...

I kväll har Jossan, min kära gullfia, 20-års partaj på BJ. Behöver inte skriva att jag skulle vilja vara där va?! Skulle verkligen vilja gå ut på BJ i vanliga fall men i kväll... Det där kommer bli super! Hmm, ni får festa för mig med.


Enda bilden jag hade på oss. Skärpning på en fronten, Märta!

Pratade med mammsen på MSN nyss. Camen var på och jag hämtade tjejerna. De förstår inte riktigt det där med camen men tycker att det är otroligt spännande och roligt. Ostiane säger alltid saker som: "Där är min tröja" eller nå. Det är liksom det roligaste, att de ser sig själva. De är så söta de små liven :)

Ska pallra mig ned i köket och inta lite föda tror jag. Kanske ska ta med en film upp på rummet och titta på. Just ja, tittade på en barnfilm som stod på i dag. Var både på engelska och franska, helt suverän. Den ska jag fortsätta titta på :)

Vi hörs då!

Det klarnar för mig...

Precis käkat lunch med F. och C. Vi åt kanin och makaroner. Har ni ätit kanin förut? Är det vanligt i Sverige? Sa att det inte var det men jag vet inte. Jag har aldrig ätit det tidigare iaf. Om ni inte ätit kanin förut så smakade det som kyckling, inte så farligt alltså :) De gav mig nå pulver som man skulle blanda med vatten mot min mage. C. gjorde ju inte dirket reklam för den då det första han sa var att det var äckligt. De sa att det smakade som vägg typ. Kan inte annat än att hålla med dem, var precis så det smakade. Tänk dig en torr vägg. Såå äckligt! Hoppas att jag slipper ha ont i magen resten av tiden här, tänker iaf inte dricka vägg-drickan nå mer! Usch och fy...

Märker ni att jag har lite att göra i dag eller?! Uppdaterar bloggen hela tiden.. Hehe..

Saker och ting klarnar ju längre jag är här. C. och F. satt och pratade om Irland när vi åt. C. börjar jobba där nästa tisdag. Fick klart för mig i går att alla möbler ska med. Snacka om att krångla till allt, tänkte jag. En månad på Irland och alla möbler ska med, come on. I dag fick jag dock veta att de ska bo där i tre år fr.o.m september. I juni blir det mest en för-grej då skolor ska tittas ut osv. Det här huset ska hyras ut, kommer vara visning i slutet av mars, och jag tror det är därför vi ska vara i Bretagne hela juli. Jag har varit helt bakom flötet alltså :)

Tror jag ska försöka ta mig till en tobaksaffär och fylla på telefonen i eftermiddag så har jag iaf gjort något vettigt denna dag. Om det nu kan kallas vettigt. Får iaf frisk luft :) ...Amen just det, ibland är det såna bilköer på vägen precis bredvid huset att man inte får i sig en enda syremolekyl när man går bredvid, är så jävla äckligt. Är ju liksom van med lilla tifen jag. Funderar starkt på att börja gå en omväg till huset där det inte kör lika många bilar, tror det kan vara värt det i längden.

image94

Haha.. Jag ska verkligen inte söka in till någon konstnärlig utbildning. Tyckte ändå jag gjorde rätt så bra i från mig och jag är ambitiös som vill att ni ska få se hur det är :) Haha.. Det tjocka svarta strecket är alltså den väg jag går i dag och de gröna strecken är var jag borde gå, i fall ni inte förstod min vackra målning.

Avgaserna + att hela jävla Frankrike håller på bli inrökt kommer ju se till att man får allvarliga sjukdomar. Undrar hur många man möter per dag som röker? Utan överdrift är det säkert 90% fransoserna som blossar. Hej, mitt namn är Marthina och jag är emot rökning.. Hehe..

De här två positionerna har jag haft i dag. I am having fun.

  

have a nice weekend.

Me like

Fick den här skickad till mig av en vän. Från början tittade man ju på tjejerna men nu är jag helt nerkärad i låten. Me like it a lot. Lyssna och säg din mening :)


Seal - Amazing

Tack för hjälpen Alexandra, det funkade :)

Fredag, Friday, Freitag, Vendredi

Nu är det full fart mot helgen som gäller. Ska iofs bara ta det lugnt i helgen men helg är alltid helg :) Några släktingar från Finland är hemma hos farmor min och jag skulle så gärna vilja vara där och träffa dem. Var alldeles för länge sedan. Mamma och pappa, en resa till Finland i höst kanske??? Tycker det är på tiden...

Med mig är det bättre i dag. Var nog den där 24h-bakterien som jag hade hoppats på. Har dock asont i magen men det är nog bara för att jag knappt har ätit något. Tänkte att jag skulle ha jobbat i dag men C. tyckte att jag skulle vila ut ordentligt. Sagt och gjort, ligger nu i min säng och vilar.

