ögongodis

När jag gick på stan i går testade jag denna sko. Fastnade lite för den.
Vad tycker ni om den/ dem?




Bilder: Bianco


It's friday, baby

Sitter och käkar frukost här framför datorn. Hårdmackor med leverpastej är väl en höjdare, yammie :) I dag har jag mkt som ska göras känns det som.

  • plugga så mkt jag bara kan
  • träffa/ luncha med en vän jag inte sett på ca ett år
  • hitta klädsel till kvällen
  • bli fixad av en tjej
  • personalfest at ÖG it is :D
Och det enda jag borde göra är att plugga. Hej dåligt samvete! Usch..

Personalfesten ska bli grymt skoj. Är halloween-tema och jag har nog aldrig varit utklädd, mer än när jag var påskkärring. Har tyckt att sånt där är lite småtöntigt men nu ska det bli skitkul! :) Jag kommer inte vara någon vanlig häxa lr nå sånt, det här blir lite udda, vilket alltid är hett! Tjejen som ska göra det är dessutom grym! Ihhhh, märta är taggad :)

Nu ska jag borra garrarna snabbt och sen sjunka in i fonetikens värld. Intressant som sjutton är det - lärde mig asmkt i går trots att jag inte pluggade så mkt.

Bilder från förvandlingen samt festen kommer att komma!

Ciao!

Uppdaterat!

Yeey.. Youtube kan ta sig någonstans. Nu kör jag med Dailymotion i stället. Scrolla ned lite så får ni se uppdateringen när jag och Sonja är allmänt oseriösa.. Kanske inte märks nu när jag tänker efter men iaf :P

What went wrong?

Ehm... Jag vet inte men en jacka ska inte droppa när man tar ut den ur tvättmaskinen va?! Den hänger på min toalettdörr nu för att torka.. Det kommer ta ca. 1 vecka om vi fortsätter i den här takten. Hädanefter får jag tvätta såna där känsliga saker hemma med mamma och pappa som assistenter. Haha..

Ska snart ner och hämta upp all tvätt. Därefter börjar dagens plugg. Har inte bestämt vad det blir än. Är nog smartast att köra på med fonetiken eftersom den tentan kommer närmast. Men grammatiken då.. Lr böckerna.. Ahh, kaos.. Andas! En sak i taget! :)

Kanske ska ta och vrida ur jackan en gång till.. Drypte ur luvan när jag var i tvättrummet. Det droppar ganska fint här..

Kan någon förklara vad som gick fel??? Ställde ju på 30 grader å typ handtvätt. Jaja.. Den är iaf i rätt storlek så jag får se det som ett lyckligt slut :)

Heppåre!

Seven'o'clock

Mårn'!

Jag klev upp klockan sju. Är fortfarande i chock. Såå, sitter och äter frukost nu och i källaren är två maskiner med tvätt i gång. Jag kommer vara jättetrött i kväll men jag är uppe nu och är redo att köra! :)


Mitt megaberg med tvätt!

Hoppas ni får en bra dag!



Plugga, vad är det?

Vilken förmiddag jag har haft. Haha.. Allt grundar sig i min sömnbrist. Nu har jag nog börjat gilla läget dock för det har slagit över. Jag är liksom hmm, är övertrött ordet? Allmänt oseriös är vad jag är.

Att lägga sig tidigt i går pajades totalt genom att Sonja och jag bestämde att ses vid halv elva för att prata lite. Jag gick därifrån halv tre på morgonen. Haha.. Men som vi pratade.. Verkligen deep-talk på hög nivå (haha, deeptalk på hög nivå - där fick jag till det)! Sedan ringde hon och väckte mig nio imorse. Upp, dona och sen till ÖG för plugg ihop. Hur det gick ser ni nedan..











Sonja och jag hade skitkul. Kanske också de enda som tycker filmen är rolig?! :P
Ordet "divers" är det roligaste jag hört på länge. Tack vare filmen insåg jag att jag pratar sjukt otydligt.
Stackars alla som får prata med mig! ("Froodelido, scroodelido" kommer från filmen "The Holiday")


Vi gav upp när det gällde pluggandet - och drack(?) kaffe i stället...

Vi filmade också men Youtube vägrar ju att hjälpa mig. Har försökt sedan ett i dag. Irriterande. Får göra nytt försök i morgon och då ska det bara fungera. Har ju filmer från Dublin as well..

Annars tränade jag två h i dag. Blev uppvärmning/ kondition samt mitt första riktiga styrkepass sen i mars kanske. Kändes bra och jag fick än en gång svart på vitt att mina muskler förtvinat sen jag åkte till Paris. Herregud, lårmusklerna var ju som övermogna gurkor. Men tänker inte låta mig nedslås av detta utan detta ger mig en sporre utan dess like. Jag mår inte speciellt bra som jag är nu och då är det min uppgift att se till att jag mår bättre. Enkel matematik! :)

Fick en rejäl utskällning av mig själv tidigare i dag. Sängen klockan 22.00 så det är väl bäst jag skyndar mig med tanke på att den redan har varit det. Måste vara tiptop i morgon bitti förstår ni. Har min allra första tvättid sen jag flyttade. Vilken grej att skriva upp sig. Haha.. Tog första tiden så jag kommer upp - 7.00 börjar min tvättid och som jag ska tvätta :D

Sleep tight!





