100% Märta

Det är precis vad jag är just nu. Tog ur hårförlängningen i dag. Satt i den där stolen i fyra timmar (tog fem h att sätta i det) och hon tog ur allt hår, färgade och klippte. Nu kommer vi till det roliga.. Var orolig att mitt eget hår skulle ha blivit rejält skadat/ dåligt så att jag var tvungen att klippa av det. Jag hade dock skött det jättebra och nu ni... Nu ni.. Mitt hår är så gott som lika långt i dag som det var i går - mitt egna hår är lika långt. Helt sjukt :) Om man inte vet att jag har färgat och tagit ur håret kan man nog inte se någon skillnad. Vörsting coolt :) Jaa, Märtan är glad..

Just nu, på fyran, går en dokumentär om dockor som ser ut och fungerar som bebisar åt folk. Asså, de som har dem går ut på promenader med dem, byter blöja, shoppar samt tvättar håret. Herregud.. Okej att de ser verkliga ut men de är inte verkliga. Sjukt om jag får säga mitt. Dokumentären var från England.

Nu ska jag nog krypa till kojs och i natt ska jag sova med håret utsläppt. Har gjort det en gång sedan 2 januari (och då somnade jag utan att ha borstat tänderna och rubbet så den gången gills nog inte...) Njöt när frisören drog kammen genom håret.. Hehe.. Å tänk att att få borsta håret på riktigt.. Hihi..

XX:s kamera var inte laddad men ska försöka ordna bilder - så ska ni få se skillnaden. Skillnaden som knappt existerar :P

Sleep tight.

I'm turning fourteen again

Klockan är typ halv fyra och jag har fortfarande inte öppnat böckerna. Gjorde ett ärligt försök alldeles nyss men nej. Vet inte i vilken ände jag ska börja i. - Jaa, men det är väl bara att börja med nångonting tänker väl ni nu. Gör jag det känns det som om jag borde göra en annan del osv. Ahhhh, det blir bara bajs och skit av alltihopa. Funderar på att göra lite grammatik i dag. Den är ju krångligast, det andra kan man ju läsa sig till sen..

Mums, käkade nyss macka och drack lite äpple/kanel-te. Upptäckte den sorten i Paris och vi lyckades även hitta den i en affär här i swedencountry.. Dock i Falun lr vart det var någonstans! Men jag är snart tillbaka i Paris och då ska jag shoppa te i mängder :)

Om jag skulle göra lite grammatik då kanske...

Juste, i kväll blir det hotellet med Sonia. Dyker även upp ett gäng härliga tjejer från tifen. Riktigt härliga alltså :) Och tillsammans ska vi alla njuta utav vad E.M.D har att erbjuda oss.. Hehe.. Inte för att jag är ett fan av dem, men även om jag kommer att köra en nykter afton kommer jag säkert stå och skrika som om jag vore fjorton igen. I can feel it already :P

Håll tummarna för att jag lyckas med mitt plugg-försök nu, okej?!

Kramen


Uppd. tio min. senare...

Detta skapar bara ångest. Pluggandet alltså. Jag orkar inte ha mer ångest nu, har varit alldeles för mycket sånt den senaste tiden.

Nu ska jag istället njuta av denna lördag, för att sedan ta tag i pluggandet i mårn. Tror bestämt att jag ska fråga bror om vi ska kika film. Har ju inte kikat på en enda av de fem jag lånade av en kompis för typ 1½ månad sen. Hehe..

Njut av er lördag! :)

Knas

Oj, vad denna eftermiddag blev allt annat än det var tänkt. Allt började med att jag glömde mobilen hemma. Detta resulterade, som ni kan räkna ut, att jag och my friend inte hittade varandra. Knas. Blev dock en mkt trevlig avslutning på denna fredag. Några från klassen käkade på nation. Helfestligt! Kul att vi äntligen gjorde något. Nu har vi även smått planerat en sorts pubrunda.. :)

Nu ska jag sova.

Kram på er!

J'ai lu tout le matin

Nu har jag läst den där franska boken konstant i två timmar. Har fortfarande ca. 40 sidor kvar, vilka ska vara lästa klockan två. Får läsa utav sjutton i bussen in till stan. Ska fasen lyckas! :)

Efter skolan ska jag köra en meet-up med en kompis som jag inte har träffat på länge. Sågs precis innan jag åkte till Frankrike och råkade stöta ihop i stan för någon vecka sen. Vad som händer efter det är ännu osäkert. Borde åka hem och plugga lite och försöka rensa på mitt rum, men skulle ju vara kul att ta det lugnt och ta ett glas på någon nation. Är ju ändå fredag. Det värsta av allt är att jag vill plugga. Hrm, något som är ett måste denna helg är plugg. Ligger efter alldeles för mycket känns det som - vill läsa ikapp lite!

Den som lever får se vad som händer ikväll.

Hoppas ni får en trevlig fredag!

Kram, kram

Bio it was...?

Vilken dag det blev. Min födelsedagspresent till min kusin var en dag då vi skulle göra något, bara vi. Skulle bli shopping och bio. Ett litet krux kom mellan bara. Matinéerna går bara på lördagar och söndagar. Bra jobbat Märta. Hehe.. Som tur var tyckte inte lilltjejen bredvid mig att det gjorde sådär jättemkt. Blev en längre shoppingtur i stället där hon inhandlade smågrejer samt ett par stövlar. Jag hittade Sveriges allra hetaste pumps. På riktigt alltså. Gryyyymma! Helt regular, jag vet, men neej.. Ändå inte. Skorna har "det" :)


Fast svarta. Sköna var dem också! :)
Nice, huh?!

Min kusins smakråd hade jag kunnat vara utan. Det jag tyckte var skitsnyggt tyckte hon inte alls om. Haha.. Men någon rejäl shopping blev det inte för mig. Har andra, kommande, utbetalningar (hrm...) Det jag iaf fick med mig hem var en ny mascara och en ögonskuggspensel. Ska bli intressant att testa mascaran då jag till slut har kommit på att jag vill framhäva mina långa fransar.. Hoppas det blir bra! :)

Och jaaa... På tisdag är jag i teorin stadsbo. Jösses... Skrev kontrakt i dag och tro't lr ej men det var inte så jobbigt ändå. Kanske berodde på att mor och far inte var i närheten. Hehe..

Bäst att sova lite. Ska ta mig an Albert Camus bok "L'Etranger" i mårn. Kom inte så långt jag hade önskat förut i dag. Suck..

