Wax on, wax off!

Ledig fram till fyra i dag och sen full fart fram till typ elva. Har boule, lägenhetsrunda (hälsar på de som bor på andra hotell) samt musicquiz. Men i dag är en stor dag i mitt lilla liv. Shit pommes vad jag kommer känna smärta i dag. Säkerligen pure smärta. Ska 1. vaxa benen och 2. köra brasiliansk as well. Jäklar i min själ.. Jag, Hanna och Åsa ska testa. Ahh.. Hahaha.. Hoppas det inte gör alldeles för ont. Dock är det lite spännande också :)

Jag hade heldagsvandring i går. Var ruskigt otaggad innan vi begav oss iväg men väl där uppe på berget var det underbart. Nog precis vad jag behövde. DOCK.... Jag tycker så otroligt synd om människor som är så bittra att dem t.o.m nog kommer dö en för tidig död pga. deras bitterhet. Shit, le ibland och jag lovar att livet blir lite, lite lättare att leva. På riktigt, jag var läskigt irriterad i går efter vandringen och då är det riktigt svårt att köra guide-face och låtsas som om allt är bra. Men i jobbet jobbar man och sen tar man det andra sen. Precis vad jag gjorde.. Gaaah, blir irriterad så fort jag tänker på det. Drop it! Nej, kan inte. Inte än. Låt det bli lördag så bitterheten försvinner..

På tal om lördag kommer Oslo-flyget för första gången. Ska bli intressant att få hit norrmän. Dock är det lite småsurt att Gbg-flyget landar 17.50 och Oslo 19.30. Kommer bli sena lördagar framöver. Men that's life :) Ska bli intressant iaf!

Och just det, imorse gick jag och Åsa först på morgonprommis, sedan fick hon frulle-på-sängen av Jonte och oss då hon fyller 20 i dag... Sedan blev jag klippt. Haha, "Oj.. nej men det här blir bra" .. "Det är nog klart nu.. Jag tycker det ser bra ut iaf.." Malena är en underbar frisör, det må jag säga :)

Nu ska jag nog faktiskt ta och kila ner till stranden en snabbis. Inte ofta jag besöker den nu för tiden. Ska nog ta och köra stranden så mycket som möjligt nästa vecka så man får lite bränna igen. Är dags känner jag..

Det börjar även dra ihop sig.. Halv två är det dags. 13.30. Kommer vara så sjuuukt nervös! :)

Update kommer. Oroa er inte!

Puss kram till alla där hemma. Saknar er otroligt mycket!



Life on Corsica

Hemma efter en busstur i Balagneområdet med mysiga gäster.. Lr kom hem halv sju men har käkat samt pratat med en av de allra bästa - Josefin. Har inte pratat i telefonen med en enda vän sen jag kom hit. Känns inte okej alls men jag kommer bli så överlycklig den dagen jag får krama om de mina igen :)

.. men bussturen var trevlig. Uppe i St Antonino träffade jag på min blivande man. Vi ska tydligen gifta oss. Är ju bra att jag är där uppe iaf var tredje vecka så vi sakta men säkert kan lära känna varandra. Helt ärligt så glömmer jag alltid hans namn. Hehe..

Annars så var jag och Emelie (ny tjej i servisen) ute och sprang vid halv tolv igår kväll. För första gången sen jag kom hit var jag råtaggad på löpning. Åh det var så förbaskat jäkla nice! Shit pommes.. Älskade det! Sedan gjorde fem av oss tjejer en deal. Vi hade invägning imorse och där och då började vår deal. Sunt leverne med allt vad det innebär fram till midsommar och sen ska vi se vad resultaten blir, om det ens blir några. Skönt att ha ett litet mål. Den som "vinner" får en helkroppsmassage på ett spa av dem andra.

Vidare så gjordes min vecka igår. Min guidechef ringde och frågade om jag inte ville vara flygplatsansvarig på transfern på lördag då hon ska hem på bröllop. Blev skitglad, kul att få testa något nytt. Inte för att jag är 100 på vad allt handlar om men det får jag reda på imårn lr på torsdag. Lr i stora drag vet jag men.. Hur kul som helst iaf :) Sedan hade jag morgonbrief imorse - dvs. berättar dagens väder och morgondagens aktiviteter/ utflyter under frukosten - där en kvinna kommer fram till mig direkt efter och säger något i stil med "Jag vill bara säga en sak. Du är 21 år och är jätteduktig på det här jobbet. Du har det i dig" Sådana kommentarer gör att man skuttar resten av dagen. Jag älskar det här jobbet och trivs hur bra som helst, att då få bra kritik tillbaka gör ju bara att lingonsylten till köttbullarna blir ännu godare. Typ.. Om man gillar lingonsylt vill säga..

Ganska ofta ställer jag mig frågan om det verkligen går att ha det så här bra i livet. Förstår inte hur man kan gå och streta på hemma i sin gamla vardag när man kan leva livet såhär. Men sedan är vi alla olika, vissa vill vissa inte. Men, jag känner mig lyckligt lottad som se livet från den sida jag gör nu. Om jag bara hade mina nära och kära bredvid mig skulle livet vara ultimat..

