Fyrverkerier

Nu har jag precis kommit hem efter lunch med Basta och Mickan på stan. Supermys :) Planen var att plugga hela dagen men en lunch på stan tackar man helst inte nej till!

Hur som haver.. Blir inte plugg nu heller då jag ska springa i väg och kika på fyrverkerier. Något som är varje år vid första advent här i stan. Tydligen. Nybliven stadsbo, ja visst :) Folket ringer när som helst så jag står med fötterna i startblocken. Helmys ju. Ska även få träffa en liten bebis :) Happy, happy..

För övrigt har Marthina träningsvärk i hennes stjärtmuskulatur efter gårdagens bowlingrunda. Haha.. Ovana rörelser?

När jag tänker på fyrverkerier går tankarna direkt till Paris. 14 juli 2008. Vilken dag, vilken kväll. Oförglömligt. Hoppas jag får vara med om den mäktiga känslan igen, helt obeskrivligt!

Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Kram, kram



uppd. 17.02

Okej, det var fina fyrverkerier. Vissa superhäftiga. DOCK, tror fasen inte något någonsin kommer att slå 14 juli i Paris. Åhh.. Ville bara tillbaks dit där jag stod uppe vid slottet.

Var iaf jättekul att träffa dem jag gick dit med. En av dem träffar jag rätt ofta men dem andra träffade jag senast innan jag åkte till Frankrike. Superkul :)

De skulle gå och fika medan Märta, den duktiga(?)  lilla studenten, tvingade sig själv att säga nej, knata hemåt för att nu sätta i gång med pluggandet. En klapp på axeln, oh yeah :)

Ciao!

Är jag kanske 4:a ändå?

Vilken helmysig kväll det blev! Jag var typ bäst på bowling. Börjar nästan tro på att jag är 4:a i Sverige.. Haha.. Det är sant, jag var helgrym :) Mitt släkte är verkligen en släkt med humör och tävlingsgener, det konstaterades efter kvällens bowling. Haha.. Tydligen också en släkt som tror att man kan styra sitt bowlingklot genom att göra olika poser med kroppen. Haha.. Jag har också gjort så en gång i tiden, då handlade det om tv-spel. Försökte kolla runt hörnen på tv-spelet. Gick sådär asså :D Hehe..

Just ja, jag åstadkom något helt chockerande i dag. Jag är tidsoptimist med en regel på 10-15 minuter försening så gott som jämt. När jag knatade hemifrån i dag hade jag tio minuter på mig att ta mig till the place to be. Hoppades och bad att jag Inte skulle komma sist. Jag kom först. Jag upprepar. Jag kom först. Som sagt, jag kom först. Bara att njuta av stunden då det nog inte kommer hända på ett bra tag framöver...

Middag på restaurang där vi såklart skulle börja kolla tunglängder, se vilka som kunde vrida på tungan osv. osv. Varför kommer man alltid på sånt där på restauranger?! Jag kan iaf konstatera att jag inte är begåvad med massa tungtrick. Ajsan bajsan! Efter middagen vare kaffe och kaka på ett café. Här kom vi in på helt konstiga saker som inte ens är värt att berätta om för då blir det en låång story. Kul hade vi iaf :)

Paps och jag kikade sedan på "Burn after reading" och jaa, vad ska man säga?! Paps och jag ska nog undvika bio-filmer ett tag framöver. Filmen hade fått betyget 4 - borde alltså vara en sjujäkla bra film. Den där filmen tillhör bottenskrapet av alla filmer. Helt klart. Två personer bakom oss asgarvade filmen i genom. Har min humor försvunnit eller? Vi gillde ju inte "Patrik 1,5" heller..

Har haft en toppenhelg! Roligaste helgen på länge :)

God natt allihop.

shake it, shake, shake it

Har funderat ett tag på hur jag ska återberätta gårdagskvällen. Hmm.. Vi blev iaf fyra tjejer som satt och smådrack och pratade om allt och inget innan vi begav oss till ÖG. Märta trädde på sig sina ballerinas - Jag ska ju bara gå till ÖG och hem.. Coldish! Well, well..

Jag älskar Klas. Nej, menar ju Knas. Hoho.. Måtte det vara den bästa klubben ever?!

bra musik hela kvällen. märta the bläändör. skakande rumpor. svettigt och dant. sms. supertrevliga vakter. "har du eld?". öl i fejjan. drink på armen. flirtande killar. frisk luft. Kanye West - Love lockdown. gamla classmates. ännu mer rumpskak.

dance 'til you drop!

Lätt den roligaste kvällen på länge, länge. Måste vara Ajni som är anledningen till det lyckade - skaka stjärtmuskulatur med henne på dansgolvet är oslagbart :)

Å märta skötte sig galant i går och är pigg som sjutton i dag :) Okej, att typ hälla i sig tre mjölkglas tyder kanske på att kroppen är lite dagen-efter-alkoholintag-törstig men annars så! hehe..

I eftermiddag blir det bowling med släkten, sen middag och därefter bio. Jag och min älskade paps ska kika på samma film. Tror det kommer bli en gryym lördag. Helmys som jag brukar säga :)

and hey, jag hann med fasen allt jag ville i går. Storshopping (är kylskåpet fullt, mår själen bra), träning, dammsugning.. stress, stress men märtan lyckades - vill man så kan man :) Kände mig tvungen att skriva ned detta! Hah..

Lite plugg nu, innan det är dags att bege sig mot the place to be. Hihi, jag går dit medan alla andra sitter i bilen ca. 1 h. Like it :D

pluggish

I dag har jag och Frida i klassen suttit i bibblan hela dagen och pluggat. Jag har gått in i någon anti-plugg-bubbla. Jag vill egentligen plugga men när jag sitter där blir jag jättetrött och allt går jättesegt. Det enda jag vill är att kursen ska ta slut (men att jag lärt mig så mkt som jag vill). Men om jag inte pluggar för det kommer kursen inte ta slut i december utan då har jag omtentor. Dags att skärpa sig nu, OM kursen ska ta slut i december! Men jag gjorde mer i bibblan än vad jag skulle ha gjort om jag suttit hemma. Hemma där datorn är :P

Nu ska jag kika igenom förra månadens utgifter, lägga upp månadens budget, gå/ cykla och inhandla lite föda och sen träna.. Vid halv åtta kommer Ajni och kanske någon mer hit. Planen är att pre-parta lite innan KNAS at ÖG men fy fabian vad jag är otaggad. Nästan läskigt otaggad. Blir nog kul. Om det nu inte blir det så äre väl bara att traska de 50 m jag har hem :P

Nej, om jag ska hinna allt bör jag ta itu med det nu. Träningen ska hinnas med! Ser fram emot den!