Just det. Nu i kväll fick jag ett sms som värmde om hjärtat på ett obeskrivligt sätt. Betydde jättemycket för mig. Jag älskar er.

Sleep tight everybody!



Happiness!

Jag har bokat flygbiljetter till Dublin. Mellan den 21:a och 25:e oktober kommer jag att befinna mig i Dublin. Hos min andra familj. Åhh, är så glad. Kommer leka dagarna i ända med mina små barn. Ska bli grymt kul. De har säkert vuxit sen jag åkte, speciellt lilla Hélie. Vi kommer gå till parken, åka tunnel-rutschbanan, leka krokodil, leka restaurang och ååååå, ska få leka med mina små systrar och få gosa med Hélie. Jag döööör :)

Kommer dit runt midnatt den 21:a så jag kommer inte träffa tjejerna förrän morgonen därpå och då är det minsann ingen vanlig dag... Nej, för då är det Pias födelsedag!

Nu börjar nedräkningen :)


När vi skulle flyga till Nantes

Hélie i min famn på flyget (första bilden på honom va?)

"Hästen" i parken. En av favoriterna!

Sötbarn!

Sötbarn!

Mitt rum.

Men allt är inte frid och fröjd. Fortfarande skitsur på Ryanair. På första sidan stog det 305 spänn och allt slutade i 600-någonting. Skitbolag! Men men... Vad göra?! Kan ju inte direkt simma dit.

Kram, kram

John och jag hängde i natt!

God morgon, god morgon. Blev lite längre sovmorgon än planerat. Kom på att jag har sovit i 8 h och jag känner mig relativt utvilad. Feels good! Om jag alltid satsade på 8 h skulle jag nog bli mer pigg... Hmm..

I dag är det plugg som gäller fram till lunch. Därefter ska jag hämta min kusin i skolan för att sedan bege oss mot stan. Vi ska se "Den magiska leksaksaffären"  på bio. Inte att glömma.. Vi ska gå på stan också, hon vill ju shoppa. Hehe.. Sa jag att hon är åtta (lr sju?) år?! :) När jag var i Frankrike lovade jag henne att vi skulle göra något, bara vi, när jag kom hem.

Själv så ska jag göra en annan sak i stan också... Något jag inte tänker tala om. Usch och fy. I dag blir allt svart på vitt. Jaa, ni har nog räknat ut vad det handlar om...?

Nu har nog gröten kallnat lite. Frukostdags, yummie :)

See you...

Jag, Kalle ankas farmor?!

Måste rensa luften lite känner jag. Jävla Ryanair. Skitbolag. Skit ner er! Såå :)

Nej men på riktigt. Ryanair ska vara lågprisbolag. Jaa, och jag är Kalle Ankas farmor. Så mkt lågprisbolag är dem. Lr okej, det kanske är ett lågprisbolag men det är ju lurifaxer. Och såna gillar vi inte! Kom till saken, please :P

På första bokningssidan står det att t/r till Dublin kostar ca 300 kr. Ett klick bort är det ett tillägg på 100 lr 200 för försäkringar och ytterligare ett klick bort är det 128 kr tillägg för svensk försäkring.

Är det jag som är ovan vid bokning av flygbiljetter och är allmänt dum lr är det Ryanair som kan ta sig någonstans?

Just det.. Fanns en kryssa-i-ruta om man ville gå på planet först av alla. Detta mot en ytterligare betalning på 94 kr. Snälla, säg inte att folk gör sånt? Illa om fallet nu är så... Lr är det någon som har ett bra argument för detta?

Nu mår jag genast mycket bättre :)

Kram, kram

Sleepy, sleepy

Usch, läggdags sen en halvtimme tillbaka, minst! Pluggade dock precis klart. Grammatik, grammatik och så lite mer grammatik. Fasen, är så kul när man har tid att sätta sig in i det (ngt jag inte hade tid med i dag). Det är det man måste om man ska förstå det hela. När man ska ha tenta på hela alltihopa måste man förstå också. Inte bara kunna göra. Tant pis...

Fasen, borde verkligen bara skriva kram godnatt och sen gå och lägga mig. Behöver verkligen sömn. Det märkte jag i dag i skolan. Satt på föreläsningen kultur och samhälle , längst fram, och under den första timmen hade jag BIG time problem med att hålla mig vaken. Var typ som om själva ögonen skakade i världens minsta skakningar och snabbt. På riktigt så såg jag knappt vad jag skrev. Helt sjukt. Gäspade, hade mig och aaa.. Lyckades hålla mig vaken men det var verkligen på näppen alltså. I pausen sprang jag och köpte kaffe (smusslade ned en sockerbit också...) och vips hade jag energi. Tacka gudarna för det!

Det understrykna uttrycket, på näppen, skriver/ säger ni också så? När jag var i Paris hade vi diskussioner om detta fenomen. Bella säger nämligen på nypen och jag undrar vem av oss som har "fel"?! Hjälp mig, please!

Nu är det marsch i säng som gäller.

Sleep tight fellows!

Livskris no.1

I dag har jag tagit mitt livs största beslut. Jag svarade ja till rummet. Var tvungen att göra det innan sex annars skulle hon låta någon annan ta rummet. Hade ju egentligen bestämt mig redan men ville inte säga det högt för då skulle det bli verklighet av det hela. Hon ringde vid fem och jag bad att få ringa upp innan sex (då de stängde) för att få prata igenom med genbärarna mina. Det blev så att jag cyklade hem i all världens fart och bara slängde mig på telefon - klockan var kvart i sex. 
      Började gråta direkt när jag berättade beslutet för familjen. Jag grät och skrattade samtidigt (skitfult lät det :P) - grät av ångest och skrattade åt mig själv och mitt beteende. Usch, fy fan i helvete vad det ska behöva vara jobbigt då. Saken är den att jag vill inte prata om det med mamma och pappa heller just nu, då blir det bara ännu mera tårar. Känner mig som en tickande bomb... Niagarafallet kan känna sig hotat! Haha..

Bror skrattar iaf åt hur jag håller på. Är tre månader det handlar om. Lite piss i sjön egentligen ju. Men vill man verkligen inte flytta så vill man inte. Tyvärr råkar ligga etta på den listan!

Såå... Jag ska alltså flytta. Tillfälligt.

Vi pratar inte om detta på några dagar. Måste smälta allt.

Kaos, kaos, kaos...

Kram på er.

Feels good!