Scandola..

Åsa och jag...
Calvi - citadelltur

Korsikas flagga och jag..

Let's go partyparty..



Årets största tequila..

Emelie (ny servitris) och jag

Längs västkusten

Fango - nya utflykten..


Nej, det här inlägget har tagit fasen 2 timmar att koka ihop. Nu blire ingen träning ikväll utan marsch pannkaka ner i sängen. Trött som man är.. Ska ju orka med en båttur imårn också..

Sov så gott allesammans.

Routen

Om ca en timme åker jag i väg med 23 gäster till Calvi och hämtar min finfina vän Mia och hennes gäster och därefter kör vi dagens utflykt. Route des Artisans. Och precis i denna sekund kom jag på att jäklar ja, måste käka lunch innan jag åker i väg.. Så nu fick ett litet mission här..

Återkommer med bilder och lite annan trevlig info ikväll när jag är tillbaka..

Ciao.


arbetsdag är glädjedag...

Fredag i dag. Starten på helg ( i Sverige). Studenten. Mycket som händer nu.. Grattis till alla mina vänner som tar studenten i dag! :) Bra jobbat hörni! För mig betyder det mest bara lugn kväll då den nya veckan startar i mårn. Och för kommande krävs mycket energi, Adam åker hem några dagar till Sverige så jag och Johanna får jobba för tre.. Tror dock det kommer att gå galant :) Arbetsdag är glädjedag, som man brukar säga..

Annars så har Marthina inte varit speciellt kaxig som människa i dag. Dra på trissor... Höll fasen på att somna när jag pratade med en gäst idag. Man bör sova lite mer än tre timmar innan man ska upp och jobba. Och helst inte ha intagit alkoholhaltiga drycker.. Men det var precis så min kväll blev i går. Först lite barhäng på hotellet, efter mycket övertalning av folket (hade ingen som helst lust till en början..) Världens största tequila shottades och hrm, mindre är att föredra. Testade även på kanelbulle - låter som en ny drogsort men icke.. En helt vanlig shot som har en eftersmak av kanelbulle :) .. sedan vidare mot bodegan. Lilla jag hade inte tänkt fortsätta därifrån men svårövertalad var jag inte direkt när vi väl var på bodegan så vi hoppade upp på ett bilflak som sedan tog oss till Pub's. Diskoteket här i byn :) Tydligen hade en av restaurangerna här personalfest lr något sådant då många av dem var där. Lite skak av rumpmuskulatur innan vi gick hem vid fyra.

... Det slutar inte här. Jag och en av diskarna, Tobbe, hade bestämt tidigare under kvällen att vi skulle kika-bakis-film på siestan i dag men då kom ju jag på den briljanta idén att det skulle vi göra i natt. Ord och inga visor.. Johanna, Tobbe och jag klickade igång "Vi hade i allafall tur med vädret - igen" men jag sov innan filmen ens hade börjat.. De andra höll ut halva filmen.

Nu ska jag ta och sova lite så jag är redo för den nya veckan imårn! 

Sov gott allesammans..

Kram.

Å bil'n går bra?

Shit vad ofta jag är inne här på bloggen nu för tiden. Vet ju knappt vad jag ska skriva. Hmm..

Jo, igår åkte vi ju till Bastia och hämtade min kära sambo, äntligen har jag en till i rummet! Fick svenskt godis också.. Inte helt fel. Sedan begav vi oss till Orizonte och där ställde jag mig frågan om varför Orizonte fick massa killar i personalen, bättre uppdelning tack :)

Saknar familj och vänner supermycket. Tror det kan ha att göra med att jag vill ha närhet så kära familj och vänner där hemma i Svea rike, ni är mer än välkomna att komma hit lr slå en pling.. Då vet ni att ni skulle göra min dag! Ni är enormt saknade och tänker på er varje dag.

Linsen låg bakom ögat så synen var inte den bästa.

Co-drivern hade tråkigt..

Hotellet på östkusten..

Bella var pigg piggare piggast

Likaså sambon min..

Tobbe var halvvägs på väg ur bilen.. :)

Vi var iaf glada och framför allt vakna!

Spel - jag förlorade BIG time.
Allmänbildning, finns den kursen på universitetet tro?



Thomas jobbade på i Calvi..

Trevliga typer...

Me doing barquiz :)


Nej, nu ska jag ta och kila upp till min säng och några viktiga rader i en bok.. Fint väder ute men solen får vänta med att skina på mig. I dag är jag innekatt!

Amen du, vi hörs då!

dagens utflykt

I dag är lilla Märta ledig. Var uppe kvart i sju för att hjälpa Adam med lunchprepp iaf men sedan ställdes vandringen in då det regnar här i dag. Nu tänker ni att fasen va trist att det regnar men jag tror de allra flesta i personalen faktiskt är rätt glada över det. Jag är iaf det. Äntligen kan luften rensas upp lite och sen börjar vi om igen. Trodde aldrig jag skulle bli så glad för en grå himmel och blöt mark men se där, överraskningar väntar bakom varje knut..