Chai latte ...

Märta is a dead man walking. Så känner jag mig verkligen. Har längtat tills jag ska sova hela dagen. Haha.. Jobbet på ÖG var dööödande. Sonja jobbade inte men jobbade med en tjej som var jätterolig att jobba med. Det var några timmars allmänt kaos iaf. Alla ville ha foccacia och järnet gav upp mer och mer. Samarbete, vad är det liksom?! Vi var två och man "ska" vara fyra. Men men, vi kom genom det och på fredag är det personalfest som gäller. Taggad som få :)

Släpade mig hem för att sedan bli utdragen av Jossan. Café och Chai latte stod på schemat. Kan någon vänlig själ förklara för mig hur man kan helgonförklara chai latte??? Smakar ju typ julgröt med inslag av pepparkaka. Jättegott, verkligen. Sammanfattningen blir att chai latte är inte okej!


I början...

Chai latte-älskaren..

I slutet...

Kram, kram



Hemma med svartpeppar i handen.

Darling, I'm hoooome! (när såg man på fam. Flinta senast egentligen?)

Har inte haft någon som helst ork till att sätta mig ned och skriva om Dublin-resan. Att leka mellan halv åtta-åtta 3-4 dagar tar på krafterna. Det är det minsta man kan säga. Men som jag har njutit! Skriver dock om resan när kameran har fått ladda lite så jag kan lägga upp bilder också.

Veckan har startat minst sagt effektivt. Klockan åtta mötte jag Frida vid Stallet för att få en genomgång av gymmet med en intruktör. Oj, vad han satte igång tankarna ang. träning. När han var klar skulle Frida och jag köra ett pass men min kropp ville allt annat än träna. Gick inte ens att bita ihop. Insåg att min kropp antagligen behöver lite mera vila så jag cyklade och handlade i stället. Min hylla är nu uppfylld igen. Feels good! Mitt fruktförråd är inte att leka med :) Och vet ni.. Jag köpte två kryddor samt plåster. Haha.. Jag tycker det är värsta grejen att göra det. Tror inte det är så många som får en kittlande känsla av att ta en svartpeppar-burk i handen och lägga ned den i korgen för att sedan le för sig själv ända till man kommer hem och ställer den i skåpet. Så fungerar tydligen jag :P

Om 1½ h ska jag befinna mig på nationen för att jobba i cafét. Usch, jag är verkligen heeelt slut i kroppen. Inte trött som i trött-sömnig utan bara helt utan ork. Måste lägga mig tidigt i kväll! Så, nu är lite dusch-dusch som gäller och sen ska jag försöka få ordning på torpet innan jag beger mig. Sonja jobbar ju också i dag så det ska bli kul att träffa henne!

Har inga föreläsningar den här veckan, vilket är jätteskönt. Ska dock bli en heel del plugg ändå med start i morgon. Är rätt taggad måste jag säga. Får se om jag säger samma sak i slutet av veckan...

Ha en bra dag!

Kram, kram

Ursäkta röran, vi bygger om!

Mårn'!

Jag är sjukt glad inombords i dag. 17.53 avgår tåget som ska ta mig till Skavsta flygplats. Därifrån flyger jag till Dublin. Blir hämtad av Christan vid 23.45. I morgon bitti får jag träffa min älskade andra-familj. Samt att vi ska gratta Pia som fyller fyra år. Som jag har saknat dem! Kommer att vara där till på lördag. Under dessa dagar kommer jag leka som om det inte finns någon morgondag.

Och jaa, Hammarby vann i går. 3-0. Hello! :) Halsduken var på, antagligen det som avgjorde allt. Tror ni inte?! :P För övrigt kanske ni ser att bloggen är lite, lite ändrad uppe i vänstra hörnet - vi (läs: Philip) håller på att bygga om. Efter matchen mötte jag upp en kompis på stan. Var sent redan då och det blev alltså ännu senare...

... Därför råkade det bli en rejäl sovmorgon i dag. Att gå på Kultur&samhälle när man är så pass trött som jag var imorse är ingen idé. Lite småjobbigt att hålla på att somna under föreläsning! Kände att jag "kunde" skippa den och istället fixa i ordning allt här hemma. Ska iaf gå på fonetik-föreläsningen. Trodde aldrig jag skulle digga fonetik-föreläsningarna men hey, you should never say never :)

Have a nice day!

Kram, kram

fullt upp!