Herrejesus vad jag älskar boxercise. Ni som inte har testat, TESTA! Har kört tre ggr nu, varav två måndagar vilka är jobbigast. Mitt leende åker på direkt när vi kommer in i salen och sen njuter man passet igenom. Okej, absolut inte njuta på det sättet för det är görjobbigt men ändå. Har fått typ livskickar båda måndagarna nu. Lovely. På torsdagar är det nog lite lugnare - visst, jobbigt men inte alls samma sak.

Var tvungen att skriva ett inlägg på en gång. Är helt uppe i varv. Vi, Sandra och jag, var inne på Willys och handlade nyss och båda hade ju fått endorfiner så det räckte och blev över. Haha..

Nu ska vi käka lite mackor och sen fruktsallad. Vilken avslutning på en underbar kväll.

Vi får se hur det känns att cykla till skolan imårn, antagligen kommer man att vara lite mör :)

Kram på er!

Boxercise

Nu åker jag in till stan för att träna boxercise. Ska bli grymt kul. Är 75 minuters pass i dag. Armarna är väl spaghetti efteråt, kommer  väl ramla av cykeln för att armarna inte bär. Super! :)

Nej, nu äre brådis till bussen...

Berättar mer om passet imårn, blir nämligen soffliggare i natt. Hehe..

Ciao...

Beauty

Vilken skönhet. Hela alltihopa. Tröjan, jeansen, skorna, håret...

... Jaa, allt!



Bild: Style by Kling

Promenaden

Nu har jag precis käkat en halvdan lunch.. Linser, sallad och äggröra. Vilken jäkla blandning, men men.. Är ju föda i vilket fall :) Kom helt av mig med pluggandet efter promenaden. Har iaf gett upp grammatiken för i dag. Får fråga Sonja i skolan i morgon. Ska ju ha gjort det till onsdag så än har jag tid kvar...

Lovade ju att ta med kameran på promenaden. Filmade mest - usch så hemskt det är att höra sin egen röst. Ännu mer när man snackar med en hund. Haha.. Jaa, hör själva (och kolla hur trixig våran lilla bebis är!)




Den osminkade sanningen

Världens finaste!

Ska väl plugga lite till innan jag beger mig mot staden.



objektspronomen... give me a break!

Ledig dag för Märta i dag. Lr ledig och ledig.. Sitter och pluggar fransk grammatik. Fan, objektspronomen hit och objektspronomen dit. Fattar typ nada. De skriver ju förklaringar som gör att fransk grammatik blir ännu svårare än den redan är. Nedanstående citat är ett exempel...

Direkt objekt.

Ett substantiv som direkt objekt ersätts med formen för direkt objekt av obetonade objektspronomen, vilket placeras före verbet (utom vid jakad imperativ):

Ahhh, kaos. Men är bara att köra på. Någongång ska jag väl fatta :)

I dag tänkte jag faktiskt vara lite duktig att knäppa lite kort. Fick mersmak efter helgen och att bloggen faktiskt utsmyckades lite. Har itne haft lust att använda mammas kamera då allt bara känts krångligt men heey, det är ju som vanligt :P

Herregud, nu har jag en liten barnunge här bredvid mig. Allas vår lilla Harry boy vill ut och gå. Han piper som en stucken gris. Jesus, better get going...

I'm bringing the camera :)

Ahh nu klöser han mig typ.. Hehe..

Ciao...

Reunion

Nianreunion stod ju på schemat i går och det var en mycket gemytlig sammankomst. Haha, vilka ordval :) Nej men det var jätte kul att träffa allihopa. Middag, kaffe på maten, fyrkamp (jag glömde en av grenarna hemma så vi gjorde om konceptet lite...), "Är jag en banan?"- leken och allmänt mingel. Så såg kvällen ut.


mingel, mingel :)

Me and Emil

Hanna och Adam

Den kudden kommer alltid att påminna
om denna reunion, lr vad tror du Jossan? :)

Abbe hade skoj...

They like each other

Som sagt, kaffe på maten vare! Hehe

Söta flickor

Äta-snöre-utan-händer-tävling

Hugh Hefner, Stewie och lill-snorre

Göran Persson, vad var alex nu igen?, Kersti Westerlund

Kameran gick lös....

Nu ska jag ta och göra någonting. Vad har jag absolut ingen aning om. Kanske soffan och någon härlig repris :)

Ciao...


Rummet ja...

Rummet.. Hon som bodde där nu hade typ kastat in massa möbler lite hipp som happ så rummet var inte spec. mysigt. - Man behöver ju inte ha några blommor i fönstret sa hon då det fanns ett stort träd utanför. Ehm, okej?! Men får man fixa lite så är det väl okej. Köket var i.n.t.e mysigt. Kan väl bli okej om alla torkar upp efter sig osv.

Slutsats.. När jag gick därifrån var jag säker på att jag skulle mejla tjejerna som har lägenheten och be om att få hyra den/ det. Dock tvingade jag mig själv att tänka efter i bilen på väg hem. Rummet vinner då jag får flytta in 1 okt (lgh 27 okt) samt att där kan jag vara själv. Lite svårare med det i lgh. Rummet får man ju fixa och dona i så att det blir mys. Ska iaf måla - det är bestämt. Är ju redan något vitaktigt i själva rummet men tänkte fixa till det med vit färg och förhoppningsvis någon form av fondvägg (sugen på någon grön färg). Vet att jag bara ska bo där ett litet tag, men jag ska då fan i mig trivas om jag nu tvingar mig själv iväg från boet.

Tog med mamsens kamera så nu ska jag lägga lite bilder. Surprise, surprise :)


Rummet (checka in möblerna!)

Rummet igen

the toilet

Hallen

Köket ser okej ut här men bilden förskönar...

Ska jag skriva vardagsrum??? Näe..

Matplats... Do you feel me know?

Korridoren

Jaa, har ni något att kommentera ang. detta så gör det, verkligen! Vill veta vad ni anser om detta projektet...

Kram, kram!

Det där rummet

Klockan är halv elva. Om 1½ h kommer jag stå i ett studentrum och kika på mitt kanske kommande boende de närmsta månaderna. Väljer att kalla det mitt tillfälliga boende, om det nu blir så. Usch, vill inte tänka.. Ska inte tänka.. Bara åka dit, kika och fråga lite och sen gå ut därifrån och inte tänka något mer förrän jag blir tilfrågad av mina genbärare..

I kväll ska vi ha liten reunion från nian. Ska bli så grymt jäkla skoj. Lr mys borde jag väl skriva, är ju mitt standard ord :) Ska ha knyt, femkamp och allmänt mys! Hehe.. Gött.