Kram på er!

konsten att se skillnad

Kikade runt på tjuvlyssnat och fastnade vid denna. Tycker det ligger lite sanning i den. Av alla de killar jag känner vet 99% inte skillnad på en halsduk och en scarf... Tycker det är kul om killar vet skillnad men det är väldigt sött och roligt om de inte vet...


Ett gäng killar och tjejer ~15 diskuterar mode.
Kille 1: Jag är inte modebög,
Kille 2: Jo, du är modebög!
Kille 1: Säg varför jag skulle vara modebög?
Tjej 1: Om du inte hade varit modebög hade du inte haft halsduk på studion…
Kille 1: Det var inte en halsduk, det var en scarf!
Tjej 2: Om du inte hade varit modebög hade du inte vetat skillnaden på scarf och halsduk!


______________

En kille som jag känner (inga namn nämnda) kommer hem till en tjejkompis. Hon frågar om han ser någon skillnad på hennes hår. Hennes hår är uppsatt i en hästsvans.

Han: Hmm (tänker febrilt).. Det kanske är lite längre?!
Hon: JAG HAR JU KLIPPT AV HELA HÅRET!!!

Tjejen hade alltså klippt av sitt bröstlånga hår till en page...

Kan inte göra annat än att det faktiskt är sött. Så ouppmärksamt :)


 


jag har gjort något fenomenalt

Goooood, jag är urusel på att ljuga! Totalt rutten. Alla ser genom mig eller så fungerar inte mitt redan värdelösa poker-face. Trots riktig ansträngning..

MEN...

Jag har lyckats lura en kille att tro att jag är 4:a i Sverige i bowling. Lr, jag var det förra året. Med tanke på att jag har varit i Frankrike i år har jag inte hunnit spela så mkt - vet inte hur jag ligger till i år med andra ord.

Tre frågor snurrar i mitt huvud just nu:

1. Har jag verkligen lyckats lura någon?
2. Hur dum är han?
3. Bowling???

Hur många 20-åringar spelar bowling seriöst? Dem jag har sett på Fyrishov är nog iaf upp emot 70 bast... Seniorer och juniorer har kanske olika träningstider?

Jag är fasen i djup chock! Har jag, JAG, lyckats lura någon????

"Om jag ska förlora mot någon så äre väl iaf mot dig"
haha... oh yeah..

Den här karamellen tänker jag suga på länge! Riktigt länge..

Ungefär tills dess att han slagit mig i bowling :S



min morfars-far var OS-vinnare 1899
.. Lr nåt :D

tyst i klassen!

Nu har jag jobbat ihop lite extra klirr i kassan. Både i går och i dag. Tycker så mkt om de två ställen jag jobbar på. Var lärare i franska och engelska i dag. Var så kul att vara det i franska :) Träffade även gamla lärare, högstadietiden var verkligen speciell! Det som dock var roligast i dag var att få träffa två personer som har betytt (betyder?) mycket för mig. Dessa två är helt underbara! Men life goes on?

Hej och hå. Duracellkanin till stationen, in i bussen, hoppa av bussen, köpa mindre god macka till lunch, duracellkanin till skolan, en mindre givande föreläsning och nu sitter jag här.

Har blivit helt fast i One three hill. Äre inte bara repriser som går nu? Jaja, bättre sent än aldrig :)

Så fort min kurs är slut ska jag bara hitta på massa bus så jag har något att skriva om.. Är knappt kul att skriva numera. Men snart så.. Så fort jag gått ur min tenta-bubbla..

Ciao.






endorfinkick!

Innan mina muskler stelnar helt måste jag bara skriva detta. Helvete vad bra det kändes på gymmet. Skippade träningen i går av lite lathet och en massa trötthet sen helgen, vilket fick resultera i dubbelpass i dag. Först 20 min kondition på bandet och sen styrkepass. Ska ju försöka splitta på kondition och styrka för bättre resultat men..

På bandet kändes det fasen skitbra. När tiden var slut ville jag fortsätta springa :) Men ska bara köra 20 min. i 1½ vecka till (sammanlagt 3 veckor) och sen öka tiden med 10 min. Så håller jag sedan på i 3-veckorperioder.

Styrkan fick komma lite i andrahand i dag, tyvärr, men kändes också väldigt bra. Börjar lära mig att leta efter kontakt i stället för att bara köra mina 15 rep. Ihhh, endorfinerna skuttar och hoppar i mig :)

Det är jättesvårt att börja träna igen, ska jag säga er. Helst vill man köra tills man är heelt död och känner att man gått igenom varje liten del av kroppen. I dag kände jag mig först jättestolt när jag gick från gymmet men ju längre tiden gick desto mer kom jag på som jag inte hade tränat. Av olika anledningar måste jag träna med en sakta men säker ökning. Är hela tiden på min vakt mot dumma tankar som jag t.ex fick efter träningen i dag...

Men hey, I'm on my way och det känns helt fuckin' lovely. Bye bye, french cookies :P

Nu ska jag stretcha och sen ta en lång dusch innan jag kryper till kojs..

Kram på er! :)

Shopping, in my dreams

Märta är trött, trött, trött..

I morse vare tvättid klockan sju. Tycker alltid jag är såå smart som väljer första tiden eftersom jag då kommer upp på morgonen. Nästa gång ska jag ta sista tiden. Var läskigt seg imorse. Hmm.. Man blir så ineffektiv då!

Blev fransk film i skolan + en timmes föreläsning. Rätt soft dag :) Därefter lite småplugg på nationen då jag inte orkade ställa mig i kön till biljettköp. Var dock tvungen att fejsa sanningen till slut  och ställde mig  i en seeg kö för två små biljetter.. Dock kommer det bli skitkul. Den 13:e december är det luccegasque at ÖG med Sonjis och Ajni som gäller :D

Jag vill jobba och tjäna lite money.. Käkade med min kära Josefin på stan och medan hon velade om att köpa ett par till pumps gick jag och köpte överstyrkningspennor och en bok på bokhandeln. Kul. Ehh, neeeej! Snart, Marthina, snart. Håll ut en månad till....

Well.. Nu ska jag plugga lite grammatik innan jag går till gymmet. Kanske dock kör gymmet först. Jag är helt förstörd och kanske blir piggare av lite träning?! We'll see, we'll see...

Kram, kram..

min helg..

Marthina har inte prioriterat datorn denna helg (förutom facebook-häng i går). Såå, en kort sammanfattning av helgen..