  

1. det är väl en sådan här man ser i disneyfilmer? Helt super är den iaf!
2. detta är smultronmattor! Kanske smakar lite B, älskar dem iaf :D (finns på ICA i tifen och säkert andra icor    också:) )

Är ca. 13 grader i Paris i dag sa de på radion. Mmm, börjar förstå lite av vad som sägs i media nu. Har knappt tittat på TV hittills. Försökte mig på nyheterna en kväll och så tjuvkikar jag lite när barnen tittar på barnprogram på morgonen.  De snackar ju så jäkla snabbt.

Happ, vad ska jag göra i dag då??? Har ju redan kikat på alla bloggar jag läser. Jag är verkligen bloggberoende, jag erkänner. Kanske skulle ta och sätta mig in i någon bok. Har ju börjar smygtittat i "SJÄLVKÄNSLA NU", verkar väldigt givande faktiskt.

Vad har ni för planer för den stundande helgen?
Vore ju kul om någon svarade på min fråga :)

Puss kram

kärlek vid första ögonkastet

Kan inte någon av mina kära vänner kika in på Monki åt mig. Vill sååå gärna ha en jacka därifrån. Skulle vilja veta pris och hur många det finns.

This is the one:


Me like a lot.

Blir otroligt tacksam om någon vänlig själ kunde göra det för mig :)

Puss kram

What an awful day!

Okej, Märtan tog ett bad och trodde hon var back in business men ack så fel hon hade. Har legat i sängen hela dagen. Fick värsta frossan efter ett tag. Vid halv fem gick jag ned efter att F. tänkte göra massa saker åt mig. Hon är ju den som sa vila, inte jag. Drack juice, gjorde varm choklad samt en macka. Hemma i Sverige kör man med vetekudde men här hade de en sån där sak som man ser i disneyfilmer, tror jag det är. Kirrar ett kort på det i morgon. Är iaf mycket, mycket bättre än vetekuddar! När den hade delat säng med mig ett tag var jag helt kokhet istället. Hoppas det är sån där 24h-bakterie! Vill jobba.

Märks att jag inte är så pigg. Har liksom fått i mig ca fem glas juice, fyra godisar, en macka och en kopp varm choklad. Det är inte mycket att hänga i julgranen det inte, men så fort jag blir bättre ska jag anordna buffé åt mig själv :)

Kul att läsa om att jag är lite sjukling, INTE. Sorry... Inte meningen att ni ska tycka synd om mig!!!
Tror att Ostiane också börjar bli sjuk, hon är sig inte alls lik. Sover mycket, äter inget och gråter hela tiden. Helt tvärt emot den vanliga Ostiane. Hoppas hon håller sig frisk.

Ha det så bra.

Puss och kram

Efter regn kommer solsken

Vilken hemsk natt det har varit. Har knappt sovit, har spytt hela natten. Fy... Vaknade i morse när jag skulle börja jobba, gick ned och pratade med F. och C. Drack juice och käka en yoghurt för att sedan gå och lägga mig. Nu har jag till slut börjat vakna till liv igen. Har inte spytt något mer så jag hoppas att det bara var något tillfälligt i natt.

Well, well.. Man brukar säga att efter regn kommer solsken och så blev det minsann i dag. Märta fick paket från Sverige och det hade inte kunnat komma lägligare.

image88

Pia kom uppspringadens med paketet samt en teckning hon gjort till mig för att jag var sjuk. Sötbarn! Två gånger har hon frågat om jag inte ska öppna det och nu är det öppnat, utan att hon fick vara med. Hmm, hon får se innehållet sen. Hon måste ha glömt bort att komma upp. I vilket fall som helst är jag superglad för innehållet i paketet (visste om det mesta men ändå) :

image89

image90

Tackar så mycket till er! Nu känner jag mig genast piggare. Och ja, det är godis i påsen. Mina favvosar, smultronmattor :). De visste jag inte om alls! Ska nog ta ett bad för att fräscha upp mig och sedan gå ned och diskutera resten av dagen, skulle ju egentligen ha handlat på förmiddagen.

Hoppas ni fick en bättre start på dagen än jag fick!

Puss på er..




dagen i bilder

Är så sjukt trött. Sa god natt till F. och C. direkt för jag kommer nog att slockna rätt snart. Visar bara bilder nu, de säger det som finns att skriva.

              

1. made it :)
2. såhär ser det ut under promenad, var inte meningen att kapa mitt huvud men...
3, 4, 5. denna älskade rutschkana (= toboggan)
6. årets andra blomma. coolt det, Karl...Hallon! :D

Nej, ska nog lägga mig och läsa en bok eller nå. Usch, det här är inte alls likt mig. Kanske beror på att jag har lagt mig runt elva flera dagar i rad plus att jag är förkyld.

