, plockat blommor samt dansat :) Nu är jag ledig ända fram till sex då de ska till några kompisar och leka. Blir nog en tur till Bella på eftermiddagen - efter att jag har gjort mina små läxor! :)


1. during the lunch
2. de små liven busar

Usch vad jag är trött på vädret nu. Har blåst i en vecka nu tror jag. Och då menar jag inte småblåst utan det har verkligen blåst. Please stop!

Hur är vädret i Sverige? Känns som om jag är intresserad av vädret hela tiden. Hehe..

Nu ska jag checka in massa bloggar innan jag öppnar böckerna!

image195
This is Märta today...

Frédérique

Jag gillar mamman i denna familj så himla mycket, så mycket att hon får rubriken helt för sig själv. Vilken eloge va?! :D Hon är en bra mamma, rolig och jag känner att jag kan prata med henne om allt. Inte ofta man känner så med människor. Nu var det jag skrev ovan inte en kärleksförklaring även om det kan verka så :P

När jag kom hem från den uteblivna träningen pratade vi lite om fransk tv, den är helt rutten. Har inte kollat på tv alls nästan. Både C. och F. frågar ofta om jag inte vill titta lite på tv men njaej, programmen känns så B. Töntiga typ. Jag menar, jag är ju såååå cool :P Nej, men de tycker också att fransk tv är noll! Om jag skulle ta och komma till saken kanske, hehe.. Hon frågade om jag började förstå mer och mer av vad de säger på tv:n och jaa, det gör jag faktiskt. Hon sa då att hon har märkt att jag blivit bättre, att jag försöker hitta andra ord osv. Blir så himla glad när någon säger så. Jag är ju här för att lära mig och även om jag märker att jag utvecklas så blir man otroligt glad när någon annan också märker det..

Ska försöka fixa ett kort på henne. Hon var inte så villig sist jag frågade men den här biffen ska jag nog kunna kirra. Haha, stackars farmor som får dras med mina uttryck! :)

Nu ska jag ta och hoppa ner i sängen...

Sov gott vänner!

s u c k

Packar väskan, byter om, in i bilen - åker till gymmet. Parkerar bilen, tittar mot gymmet - kolsvart och fönster öppna? Brandkår och en lapp. En incident har skett i tjejernas omklädningsrum, öppnar igen på torsdag står det. Jaha, om man nu vill träna på gymmet innan torsdag då? Nej, men det var ju lite tråkigt. Får helt enkelt skjuta upp veckans tränings lite grann. Gör ju inte så mycket :)

image192
lekte lite papparazzi, brandbilarna :P

Pratade precis med bror min på msn med cam och ljud. Lilla Harry hörde mig och började gny. Saknaden efter honom blev ju inte direkt mindre. Åhh, denna hund. Älska med stort Ä!

image189

image191

Jobbar egentligen mellan 10.30-12.30 i morgon men ska börja 09.15 istället. F. behöver sova på förmiddagen och jag börjar ju två timmar senare på kvällen i morgon så det kan jag väl gå med på. Bra att komma upp på morgonen. Ska försöka ta mig ut på en morgonpromenix också nu när det inte blev någon träning i kväll. Men, det beror helt och hållet på när Märtan somnar i kväll.

Shit, det blåser utav helvete här. Hoppas verkligen att det här tråkiga vädret som varit i x antal dagar nu kan sluta och så blir det istället massa sol och vår i stället :)

Hoppas ni har haft en bra dag?!

Puss kram


Lektant nr.1

Oj,oj,oj vad jag tog fasta på vad som sades på debriefingen i går. När det var dags för jobb igen vid fyra blev det först målning med glitterlim( skitkul, var lika entusiastisk som dem!!!), sen målning med vattenfärg, städning. Därefter kikade solen äntligen fram så vi skyndade oss ut för att leka kurragömma, men de är för små för att leka det. Funkade inte speciellt bra. Eftersom det inte fungerade gick vi till rutschkanan istället. Snacka om att ha varit aktiv och lekt med dem. Pia tyckte det var kul också. Känns bättre när hon är positivt inställd till mig än när hon vill döda mig. Hehe..

Well, well.. Nu ska jag byta om för att sedan bege mig till gymmet. Styrkepass i dag. Hoppas det är lite mindre folk på gymmet i dag än det var i går. Den som lever får se eller som man säger här; on verra :)

See you soon!


nästan uppe med tuppen

I morse vaknade jag av att F.ropade på mig. Shiit, har försovit mig tänkte jag. Så var inte fallet utan jag ahde råkat parkera bilen så att en man inte kom ut med sin bil från gården. När jag parkerade i går kväll tänkte jag att det säkert skulle gå att få ut en bil om man nu ville det. Nej då. Kastade på mig kläderna och rusade ut. I stället för att göra i ordning mig när jag kom in, lade mig och somnade om. Det resulterade i en dag med favvojeansen, peak-tröja, ofixat hår och en osminkad Märta. No pictures today alltså :)

Har ingen lust att plugga i dag. Är ingen skola på onsdagar så jag tycler jag kan vara plugg-fri i dag. Sitter i stället och läser alla tusen bloggar jag följer. Börjar fan bli ett jobbig beroende. Ska försöka ta tag i det.