Under lördagen hann jag ta några andetag men det var fasen inte många. Gjorde saker heela tiden. Först mys-fika med min kära Ajni. Sen hem, packa och promenad till gymmet (Haha, lyssnade på musik och när jag skulle gå över vägen ser jag att sandbilen tvingats åka i mitt gåtempo - poor guy!) Helskotta vilket intensivt styrkepass jag körde, hade bara en timme på mig innan jag skulle bli hämtad. It felt nice though.. Lyckades sedan övertyga min kompis att linser ÄR gott. Stolt, stolt, stolt :) Alla som tvivlar på linser BÖR äta Fridas linsgryta - läskigt god!
             Hem, fixade festmejken etc. innan två classmates kom för att göra en tårta med mig. När den var klar gick vi i snökaoset till en annan classmate och förfesten kunde börja. Dock plingade vi på hos två andra innan vi hittade rätt, hehe.. Tårtan var fasen en av de godaste jag har ätit. Cred till oss! :) Snackade en hel del franska, vilket var superkul. Kleerup var (halvt) rutten, jag var typ nykter (mitt mål med kvällen :P) och så gott som alla hade kostym. Inte min kopp te direkt. Okej, att man var tvungen att ha det på middagen innan men ändå.. Kul att umgås med klasskompisarna iaf!

I går gick jag upp vid två. Haha.. Inge tungt huvud alls men blidde så ändå. Kvällen bestod av att jag till slut fick min efterlängtade pizza samt mer lumpen-skvaller av Eric. Nice, nice..

Det råder snökaos och allmänt kaos i Uppsala town i dag. Folk ramlar, bilar gasar allt vad de är värda för att besegra uppförsbackar och så vidare..

En annan ska nu diska upp efter lunchen (min dagliga pastasallad är intagen och den var lika god som alltid!) och sen köra fransk grammatik. It's time to enter the tenta-bubble again!


Hej, mitt vinterland...

Gooooooooooood mornin' Vietnam!

Om en halvtimme ska jag befinna mig på Wayne's för en fika med en bruuud. Och här sitter jag och sörplar yoghurt. Men hey, jag hinner. Tar ju en 2-3 min. att gå dit så.. Det var pretty nice att vakna imorse och ba: Jaa, jag kan ju sova om jag vill för jag ska vara på stan halv elva men jag var lite småpigg och låg mest och njöt innan jag traskade upp med en härlig känsla i kroppen :) (Okej, hade tänkt att jag skulle knacka på Willy's dörrar i morse samt städa men jag har ju fasen heela helgen på mig!)

Och var kom alla snö ifrån??? Rena rama vintern när man kikade ut ju.. Undrar om det är kallt, är säkert en -4 ute. I have a small problem, jag måste alltid chansa på hur varmt/ kallt det är ute. Termometer är en bra uppfinning. En uppfinning jag inte har...

Well, well.. Måste fortsätta sörpla om jag ska hinna. Efter fikat blire gymmet (vååågen :D) och sen lunchgöra hos en kompis. Nice, nice!

Fotbollsträningen i går var kul men attans vad det inte gick som jag ville. Men sen måste man tänka efter, har spelat 1h fotboll på snart ett år innan gårdagen så inga krav är kanske en bra start??? :)

Trevlig lördag på er!

Kram, kram

Tenta!

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH...

Marthina har tenta om en timme. Fonetiktenta. Andaaas..

Nej, jag kommer gå dit och göra mitt bästa. Ska verkligen försöka ta det lugnt och inte stressa upp mig för allt som jag inte lyckats lära mig.

Nu ska jag fortsätta käka min första grötfrukost på länge, länge (den är fasen inte god, fattar inte varför...)

Håll en tumme för mig mellan 9-12 i dag, okej?!

Kram på er!


uppd. 11.20

Kom hem för en kvart sen ungefär. Nu är tentaoskulden avklarad. Var inte jättesvårt men vill inte säga något då jag inte har en aning om hur hon bedömer och rättar. Många småfel blir många poängavdrag... Men känslan efteråt var inte hemsk iaf..

Satan i gatan vad det är kallt ute. Dra på trissor.. (hej jag är 50+) Men man kanske får skylla sig själv lite om man har supertunna skor och fingervantar på sig? :) Hehe..

Nu är jag ledig fram till söndag kväll. Ska bli så sjukt underbart att bara få vara och framför allt få vara lite social, ngt jag har lite svårt med när jag är stressad över skolan.. Ahhh, glädje! :)

Nu ska jag kika bloggar och sen bege mig till gymmet innan det vaknas nationslunch med Sonja :) Jag ska träna, så underbart! Dock blir det antagligen fotboll i kväll men hey, jag skiter i det. Vill bara känna att kroppen tränas. Har saknat det!!!

Puss på er.

natten

Vilken natt det var. Jag har fått höra att jag rätt ofta pratar i sömnen men det jag upplevde i natt var något utom det vanliga.. Det är sällan jag vaknar mitt i natten. I stort sett aldrig. Djupsömn, ja visst! :) Min kära vän, Isabelle, pratade fasen konstant hela natten. Jag vaknade x antal ggr pga. detta. Hon berättade i morse att hon hade haft en jättehemsk mardröm..

Nu ska jag strax till att plugga järnet. I morgon gäller det. I morgon har jag fonetiktenta. Min första tenta. Kommer väl halvt kissa på mig i morgon bitti av nervositet... Usch..

Have a nice day, gott folk!

Ciao

ett mindre to-do

Hemma från skolan. Uttalsprovet har jag inte så stor koll på hur det gick. Jag tyckte, personligen, att jag pratade helt okej men man vet aldrig vad Gunilla the teacher tycker och bedömer.. Ett mindre to-do på listan iaf :) Blev inte alls stressad när jag så gott som var klar men skulle säga om en mening och råkade radera allt jag hade gjort innan. Detta hände en kvart innan lektionens slut. Själva inspelningen var ju typ 2-3 minuter så jag hann. Men ändå..

Nu ska jag käka lite mat och sen hugga tag i fonetiken. Ska verkligen, verkligen försöka hinna träna innan Bella kommer vid sju-åtta, det är nämligen sleep-over at Märta's ikväll :) Träningen har verkligen hamnat i skymundan på sista tiden.. Träning är det jag vill prioritera mest.. Finns inga men egentligen, bara jag som stressar upp mig över skolan och tror att jag missar lite pluggtid om jag inte pluggar hela tiden. Psyko, I know och heeelt fel. Bella hörde precis av sig och kommer redan runt halv sju...

Hoppas ni har haft en bra dag.

Kraaam.


uppd. 15.56

Ute i köket stötte jag i hop med en av killarna som bor i korridoren. Han är från Gotland och gotländska är ju råå coolt. Älskar dialekten. Svensk grammatik, vad är det? Haha.. Båda frågade varandra hur det gick i skolan i dag då båda hade större saker att göra (vi stötte i hop i morse också) . Han läser ekonomi och deras uppsats skulle handla om finanskrisen och hur bankarna har hanterat den. BANKARNA??? Love the dialekt :)


uttalsprov

I dag är jag trött. I dag när jag ska leverera. Har ju uttalsprov om en timme. Det är nu jag ska kunna regler för bindning, instabilt "e" etc. i franskan. Kan det i stora drag men skulle ju vara perfa om jag kunde reglerna.