För övrigt vill jag påpeka att jag hann fixa typ allt innan mor kom hem igår. Det kan vi kalla effektivitet.. Hehe..

Nej, nu är det Märtan som sätter fart.

Kram på er.

(Uppdaterar så fort jag kommer hem.. Om jag inte fått ångestattack vill säga.. )

ett mindre kaos...

... är precis vad mitt liv består just i denna stund. Om, hmm låt säga 1½ h kommer släkt och ska gratta XX. Om en halvtimme kommer XX hem och då ska jag ha plockat undan disk, ha diskat, dukat fram samt se någorlunda ut. Situationen just i denna sekund är en Märta i mjukisar, träningstischa, nytvättat, heeelt ofixat hår och osminkad, fullt med disk på diskbänken och ganska mycket disk i diskhon. KAOS!

Men jag har faktiskt pluggat i dag. Hann inte så mkt jag hade tänkt ha hunnit men jag har kommit en bit på väg. Har börjat få lite struktur i iaf en delkurs. Känns bra. Åhh, det är så kul att plugga när man kommer in i det...

Ja, kaos var det. Borde kanske ta och fixa alltihop då! :)

See you later.

Nerkissad!

I dag var jag med om något stort. Harry kissade på mig. Haha.. Det är sant... Och jag blev glad.. Sjukt, jag vet! Men här kommer förklaringen. I går när jag blev hämtad av XX och svägerska berättade de att Harry hade kissat på min svägerska. Fattade nada, why liksom?! Då berättade XX att hundar gör så i vissa situationer för att visa att "den nedkissade" är deras. Tack så jäkla mycket tänkte jag. Hon blir nedkissad före mig.. Avundsjukan steg i skyn. Men i dag fick jag bevis på jag är Harrys. Nu förstår jag hur man känner när någon friar till en. Hehe, nästan iaf :P

Så nu går jag runt och sjunger frasen What a feeling, please believe me! :D





Over and out!




Johnnie!

ah men vet ni då.. Det är ju XX:s födelsedag i mårn och det slog mig precis nu (snacka om seg!) att vi ska ju fasen upp imårn bitti och sjunga.. Pappa går upp kvart i sex.. Klockan är ca halv tolv nu och jag har datorn på, tv:n likaså och har inte borstat gaddarna. Kaos.. Måste fasen i säng nu.

Jag och John Blund måste fasen bli bättre vänner. Vi måste bli tajtare helt enkelt.. Om inte, hej kroniska ögonpåsar (heter det så?)... Det vill jag inte uppleva så byebye till er och välkommen in i mitt liv, John! :)

Nu.. God natt på riktigt!

:)

Funny, funny

Herre min je vad jag läst franska i dag. Plöjde genom typ halva boken. Läste så gott som konstant mellan halv nio och halv två. Läste ut den med :) Dock hade inte alla gjort det, vi var knappt hälften på lektionen.. Hehe.. Å just det, i dag gjorde jag min första cykeltur som student i stan. Snacka om att jag snart kan kryssa i allt som man associerar med studenter!

Efter skolan var det boxercise som gällde. Var skitkul, som vanligt :) Denna gång var det en kvart kortare än sist men man var rätt trött ändå.. Hehe.. Åhh, det är så kul!

I mårn är jag ledig från föreläsningar men blir rätt mkt plugg hemma. Har en hel del att skriva rent.

Nu börjar klockan bli mycket...

Sov gott allehopa!

Kramen...

Kultur vs. kultur (version: Sweden)

Kaos, kaos, kaos.. Så känns mitt liv just nu. Det är anledningen till varför det har varit tyst i två dagar. Kommer snart ha fått tredje gradens brännskador.. I hjärnan. Detta kommer att leda till att jag blir en svartskalle. Interesting!

Annars så pressade jag mig ur sängen imorse klockan typ halv sex. Detta för att vara en disciplinerad student. Missade förra uttals-föreläsningen så jag bestämde att köra dubbelt upp för att hinna med. Så, jag satt mellan 8-12 och härmade en röst i ett par hörlurar. Om jag inte hade varit vid mina sinnesfulla bruk hade jag nog sett till att huvudet ramlade av på något sätt. Poor head, it was exhausted! Men nu är jag iaf ikapp alla andra :) Hipp hipp hurra!

En annan sak som hände i dag. En tragisk sak. Jag stötte ihop med en kulturkrock. I Uppsala! Hallå liksom.. This is the story about my cultureaccident (sa jag att jag har engelskt påbrå?! :P) :
Det var en gång en tjej på ca 20 jordsnurr. Hon satt i bussen, på väg hem från skolan när hon plötsligt får syn på en ung, mycket ung tjej på trottoaren. Man kan kalla henne flicka till och med. Det går en rysning genom Märtans ryggrad. Hon tänker "Hur kan en sådan liten flicka gå själv genom stan?!" Flickan hade precis slutat skolan för dagen. Märtan såg flera barn som gick över vägen, gick på trottoaren, väntade på stadsbussarna bredvid en massa vuxna människor. Barnen var väl i runda slängar 9 år. "Måtte de vara försiktiga!"

Ungefär så fick jag en kulturkrock. Här hemma i bynn går vissa småbarn hem, även om de flesta åker buss eller får skjuts av föräldrar/mor- och farföräldrar, men här är det ju så litet. Är det inte lite småläskigt att ungar på typ 9 år går genom stan själva efter skolan eller att de står och väntar på stadsbussarna helt själva?? Är det jag som börjar bli gammal lr har jag rätt? Är det kanske såhär det går till i större städer?

Lantisen Märta, that's me! :)

Om man kanske skulle ta och fortsätta läsandet av Maigret et l'indicateur kanske. Ska ju vara utläst i morgon. Känns som om det blir tidig ringning för mig i mårn. Som tur är börjar jag inte förrän två så jag har tid att läsa på förmiddagen. Thank you!

Just det, fortfarande kameralöst liv här hos mig men jag ska bjuda er på något riktigt, riktigt roligt :)



Kul va? :)

Love it!

God natt allesammans!


blond, blond och ännu mer blond

Sedan jag kom hem från Frankrike har jag ju tvingats haft internetsladd i datorn. I min brors rum. Detta då min dator och det trådlösa internet vägrade samarbeta. Min kära bigbrother lekte datanisse x antal ggr men lyckades aldrig lista ut vad det var för fel. XY bad mig ringa en här i trakten som kan datorer, lekte feg tjej -08 och drog ut på samtalet i typ två månader.