Snart är det påsk mina vänner... Tänkte påminna er om det i fall ni inte hade tänkt på det :) Om jag hade varit hemma hade jag tvingat pappa att vi skulle ha ägg-letning i år igen. Ibland vill man bara vara liten! :)

puss och kram...

en måndag i frankrike

Oj, vad jag har varit dålig på att skriva i dag. Brukar ju kunna få till 3-4 stycken inlägg per dag. Tiden har inte riktigt räckt till i dag helt enkelt.

Det var så skönt att vara tillbaka i skolan igen. Kunskapen hoppar in i en :) Dock har jag inte pluggat fullt så mycket som jag önskar att jag hade gjorti dag. Att det ska vara så svårt att sätta sig ned och öppna böckerna. När man väl gjort det så går det ju av bara farten. Ett delmål jag kanske ska sätta upp?

Lagade kyckling och couscous med smaken curry indian, var rätt gott. Blir så jäkla stolt över mig själv när jag lagat en hel måltd, från grunden, till mig själv. Kanske ska tillägga att jag också lär mig av mina misstag som sker hela tiden :)

Åkte och tränade kondition på gymmet nu på kvällningen då det är mer lr mindre storm ute. Plus att det är mörkt. Kändes väldigt bra där jag sprang på löpbandet :) Där kan man liksom inte bara stanna, vilket är bra för mig. Hehe.. När jag kom hem blev det hårt bröd med svensk hushållsost på :) och en tallrik keso och äppelbitar. Bella var så snäll och köpte keso till mig i dag. Det finns nämligen inte i den affären som jag handlar i. Tack Bella!

image148


Jag och F. har haft debriefing i kväll igen. Låter som om värsta grejen har hänt men lugn, allt är under kontroll :) Jag tyckte vi skulle ha det då det är lättare att prata om saker när man väl sitter och SKA prata om saker och ting. Det enda hon kunde påpeka var att jag skulle leka mer med barnen, vilket jag håller med om till fullo. Sedan tyckte hon att jag skulle bli strängare mot dem men det säger hon ofta :) Är rätt svårt ska jag säga er, men jag försöker och det kommer väl att gå bättre och bättre med tiden. Pratade även om bebisen. Om en vecka kommer familjen att utökas. EN VECKA. Är ju ingenting! Jag tycker det ska bli skitkul iaf eftersom man får följa med från början och verkligen se utvecklingen det första månaderna. F. sa också att jag kommer inte jobba så mycket torsdag och fredag nästa vecka. Det tackar man inte nej till...

Nu är det marsch i säng som gället för Märtas del!

God natt...

vilken start...

Vilken härlig start på veckan det blev. Pia sa vid frukosten att när bebisen kommit kommer polisen hit för att döda mig. Hrmm.. Det ösregnar och blåser ute. Kul att åka till skolan :( Jaja, det finns inga dåliga väder... :)

Familjen fick provsmaka hårt bröd (knäckeröd ;) ) med kaviar och det gick hem hos alla utom Frédérique. Hon tyckte inte alls att det var speciellt gott. Trodde att de andra också skulle dissa det men Christian tyckte det var jättegott och Pia och Ostiane ville ha mer hela tiden. Svensk mat är bra gott det :D

Bestund där nere nu, Ostiane är hemma och är sjuk, Pia är i skolan. Blev inte så mycket jobbgöra denna morgon. Nu ska jag förbereda lite innan jag ska ut i det hääärliga vädret och ta mig till skolan.

Hörs senare!


Tiden går fort när man har roligt

Nu i kväll har jag varit här en månad. Känns konstigt. F. trodde knappt på mig när jag nämnde det för henne. Har gått så fort samtidigt som det känns som om jag har varit här mycket, mycket längre.

Har alltså bloggat i en månad och nu vill jag veta vad ni tycker. Är det intressant? Ointressant? Vad vill ni läsa mer/ mindre om? etc...

Vill verkligen veta vad ni tycker...

Skriv, skriv, skriv...

Ingvar Kamprad, amen.

IKEA it was...

Sofie och Bella kom och hämtade mig för att vi sedan skulle åka och hämta Emelie. Observera ordet "skulle". Vi skulle svänga i en korsning några meter från mitt hus men vi blev tvungna att backa tillbaka då en annan bil kom från det hållet dit vi skulle och det inte gick att mötas två bilar i bredd. BOOM! Vi backade rakt in i en bil bakom oss. Kraschad lykta, väntan, Sofie hem till sig, Emelie kom med sin bil och vi var till slut, efter en hel del kaos, på väg till Ingvar Kamprads kärleksbarn. IKEA.


Smygpapparazzis och en bild då vi faktiskt skrattar åt den bisarra situationen.