Håll tummarna för mig i dag. Okej?!

Nu ska jag kika lite snabbt på enchaînement innan jag beger mig. Usch, hoppas det blir lätt!

Gaaaaaaaaaah...

Puss på er.

teacher in french

Nu är jag tillbaka i min lilla lya.. Var nästan hemma en vecka.. haha.. Skönt som sjutton. Fick en bamsekram av min kära fader i morse. Mys, mys..

Ska strax kila till skolan för en föreläsning på två timmar. Ska bli jätteintressant. Han ska föreläsa om hur det är att leva i Frankrike i dag, om jag inte missminner mig. Kul med tanke på att jag nyligen gjort det.. Därefter blire till att plugga fonetik. Som jag längtar till helgen..

Ringde ju till skolan och återanmälde mig som vikarie förra veckan. Min gamla franskalärare ringde nyss och hörde om jag ville vikariera nästa torsdag i franska och engelska. Hello :) Ska bli jättekul, speciellt franskan!

Nu ska jag slänga på mig lite smink och sen bege mig.

Ha en bra dag!

Kram, kram..

Planen

Ja, har ju inte vart en mästare på att uppdatera lilla bloggen denna helg men det beror på att jag pluggat, och endast pluggast, hela helgen. Lagom intressant liksom.

I dag har jag knappt pluggat alls då jag inte har någon ro i kroppen. Måste tvinga mig själv för på fredag gäller det. På onsdag egentligen då jag har uttalsprov.

Är fortfarande hemma hos mammsen och pappsen. Vi har precis käkat middag och jag har hållt korsförhör ang. hur de blev kära. Fasen så svårt det var. Fick pyttelite info, sen kom de inte ihåg mer. Kiss my ass, klart dem gör. Sånt glömmer man inte.. Lr? Jag är en hejare på att komma ihåg såna saker.. Såå, kommer ni i håg hur det var i början i era/ erat förhållande? 

I går pratade jag med min franska vän, kanske ska presentera honom.. Sébastien heter han. Han är så snäll för han ska åka till tre olika adresser i Paris i veckan och kolla hur dem verkar. Bara för att se om det verkar värt för mig att söka jobb där eller inte. Det är nämligen så att jag hamnade på en fransk arbetsförmedlingssida härom dagen och hittade lite intressanta jobb. Har kommit underfund med att jag nog borde söka jobb innan jag åker dit. Vem vet när jag hittar/ får ett jobb liksom..

Kanske inte har berättat för er om mina planer? Känns som om jag har det men let's go eller here we go again:
Jag planerar att åka tillbaka till Paris i slutet av januari- början av februari för att sedan stanna till maj-juni. Väl i Paris ska jag jobba som vilken som helst och sedan umgås med frassemän och försöka leva så oturistigt som möjligt. Vill se det Paris som fransmännen ser. Kände när jag åkte från Paris i somras att jag hade varit där alldeles för kort tid. Har sagt sen jag kom hem att jag ska dit igen i vår...

Jag och Sébastien kom på att det nog är rätt smart att åka ner några dagar ett tag innan jag åker ner på riktigt för att dela ut CV på massa ställen. Detta då det är antagligen rätt svårt att som svensk skicka CV eftersom de nog vill höra hur bra man pratar franska samt att om jag söker när jag kommer ner kan jag få jobb inom en vecka eller efter en månad.. Därför kommer jag, som det ser ut nu, att åka ner i början av januari för att söka jobb. Längtar så otroligt mycket :)

Oj, skulle bara skriva om mitt korsförhör av mamma och pappa. Hehe..

Dags att ta tag i fonetiken!

Ciao.

get to know me.. Lr nåt.

Hittade en sån här lista hos den här bloggerskan när jag råkade hamna där på ett bananskal. Äre så uttrycket är: på ett bananskal? Ja, det heter det va.. Haha, jaja.. schiit detsamma. Tänkte fylla i den så får ni gotta er i info om lilla Märtan :)

vad gjorde du kl 8 i morse? Snoozade...
vad gjorde du för 15 minuter sedan? Pluggade fonetik
vad är det för väder hos dig just nu? Mörkt och ruggigt
tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja.. Lr nej.. Lr ja..
vilket ämne är roligast i skolan? Kan inte välja av dem jag läser nu. Alla är roliga och intressanta på sitt sätt
trivs du i skolan? Ja, men ska bli skönt när det är klart
favoritlåt just nu? Jonas Brothers - Burnin' up
vad gör dig glad just nu? Att jag snart får åka till Paris!
vad ska du göra härnäst? Göra ett till ryck med fonetiken
favoritgodis: lösgodis - allt i en påse :)
klädsel just nu: Gråa mjukisar, rosa linne, Peace-tischa och pappas BIG-size fleecis. Hot as always!
musik just nu: Jonas Brothers
sommarplaner 2009: Njuta av den svenska sommaren?
hur många kuddar sover du med: En
morgon- eller nattmänniska: Kvällsmänniska..
vilka är viktigast för dig: min familj och mina otroligt underbara vänner!
är du kittlig: ibland
snarkar du: ibland men tror jag pratar rätt mycket
äckligaste insekten: de allra flesta
vad vill du jobba som? funderar varje dag på den frågan.. Återkommer :)
skulle du nånsin få för dig att hoppa bungyjump? Mm, vart sugen på det ett bra tag
anser du att du är stark? Skämtar du? Är läskigt svag. But I'm workin' on it!
vad längtar du mest efter just nu? Gå ut från tenta-salen nästa fredag och känna I made it!
hur svarar du i hemtelefonen? "Aaa, Marthina" - är omöjligt för mig att säga hej istället för aa. Liksom trevligare med hej?!
hur svarar du i mobiltelefonen? "Aa, Hallå" lr "Aa, Marthina"
vem ringde du senast? Mammsen
senast kramat och när? Harry i förmiddags.
antal timmar sömn inatt? 8,5h
sov du ensam? Yes, I did
vem sov hos dig senast? En vän..
vad vill du ha just nu? Mitt efterlängtade sexpack ...
vilken buss åker du oftast? 844
anser du dig själv snygg? Just nu? I gråa mjukisar och pappas fleecis??? Ehm..
pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Ja, precis i denna sekund faktiskt...

Mycket mums-mums info va :P Haha..

Urping, yes I am.

Om jag skulle ta och göra ett ryck med fonetiken då...

Kram på dä!

Kul, kul

Kanske ett av det roligaste jag har sett.

Skrattanfall, ja visst!


Tagen från: Amandas blogg

Egentligen får man inte skratta åt sånt här...

Hahahahahaha....

it's over...

En av mina man of my dreams håller på att bli upptagen för hela jävla evigheten. It's hard. Haha.. Nu kan jag inte sitta och dregla framför Las Vegas något mer heller. Nu har liksom hoppets lilla låga släckts, haha.. Man ska lägga ribban högt vet ni :)


Hottie, hottie!