Fick skjuts in till stan av pappsen nu på morgonen, nice nice :) Kom precis hit och ska till att plugga grammatik innan jag beger mig till dagens föreläsning. Går mellan 10-12 och sen är det snabba puckar som gäller... Frida kikar förbi vid halv ett och då ska jag ha käkat. Vidare springer vi ner på stan för att kika på folket. Hehe :P.. Efter det ska jag åka och träna en sväng för att sedan bli hämtad av mammsen som ska vara smakråd när det kommer till "mina systrars" presenter. I morgon bär det av :D

När det väl är gjort ska jag hem hit och försöka ta några andetag.. Hoppas det finns tid till att packa väskan osv. innan jag måste kila till en kompis. Min andra Hammarby-match ska det kikas på :)

Hörde jag plugga någonstans??? Nej, tänkte väl det. Hrm.. Inte bra det här!

För övrigt glömde jag mobilen hemma i morse så jag ska klara mig fram till ungefär tre utan mobil. Ska nog funka men det blir krångligare ut i fall det tillstöter komplikationer. Låter som om jag ska utföra en operation i dag, hehe..

Have a nice day.



Vit flagg

Nu vet jag inte vad. När jag skulle in på toan valde lampan att kapitulera. Ett straff från ovan lr? Har nu bestämt mig för att ge upp för stunden. Ska äta lite föda och sen packa lite. Göra allt annat än sånt som kan få mig irriterad - är på bristningsgränsen för ett utbrott à la Märta och det var nog i januari jag var där sist. Vill helst slippa! Hehe..

Så.. I dag åker jag hem. Ska bli mys. Är ju yoga på söndagar, ska hämta saker till Dublinresan samt bara mysa med min älskade familj!

För övrigt låg jag och läste i min kokbok vid ett - halv två i natt. Hur absurt är inte det. Kunde verkligen inte sova och hade sett tidigare på dagen att det fanns recept för sushi i boken. Låg och bläddrade ett bra tag. Haha.. Absurt, som sagt!

Well, hoppas er söndag börjat bättre än min! :)

Ciao fellows!


uppd. 18.12

Är rubriken cockbook lr vit flagg för er? Skrev cockbook först men ändrade sedan då jag ångrade "min fiffiga svengelska". För mig är fortfarande cockbook kvar.

Hrm..

Gaaah!

GAAAAAAAH! Jag spyr snart på den franska grammatiken. Jävla petiga fransmännen ska behöva vara.. Hittar inte ens orden för tillfället. Har ju lovat mig själv att inte klaga på saker och ting då det oftast leder till att man hamnar i underläge hos sig själv men nu skiter jag i det. Åhh..

Kanske ska ta en liten paus från konjunktiv i relativa satser. Ni hör ju själva?!

Okej. Andas. In. Ut.

Nu är det lugna gatan igen :)

See you later!

Cleaninglady.

Åhh, vilken myskväll jag har haft!

Mötte upp Jossan på stan vid sju för att ta en kaffe på något café. Blev Storken och där satt vi till stängning och bara pratade och mös. Åhh, lovely lovely! Därefter diskuterades ämnet en-drink-är-ju-trevligt men det får bli en annan gång...

Kom hem hit vid kanske tio och diskade upp efter min middag när jag plötsligt börjar rengöra spisen för att sedan torka rent hela fläkten. Hallå, en lördagkväll klockan tio. Ni kan ju gissa om jag bad för att ingen skulle komma in i köket. Haha.. Men nu är det rent och fräscht! :) Men storyn slutar inte här.. Väl inne hos mig börjar jag rengöra handfatet och toaletten (invigde min alldeles egna Cif - rengöringsmedlet ni vet.. Vet att det är töntigt men är ändå min första :P). Vek sedan i ordning lite kläder och vattnade blommorna. På tal om blommorna.. De håller på att avlida.. Saken är den, jag vattnade häromdagen genom att ha i vatten i fatet som krukan står på. Nu i kväll såg jag att krukan inte har något hål i botten.. Tabbe :) Men som sagt, man måste få misslyckas lite innan man lyckas! Visst då?!

Nu till den stora frågan.. Ska jag skämmas över vad jag har gjort denna lördagskväll??? Jag är kluven asså :)

Sleep tight!

hanna är en panna?

Phuu... Kroppen är rätt trött nu. Känns skönt :) Längesen jag tränade på riktigt. Blev löpning, hopprep*3 samt lite mage och rygg. Satan i gatan vad jag ska träna min rygg, helt sjuukt svag i den...

På gymmet kom vi på ett citat från i går som jag bara måste skriva ned.. Såå, till att börja med. Frida är värmlänning och jag är nästan säker på att hon pratar bredare värmländska nu än hon gjort tidigare lr såhar jag tappat en massa hjärnceller.. Iaf så berättade hon en story om när hon var liten och var på sjukhuset. De skulle ta blodprov på henne men det gick inge vidare...

Frida: ... sen stack de i foten men fick inge blod så de stack i hanna..
Jag: PANNAN????
Frida: Neej, hanna..
Jag: Va? (helt oförstående)
Frida: Hahaha.. Handen. Lite mycket norska där kanske..
Därefter följde några minuter av skratt... Ofta man tar blodprov i pannan liksom. Haha..