Det har aldrig känts så speciellt att gå in på IKEA som denna dag. Sverige, Sverige. Har nog aldrig gått så sakta genom affären heller och bara tittat på saker som i dag. Hehe.. Käkade även korv med bröd. Ni som känner mig väl vet att lyckan var stor. Var riktigt gott ska jag säga er. Mumsfillibabba :P


1. THE SIGN
2. Sofie and I
3. lilla Märta
4. snygg soffa, javisst!
5. "min" walk-in-closet :)
6. korv med bröd-lovers!!!
7. shopping...

image180

Ballerina, kaviar, ost, daim, hårt bröd, ljus och blomma.

och...

image181 image182
We all like dammsugare :)

Som ni kanske ser på bilderna hade jag min Monki-jacka på mig. Det hjälpte verkligen att Bella provade den åt mig i går. Här kommer en herrans massa bilder på den och mig. Varsågoda :)



image188

Har bestämt mig för att jag gillar jackan!

Vad tycker du?


Gårdagskvällen, massa kärlek

Gårdagskvällen blev helmys med pizza från Pizza Hut samt fruktsallad med glass framför filmen "Alfie". Jag var lite småkär i Jude Law innan filmen men nu är jag upp över öronen kär i honom. Herregud. Själva filmen var väl kanske inte så super men han var ju med vilket vägde upp allt. Hehe..



1, 2. pizzorna kom med bud
3. pizzan med vitlök i degen. MUMS!
4. minst lika god...
5. var snabb på att börja käka jag:)
6. Emelie och Sofie
7. efterrätt

Innan Bella och jag lade oss hade vi e diskussion huruvida vi skulle ställa klockan eller inte. Jag sa att de var lugnt för jag skulle ändå vakna runt kvart över nio. Vi ställde aldrig klockan och mycket riktigt. Vaknade 09.16. Läskigt ju! :)

I dag skulle vi ha åkt till en marknad mitt emellan Chatou och Rueil men vädet ville något annat. Har regnat så gott som hela dagen. Vi bestämde till slut att vi skulle åka till IKEA denna helg istället för nästa, som vi tänkt. Struntade i att Svenska kyrkan serverade våfflor i dag med andra ord.. Tar igen det vid något annat tillfälle.

change of plans

Kom nyss hem från Paris. Blev en tur dit iaf. Bytte tillbaka en kofta jag köpte på Zara förut men införskaffade en annan :) Gick dock plus på det hela då den nya koftan var billigare. Om man nu kan säga att man gick plus på att shoppa? Vet inte om koftan är rätt storlek bara. Chansade lite och tror det gick åt pipsvängen...

Vi skiter i att gå ut i kväll. Jag behöver verkligen prioritera sömn då jag mått mindre bra hela dagen. Tror allt beror på att jag inte sover nå bra. Bella var inte tiptop hon heller. Dock ska vi till Sofie och käka pizza och se film. Ska bli jättemys!

Bella har fått vara provdocka åt min Monki-jacka och vi kom fram till att den är superbra, så nu är alla (läs: jag) glada och nöjda :) Dags att vara lite social mot kvinnan....

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll!


me, myself and I

Såhär ser lilla jag ut denna lördag...

image161  

Favvojeansen åkte på i dag :) Måste köpa ett par till när jag kommer hem, har gått hål på knät på dessa (syns just inte på bilden men hålet finns där). Blev även en fläta dagen till ära. Me like flätor BIG time :)

A question for you

Funkar filmen som jag lade upp på Sofie i går?

 Funkade nämligen inte för mig i början men nu fungerar den.



åldersnoja?

Vaknade upp med huvudvärk och en snuvig näsa. Usch. Har typ aldrig ont i huvudet. Gick ned strax innan elva eftersom jag inte visste om jag skulle jobba eller inte. Hela familjen var då på väg någonstans så jag behövde inte jobba. Väntar nu på att Bella ska pallra sig hit. Hon ska komma runt ett och sen får vi se vad som händer i dag. Både hon och jag är lite otaggade på de planer vi egentligen har för dagen. Får se vad de andra två säger. Är rätt fint väder så man måste väl iaf ut och njuta lite av solskenet när det väl har kommit.

Vad är det för väder hos er i dag?

Såg att jag typ fått påsar under ögonen också. Åldern som gör sig påmind eller är det brist på sömn??? Mamma ringde som tur var och intygade att det var pga. bristen på sömn hos Märtan. När jag väl börjar sova bra igen försvinner de. Tack gode gud. Påsarna kan väl vänta x antal år innan de kommer, om de nu ens måste komma. Haha, Märta har 20-års kris? :D

jiiises

Hade rätt. Blev taggad när jag väl stod där på gymmet. Körde armar och ben i dag. Jiiises.. Kommer nog känna att jag lever i morgon iaf. Hann inte stretcha på gymmet heller pga. att de stängde och det var ju inte precis så att jag slängde mig ner på golvet när jag kom hem heller. Hmm..