Well, well.. På jobbet vare lugna gatan. Spelade Fia med knuff med en av tanterna. Vilket otroooligt tråkigt spel det är... Vi spelade dock aldrig klart eftersom det tog sin lilla tid. Men jäklar vilken turtant jag mötte, fick femmor och sexor hela tiden. Haha..

Sleep tight.

Ciao.



Stockholmare. Tumme upp? Tumme ned?

Sitter och avnjuter min lunch. Makaroner, avokado, keso och källarrökt skinka. Simpelt som sjutton men nästan läskigt gott! Källarrökt skinka är bland det göttaste :)

Hittills i dag har jag pluggat en del och faktiskt så spyr jag snart på dem dära hakparenteserna. Blää! Har dessutom ringt skolan jag var vikarie på förut. Personen jag pratade med lät glad att jag ringde. Ska bli kul att få jobba där igen. Har insett att jag måste jobba BIG time mycket om jag ska kunna åka till Paris så fort som möjligt. Måste ha liiite pengar i kappsäcken då jag inte har en aning om hur mycket jag kommer behöva spendera i början...

Har även fixat så jag kan plugga på bibblan när jag är hemma. Tror jag ska testa't redan imöra.

Nu till dagens stora dilemma. Sprang in på ICA (för att köpa den goa skinkan) och när jag kommer till kassan säger kassörskan "Hej" på ett sånt där hej-jag-säger-hej-sjuttonhundra-gånger-per-dag-i-mitt-yrke-hej. Jaja, tänkte jag. När jag sedan betalar känner hon igen mig "men nu ser jag ju att det är du. Kände inte igen dig. Du ser mer och mer olik dig ut för varje gång tror jag. Trodde det var en stockholmare först. Eller en fin dam. Hur ska man tolka det? Tror hon menade positivt.. Lr nej, jag vet inte. Jag tog det iaf negativt. Haha.. Kanske beror på min bild av stockholmare? (Sorry Camilla ;P)

Nu ska jag plugga stenhårt innan det är dags att bege sig mot jobbet. Yes, de ringde och frågade om jag ville jobba på ålderdomshemmet i kväll och jag hann säga "ja" innan hjärnan hade hunnit fundera ut ordet "nej". Det blir alltså ingen fotbollsträning i kväll och heller inget mys med Bella. Ajsan bajsan! Klirr i kassan dock. Välbehövligt! Tror det kommer bli lugnt i kväll iaf, hade hänt lite saker som nog resulterar i lugn kväll... (peppar peppar..)

Ha en trevlig fredag, mes amis.


uppd. 15.15

Varierad kost jag äter i dag. Nu lagar jag omelett med skinka i. Haha.. Sa jag att jag diggar källarrökt skinka förresten? ;)

Mot spisen och sen äre servering! Mums :)

Killar är småäckliga...

Har precis klivit in hemma i huset. Pappas big-size fleecis är på. Yes, I'm home :) Dagen blev inte riktigt vad jag hade planerat... Skulle ju plugga järnet på dagen fram till tre då jag skulle träffa Frida för att sen bli lite hundvakt. Well.. Frida fick förhinder så vi sågs tidigare. När jag väl kom hem till mig hade jag lite tid till plugg men det var också lite det. Jaja.. Ska ha gjort klart det innan jag somnar i kväll så börjar väl bli dags att köra kanske..

Harry och jag hade en mysig promenad i stadsparken. Lilla landet-doggen kommer till stan, haha.. Luktorganen jobbade, minst sagt. Och nej, kommer aldrig gilla det där med bajsplockning. Sjuuukt äckligt! Usch..

På vägen hem satt jag och bror i baksätet och sjöng kärlekslåtar. Haha.. Mitt i allt klappar han mig på kinden och säger: tvättade inte händerna efter att jag kissade. Har ni tänkt på hur sjukt äckligt det är. Rent ut sagt vidrigt. Fatta att sitta och titta på tv med chips lr nåt annat smarrigt på bordet, killen går på toa och kommer tillbaka och kör ner näven i skålen. YUCK! Usch...

Dags att ta tag i dagens plugg.

Kram, kram

mitt lilla mission

Jag är så glad att jag lever i dag.. Trodde jag skulle halvt dö i går. Jag har huvudvärk ett fåtal ggr per år och då är det den lättare varianten vi diskuterar. I går brände jag väl säkert sönder så mkt i hjärnan pga. alla hakparenteser att mitt huvud helst ville sprängas. Jepp, så kändes det. När det var dags för sängen kände jag att det var dags för ett åtgärdsprogram. Mission leta huvudvärkstablett startade. Blev dock inget mission accomplished. Skit också!

Lyckades tydligen somna till slut och hej och hå, vaknade relativt pigg imorse? Någon som känner för att förklara hur det kan ha hänt? Iaf... Nu har jag snart tvättat tre maskiner tvätt och när det är gjort ska jag börja dagens plugg... Blir ännu fler hakparenteser i dag. Yeeeey! :( Måste göras så det är bara att skruva upp flinet och göra det så snabbt och smidigt som möjligt!

Hoppas ni får en ruuwligare dag..

Har ju blivit kind of utmanad av en annan bloggerska om att skriva sju saker om mig själv. Ska klura vidare på den and then I'll drop the bomb! :)

Ciao.

hard work, work

Klockan är åtta och jag har precis käkat middag. Kom hem från skolan klockan sju. Har suttit i biblioteket mellan 12-18.45, pretty well done. Är helt slut i huvudet nu. Har väl gjort ett par tusen hakparenteser i dag, men läser man fonetik så gör man.. Är smått stolt över mig själv över vad jag åstadkommit i dag :)

Ska försöka ta mig till gymmet innan läggdags men måste andas lite först..

Har så mycket intressant att skriva nu för tiden känner jag.....

Hoppas ni har haft en bra dag!

Kram, kram


tenta-pluggs-bubblan

En kompis ringde och väckte mig imorse, som jag hade bett om, men tror ni jag gick upp??? Nej! Gick upp nu vid nio. Tror fasen jag ska byta ut sängen jag har här. Den är alldeles för skön. Hmm, har ju en tältsäng här också.. Dock brukar jag tycka sådana är sköna att sova i. Får fundera ut nån bra idé...

Ska alldeles strax inta min frulle. Köpte någon ny yoghurt i går, hoppas innerligt att den är god. Därefter ska jag bege mig till skolan för att plugga i biblioteket. Det är hög tid att sjunka in i tenta-pluggs-bubblan. Ska på föreläsning mellan14-16. Går på grupp C:s i stället för grupp B:s som är min grupp. Kvittar nog. I dag ska fonetik läras..