Nu i kväll ringde jag helt hipp som happ till karln. Vårat samtal var följande:

jag: Hej.
han: Hej.
jag: (Förklarar problemet...) blablabla...
han: Ehh kan du ta det en gång till
jag: blablablabla...
han: Det första du kan testa är att trycka på "antenn"-knappen uppe i hörnet och precis nedanför skärmen. Ofta kan man råka komma åt den och stänga av den automatiska sökningen efter internet.
jag: Okej...

Et voila! Nu sitter jag i vardagsrummet. Utan sladd. Med internet.

Kände mig grymt blond när vi avslutade samtalet, det kan jag tala om. Alltså, en fnuttig jäkla knapp bredvid påslagningsknappen..

Hej datakurs! :)


Me, myself and I

Fick en uppenbarelse nyss. Via msn. Genom mig själv. Med hjälp av en vän. Haha.. Krångligt det blev.. Men så sant som det är sagt..

Hon ställde en fråga om det var mitt liv eller skolan som kändes kaos. Mitt svar gav mig en bekräftelse, svart på vitt. Jag svarade nämligen (utan att riktigt tänka efter) - Skolan. Mitt liv känns rätt bra. Känns som om jag börjar känna mig själv.

Åhh, ni anar inte. Det är verkligen så sant. Åhh, en sån underbar sanning sen då.

När jag åkte till Frankrike började min lära-känna-mig-själv-tid. Jag lärde mig så sjukt mycket om mig själv, både genom att tänka och fundera över saker och ting men även genom att bara vara, där, i ett annat land. I ett land där min vanliga vardag inte fanns. Jag kunde inte stå och trampa i mina gamla fotspår eftersom de inte fanns i Frankrike.
När jag kom tillbaka till Sverige kände jag direkt att det var svårt att använda det saker jag kom fram till i Frankrike i och med att jag var tillbaka i mitt "vanliga" liv. Men då och då har jag sett att mina framsteg ändå märkts av, de liksom skymtar till, och när det händer ler jag stort inombords. Det är då jag märker att jag faktiskt är på väg framåt.
Senast i dag poppade en sådan sak upp. Jag visste att en sak hade gått fel men funderade inte så mkt över det. Undermedvetet visste jag vad det var som utlöste det. Helt plötsligt kom det upp i mitt medvetna och jag fick en bekräftelse och insåg det som skett på ett annat sätt än tidigare.

Jag håller verkligen på att lära känna mig själv. Marthina Storm. Och jag är på väg framåt :)

underbaring

Nu har jag hittat något helt makabert.. Oj, så vackert.. Denna snygging får gärna flytta in i min garderob!



Jag har verkligen inte fallit för långklänning-modet...

... tills denna underbaring uppenbarade sig.

Härlig tajming, Märta. The season is a little bit over.

:)

Bild från: forever21






Röva brinner!

Ledig dag och blev längre sovmorgon än planerat. Disciplinen tryter må jag säga. Usch. XX och jag ska städa huset i dag och jag ska plugga också. Inget annat inplanerat men känns som om veckan är ganska planerad så det räcker och blir över. Nu kommer vi till det värsta. Den är nog inte så planerad som den känns. Det jag vet hittills är:

- Höra efter med 1Q om studentrummet.
- Ta världens största beslut (om man heter Märta)
- Mejla om lägenheten
- Träna
- Plugga
- Gratta XX
- Reunion med underbara människor

Var ju inte så mkt. Alltså, detta är utspritt över hela veckan. Men fan, det där beslutet. Jag döööör. Är verkligen kaos i huvet på mig. Tror ni man kan lägga sig under kniven och be dem skära bort ångestdelen av hjärnan? Är väl bara att klippa och klistra lite i hjärnan? Även om personligheten kommer att bli all fucked up så slipper jag ju ångesten!

Better get going, råkade stå i duschen alldeles för länge och HALLÅ, är klockan redan tolv? Helskotta. Nu är det märta som tänder eld på röva hennes. Har en heeel del att plugga och huset vårt är inte det minsta. Bajs så drygt allt helt plötsligt kändes. Jaja, vrid upp musiken och börja! :)

Mot skurhinken!


Get the sunshine

Hollibolli!

Nu drar jag i väg för att öva på solhälsningar. Det är yoga på schemat :)

Enjoy the night everybody!




Han + hon = sant?

I dag har vi lekt familjen naturmänniskor. Mammsen, pappsen, jag och Harry boy åkte på hundkurs i skogen. Lade spår och grilla korv. Var helmys (förutom att jag hade klätt på mig för tunt). Var där i fyra timmar.

Nu har jag precis kommit hem efter att ha hämtat lillebror vid bussen. Han har sovit hos en tjej i natt. De hade sovit i samma säng också. Gissa om jag ångrade att jag hade ställt frågan. Usch, att vara storasyster är inte lätt! Inte alls.. Hehe..

Det roligaste lr värsta, beror på hur man ser det, var att genbärarna väntade på att han skulle ringa under hundkursen ut i fall han skulle komma med bussen. Jag kläckte ur mig att jag kunde ringa och höra. XX svarade att jag inte alls skulle ringa. Hennes blick sa mer än tusen ord. På två röda hade jag ringt ungen och han svarar genom att skratta. Jäkla unge. Han var hemma hos denna tjej. NO offence mot henne, bara det att min lillebror är precis just det. Liten. Han ska sova i sin säng. Själv. Och därmed basta! Inte ens XX vill berätta för mig att han är hos en tjej... Har man brytt sig för mycket då?! :)

Jag tycker det är smått jobbigt att ha en lillebror för stunden. Han liksom håller på och är jobbig. Nu är han hemma iaf så nu ska jag berätta ett och annat om livet för honom. Är inte lätt att vara så ung som han är, i dagens samhälle.

Dags att leka skogshuggare. XY behöver min hjälp. Ni förstår, jag kan sånt där med skog. Det är min grej.

Hard work, work!

Make a choice

Lördagkväll. Mjukiskläder. Oduschad. Trött. Taggad för en myskväll i soffan med genbärarna. Känns bra. Okej, att vara nyduschad hade kanske gjort mig aningens mer nöjd men.. Blev inbjuden på partaj och galej ikväll men valde en kväll hemma och som jag är glad för det! Mys, mys!