Nu äre god natt som gäller så...

God natt.

bajs, svett och sjukdom

Dålig uppdatering i dag. Har faktiskt pluggat en del samt  pratat med min kära vän Mimmie :) Annars blev det biblioteket med flickorna på eftermiddagen. Gick lite sådär, plus att någon gjorde i brallan direkt när vi kom dit. Lukten var ju bara att acceptera då vi hade glömt blöja. Hehe..Shit happens ;) Hälsade på doktorn igen också. Ostiane fick ju feber imorse och då måste man ha antibiotika förstår ni. Jaaa, olika tänk har vi iaf :)

Nu ska jag kila i väg till gymmet för att köra lite styrka. Sängen och datorn lockar liiite mera men jag vet att jag kommer bli supertaggad när jag går in i gymmet :)

Erkänn att jag fick till rubriken rätt bra där :) Haha..

noll, noll, noll

Kul att man hade noll koll på att det precis varit modevecka i Paris.

...

Snart helg

Fredag i dag. Like it a lot. Snart helg med andra ord :) Planerna för dagen är plugg, jobb, träning, rendez-vous med Bella?, sööömn! Måste ta tag i det där med sömnen alltså...

C. kommer hem sent i kväll också. Den här veckan har alltså varit den första veckan av mitt jobb, på riktigt. Nu har det börjat...

Vad har ni för planer i helgen???

Är det något speciellt som hänt i Sverige de senaste dagarna?

Saknar Aftonbladet, hemsidan är inge bra. Vill hålla i tidningen. Det är det bästa sättet! :)

image160

Amen vi hörs då...

Tacokvällen...

Taco-kvällen blev supermys med mycket gott, skratt och mys. Dock åkte man hem med alldeles för ont i magen, haha.. Kom väl hem vid tolv. Behöver inte skriva att jag är rätt trött i dag va? :) Det var det värt dock!



1. taxin :)
2. vi hittade Emelie gåendes så vi kastade in na i bilen
3. taco-chef's
4. värdinnan för kvällen, Emelie
5. varsågoda då :)
6, 7. yammie!
8. efterrätt som alltid. Välkommen till Frankrike.
9. Bellas känsla at that moment... GLÄDJE! :)


Det absolut bästa! Rätt lika ändå va, för att va skåning?! :)



Originalet.

kvällen

Nu väntar lite jobb och sen kommer Sofie och Bella förbi för att i kväll bär det av mot Rueil och Emelie för en taco-kväll. Ska bli jättemys :)

Hörs senare...


rosa

Köpte ju även två hårprodukter när jag handlade i förmiddags. Har provat den ena - sprayen som ska skydda håret mot värme i form av plattänger etc. Vet inte riktigt vad jag tycker om den än... Är mest intresserad av glansprodukten, hinner nog med den å :)

image143


intervall

Har precis kommit in från mitt första intervallpass här i France. I och med träningsprogrammet körde jag 4*2 minuter. Känns lite på pappret men det var jobbigt. Ska bli kul och se hur jag utvecklas - programmet är för 13 veckor.

Trodde jag var bättre tränad än jag faktiskt är. Kändes först tråkigt men nu är jag ju hela tiden ärlig mot mig själv då jag vet att jag inte är speciellt tränad. Känner mig sporrad! :)

image148

Dagens

This is Märta today.

image147

Tröjan är ny. Me likey.

image146

Puss kram

torsdag

Varje morgon tänker jag att jag ska blogga innan jag går ner till frukosten men jag hinner aldrig. Så även i dag. Har iaf varit och handlat för veckan. Mannen i kassan började snacka engelska. I vanliga fall blir man sur men i dag vare skönt. Hatar när de säger något när man handlar, jag fattar aldrig vad de säger. Finns det något sånt syndrom??? Och alla dessa kassar, blir ju fan 100 st varje gång man handlar. I runda slängar alltså :P Tacka vet jag kassarna på mataffärerna in my homeland!

image144

Se, ca 100 kassar :)

image145

Snygg bärhjälp jag har va?! Hade tre kassar i handen också. Jobbigt...

Är bara jag och städerskan hemma. De andra är på lunch på andra sidan gatan..Innan jag fortsätter denna dag tänker jag mumsa vidare på min fruktsallad i lugnan ro :)

gillar läget

Vilken härlig dag det har varit. Känns bra. Var jättemys hos Emelie. En lunch innehållande allt man behöver - pasta, tomatsås, efterrätt. Hehe.. Kikade lite på resa till Nice.

        

1. ladies
2. jag äter hårt bröd och kaviar - svenskt! ÄLSKA!
3. sju sorters glassar någon? :)
4. jag var inte delaktig i det där. Okej, en halv bit. Resten då?! Inga namn nämnda :P

Hem, jobba genom att beställa massa mat från kocken Pia samt måla med Pia. Ostiane gav hela tiden upp efter några några minuter och gick till F. Behöver jag säga att det blev au-pairen Märta som städade??? Det går dock rätt fort och det är ingen idé att börja irritera sig på det, då är det kört!