Längtar såå till i morgon. Då ska jag först plugga, fika med Frida och sen blir jag antagligen hundvakt åt bebis medan mor och far lyssnar i fall bror är en duktig elev lr inte. Därefter beger jag mig hemåt igen. Har längtat sen i måndags.. Haha.. Just nu när det är så mycket med skolan vill jag vara hemma. Lr, om det går bra att plugga hemma vill säga. Annars får jag bege mig hit igen. Ingen big deal.

Well, bäst att inta föda så jag kan starta min dag ordentligt!

Just det. Grattis Anna och Erik. Önskar er all lycka!

Ha en bra dag!

Ciao...

Paaaain!

Jag är fasen halvt invalid i dag.. Kan knappt gå om jag har suttit ner ett tag. Träningsvärk kallas det i vanliga fall men det här är något annat. Visst att man får värre träningsvärk när man tränar en otränad muskel men det här?!

Tränade baksida lår i en maskin i lördags men där och då kände jag att det inte tog där det skulle så jag gav inte så mycket. Well.. I maskinen tränas rumpa och baksida lår och jag har nu fått smärta, som jag väljer att kalla den här sortens träningsvärk, i fästena vid knävecken. Det typ krampar hela tiden.... What went wrong?

Ähh, ska man nå sitt mål krävs det lite blod, lite svett, lite tårar och även lite smärta :)

En löptur eller en powerwalk skulle ju vara bästa medicinen men icke.. Adverb, here I come!

Ciao...

Effektivitet, ja visst!

Vilken dag det har varit hittills... Effektiva Märta! Listen up, gott folk!

  • gick till skolan 1h tidigare och gjorde klart det jag inte gjorde i går...
  • ... föreläsning
  • städade köket - torkade av, dammsög, torkade golvet
  • lagade vööörsting-pasta-sallad
  • gått ut med soporna
... och klockan är bara halv två!

Tillåt mig vara lite småstolt över mig själv :)

Nu ska jag käka upp min sallad och sedan hugga tag i pluggandet eller packa ur väskan sen helgen. Jag tänker inte gå och lata till mig nu när jag är inne i andra andningen!

Hoppas innerligt att jag hinner med träning i kväll men jag tror tyvärr pluggandet kommer att prioriteras som nr.1 i kväll.

Förresten.. ta och kika i kalendern din så ska du se att en viss person har namnsdag i dag.. Who can that be???

Dagens kommentar:
- Du har ju fått lite känn på hur vi ligger till... Är det kört?! En kille i klassen var optimistisk inför grammatiktentan.. Haha..


Mot effektiviteten och vidare! :)

Helgen.

Mårn'!

Oh my vilken start på dagen. Gick upp strax innan sex i morse. Fatta att jag kom upp då.. Är fortfarande helt förvånad. Sov hemma hos la familia i natt också, kände verkligen inte för att åka in i går. Kom precis innanför dörren och har egentligen lite halvbråttom. Bestämde precis med en classmate att ses runt nio i skolan för att kolla igenom grammatiken till lektionen. Det måste bli en kaffe under föreläsningen, annars har vi en sovande Märta. No doubts about that!

Jag är såå nöjd med mitt val att åka hem i helgen i stället för att festa all over. Har verkligen laddat batterierna känns det som. Pluggade rätt duktigt i går kväll måste jag säga. Annars spenderade jag söndagen med att promenera med Harry, bror och svägerska för att sedan besöka Bella. Hon åker till Val d'Isere om tre veckor så vi måste hinna ses lite innan. Vi snackade franska en stund och God, I miss France! Det resulterade i att jag ringde min franska vän på kvällen. Det var lovely att få prata franska! Jag fick höra att jag förbättrat mitt vokabulär (Yeeeees! :D)

Lördagskvällen var det ju bio som gällde. "Patirk 1,5" såg vi. Ingen av oss tre tyckte den var rolig. Jag tyckte den mest var fin och tragisk på samma gång. Är det jag som är konstig lr alla andra som har konstig humor??? Tell me! Hann inte käka på restaurang innan pga. världens tjockaste dimma på vägen in samt att jag inte kan var man får och inte får köra här i stan. Haha.. Tydligen stänger restaurangerna här i stan 23.00 på lördagar. Fashionabel middag på Max blev det istället :)

Måste slänga på smink nu och sen springa till skolan...

Ingen mer kamera har jag heller. Mor ville ha sin så jag fick snällt lämna tillbaka den :(

Kram, kram!

orättvis genfördelning!

Hello hello hello..

Ibland är det såå svårt att börja skriva ett inlägg. Kan ta en tio minuter att få fram första raderna. Drygt, ja visst! Som ni kanske redan gissat är denna gång en sådan gång..

Pluggandet har gått sådär i dag men njuter av att vara hemma bara. Helt faboulus! Allt började liksom med taco-middag. Hello! Det är ju så läskigt gott. Annars är det mest mys med min lilla kille som gäller.

Medan jag skriver käkar jag dagens ranson av frukt. La salato de fruta (heter det så på något språk?) har jag gjort :) Yes, yes.. Denna ansträngning plus att jag slängde ihop fajitas till lunch (typ världens lättaste rätt att göra men ändå). Well, årets kock nästa säger jag! :)

Just det ja, mamma och pappa fördelade generna aningens orättvist när det gäller mig och min lillebror. Vi skulle springa fram till "gymmet", gymma och sen springa hem igen i dag. Okej, jag är precis i startblocken efter den där "pausen" jag hade i Frankrike.. Men han, den där ungen sprang bredvid mig och gjorde höga knän, sprang sick-sack på vägen bara för att jag sprang för sakta när vi började springa. Till slut fick han välja på att hålla käften eller springa sin egen takt - svooosch så var han borta. Ibland är livet bra orättvist, lr hur?! Dessutom föddes den där nedrans ungen med magrutor och alla andra muskler snyggt flashade. Allt som alla andra får kämpa sig till genom blod, svett och tårar FICK min kära bror genom bra gen-fördelning. Förstå min känsla! :) Nej, man ska int' va bitter!

Nu äre lite a girl has to do what a girl has to do innan det blir bio med bror och far. Mysig lördagkväll med andra ord. Kommer dock ta tid att välja film tror jag. Jag har redan vikt mig, ska liksom kika bio med två killar. Någon "tjej"-film är det ju inte tal om.. Hehe..

Glömde överföringssladden till kameran i stan så kan tyvärr inte visa några bilder.

Take care!

Ciao.

Peace of cake...?

Åhh, om några timmar ska jag åka hem. Längtar otroligt mycket! Ska mysa, plugga, träna och bara ha det alldeles alldeles underbart :) Innan det ska jag träffa en kompis på stan. Vi sågs precis innan jag åkte till Frankrike och det ska bli jättekul att uppdateras lite. Speciellt med tanke på att han precis har ryckt in i lumpen. Det har alltid varit något jag skulle vilja göra men har bestämt att nöja mig med att lyssna på andras stories..