Nu ni.. Här kommer some news. Fuckin' unbelievable! Ni vet att jag har ett rum i en trea på g. Nu är läget helt kaos. I går på gasquen vann jag ett studentrum. I korridor. Antingen vid Svandammen (läs: Bj) eller i Luthagen. Fyra rum lottades ut och de fick fram mitt namn två ggr. Sonja såg det som ett sign att jag skulle ta rummet. Å i dag kikade jag på lägenheten. Hoppades lite att den skulle vara ugly så valet blev lättare. Neeeej då, lägenheten var skitmysig! "Mitt" rum var myyysipyyysigt! Så inom en mkt snar framtid ska vi ha familjekonferens i denna familj. Haha.. Jag kan inte, på riktigt, bestämma mig vad jag vill. Tänk, jag har två boenden i Uppsala för stunden, hur många studenter har det så lyx??? Och jag velar, kanske inte ens vill flytta. Snart måste jag in på Ulleråker och undersöka min separationsångest. Jag säger som jag har börjat säga... KAOS! Verkligen.

På tal om gasquen så var den mucho trevlig. Lyckades att inte bli kanonfull (vilket man hört att man skulle bli) utan mest bara sådär fint salongsberusad. Förstår inte hur med tanke på hur många shots det blev. I'm a hard woman! :) Sonja och jag diskuterade en del saker som vi insåg att vi kände lika inför. Känns jättekul att vi läser ihop. Vidare var våra bordsherrar gentlemän. Drog ut stolen och bjöd på extra dricka (ta det rätt.. Hehe.. Var en fin gest bara!) Det som var lite småtröckigt var att det inte kom så många på släppet. Men å andra sidan, Sonja och jag hade sjukt kul ihop, vi två. Draaaacula! :)

Mådde ju skit och bajs innan jag åkte till stan i går men efter ett par klunkar alkohol kände jag mig frisk som en nötkärna. Kände mig piggare i förmiddags än vad jag gjorde i går.. Men.. Halsen börjar visa att den finns.. Men hey, på måndag är det boxercise och då är jag där, no matter what!

Annars har jag haft en mysig dag med Frida. Längtar så sjukt mkt till våran SATC-kväll. Mumma!

Nu ska jag sätta mig till rätta i soffan..

Hoppas ni har en trevlig lördag!

Kram, kram

Late

Lyckad start på dagen, Märta. Suck. Vaknade 08.48 och min buss gick 07.23, om jag inte minns fel. En lite lätt försovning med andra ord. Är inte så förvånad över att det hände heller, var verkligen helt slut i går och min kropp har skrikit efter mer sömn sen i söndags. Dags att börja lyssna på kroppen i tid kanske? Känns trist som tusan att missa första uttals-föreläsningen lr att överhuvudtaget missa en föreläsning. Vill inte det. Dock, sedan Frankrike har jag försökt lära mig att släppa saker och ting när jag ändå inte kan göra något åt dem längre. I vanliga fall hade jag ältat detta hela dagen men nu gör jag inte det. Mucho skönt och framsteg i livet som Märta. I'm proud of myself...

Har ingen som helst lust att gå på gasque ikväll. Förkylningen försöker trycka ut hjärnan genom ögonen, näsan och öronen, sådär lagom trevligt. Don't you think? Kroppen och jag vill bara ta det lugnt. Krångel med kläder. Men det här löser vi :) Om jag inte pallar ikväll så är det väl bara att åka till Jossan och sova. Hörde ni, jag ska sova på en soffa inatt igen. Shit, Märta the soffligger. (Ibland är min engelska helt underbra!) :P

Nej, nu ska jag ta och klä på mig, planera vad som packas samt rensa lite i mitt rum. Snart dags för sanering. Tror genbärarna har gett upp att säga åt mig, har väntat på tillsägelse i flera dagar men inget kommer. Ouups! Ska försöka läsa min bok på väg till stan sen också.

Kram på er!

Pang, boom, a dead woman is speaking

Så känner jag mig. Sprängfylld med baskilusker. Blää.. Men inte fasen ska de får ta över min kropp eller.. NO way! Det kom snabbt som ögat men det ska lika snabbt bort från denna body! Och jag tar ju hand om mig själv på bästa sätt.. Sitta och kolla på fotbollsmatch i klänning, leggings och skinnjacka i 6 grader samt att jag ska ut och festa järnet i mårn! Bra jobbat tjejen! :)

Ledig dag i dag. Jobbade i fiket på nationen dock, vilket var riktigt skoj. Har alltid drömt att få känna på hur det är att stå i kassa. Vips, nu vet jag det :) Slutsats: Me likey!

I övrigt har jag sprungit stan upp och ner i jakt på någon klädtrasa att ha på mig på gasquen i mårn men ajsan bajsan, hittade inget... Jo, en svart kofta men den är ju ingen sån trasa. Men jag är glad att jag finally hittade en svart kofta. Som jag letat! Därefter kikade Basta och jag på Upplandscups-final. Mycket trevligt att umgås med Basta samt att få kika på bruden när hon spelar. Att de vann var ännu roligare! :) Vilken tur att jag kom va, Mickan?! (Var tvungen att få in det nånstans :P)

Nu har kroppstemperaturen äntligen återfått sin normala temperatur efter att jag halvt frös ihjäl under matchen..

Usch, måste i säng. Ögonaböj. Ska in till stan tidigt i mårn och sen är det bara att ladda upp för gasquen. Kommer att bli en låååång dag i mårn, men kul ska det bli :)

Hörs nångång under helgen, imårn har jag nog inte tid med datorn...

Kram, kram.

(Grattis Danmark)

hit och dit och åt alla håll

Mitt pepp håller fortfarande i sig. Väntar på att få äta middag så jag kan sätta mig ned med böckerna ett tag. Detta trots grammatiklektionen i dag. Alltså, ibland känner jag såhär... Fuckade jävla frassemän som vill vara så präktiga och fina. Snacka på så ordnar det sig. Nedrans mjuka resp. hårda vokaler, accent hit och accent dit, ir-verb och allt annat som gör det megasvårt att lära sig er grammatik. Suck på er. För er som inte kan franska kan jag säga att det är undantag hir och undantag dit. Man kan nästan aldrig utgå från en grundregel... Nej, nog snackat om det där. Bara till att lära sig.

Nu vankas det middag...

Kram, kram..

Me likey

I dag är jag riktigt pepp på bloggning. Oh yeah! :) Klockan är drygt åtta och jag skriver... Det saknar bara en kamera, finns så mkt onödiga saker jag vill fota och lägga upp här... Så fort jag känner att jag kan köpa en så lovar jag er, det blir raaaka vägen till affären! No doubts about it!

Vet ni då... Jag tycker fanken det är kul att plugga grammatik :) Hur bra är inte det?! Yeeeey!