Nu kommer jag ooosökt att tänka på Bellas 20-års kalas när Sofie frågar om hon får låna mitt rouge. Från att hon sa ordet "rouge" sades det ordet ett par hundra ggr till. Haha.. Skånska är så ruuuwlit! Vill ni kunna säga "rouge" på skånska ska ni läsa noggrant nu (vem vill inte kunna säga det liksom?!)!

- Man börjar med ett litet rullande "r" som liksom börjar långt bak i halsen och sedan följer "ouge" som om man hade fått en groda i halsen. Nej, en padda i halsen. Så, nu kan ni börja öva. Jag är fortfarande helt oduglig på det men hey, skam den som ger sig! :)

Dags att förbereda sig för plugg med Sonja.

Kram på er!

(kul att jag valde att kategorisera detta inlägg som kultur vs. kultur.. Haha..)

pass på!

Go' morron, go' morron, go' morron!

Klockan är drygt tio. Solen skiner ute och jag är uppe och snart på väg. Ska möta Frida vid Stallet halv elva för ett pass. Hoppas kroppen är på g för jag är taggad :)

Efter passet ska jag försöka hinna plugga lite här hemma innan jag möter upp Sonja på ÖG för en plugga-ihop-eftermiddag.

Gårdagskvällen var mys, mys, mys! Körde först ett träningspass i form av löpning på bandet samt styrka - lår och armar. Fick ett glädjande besked från mig själv när det gällde löpningen. Kan nog inte förklara hur glad jag blev - trodde jag var på botten, for real, men det finns hopp :) Känns en del i biceps i dag med - it feels good! Vidare hojjade vi hem till Frida och jag fick finally provsitta den omtalade röda fåtöljen. Och ja, vad ska man säga.. Perfektion! (shit, vi snackar en fåtölj.. men när man sett och provsuttit den börjar man snacka fåtöljer.. så är det!) Väl på plats blev det sedan Sex and the City. hade fel i går, vi hade ju halva säsong1 kvar.

Oj, nu har klockan tickat på fort här.. Måste packa fort och sen bege mig...

See you later!



Fridaynight

Nyss hemkommen efter en mysig fika med Amanda på 018. Två tjejer som fikar kan få många ord sagda, haha.. Munnarna gick konstant.. Men sånt gillar vi :)

Nu börjar det bli lite halvbrådis. Ska möta upp Frida på Stallet för lite träning. Ska bli skönt. Därefter bajkar vi home to her och sen är det SATC säsong2 all night long :) Mysig fredag lr vad..

Bara att tagga för imårn är det plugg som gäller...

Hoppas ni får en mysig fredagkväll!

Nu är jag inne i en period där det inte alls är kul att blogga pga. kamerabristen. Ska skriva ett långt, långt brev till tomten. Så långt att han tröttnar på att läsa och skriker till en av nissarna - Ge Marthina den där kameran hon tjatar om så hon blir tyst!

Tack så hemskt mycket på förhand, tomten! :D

Kram på er.

vänner, friends, amis

Today is a good day :)

Gick upp tidigt imorse (funkat halvbra senaste tiden) och startade dagen med att gå en promenad och det var helmysigt :)

Har tyvärr inte blivit så mycket plugg som jag hade tänkt hittills i dag men har pratat med underbara vänner istället. Sånt betyder mycket för mig i dessa tider. Jag älskar mina vänner otroligt mycket!

Just det ja, i går kväll ringde det från Irland. 4 dagar kvar till jag är där. Ska bli så kul att få vara där med dem. Jag saknar hela familjen nå alldeles otroligt mycket. Räck upp handen om du tror jag kommer vilja komma hem igen.. Hehe :)

Nu måste jag läsa lite mer innan Amanda ringer. Blir meet-up på stan. Mys, mys.

See you later! :)

Synsk?

I går blev det ju lite movie-night. Vi hyrde filmen "mama's boy" och jag vädjar till alla där ute i världen. Se den inte! Jag är ingen Hans Wiklund men jag kan lätt säga att jag skulle ha gjort en bättre film. Att den ens kunde hamna i affärer???

Handlade om en kille som var 29 år och bodde kvar hemma hos sin mamma. Mamman började dejta en man och det störde sonen jättemycket. Han ville att den där mannen och mamman skulle göra slut... Slutet gott, allting gott.

Iaf.. Det jag ville berätta var att killen (huvudrollen) och hans vänner körde some kind of lek med svärd när de alla tog varsitt ölstop och började dricka. - De dricker säkert typ... äppeljuice, säger jag. 30 sek senare säger en av killarna att det är just äppeljuice. Hur läskigt var inte det?!

Dagens fråga.. Hur pass vanligt är det med äppeljuice???

Haha..

I've done it!

I dag gjorde jag det. Jag cyklade både till Ö&B och Willys. Finally. Haha.. Som jag har skjutit på det. Nu har jag schampo, tvål och balsam fram till jul.. Handlade mat också.. Goodie, goodie :)

Inte bra att ha varit bortskämd med att alltid ta bilen till affären.. Tänk vad miljövänlig jag är nuför tiden :) Någon har fått ett litet wake up-call.. Hahaha..