Well.. Gårdagen. En vän fixade fram karta och allt åt mig på internet men jag lade inte stå stor vikt att titta på den. Saken är den, jag har ändå rätt bra lokalsinne men ibland får jag bara inte ihop pusslet. Vet ungefär men vågar inte chansa. Slutade med att jag fick ringa och ge lite info om vad jag såg runt omkring mig. Är ju kul om man kan få andra att skratta.. Lr nåt :) Haha.. När jag ringde var jag jättenära mitt mål så helt rutten vill jag inte klassa mig som. Lr borde jag det kanske?! Hehe..

Det jag kan sammanfatta från kvällen är:

  • Bakpotatis är inte det lättaste att lyckas med. Lr var vi mer lr mindre värdelösa? Nej, potatisen var konstig. Skulle vara inne i ugnen 50-60 min men tror vi kom upp i drygt 1½h. Blev gott iaf :)
  • Jag är fortfarande mäkta mörkrädd!
  • Märta måste köpa nya cykellysen (de jag har fick jag från universitetet - minismå och kostar väl en 10 kr). Om det hade varit ett stort hål i vägen hade jag garanterat hamnat där. Mina lysen är nog mest där för att inte få böter av polisen..
  • Mellanstadie-tiden var otroligt rolig. Iaf i efterhand! Hahahaha :)

påklädd och taggad...

... Not!

Monstret anföll mig när jag plockade ur kassen!

Kolla den i nedre hörnet. Rynkor och bubblor. Haha..



Älskar mina vänner. Hejdlöst mycket.



mys!

Hade bestämt mig för att bara vara hemma i kväll men insåg rätt snabbt att det skulle ge mig... Ingenting! Nu ska jag bajka i väg till en av de bästa i mitt liv. Vi ska handla lite gott och sen mysa i soffan. Ska bli urmysigt.

Det jobbigaste... Jag har råkat bli van med avstånden inne i stan. Nu ska jag bege mig på en 3 km lång cykeltur - är ju som att vara hemma i samhället igen. Haha.. Usch, känns psykiskt jobbigt. Å därmed klassade vi dagens i-landsproblem :) Nej, dags att hoppa i vinteroverallen och bege sig. Kommer bli mys när jag väl är där :D

Trevlig kväll!


uppd. 19.35

När jag väl stod i kassan och skulle ta fram kortet så fanns det inte där. BRA MÄRTA! Vet att jag hade det med mig då jag kände efter i fickan precis när jag åkte. Såå, nu är det spärrat och jag väntar på ett nytt.

Kan inte låta bli att tycka det är lite småskoj. Har aldrig tappat mitt kort förut. Haha, jag är lite udda, jag vet :P Dock fick jag värsta polisförhöret av spärrnissen i telefonen.

Nu är jag iaf här och ska mysa och undvika att tänka på allt annat än just mys!

Ciao.

I'm going down.. and then up again!

Jag vill bara åka i väg nu. Till Paris. Lr någonstans där jag kan få rymma från allt ett tag. Orkar inte ta tag i allt som måste tas tag i. Tankar snurrar all min vakna tid. Kan inte allt bara få kännas underbart ett tag?!

Den enda jag orkar och tänker bry mig om ett tag framöver är mig själv. Jag försöker vara ärlig mot mig själv och när det väl är gjort ska man följa sina egna råd till sig, inte alltid en så lätt uppgift..

Yes, gott folk.. Jag är lite nere dagen till ära men är snart back in the business igen. Har lite för mycket som snurrar i huvudet just nu bara.

Ska göra ordning mig för att gå till skolan nu. Det sista jag vill just nu men tippar på att det är det bästa att göra. Göra något annat för en stund.

Kram på er! :)

I'm a pink lady!

Jaa ni.. Den där lunchen råkade gå över i en liten shoppingtur. Och om jag bara var ekonomiskt oberoende hade jag kommit hem med måånga kassar. När jag blir statsminister ska jag se till att alla tjejer som vill, ska få ett skokonto med ett "litet" bidrag varje månad. Åhh, jag hittade the shoes i dag. Okej för att man hittar dem rätt ofta men i dag vare verkligen skorna med det lilla extra. Oj, oj, oj... Men studenten i Marthina insåg allvaret och gick raka vägen ut ur affären!

Lite nytt blev det iaf. Antingen gillar man min nya färgklick lr inte. I think I like it though...


Min nya kappa. Bilden gör inte färgen rättvisa..

.. här syns färgen bättre. Plus nya skinnhandskarna.
Mästerfotograf som jag är, visade jag strumpfärgen :P

Rutten bild men detta är vad jag ska testa mot sömnproblemet.

Well, dags att ta tag i allt. Nu ska jag sätta mig skönt och öppna boken "Djinn" och läsa som aldrig förr. Tanken är att den ska vara utläst i morgon klockan 14.15. Håll tummarna för mig. Jag ska verkligen försöka :) Innan jag somnar ska jag dammsuga och torka golvet också... Helst innan den härliga citrusdoften från dammningen försvinner :)

Hoppas ni har haft en trevlig onsdag!




Sleepy

Jag har BIG time problem. Jajjemensan. Den där sömnbristen jag har skrivit lite om... Det är serious nu. Lr, jag har inte sömnbrist, sover ju ca 8 h varje natt. Är liksom tvärtom. Jag tror jag har fått en släng av höstdepression i någon form. Kruxet är liksom att jag sover, som sagt, ca 8 h per natt, vill gå upp etc men kroppen fullkomligt vägrar. När jag vaknar är det som att vakna direkt ur djupsömnen. Not nice.


en sovande märta :P

Ska käka lunch på stan med en vän och ska då besöka hälsokost lr vad butiken heter. De kanske har någon idé. Det är så mkt jag vill hinna göra på morgonarna så jag skulle bli väldigt glad om min kropp samarbetade med mig.

Well, well..

Nu ska jag köra ett städryck innan det är lunchdags. Köpte sånt där rengöringsmedel i går så nu jäklar :) Ska bli skitkul att städa. Ja, ni läste rätt.. Är chockad jag också. Haha..

Ciao.

"I feel it my ..."

I've got some träningsvärk. Wehooo.. I vänsterarmen. Haha.. Enda stället jag hittills känner något på. Nu tänker jag hoppas på att det iaf kommer i andra armen också. Helst lite varstans :)

I övrigt är detta en jättespännande dag. Ska plugga järnet nu och sen bege mig till skolan vid två. Såå spännande. Längtar tills jag får gå och lägga mig i kväll. Har fått kind of kronisk sömnbrist numera - är helt läskigt trött på morgonarna. Lägg dig tidigare på kvällarna? We'll see, we'll see..

Have a nice day!