Har föreläsning mellan 12-14 i dag och sen ska jag hem och plugga hela eftermiddagen. Om disciplinen är på topp vill säga, men det hoppas jag :) Ska plugga grammatik... Hihi..

Nu har min gröt kallnat lite så nu är det på tin att magen fylls! Åhh, jag är så pepp på allt som finns.. Tror fanken jag fick en kick i måndags när vi körde boxercise. På riktigt alltså. Och på tal om den... Kan säga er, man använder hela kroppen när man tränar det. Hur jag vet det är för att det känns fasen överallt. Men så härligt sen då :) Beachen -09, watch out.. Haha...

Mot gröten!

Nedrans kartongjäkel

Weii, weii.. Nu har jag precis fått i mig dagens middag och fick nån form av kick. Har varit like a dead oldie all day long. Helgens bravader har tagit hårt på min stackars kropp. Inte lätt att vara 20 år i dagens samhälle!

Bra att jag fick en kick, ska ju nämligen sätta mig ned och kika på regelbundna verb nu i kväll. Då behövs det energi. Det tragiska i hela situationen var att när jag skulle köpa kompendiet, som behövs till uppgifterna, i expeditionen i dag, var de slut. What a hallelujah moment... Tills dess att vi gick dit när de egentligen hade stängt för dagen för att kolla om det gick att köpa de andra kompendierna som behövs till andra delkurser. Jaa, tror ni inte bruttan på 55+ har hittat en kartong med grammatikkompendier. Happ, bara att köpa det med. Kaos! Annars har jag storhandlat på studentbokhandeln i dag. Skulle ju ha varit skojsigare att ha gjort det på gina lr nåt. Jaja, shit happens :) lr nå sånt.. Hehe..

Var ju inte detta jag skulle skriva om... Skulle ju berätta om gårdagen. För det första hade jag i runda slängar världens ruuuuwligaste bussresa in till stan. Herregud. Allt tack vare min kära vän Mikaela. Jaa, jösses :D

Väl i stan var det dags för första träningspasset på lång, lång tid. Boxercise stod på schemat. Blev jag, Sandra och Frida som joinade dit. Tror jag log 99% av de där 75 minuterna. Har aldrig lett så mycket under träning tidigare tror jag. Grymt kul. Sedan känns det ju i dag också. Skulle nog vilja sova mig igenom morgondagen - alltid värst två dagar efter?! :S Hehe..

Mot grammatiken.

Ciao

Salut la grammaire!

Change of plans.

Skit.

Blir inge mys med Amanda. Kände att jag var tvungen att strukturera upp pluggandet. Har inte fått någon rytm än. Mycket jobbigt.  

Först detta. Tröckigt. Sedan kom bomben...

I franskan läser man många olika delar. Uttal, text, kultur och samhälle etc.. Alla med olika lärare. Hittills har vi bara haft tre delar, varav den ena är slut nu då det bara var introduktion. I vilket fall, fick mejl av läraren i grammatikövning att vi ska ha gjort femtusen övningar till lektionen på onsdag. Jaa, i runda slängar var det femtusen stycken. Regelbundna och oregelbundna verb. Det bara spritter i mig. NOT! Hehe..

Nej, det var för grammatiken jag valde franska så nu ska jag vara tyst och bara göra detta. Känna hur kunskapen kommer in i mig!

Be positive. Yes, I am!

Kram, kram

bla,bla,bla

Goooood, I'm tired today. Helt sjukt. Klockan är drygt tio men det känns som om den är fem på morgonen. Skulle lagt mig tidigare i går så jag hade kunnat ta igen de alldeles för få timmarna efter utgången i lördags. Jag kan aldrig sova länge dagen efter fest. Förut sov man ju till elva så fort man var ledig... Tror bestämt jag börjar bli gammal och grå!

Hur som haver.. Blir lite plugg nu fram till tolv nånting för då ska jag i väg och mysa med Amanda. Därifrån blir det sedan buss till stan för träning med Sandra och sedan en sleep-over att M&A:s :) Blev ett sjujäkla flängande på mig, hehe..

Måste säga att jag är lite småskraj för träningen ikväll. Vi ska köra boxercise och passet är 75(!) minuter långt. Min kondition är fortfarande på minus. Håll i hästarna, jag har dessutom träningsvärk från yogan i går. Inte sån träningsvärk som gör ont men visst fasen känns det lite här och var. Då kommer vi till min stora fundering, hur i hela friden ska jag då må i morgon??? Har knappt rört mig det senaste halvåret och så går jag direkt på världens längsta box-pass. Om ni ser någon i morgon som ser ut att ha skitit på sig är risken stor att det bara är lilla Märta som har träningsvärk :P

Å just jäklar, läste tidningen imorse och när jag kom till såna annonser om födsel, dödsfall, förlovning etc ser jag att en kompis namn står där. Thank God så var det inte under dödsfall utan under förlovning. Hon och sin pöjsch har förlovat sig.. I dag! :) GRATTIS till er (det är väl det man säger?)

Nu är Harry boy otålig.. He is needig (= Han är nödig, på svenska) :P

Ciao fellows!

Yoga

I dag var jag och genbärare XX på vår första yogalektion någonsin...

Jag visste innan att jag var jättestel men inte trodde jag att det var så här illa. Undrar vilken ålder min kropp har. Man kan väl mäta sånt där? Jag tippar på att det lätt är 70+. Hello oldie! :) Nej, dags att börja pina sig med stretching.. Det är just precis vad det är. En pina. Usch.. Jaja, bit ihop och sjuttiorynkorna slätas ut och allt blir lent och slätt igen :D

Först tyckte jag inte alls att det verkade vara min grej men sen kom jag på att det nog var för att detta var något nytt för mig. Jag har alltid pysslat med fotboll, gym osv. Nu skulle man stå stilla och andas i stort sett.. Ja, ni hör ju vilken skillnad.

For the record, man blir varm i kroppen. Trodde inte alls att man skulle bli varm, i uppvärmningsvarm. Fasen, yoga är ju verkligen träning. Det insåg jag! Benen kändes nästan lite géle-iga när man gick därifrån, och jag andades i stort sett. Come on! Hehe..

Nu ska vi köra 8 ggr och sen är det jag som tar OS-medalj i gymnastik 2012, utan tvekan!

Har du testat yoga? I fall svaret är ja, vad tyckte/tycker du?

"Vilken tid kom han?"

Gårdagen. Dra mig baklänges så kul det var.

Vi tjejer tog oss till slut i kragen och bestämde att ses. Med ett plus. Mida, härlig tjej -08! Det blev middag och pre-party at Mickans nya lya. Och vilken lya sen. Ajsan Bajsan!