Första gången jag på riktigt införskaffade såna hära vuxengrejer. Hur ofta har man annars köpt bomullspads, tops, balsam, schampo etc.? Herregud...

Som sagt.. Är nog rätt nyttigt för mig att ha flyttat. Vad tror ni? :P

Kram, kram

(Ny kategori - flytten. Kändes bra att samla ihop alla mina små wake up-calls så jag har något att skratta åt i framtiden :P)

bit ihop :)

Sitter i datasalen i skolan och ska alldeles strax ha min tredje uttals-lektion för dagen. Satt här, på exakt samma stol, mellan 8-12 i dag också... Så går det när har missat tidigare tillfällen samt väljer att åka bort :) Går inte att byta rad så jag kör på nu istället så hinner jag kanske uppdatera när jag kommer hem till mig..



uppd. 18.05

Skrev en update när jag kom hem vid fem men tydligen publicerades det inte.. Irriterande, javisst. Men på't igen ba :)

Orkade inte sitta hela uttals-lektionen utan gick efter halva. Slog knut på tungan och kände att det inte gav mig så mycket. Får ta igen det jag inte gjorde klart senare (även om det hade varit otrooligt skönt att ha gjort allt...) Gick istället till ÖG och snicksnackade lite med Sonja samt passade på att äta. Nu slipper jag stå i köket i kväll. Är liksom inte så frestande att ställa sig och laga något när man kylskåpet ekar. Öppnade kylskåpsdörren och sa högt för mig själv: Frukt! och plötsligt hör jag frukt, frukt, frukt... Haha :P.. Drar mig dessutom för att cykla till affären. Jobbigt på hemvägen! Och ja, då har vi klassat dagens i-landproblem. Skönt att det är avklarat iaf! :)

Dags att kila ned på stan en snabbis. Ska ju dukas upp för korridorsfika, som jag står för. Tror ni Pågen's kanelgifflar passar bra? Hembakt är alla tiders det ;) Efter fikat blir det film med en kompis...

"Den dagen vi tar upp kontakten igen. Det blir en bra dag!" 

Ha en underbar onsdagskväll!

Kram, kram.


Att känna efter

Åhh, om detta var min privata dagbok skulle jag skriva sida efter sida just nu. Finns så mycket jag vill få nedskrivet, så mycket jag vill få svart på vitt och på så vis inse massa saker som ligger och väntar på att få erkännas men som jag väljer att skjuta undan.

Det håller inte längden. Till slut orkar man inte stå emot längre.

Hur länge orkar man "gnaga" samma tankar om och om igen?

Hur mycket ork har en människa egentligen?

Kan man verkligen vara helt nöjd med sin tillvaro?

Ärlighet varar längst, det tror jag verkligen stenhårt på. Att vara ärlig mot andra är en sak men att vara ärlig mot sig själv kräver stort mod. Att inse sina starka sidor samt sina brister är en sanning som ofta kan vara svår att möta. Att sedan arbeta med sig själv är en process som är lång, rent utav livslång. Jag är i startgroparna men är fast besluten om att jag en dag ska vara vän med mig själv.

Att älska är stort. Riktigt stort. Dit är det långt. Men inte en oändlighet...


(oj, vad jag gled ifrån det jag egentligen satt och hade i huvudet...)

Sov gott allihopa.



Alla vägar bär till hemmet

Mårn'!

Sitter och kastar i mig frulle. Ska alldeles strax ta bussen hem. Mmm, hem :) Blir en lugn helg hemma. Ska bli så skönt, så mysigt!

Alla planer blev dock snabbt ändrade då jag fick förfrågan om att jobba mellan 13-21 i dag. Får mysa ordentligt i morgon. Skönt att få lite klirr i kassan! :)

Gårdagen var mys värre. Började med att jag och en kompis körde intervallträning i stadsskogen, därefter kom Frida och vi åt sushi och kikade på Sex and the city - säsong1. Hur mys fredag som helst :)

Nu måste jag packa väska. Ihhh, ska bli lovely att vara hemma. Har varit här i 6 dagar nu och visst att jag trivs jättebra men jag har då fasen inte klippt av navelsträngen än, no way!

Hoppas ni får en underbar helg!

Kram, kram

Mys!

Åhh, söt paps man har!

Skulle precis till att börja plugga lite då pappsen ringer.

Blir inge plugg nu utan ska istället fika med min älskade pappa.

Åhh, så fint. Så mysigt.

:)


Togs innan jag åkte till Frankrike...

Vänligen, dra kortet!

Det är precis vad jag har gjort nu i kväll. Efter att ha pluggat så gott som hela dagen gick (observera gick) jag ner på stan för att köpa lite saker jag behövde. Tänkte jag skulle unna mig själv någonting - blev en tidning och lite naturgodis.

Annars införskaffade jag tvål, skarvsladd, sadelskydd, BUS samt två linnen från JC. Roliga inköp va?! :)

Nu ska jag lägga mig till rätta i sängen och läsa den där tidningen.. Gud vad underbart det ska bli!

Kram på er!