        

1, 2. kockarna i full gång
3. kunde inte hålla mig, okej?!
4. var bara att välja och vraka, allt fanns!

Ställde mig sedan och lagade en riktig måltid. Är ju fan kul att laga mat. Har jag aldrig märkt tidigare. Haha.. Det kommer jag liksom på vid 20-års ålder. Okej, bättre sent än aldrig... Lagade iaf en laxgratäng med ris. Tyckte den var helt okej. Recept nedan :P

image1971
Lax & risgratäng med smak av wasabi
4 port
ca 600g lax, helst färsk
200 g färsk grön sparris
1 gul lök, strimlad
1 förpackning knorr hollandaise sås, 4 dl
1 dl mjölk
2 tsk wasabi sesame krydda, santa maria
ca 1/2 tsk salt

koka riset för 4 personer. tärna laxen och skär sparrisen i bitar, strimla löken. Fräs allt i en stekpanna. Krydda med 1 tsk wasabi sesame krydda och salta.

Lägg riset i en ugnsform. Lägg sedan laxen och grönsakerna över. Blanda hollandaise såsen med mjölken och resterande wasabi krydda. Häll såsen överst i formen.

Gratinera i ugn ca 15-20 min på 225 grader. Strö gärna över lite mer av kryddan vid servering för starkare smak.

Receptet är hämtat från Glitzys blogg. Jag tog dock bort wasabikryddan och sparrisen (tog haricots verts istället) för att vi inte hade det hemma. Tror dock att det behövs nå starkare krydda för att få nå karaktär på maträtten. Vad vuxet det där lät, visst?! :)

Smaklig måltid!

F. och jag satt och pratade om massa saker vid maten. Blev mycket prat om våra planer här. Hyra-vespa-idén var väl inte den bästa tyckte hon. Fick massa tips iaf så nu ska det spridas till de andra :) Myntade även lite om den där betalda semesterveckan man har per halvår (jag är här 5 månader och 3 veckor, hehe..) så nu kan jag hänka med de andra till Nice. Lycka.

Dags att sova. Just ja, drömde att jag fick barn i natt. Var ensamstående och bodde i en källare hos mamma och pappa. Fick en kille. Mamma tyckte att jag skulle adoptera bort honom till ett par där vi bor för att jag skulle kunna leva livet som ung (ehhh okej?!). Bebisen var skitsöt, alltså verkligen ultra-mega-söt. Tror vi bestämde oss för att adoptera bort honom till slut. Hemsk dröm på alla sätt och vis. Fy fan. Hoppas jag aldrig mer drömmer nå sånt.

Sweet dreams :P

eftermiddagen

Nu kommer Bella vilken sekund som helst. Eftermiddagen ska spenderas hos Emelie. Har faktiskt varit duktig och pluggat. Blev bara en timme men hann en hel del. Skön känsla. Ska gå igenom lite till i kväll.

Ciao...

post

Paketet från Malin kom precis. Det kom ända fram till dörren. Jo, jag tackar jag :)


image132

Och i låg det...


image133


image134


Jackan var inte love at first sight när den väl satt på. Tror dock på att den kommer att bli en kärlek. Behöver provas ett par gånger till så att den sitter som jag vill att den ska sittas. Därav bilden :) Tror jag måste think outside the box lite granna. Det är strl xs/s men ser ut att vara l/xl. Den sitter ju hur snyggt som helst på denna kvinna. Fast vad är inte fint på henne???

Bild kommer senare...

sol, ledord, drömmen

Vaknade upp av att solen sken i dag. Lycka. Dock är det lite småkallt ute men det är snart ur världen hoppas jag :) Snart har jag gjort min första del jobb denna dag. Sen är det plugg som gäller. I dag är ledordet jävlar anamma! På flera håll.

Ska försöka strukturera mina dagar så att jag somnar på kvällarna. I går somnade jag någongång efter tolv. Låg och tänkte på min drömlägenhet. Var tvungen att tända och rita bilden jag hade i huvudet. Den var verkligen perfekt i huvudet. Ser inte lika perfekt ut på pappret dock. Haha.. Om det är någon som vet en lägenhet som har ett loft, säg till mig! Är helt inne på att jag vill ha en lägenhet( när jag väl flyttar) med ett loft där sängen ska vara. Själva lägenhet ska vara lite i fabrikskänsla, betong och mörkt trä men samtidigt ska det mörka möta ljust. Lite mörkt vs. ljust. Åhh, ni anar inte så jäkla snygg den är i mitt huvud. Om jag skulle få göra så som jag vill skulle det väl gå på en förmögenhet men tänk så snyggt sen då! :P


Ser ni det fina? Haha...

I dag är det som sagt ledordet jävlar anamma som jag följer. Gav upp min mjukisbrallor-fleecetröje-episod som jag haft sen jag var sjuk. Slog till med klänning i dag. Man blir fasen gladare av att klä upp sig. Det ska jag tänka på oftare!

image131

Kram på er.





give me

image129
Behöver jag säga att det är kärlek det handlar om?