Lite utdrag av kvällen...:

- Vilken tid kom han?
- Men nu får du väl ge dig?!


Man kan komma på olika sätt, det fick vi erfara i går. Haha..

Pilkastning är väl kanske inte ett på listan när tjejer ses men i går var det pilkastning av hög klass. Om jag minns rätt ledde jag när vi slutade?!

I Mickans lya har någon odlat upp en nedrans djungel. Tydligen en djungel med stora trädrötter.. Haha :)

Och sist men absolut inte minst. Tigern. Vilken megatiger. Han bara stod där i ett hörn och bara skrek efter uppmärksamhet! Och som han fick det :)

Nu ska jag vara tyst och låta bilder tala (tur att kompisar har kameror!)







Jaha, nu vill inte bild-uppladdningsgrejen samarbeta. Får vänta lite och testa senare...





Cosy loerdag

Vilken mysig start på dagen. Upp klockan åtta, utvilad, kokade den vanliga gröten, satte på tv:n och mös ordentligt med gröt och morgonrock framför Nyhetsmorgon. Hur ofta har man sådana lördagsmorgonar??? I mitt fall, ytterst sällan!

Filmen vi kikade på i går var "Fightclub" och jaa, den blev ju mest bara äckligt psykisk på slutet. Och kombinationen Märta + läskig film + mörkt ute = BAAAD! Klarar inte av sånt alltså. Gick och lade mig när klockan var spöktimme och det började bli upprinnelsen av filmen. Så jag har väl egentligen inte sett filmen på riktigt eftersom jag aldrig såg slutet?! Inget jag kommer att få allvarliga men utav :P

När jag vaknade kände jag mig grymt opepp för kvällen och har väl samma känsla nu med.. Tröck. Hoppas jag får peppet senare!

På tal om filmen.. Bror kom precis och berättade slutet på filmen, skulle ha sett klart. Verkade ju vara ett bra slut. Hmm, hehe..

Nu styr jag kosan mot duschen och sen åker jag mot Uptown!

ciao, ciao.

22.08 - datorn..

Hej hallå bloggen! :P

Klockan är drygt tio denna fredagsafton och jag sitter och plöjer genom alla bloggar.. Vad hände med den förutspådda, vilda helgen???

Inflyttningsfesten var jättetrevlig men jag ahde nåt jäkla ANTI i mig som gjorde att jag inte orkade anstränga mig alls.. Blev en trevlig bussresa med minimii runt åtta istället. Hehe.. Jäklarns, träffade ju eric också. Bara sådär. Superkul! :)

Såå, min kära bror föreslog precis att vi skulle kika film så jag borde väl ta och klicka ned internet då han sitter och väntar..

Men innan jag kilar.. Det kändes jättebra när jag träffade tjejerna. Är mer på nu än jag varit på flera dagar.. Vi ska höras nästan vecka när vi alla fått tänka lite. Återkommer med mer info..

Aj, aj, aj nu hör jag mindre trevliga ord.. Haha.. Better get going.. Jaha, nu startade han filmen också...

Ciao...

Vous me manquez!

Sans doute...

Goood, jag fick brev av min franska familj i dag. Inte bara det. Två teckningar också. Hade ingen aning om detta. Ska ringa om några dagar och höra om jag kan komma när Pia fyller.

Jag vet inte vad jag gör men jag kommer inte till skott med denna bloggen. Skärpning Märta. Kan bero på att jag inte har någon kamera, är liksom inte lika skoj.

Annars var det skola i går och vi snackade franska på ena lektionen, niiiice! På grammatiklektionen fick vi ett papper, lite som ett test, för att se om vi lärt oss något. Där och då insåg jag att man verkligen måste plugga.. Ingen vi-tar-det-lugnt-första-veckan-grej här inte. BIG NONO.. Haha..

Juste, pratade franska en timme i telefonen i går kväll. Det är så fyfabians kul att kunna prata ett annat språk. Säger som jag brukar... Det är så jäääääla kul! :)

I helgen blir det galej minsann! I kväll vankas det inflyttningsfest in da Uptown hos två gamla classmates. Ska bli sköj,sköj att träffa allehopa! :) Inte nog med det, på lördag är the party alla bruuudarna. Då är det full fart som gäller. Inga begränsningar. Kan bli farligt det här :P

Ska ta och piffa upp mig lite (sunkiga Märtan sitter i mjukisar, ett linne och hårknuten från i natt is still there.. I know I am glamourus...) för.... i dag ska jag träffa två tjejer för att snacka lite lägenhet och se om jag passerar. Men vad jag vill har jag ingen aning om än. Varför finns separationsångest för?! Mycket onödigt!

Ha en FAB helg!

Ciao...

Åhhh

Nu har det varit tyst några dagar. Detta då jag inte känt någon som helst lust att skriva, och jag borde inte skriva nu med tanke på hur otrooligt trött jag är. Studentlivet tär på en. Jag som har vant mig vid att inte ha något alls att göra. Hehe.. Men jag gillar't!

Har snart gått en vecka i skolan. Tror det kommer att bli en bra höst, även om man verkligen kommer att veta vad plugga är när kursen är över. Men jag är taggad. Man får inte tänka så mkt på att det är/blir jobbigt. Då är man ju i underläge direkt. Finally börjar mitt Frankriketänkande visa sig igen... I dag har jag pluggat i stort sett hela dagen. Läste ca 80 sidor i en bok, tog ut alla okända ord, översatte alla (nästan, lite kvar..) samt satt och skrev konstant på en föreläsning i två timmar. Mitt huvud spricker snart. AHHHH! Blir en hård dag i morgon med men sen är det fredag. Ledig fredag. Lr, "ledig"... Ska bli skönt att få andas lite iaf..

Pappan i min au-pairfamilj fyller i dag så jag ringde och grattade honom. Fick prata med mina systrar. Åhh, jag saknar dem så mycket! De frågar om mig och pratar om mig nästan varje dag. Det rum jag sov i när vi var på Irland kallar familjen för "Marthinas rum". Tror ni jag vill skita i allt vad hösten här i Sverige heter och bara packa och åka dit?! Som jag älskar och saknar min andra familj. Åhhh... Vad gör jag här? Kan någon förklara det för mig?!

Fick mina första csn-pengar i dag. Nu kan man leva lite igen.. Nice!

Nej, dags att få lite sömn innan det är dags igen! :)

Sleep tight fellows.

RSS 2.0