Att misslyckas är en bit på väg mot att lyckas

Jag tror stenhårt på att man måste misslyckas lite innan man lyckas. Iaf när det kommer till vissa delar av ens liv. När vi prata matlagning är jag 100% säker på det är så.

Gjorde kyckling och ris med currysås till lunch (bara att jag ens tar mig för att laga värsta rätten!) - använde en stekpanna och två kastruller. 2/3 möjliga fick bränd mat i botten. Hur pass dåligt är det på en skala mellan 1-10 egentligen?

Som sagt, tror stenhårt på det där med att man måste misslyckas lite i köket innan man lyckas :D

Men vet ni vad.. Det blev gott. Jaa, trots att jag, Märtan i egen hög person, har lagat det alldeles själv. Jag ser ljust på framtiden, det måste jag erkänna!

Haha..


plugga

Mårn'!

Tack vare min kära broder kom jag upp klockan sju.

I dag är de plugg all over som gäller. Har inga föreläsningar men blir massa plugg här hemma i stället. Är rätt taggad måste jag säga..

Hörs senare :)



I'm breakin' dishes...

Jag tänker aldrig klanka ned på folk som jobbar som diskare. Vilket sjujäkla göra det är. Stod i 1½ h och diskade i dag. Pissjobb. Den dagen jag tar jobb som diskare.. Den dagen... Hoppas den aldrig ens kommer. Usch och fy. Tvi, tvi, tvi :P Jobbade på ÖG i dag och fick stå i köket hela tiden. Därav min nyblivna kunskap om diskare..

I skolan gällde uttal och grammatik i dag. Uttalet i franska är inte att leka med asså. Man slår knut på tungan i vanliga fall, och nu när man lär sig "på riktigt" så är det fan robansknop (vet inte hur det stavas men den man lär sig i scouterna) som gäller. Sjukt! :)

Bror ligger här bredvid mig i en tältsäng och vill nog att jag släcker. Och jag ska! Just nu lider jag av kronisk trötthet. Skulle kunna sova en hel dag utan problem. Dessutom är min säng här (min gamla goding) nästan skönare än min nya. Haha.. Tragiskt va?! :)

Vad är straffet för inbrott? Kommer nog snart att börja överlägga om ev. ett inbrott på Elgiganten så jag får den där kameran jag vill ha någongång. Börjar man bli aningens för desperat då?! Hrm...

Sov gott!

Fritid?

Just nu sitter jag i min ultrasköna fåtölj (läs: köksstol) och bloggar med ögon torra som käckebröd medan Sonja sitter på golvet och är ett med filmen "Prinsen & jag". Jag brukar snacka med filmer, visst, men detta. Bör upplevas! Sötbarn :)

Har knappt hunnit andas i dag. Guud.. De två föreläsningarna jag hade var jätteintressanta men no energy what so ever fanns i min kropp. När den väl var slut bar det i väg till Willys med paps och bror. Handla, handla och lika stolt över mig själv denna gång då jag jämförde och donade. Hihi.. Hem, lagade mat och har sedan dess pluggat med Sonja. Tills nu.

Andas....

Usch.. Nu när jag är klar för i dag är det bara god natt som gäller. Hello fritid!

Ska lägga mig i sängen för andra natten i rad nu.. (Jaa, ni kommer få dras med såna här uttryck ett tag...)

Sov gott allesammans!

Good to know

Nu kan jag andas ut. Om jag inte hade vaknat av klockan imorse hade jag iaf inte försovit mig. Some kind of oljud hörs utanför fönstret just nu. Chansar på att det är en lövblås. Shiit, vaknar ju fastän jag redan är vaken. Är det sånt här man får dras med när man "bor" i stan??? :P

Känns iaf bra att veta att jag skulle ha kommit i tid till skolan no matter what.. Hahaha..

Första morgonen

God morgon!

Har sovit som en stock i natt. Hoppas ni inte låg och vred er av oro i era sängar. Hehe.. Hade lite småproblem att somna men ändå inte så farligt. Sov längre än jag hade bestämt men sömnbristen från helgen måste tas igen på något sätt :)

När jag donade med frullen kom en av killarna som bor här in i köket, Martin, och han är riktigt trevlig. Träffade honom när vi var här och "flyttade in". Även en tjej kom ut i köket och henne har jag också hälsat på tidigare. Marie tror jag hon heter. Nämnde hur äckligt köket är (pang på rödbetan liksom.. Haha..) och de höll med mig... Men de verkade ha gett upp. Nu ni, nu ska jag fixa det här! :)

Nu ska jag fixa med det sista innan jag beger mig till skolan.

Have a nice day!