Bild: Asos

stön, tonfisk och jobbiga karlar

Puuh, har inte haft tid att uppdatera förrän nu. Allt gick hand i hand efter gymmet. Körde överkroppen. Kan konstatera att jag så gott som aldrig har tränat mina axlar. Hahaha :) Skönt vare iaf att få styrketräna. Är så glad över att jag prioriterade gym. TACK för hjälpen mamma. Åhh, måste berätta. Kom in en kille när jag stog och stretchade. Han kanske var 26. Såg ut att tillhöra armén eller nå. Det har inte med saken att göra utan saken är den att ju längre tid jag var i samma lokal som denne desto mer patetisk blev han. Han typ stönade högt så in i helvete varje gång han tog i. Okej, stön är vanligt förekommande på gym men det här var fan överdrivet. Hej allihopa, se mig är ni snälla! Suck. Ogillar verkligen ordet "stön" - fult och äckligt. Finns det nå annat liknande ord?

Jag är bra seg jag. Tonfisk var ju inge farligt. Tycker det var rätt gott också. Haha..



Ni anar inte så mycket man tänker på saker och ting när man är här. Herregud. Hela tiden. Skönt som tusan ibland men ibland vill man bara stänga av också. Hmm...

Det finns en plan. En plan på att åka till IKEA denna vecka. MYS! Hårt bröd och kaviar, here I come! :)

image128

Jaha, där tänkte du stå??? Han kom och parkerade precis när vi skulle gå ur bilen. Suck.



planen

Nu ska lilla märtan ta och käka lunch och sen dra till gymmet. Är så peppad på mitt första styrkepass trots att kroppen skriker NOOO! Tror den behöver sysselsättas för att komma i gång igen efter min kortis som sjukling.

Ska göra tonfisksallad tänkte jag. Ska testa tonfisk på riktigt nu. Har nog bara fått för mig att det är äckligt. Alla pratar ju om hur gott det är jämt. Upp till bevis! :)

Hörs när jag är back from the gym!


bla, bla, bla

Kan inte lovet vara över snart. Vill komma in i lunket. Jobba, skola, jobba, träna. Låter ju inte speciellt underbart när man skriver det men. När det väl blir det vanliga igen kommer jag säkert sitta här och beklaga mig över hur jobbigt det är och att jag vill ha lov igen. Jaja :)

Vek bebiskläder i morse. Hur söta är inte de små kläderna. Gud så söta. Nästan så man vill skaffa en unge för att få köpa kläder till den. Haha.. 20 mars är det planerat att F:s bebis ska ploppa ut.

När jag jobbat klart mitt morgonpass stog jag och tänkte om jag skulle gå till gymmet på en gång eller ta det senare i dag. Kanske är bättre att gå på en gång, tänkte jag. På två röda började det hagla ute och nu regnar det. Haha, tack så mycket!

I wanna go shopping. NU! Är nog bäst att stanna hemma. För ekonomins skull :P Tror att min jacka kommer i morgon dock. I löööööv it! :)

Det här blev ju ett väldigt viktigt inlägg. Bara en massa babbel :P Som vanligt när jag öppnar truten. Haha..



ja, gärna


Fram t.o.m fredag (7/3) kan man som bloggare tävla om att vinna detta peace-armband hos denna bloggerska. Dessa peace-armband. Sååå fina! Me like BIG time. Armbandet kommer från Ms Bijoux = franskt namn. Jag är i Frankrike. Passande :)

Sug på den

Hon gillade maten. I'M THE WORLD'S GREATEST! Haha, eller inte... :D

avrundning

Nu i kväll har jag lagat wok. Alltså från scratch. Hackade grönsaker och allt. Dock hittade jag inte allt jag ville ha i affären. Super U är inte den allra bästa affären!  Satsade på att ha i taco-kryddan,  tyckte det inte smakade någonting när jag provsmakade.  Ajaj, ångade i käften när jag käkade sen :( F. ska smaka den, stackaren. Är nog sista gången hon smakar min mat. Hehe.. Man måste ju få misslyckas lite i början. Visst då?! :) Men den var ändå rätt så god, faktiskt.

Nog om min middag. Kvällen bestod annars av  ett mindre kaos!!! Ostiane tokgrinade hela tiden när jag bytte kläder på henne. Brukar ju gå över men fasen inte denna gång. Ibland är man inte värd mer än kattskit. Haha :D Någon gång måste man vara sånt också. Dock hann vi leka lite innan kaoset.

        

1. de två
2. våra verk! heta va?! :)
3. ibland är det kul att bli fyra på nytt. haha..
4. en mindre glad unge och feet matkasse. Kakor högst upp såklart!