Men så när det inte skulle göras några lunchpaket bestämde jag mig för att välkomna dagen ändå genom att käka frulle direkt och sedan fixa och trixa lite. T.ex. så har lilla jag lockat håret lite idag, ett vääldigt ovanligt fenomen här nere på Korsika. Haha.. Skönt att bara ta allt i sin takt, inte stressa.. Alldeles strax ska jag, Bella och en tjej som heter Åsa och till Bastia för att hämta upp min sambo, Johanna, på flygplatsen. Därefter ska vi åka till Orizonte och lämna lite saker samt hämta upp saker. Orizonte är alltså Langley's hotell på östkusten. Det öppnar nästa lördag så ska bli kul att träffa personalen, speciellt dem man träffade i Helsingör på introduktionskursen..

Annars så slet smarta lilla jag upp en smärre del av ena hälen i går. Precis när dem har återhämtat sig från skavsår och sådana trevligheter så börjar visan om.. Smartass! Bara att fortsätta slita ut flippisarna tills skinnet är tillbaka..

I eftermiddag när jag kommer hem ska jag ta och sätta mig med papper och penna och tota ihop lite brev till folk därhemma. Saknar alla jättemkt och är helt rutten på att höra av mig. Inte okej!

Nej, nu ska jag ta och hoppa in i bilen..

Märta goes guidning :)


Ha en underbar dag!

Kram, kram

från korkskruv till avloppsrensare...

Skrev ju för ett tag sen att jag skulle berätta en liten story som inträffade med en dansk man här på hotellet.. Here you are:

Marthina är på väg till personalmaten och ska precis gå in i restaurangen när en dansk man stoppar mig och gör en rörelse med händerna samtidigt som han frågar om vi har "något" (detta något förstår jag inte men tolkar utifrån hans handrörelser).

Jag: Jaa, till toaletten menar du?
Gäst: Va?
Jag: Till rummet asså?!
Gäst: Ja precis.
Jag: Ja, jag ska bara säga till vår vaktmästare så hämtar han en åt dig direkt. Vänta här.
Gäst: Okej.

Marthina går och säger till Kritan att en dansk gäst vill låna en avloppsrensare till rummet. Kritan går och hämtar en medan jag informerar gästen att vår vaktmästare kommer alldeles strax. Gästen tackar så mycket och Marthina går lugnt och hämtar mat och slår sig ner för att avnjuta middagen. Strax efter kommer Kritan in och går fram till Marthina..

Kritan: Du Marthina, när jag kom hem avloppsrensaren kollade gästen på mig som om jag vore dum i huvudet!
Jag: Jaha..?
Kritan: Han ville ha en korkskruv!

Jaa, ibland finns det vissa språksvårigheter trots att vi bor så nära varandra..

Men hur jag kunde tolka allt till en avloppsrensare är för mig en gåta.. Men för er som läst och hört om min duschmunstycke-historia vet ju att jag lätt kan tolka allt otroligt konstigt :)


Ser ni någon skillnad???


     

Farmors dagar här

I lördags blev det ny vecka. Körde bara sen transfer men var nere vid halv åtta då farmor åkte. Vi skulle ha käkat frulle ihop vid halv sju, men lilla märta vaknade halv åtta av att telefonen ringde. Kläderna satt på kroppen på två röda och sen direkt ut till bussen för att släppa en tår och säga hej då. Tack släkten för att ni skickade hit lilla farmor, har varit mysigt!

Annars så var det rätt lugnt de sista dagarna förra veckan. Var i Calvi i torsdags med farmor där vi åt lunch i hamnen och kollade in lyxbåtar. Tänkte att jag skulle ta och gifta mig rikt så känner ni någon som råkar ha en lr två slantar för mycket så kan ni ju rekommendera mig. "en trevlig tjej på 21 vintrar, halvblond, gillar härliga skogspromenader och att plocka svamp samt att njuta av ett glas rött då och då" (det där med svamp och ett glas rött stämmer inte alls men hallå, det blir väl plus i kanten om man skriver så? Hur många kontaktannonser är ärliga egentligen?)


Calvis hamn

farmor är lite kort i rocken



vackert vackert

vi två



till Julias pappa :)



Ge mig!

Citadellet i Calvi

Denna vecka blir lite annorlunda i mitt liv som guide..

Söndag: välkomstmöte, guidemöte och sedan reception 18-22
Måndag: Ledig - hämta Johanna i Bastia
Tisdag: Ledig (igen) - har dock en del saker att göra
Onsdag: Båttur till Scandola samt citadelltur i Calvi samt reception 19-22
Torsdag: Diverse förberedelser samt bouleturnering och musicquiz
Fredag: Diverse förberedelser samt köra ridning
Lördag: Ny vecka!


RSS 2.0