The first day here in Uptown

Sitter här vid mitt bord i lägenheten. Jäkla strange feeling. Hehe.. Antingen var det inte så farligt allt detta lr så lever jag i någon slags förnekelse just nu. Ni vet dem där stegen (man har vid sorg..). Ledsamheten, förnekelse, nå annat och accepeterande - i runda slängar. Gick hem nästan direkt efter skolan i dag och började plocka i ordning. Gick rätt smärtfritt och nu är allt undanröjt. Det är lite smått myspys här.. Hihi.. Men som jag önskar att jag hade ett litet kök här inne, ni kan inte förstå hur äckligt det är i köket. Blää! Hur svårt kan det vara att torka upp efter sig, ställa i ordning bordet, fälla ihop tidningen man läste etc.?! Men men, bara att bita ihop.. :)

Fick besök av Basta och blev sedan bjuden på mat hos en annan kompis. Nice! Hade ju inte spec. mkt att laga mat av heller. Lr lite men iaf.. Därefter direkt till träningen - boxercise - med Frida. Jag har redan typ träningsvärk. Vilket mördarpass, men så sjukt kul det är :)

Väl hemma i lägenheten insåg jag att det enda jag hade i frukostväg var leverpastej och kaviar. Inte mkt att hänga i julgranen direkt. Som tur var har jag underbara vänner så nu har jag lite som kan mätta magen i morgon bitti :) Dra mig baklänges vad dyrt det är att handla! Blev dock lite småstolt när jag kom på att jag jämförde kilopris etc. Vuxenpoäng, ja ja :) I morgon blir det riktig handling, Willys och Ö&B, hehe.. Student, yes I am :)

Nu ska jag borsta gaddarna och sen sova. Min första natt här i stan. Hihi.. Det första jag gör i morgonbitti blir att uppdatera er om hur det gick. Hehe..

Kram på er.


What have I done?!

Har suttit och skrivit ut sida efter sida efter sida om Frankrikes historia, som vår lärare mejlat till oss. Jag fick ju ett wake-up call för någon vecka sen då jag insåg hur mkt det är att göra och hur mkt jag ligger efter. När jag skrev ut alla de där sidorna fick jag en känsla av att det här kommer bli tufft. Sjuhelvetes jäkla tufft. Vad har jag gjort för något egentligen?!

Såå. Andas in.... Andas ut. Nu mår jag mkt bättre :)

Dags att sova i min säng. I mitt rum. I mitt hus. Behöver inte fortsätta va?! You know me now, don't you?

Sov gott allesammans!


Kul, kul

Söndag. Bakfull. Den-obligatoriska-pizzan-pizzan uppkäkad. Tv:n på. Datorn i knät. Osminkad. Mjukisar. Helt enkelt den där underbara dagen man helst bara vill ska gå fort som tusan så man blir människa igen :)

Men det var kul i går. Jättemys hos Bella med middag, tårta och härliga människor. Reunion all over - Paris-tjejerna, gamla klasskompisar samt ännu äldre klasskompisar.

Bella, Bella, Sofie och jag står i köket och snicksnackar.
Bella1: Snygg klocka!
Jag: Tack. 5 euro i Paris.
Sofie: Visst är det billigt i Paris?! Mmm...
Därefter följde några minuters garv plus härmande av Sofie. Lr aa, hela bussresan in till stan härmade vi henne. Så kul att hon svarade på sin egen fråga. Haha..

Jag och Camilla sprang, nej förlåt joggade (internt), genom halva stan. Detta pga. en "Varning för explosion"- kissblåsa. Jobbigt, jobbigt :)

Sedan var det dance all night long.

Just ja, nattmat blev det hemma här. Har nog aldrig haft så kul när jag käkat nattmat/ fyllekäk. Min kära sthlmsvän såg till att det blev kul. Haha.. Hon är lite konstig men som jag gillar't! :) Mamma trodde vi satt och grät i köket när vi i själva verket försökte kväva skratten i respekt mot den sovande familjen. Haha..

För övrigt är det skitjobbigt att umgås med Camilla. Enligt henne pratar jag norrländska, har mer dialekt än Bella som bor 2 km söder om mig, jaaa! Plus att hon märker mina ord hela tiden. Sa att jag tyckte jag pratade rikssvenska och fick ett garv som svar. Tack kompis, tack! :) Här säger man ju att "man åker fram" när man åker till centrum - ngt hon tyckte var skitkonstigt och vid närmare eftertanke kunde jag inte annat än hålla med kvinnan. Läs mitt fina exempel nedan - visst är det nog lite weird att säga så?!

pers1: Var ska du?
pers2: Jag ska fram och handla.
Tio minuter senare...
pers1: Är du på väg hem nu?
pers2: Nej, jag är fortfarande framme.

Blir ingen yoga i dag. Lite för bakis samt att plugg måste göras.

Nu ni.. Bror och pappa åkte nyss in med mina sista (var inte så lite heller...) grejer till stan. Valde att sova hemma en natt till. Varför har jag ingen aning om. Skulle ju tjäna rätt mkt pluggtid i morgon genom att sova där. Men men :)

akut törst!