Ciao.

endorfiner is the shit

Jahapp, då var veckans första träningspass precis avklarat. Känns bra. Blev kondition på bandet och sen ett styrkepass. Träning måste ju vara ett av de bästa sätten att må bra utav. Alla kategorier! Det liksom bara sprutar endorfiner i kroppen :) Dock känns det bäst att gå från gymmet när det riktigt suuuger i musklerna. Jag lovade mig själv (samt att instruktörens ord klingar i huvudet) att börja lugnt och sen öka.

Åhh... Love being back in business :)

Nu ska jag stoppa i mig något och sen blire raka vägen in i duschen!

Kram, kram

Just nu...

Mitt liv just nu..







Avundsjuka???

Dublin 21-25 oktober

Åkte ju till Dublin, Irland mellan 21 och 25 oktober för att hälsa på min au-pair-familj. De flyttade dit i augusti men för att uppdatera er lite om ni glömt lr inte läste bloggen då jag var au-pair så har pappan i familjen bott där i veckorna sedan i mars. Detta då han blev förflyttad dit för att lära sig engelska, helt av egen vilja. Under tre veckor i juni var vi, hela familjen, där för att titta på huset, grannskapet, skolan och helt enkelt se Dublin.

Tisdag. Landade i Dublin på tisdagsnatten (hamnade bredvid pappas fd. brandchef på planet. Världen är bra liten!) och blev hämtas av C. Kändes underbart att få kliva in i huset och gå in i "mitt" rum.

Onsdag. Tjejerna knackade på halv åtta morgonen efter. Hej och hå, å vad det går.. Presentöppning (pärlplattor, pussel och lotto) och sen spelade vi "Lotto" innan det var dags för dem att åka till skolan. Just det, innan de åkte fick jag göra de sedvanliga flätorna på Pia :) Pratade massa med F. men fokus låg på Hélie. Lekte med honom hela fm. Vilket innebar att göra massa ljud man normalt inte för, byta blöja, mata honom. Något som var nytt för mig. Han hade precis börjat äta puré när jag kom. Han drack även välling och höll i flaskan själv. När jag var där var nappflaska näst intill omöjligt!








Vid ett hämtade vi tjejerna i skolan. Lekte med Pia under siestan för att sedan leka den berömda krokodil-leken. En lek som lektes x antal ggr under dessa dagar. Var ungefär det enda Ostiane ville göra, förutom att spela lotto.

På kvällen badade jag Hélie, något jag inte riktigt vågade när jag jobbade hos dem då jag tyckte han var så liten då. Han är ett framtidshopp för Frankrikes simlag, helt klart! Därefter blev det lite födelsedagssång för Pia. Oj, vad man inte firar som i Sverige. Lite sång, en sockerkaka, lite paket med själva familjen. Tårta? Släkt? Kalas? Haha..

Ni kanske kommer ihåg att Pia och jag inte var direkt bästa vänner förrän det var dags att lämna dem?! Hon ville att jag skulle stanna hos dem! Tror ni jag höll på att smälta eller?! Kvällen avslutades med filmen "Closing the ring" med F. och C.



Torsdag. Väckning halv åtta av tjejerna. Spelade "Lotto" i min säng. Somnade dock om när de hade åkt. Sovmorgon :) från lunch var jag barnvakt åt alla tre. Hélie och jag hämtade tjejerna i skolan, jag gav dem lunch, mös med Ostiane innan hon somnade och kikade sedan på TV med Pia.

Regn och foppatofflor???
Hur söt regnjacka som helst dock!





Efter siestan blev det studsmatta med hela bunten. Vi hade jättekul. Tur att man har barnasinnet kvar säger jag :) Därefter bad av tjejerna och sen Hélie. Middag och några "24"-avsnitt med C. och F. innan läggdags.





Fredag. Väckning halv åtta. "Lotto". Ostiane var sjuk. Vi lagade gröt ihop. På slutet (efter 6 månader) kunde jag nästan dricka mjölken. Haha.. Fy fasen vad vidrig den är. Förstår att det tog så lång tid som det tog att vänja sig. Tacka vet jag svensk mjölk! Gick och handlade med Hélie. Han var jätteorolig hela em. så jag traskade i väg med barnvagnen. Hamnade i en park där han fick sin välling. Mys, mys, mys!





Lek med tjejerna, bad av Hélie, gav honom middag för att sedan leka med tjejerna igen. Krokodilen, så klart! När vi tittade på TV hostade Hélie lite krupp-aktigt. Jag ringde till doktorn och heeey, jag tänkte franska-engelska. Inte ens telefonnumret sa jag utan att tänka det 3-4 ggr i huvudet. Lite småläskigt måste jag säga!

Lördag.
Baguetter, croissanter, nutella och marmelad till frukost (hej hunger-efter-tio-minuter...) innan jag tog bussen till flygplatsen vid nio. Inga tårar vilket var skönt. Kom hem 12 h senare. Lagom trött.

Är så glad att jag åkte dit. Även om jag var jättetrött under dagarna (är inte längre van att leka hela dagarna..) så njöt jag så mycket jag bara kunde. Var underbart att få vara en del av familjen igen. Är jätteglad att jag fick gå tillbaka till mina au-pair-vanor som att hämta dem i skolan, handla etc.

Hoppas vi ses snart igen!

Fredagens Halloween-/ personalfest

Jaa.. Det gick ju jättebra med uppdateringen innan jag åkte hem i går. Hehe.. Och med tanke på att jag numera försöker tillämpa dator-förbud när jag är hemma så är det inte förrän nu som jag kan uppdatera.. Så här mys hade jag i morse:


Detta är killen i mitt liv!

Men som sagt.. Skulle ju uppdatera om fredagens halloween-/ personalfest...

Allt var ju mer lr mindre kaos innan vi väl kom hit för att fixa och dona. Jag skulle ju hitta outfit på stan först vilket inte var en lätt uppgift. Till slut var vi på väg till mig. Tre söta tjejer hjälpte mig. Kände mig inte alls som en Hollywood-stjärna ;) Speciellt med tanke på att jag t.o.m blev matad! Haha..






my name is Fluffy!











duktig tjej!

Själva middagen var väl trevlig. Hela kvällen var trevlig men har haft roligare. Har dock äntligen botaniserat mig lite i nationslivet. ÖG, Värmlands samt Kalmars samma kväll.














Var otroligt kul att klä ut sig lite. No more tönt-stämpel på det! :)

Hoppas ni hade en trevlig helg!



Meet-up

Nu ska jag utmana kylan genom att gå ner på stan. Kommer nog få en smärre chock. Är ju för tusan frost.. Ska köra en meet-up med my dear friend Sandra. Så fort jag kommer hem ska jag berätta om gårdagen samt försöka hinna lägga upp bilder från Dublin innan jag beger mig hemåt.

See you soon..

(finns inget som heter "meet-up"  va?)

RSS 2.0