I kväll kommer Bella och Sofie hem förresten. Ska bli kul att höra om äventyret. De hade legat på stranden i går. UNGAR!!! F. hade pratat med en vän i Nice. Personen i fråga satt på balkongen eftersom det är 25 grader där nere. Ibland blir man avundsjuk. Men jag ska nog vara tyst, är ju snö in my homeland. HAHA ;)

Om ni vill ha adressen och numret hit så skriv ned fortast möjligt. Tar bort det inlägget i morgon kväll.

Puss


Debuten gjord

Nu är jag back from the gym och jag känner mig helt mörbultad. Hoppas att det finns andra faktorer som bidrar än bara träningen. Om inte, Märta är sämre tränad än hon trodde.

Innan jag åkte hit kontaktade jag en PT som hjälpte mig med ett träningsupplägg. Började köra det i dag och på tur stod 20 min kondition. Tänkte jag skulle köra på löpband för omväxlingsskull då jag verkligen ville se gymmet på riktigt. Givetsvis var de upptagna så jag testade crosstrainern. Jäklar i min själ vad det tog. När jag steg ned från maskinen kändes benen som två stela klubbor och rumpan hade fått sig en rejäl omgång den med. Körde även lite mage och rygg.

      

1. I'm on my way!
2. meine gymkort
3. denna maskin tog kål på mig i dag...
4. Nike tänker på allt, om man inte kan höger och vänster klarar man sig ändå :)

Nu ska jag alldeles strax hämta Ostiane hos grannen för att sedan åka och handla.

Kramen

Dessa måndagar

Varför ska måndagar vara så jobbiga dagar för??? Har inte lust med någotning i dag. Suck. Jag som skulle vara tiptop för mitt första pass på gymmet! Blir säkert det när jag väl är där :) Nu ska kroppen trimmas minsann.. Hehe..

Pia har feber. Hon har varit sjuk konstant sen jag kom tror jag. Stackaren. Dock ska jag inte bli smittad denna gång. Har varit sjuk tillräckligt nu. Gick till apoteket och hämta ut medicin åt henne. Här får man medicin mot feber liksom. Eller får barn det i Sverige också kanske? Tycker det känns lite överdrivet jag, men det är jag det :)

Så här ser jag ut i dag. Noll inspiration. Bajs-måndag! Hoppas massa endorfiner frigörs när jag tränar! :)

image118

Hoppas ni fick en bättre start denna vecka än jag :)




weeeiii

Nu är det gjort. Jag har suttit och pluggat imperfekt i 90 min. Okej, inte 2 h som jag skrev men känner mig stolt som tuppen! :) Det blev sådär kul som jag tycker det är när man kommer in i det.


Bevis :)

Resten av kvällen är det bad, mat och telefonsamtal som väntar. Känner mig lika fräsch som ett överkört vildsvin. Ni kan tänka er va?!  USSSSCH.

Heby-cupen då. Tifen kom etta och Våla kom tvåa. Visste att allt hoppreps-hoppande skulle ge utdelning :) Känns jättekul för laget. Skulle såå gärna velat vara där och upplevt det! GRATTIS TJEJER!!!

I kväll är det tre veckor sen jag kom hit. Ibland kan jag börja tänka på hela situationen. Tog mig till slut i kragen och åkte. Vet att många inte riktigt trodde på att det skulle bli av. Jag var en av dem. Nu bor jag i en fransk familj och pratar franska dagarna i ända och det känns på något sätt naturligt. När jag tänker på det hela känns allt så bisarrt. MEN, jag är sjukt stolt över mig själv att jag är här och jag ångrar inte att jag åkte! :)

Nej, hopp ner i badet!


Aj, aj, aj

Starkt jobbat, PG. Har inte kommit i gång än. Fasen så dålig jag känner mig. Det är så himla svårt att komma i gång men när man väl är inne i det kan man sitta bra länge. Tycker det är kul egentligen men måste komma in i det. Vet inte var jag ska börja heller. Innan dagen är slut ska jag ha pluggat minst två timmar, effektiv tid. Å därmed basta.

C. frågade mig nyss om jag ville följa med på en promenad. Vet inte om det var med barnen eller bara med honom. Känner att jag borde ha sagt ja för vi har inte riktigt lärt känna varandra men jag backade ur. Är lite feg. Får ta det en annan gång.

Hur har er helg varit, vad har ni pysslat med?

John Blund

Han kom aningens sent i går asså. Kunde inte somna men till slut, och då var klockan runt halv tre. Sov dock till halv elva. Nu är jag uppe iaf. Precis när jag ätit uppfrukosten frågade C. om jag ville äta lunch med dem. Han håller på att förbereda den nu. Hehe, tack men nej tack :) De skulle lämna åt mig iaf.

Heby-cup i dag. Tror stenhårt på våla och tifen. Är verkligen ledsen att jag inte kan vara där. Är den roligaste cupen jag vet. Får njuta av bilder i år och kanske medverka nästa år i stället. Hoppas ni är där och hejar på tjejerna?!