Marthina kunde ha somnat klockan åtta i soffan i kväll. Lätt. Helt slut! Har varit en lååång dag... In till stan, händerna fulla, öppna porten, hålla upp porten, uppför trappor, låsa upp dörren, in med grejer, stänga dörren, nerför trappor, öppna porten, hämta grejer och så hela visa igen. Och igen. Och igen. Men lite småkul med :)

När vi öst in grejerna från bilarna begav vi oss mot en av Sveriges stoltheter. Ikea. Farligt ställe. - Tre saxar, femton kronor. Det ska du väl ha?! Att dem har sådär låga priser är bra men samtidigt inte.. När vi diskuterade hur mkt pengar som skulle med tyckte mor min en viss summa då jag verkligen inte skulle komma över den. 1000 spänn över hennes beräkning kom vi. När vi var kilade in på Rusta (hur många får upp reklamen Rea på Rusta, rea på Rusta när man hör ordet "Rusta"?) blev jag lite småsnål. Lr ekonomisk skulle jag nog vilja påstå! :P Men hey, fick allt jag behövde i stort sett så det var ju rätt fresh :)

Såå... Parkera bilar (denna gången var pappsen med också.. Okej, han hjälpte till lite under första vändan också...) Händerna fulla, öppna porten, hålla upp porten, uppför trappor, låsa upp dörren, in med grejer, stänga dörren, nerför trappor, öppna porten, hämta grejer och så hela visa igen. Och igen. Och igen. Känner ni igen detta? Haha..

Rummet är jättemysigt nu! :)

Dumma ångest kom förbi på fika (jaa, vi börjar ju bli rätt tajta...) nu när jag skulle lägga mig, i ett numera inte lika möblerat sovrum à la Märta. Hrm..

Blev avslutning på restaurang efter allt slit. Familjen var på topp.. Vi får liksom till det ibland.. Haha.. Roligaste var när mor fick världens törst.

mor: JAG VILL HA MER DRICKA!
lillebror och jag tittar på varandra, lite småchockade över vad som kom, helt sådär bara. Innan jag hunnit reagerat dricker hon ur mitt glas.
jag: Nej, men visst. Varsågod.
mor: Men jag var akut törstig!

Har varit en helmysig dag med,främst mor min men självklart även med bror och far.

Hoppas ni har haft en mysig fredag!

Kram, kram


Jahapp!

Nu är allt som ska med den här gången inpackat i bilarna. Mmm, blir två bilar in till stan. När vi var ut min tv-bänk fick jag en släng av ångest. Allt detta för tre månder?!

mor: Jaa, det är ditt eget val!
jag: Men vadå, ska jag bara ha en säng lr????
mor: Nej, men du får väl bo där längre.
jag: Tack!

... och sen bar vi ut bänken under tystnad... Hehe.. Fortarande ett känsligt ämne!

Mitt rum ser för stunden ut som sju riktigt jäkla svåra år. I morgon blir det sanering på förmiddagen. Usch, vad tröckigt! Dock är det ett måste om familjen inte ska få astma lr dammallergi :S

För övrigt kom jag på att när man flyttar brukar man få inflyttningspresent.. Jag pikade mamsen om kamera.. Hahaha.. Keep on dreamin' babe!

Nej, nu är både mamsen och Harry på g. Mot staden då!

Kram, kram

Skorna är på och knytna

Tränade fotboll i dag. Med Heby. Otippat or what. Men så kul det var sen då. Dra mig baklänges.. Hade bestämt mig för att inte testa då jag säkert skulle få fart på suget igen -  jo, tack.. Grymt kul var det iaf! Så, samtidigt som jag vill klanka ned på söta Julia för att hon tjatade så måste jag också tacka. Svälja stoltheten var det ja :P

Och för att uppdatera er lite på tillfälliga flytten... Hämtade nycklarn i tisdags. I morgon bär det av mot stan - till rummet, till Ikea, till Rusta, till rummet, andas? och sen...? Inge sova där i morgon iaf. Hell no!

jag: Ska vi ta in sängen och allt imårn?
mor: Ja, du ska ju sova där imårn.
jag: Nej, det ska jag inte.
mor: Ja, men ni ska ju ut.
jag: Nej, det är på lördag. Då ska Camilla sova hos mig. Då ska vi sova här. Vill sova själv första gången.
mor: Jaha men när ska du sova där då?
jag: Jaa, söndag lr måndag. I helgen ska jag sova hemma!

End of discussion skulle man kunna säga :)

Usch.. Har fått såna hära pop-ups (lr vad säger man?) hela veckan att jag kanske borde börja packa ned lite saker. Mamma har tydligen också tänkt på det då hon frågat om jag har börjat packa x antal ggr. Nu i kväll slog det mig att satan i gatan vad mycket som ska in till stan nu i helgen. Var ska jag börja?! Haha.. Är man förvånad? Svar nej, det är ju mig vi pratar om. Dessutom planerar mamma att åka mot stan vid nio.. Gud, hjälpe mig! Hur ska jag hinna??? Det ordnar sig.. :)

Man skulle väl kunna säga att jag har en hektiskt morgondag framför mig.. Vet inte hur jag kommer reagera än heller.. Jobbigt. Men fasen, som Sonja sa.. - Du måste klippa banden, Marthina. Tror det skulle göra mig gott.. Lr nåt..

Sleep tight!


RSS 2.0