Sov så gott mina vänner!


Youtube???

Just ja, jag har ingen aning om hur man får in Youtube-klipp i bloggen. Någon som vet? Skulle bli väldigt glad och tacksam om någon snäll själ ville förklara det för mig?! :)

Tack på förhand!

det kommer och går

Är precis hemkommen en promenad till Rueil och gymmet. Slutsatsen av promenaden är att det är för varmt för vinterjacka (kappa) och för kallt med skinnjacka. Verkligen dagens i-landsproblem, utan tvekan. Nu kan jag iaf börja träna på gymmet. Nästa gång jag går dit ska kort fixas plus att jag skulle få en handduk och något annat som jag inte förstod vad det var. Säkert en vattenflaska.

        

1. Chatou från bron
2. Seine
3. medlemskap nästa!
4. en liten view av gymmet

Min Sverigelön kom in på kontot i dag och den är redan så gott som borta. Kul?? Njaej, inte direkt då. Men men, livet går vidare :)



Ska försöka mig på att göra crêpes till lunch samt plugga innan det är dags att hämta Ostiane. Båda barnen är hos kompisar i dag för F. hade en jobbig natt, så det är lugnt här hemma.

image81

Puss och kram från Märta!

Biff à la märta!

Onsdag i dag. Känns som om veckorna går så fort. Antagligen gör dem inte det eftersom jag bara har varit här i 2½ vecka.. Hehe.. Orkade inte skriva något mer i går, hade ingen inspiration alls. Kanske går bättre i dag.

Ligger i sängen fortfarande, är ju sovmorgon i dag och jag valde att sova ut. Dock har några hållt på och såga med motorsåg hela morgonen, har vart så ändå sen jag kom ungefär. Tror de renoverar grannhuset eller nå. Som tur är har jag inte börjat stört mig på det så jättemycket än men antar att den dagen kommer den med! Hehe..

Dagens planer är:
- jobba 10.30 - 12.30
- plugga
- cykla till gymmet och bli medlem
- jobba 16.00 - 19.30

Just det ja, efter St Germain i går åkte jag och Emelie till Rueil (hon bor där) för att kika på ett gym. Det var perfekt kan jag säga. Åhh, vilken lycka i kroppen. Var rätt dyrt, men det får man räkna med i detta hej-jag-gillar-inte-att-träna-land. Egentligen kunde man bara bli medlem för ett helt år men det gjorde ett undantag för oss om vi ville. Pratade med mammsen och pappsen på kvällen för att höra lite och nu är det bestämt. Jag ska börja träna där, lyckan i mig är stor! Gillar verkligen att träna på gym...

Käkade middag med F. och C. i går. Kände mig tvungen att fråga om det var bestämt att de skulle tilll Bretagne på påsklovet. Bella och jag hade ju börjat planera grejer och jag ville veta säkert. Nu vart det ju så att jag skulle tydligen med dit och om Bella vill får hon följa med. Känns kul att åka dit men samtidigt hade vi ju börjat planera massa annat, ska ju dit i juli igen liksom. Men får se ljust på det hela, F:s släkt verkar jättetrevlig och förra året hade man kunnat bada utomhus :)



Isn't it hot, is it???

See you later...

Tisdag

Working at the moment men de leker med sina dockor så jag gick upp till mig en stund. Morgonen har gått utmärkt, vid frukosten gick allt bra (även om F. var med). Vidare gick F. och lade sig efter frukosten och vi lade pussel. Är ganska säker på att man kommer kunna alla pussel utantill innan det är dags att åka hem.. Hehe..

Slutar jobba vid elva och då ska jag och Emelie till St Germain. Jag ska betala min kurs och efter det ska vi till agenturens kontor. Planen är att dra vidare till Paris sen men för stunden är jag inte så sugen på det. Vi får se helt enkelt.

Well, well...




märtan i dag, den gråa blusen är ny! :)


Vi hörs väl i kväll :)


vinden har vänt

Min visit hos Bella blev ett sitta-vid-datorn-besök..Haha, vi satt vid datorn från halv ett till tre typ. Men ser man på Björn Gustafsson är sådant förståeligt :) Visade henne även Yippie-ki yay MF och jag tänker bara på bror när jag ser de klippen! Min bror är stjärna på att härma andra.