Tycker ni är Riktigt dåliga på att kommentera. Tycker det ska bli ändring på det. Vill ju veta vilka som läser om dagarna :)

Malin ringde nyss och gissa om Gud hör bön. Jackan är min! Märta är lycklig. Tyvärr får jag ju inte se den på några dagar men ändå. Hoppas den är ett med mig. TACK bror och Malin!

image116


Nu ska jag läsa alla bloggar jag följer för att sedan göra ett ärligt försök med pluggandet.

Puss och kram

melodifestivalen

Har suttit och kikat på den den nu i kväll. Så härligt det kändes. Ringde hem efter att alla sjungit och pratade om dem med mamma. Var nog bra för mig att få känna att det kändes lite som vanligt. Men, den enda som var någorlunda bra var Charlotte. Alla andra var ju jättedåliga! Å han som sjöng "Pame" eller vad den hette, snacka om att så gott som helt kopiera Måns uppträdande med "Cara Mia". Björn Gustafsson var ju inte super i kväll han heller.. Hehe.. Men jag såg iaf melodifestivalen :) Det var det som var viktigast.



Blev en sen kväll med Luuk.. Den du.. Hehe.. Hade kvällen till ära bytt till en MYSigare utstyrsel!

Blev barnvakt i kväll också. Egentligen var det lite fult av dem att fråga klockan sju om jag kunde det, men samtidigt hade jag inget annat att göra och har ändå inte jobbat på flera dagar. Gillar ändå denna familj så mycket att de inte gör så mycket. De skulle käka på restaurang i och med att detta är deras sista helg innan han börjar jobba på Irland. Han kommer ju hem varje helg men ändå. De var bara borta 1h 40 min och de små sussa så sött hela tiden. Nemas problemas med andra ord :) Fick veckans lön när de kom hem också. Fick hela lönen trots att jag inte jobbat sen i onsdags. Sjysta puckar!

I morgon ska jag ju ringa Monki och höra om jackan också. Hoppas, hoppas, hoppas. Håll tummarna för mig nu, okej?! :)

Sov gott.

tankar

De senaste dagarna har jag tänkt väldigt mycket på alla mina nära och Sverige. Kanske för att jag har varit sjuk. I vilket fall som helst är det jobbigt :( Hoppas det släpper om någon dag, helst nu...

Tänker på er ofta, ofta!

promenaden i bilder

Okej, tar tillbaka det. Var inte sommar ute, bara nästan. Någonting mittemellan vår och sommar var det :) Medan jag sitter och goffar på fruktsallad laddar jag upp massa bilder. Here it goes:



1. se, vilket väder :)
2. inte den bästa, men en bild där jag inviger våren-08
3. lite av Chatou
4. sämsta trottoarerna finns i Chatou,...
5. moi
6. mitt mål med promenaden - telefonkortsköp
7. det var denna väg jag målade av i går :)
8. det har böjat blomma!!!
9. lite av Chatou
10. bilen jag kör..
11. våran port

Ringde nyss Monki i Uppsala om den där jackan. Så gärna vill jag ha den liksom.. Hehe.. Fanns en kvar i min storlek men den var undanhängd, hoppas verkligen att personen i fråga inte väljer att köpa den. Om det blir som jag vill, är den snart min! :D Jackan jag menar finns på bild några inlägg ned om ni inte vet vilken jag menar...

Pratade med mamsen också. Det har införskaffat ny bil i dag. Det är sådana saker som gör att jag kommer få svårt att flytta hemifrån. Förändringar. Vill vara med när de sker. Hmm..



Tror att det är denna färgen och den här sorten.

Nu ska lilla Märta ta och plugga...

lördag och märta är glad

Tog det väldigt lugnt i dag när jag vaknade. Käkade väl frukost vid en tolv. Är helt proppmätt kan jag tala om. Höll vad jag lovade mig själv - en buffé när jag blev frisk. Kanske inte en buffé riktigt men kände mig iaf väldigt ambitiös där jag stod i köket. Gröt, fruktsallad, en kopp varm choklad, vatten och en "smörgås" :)

image96

I dag känner jag mig frisk. Okej, det rinner lite ur snoken på mig men det har väl ingen dött av. Att det dessutom är sommar ute gör mig bara gladare. Ska ta en promenix nu innan pluggandet tänkte jag. Blåser en aning men är varmt! Det var inte så bra väder i Sverige va ;) I dag åker vårjackan på så det bara skriker om det kan jag tala om. Våren ska invigas och Märta is happy :) Ska fota en del också. Dock trodde jag att det skulle vara ett sjujäkla väder i dag. Var storm ute i natt, och ändå låg jag i sängen. Konstigt, vem kan det då ha varit?... Oj, humorn är på högvarv i dag.. Haha..

Nu när jag legat och sett ut som ett överkört vildsvin i några dagar bestämde jag mig för att piffa upp mig lite i dag. Känns kul med plattat hår :)

image100


Barnen kom upp på rummet nyss så det var bara att ta fram kameran :) Åhh, de är så söta!



RSS 2.0