Denna gråa måndag förvandlades till en näst intill ljus måndag. Min förkylning känns mycket bättre, är bara lite snuvig nu. Mitt huvud valde att banta några kg i dag och för det är jag tacksam! Vidare så sa Pia vid middagen "nous sommes les trois soeurs" (vi är de tre systrarna). Jag brukar säga att vi är som systrar, de tre systrarna, eller vänner för att hon ska förstå att jag inte är någon som ska ta över efter mamman. Åhh, är så glad över det så ni anar inte. Det betyder jättemycket för mig att hon sa det då hon kanske börjar förstå :D



För övrigt är jag glad över en massa annat i dag också. Jag trivs hur bra som helst i denna familj, känner mig så gott som en i familjen. Är ju trots allt bara två veckor i dag. Dessutom har jag världens bästa familj hemma i Sverige. De betyder otroligt mycket för mig. De ger mig det stöd jag behöver när jag behöver det! Tack för att ni finns.



What a lovely day :)

See ya...

En grå måndag

Usch vilken jobbig natt det har varit. Drömde en mardröm en person jag känner väldigt väl och jag är nästan säker på att drömmen gav mig något sorts tecken. Hmm.. Vaknade vid fyra och lyckades sedan somna om och drömma nå annat.

Just det, innan jag lade mig i går gick jag ned för att prata om i dag, vilka tider osv samt för att säga god natt. De frågade hur jag mådde och jag berättade att det kliade i halsen också. C. rusade i väg och hämtade massa grejer. De gör verkligen det lite värre än det är. Är ju bara förkyld men aja. Jag och Pia åkte dessutom till apoteket i dag för att köpa mera grejer. De hade inte ecinacea (hur stavas det?), tyvärr!

image63

Medicament, mår sååå dåligt! :)

Denna morgon har jag lämnat Ostiane på dagis pch sedan handlat lite grejer med Pia. Det gick jättebra tills vi kom hem. Det går ju iaf bättre och bättre. "Tålamod är au-pairens bästa vän" heter väl ordspråket???

Tar tillbaka det där med sommaren, som jag skrev i går. Har regnat i natt och det ska tydligen vara dåligt väder i veckan. Börjar tro att det är någon som vill mig illa, alltså!

Nu ska jag ta och bege mig till Bella. Hon har hand om fyra barn i dag, stackaren.

Puss på er!

happiness

Är bara tvungen att skriva detta. Gick ut med mina sopor nyss och helt allvarligt så kändes det som en sval sommarkväll. Me like BIG time! :)

Städat och klart in i minsta detalj nu. Har grön-vit-randiga sängkläder nu. Inte de allra hetaste men vad gör det om hundra år. Sover nog minst lika bra.

Blev ingen rendez-vous med Bella, ingen orkade.

Sov gott mina vänner.

image62

Tänk att få sova ihop med denna lilla älskling!

Vilken underbar dag

Nu är jag till slut hemma efter en heldag med tre söta tjejer. Har verkligen varit en underbar dag. Paris och brunchen som jag misslyckades helt med. Det enda som var riktigt gott var juicen. Bättre lycka nästa gång kanske, får bli en nyttigare då också. Man lär sig av misstagen.

Vi skulle ju haft en cykelutflykt men den blev inte riktigt som planerat, hamnade på donken och käkade glass istället. Smakade sommar och dessutom så vare ju så gott som sommar ute i dag. Syntes inte direkt på mitt val av kläder men iaf :)

Nu har vi minsann smidit planer för våren. Vi planerar att hyra vespor och åka iväg en helg och bo på sjaskigt motel à la hollywoodfilmer. Hoppas verkligen det blir av så det inte bara stannar vi snack! Vidare är en tripp ner till Nice på agendan. Antingen under en roadtrip eller med tåg. Är en hel del konserter som också är lite intressanta . Känns bra just nu iaf :)




image58

Mår fortfarande inge bra. Får hoppas att det är bättre imårn, vill börja köra Anettes program nu! Ska kolla in ett gym här i närheten med Emelie i veckan. Just ja, de härligt trevliga tjejerna är Emelie (blå tröja), Sofie (halsduk) och sen lilla Bella :) Måste städa klart nu, hann ju inte i förmiddags. Vill hinna klart innan Bella kommer förbi en stund.



1. min ultramega-heta dammsugare :)
2. märta i dag. ser ut som om jag är superlång :P

Hoppas ni har haft en trevlig helg! :)

Puss å kram från lilla märta






Söndag

Precis käkat typisk fransk frukost igen, dock med en touch av svensk då jag åt gröt :) Misslyckades i micron för tredje dagen i rad nu. Får alltid torka ur den, fattar inte. Bättre lycka nästa gång :)

Dagens planer är:
 - Städa rummet
 - Cykla till Bella
 - Paris och brunch
 - Cykelutflykt med Bella

Märta har gått och blivit förkyld. Har känt att det varit på gång i flera dagar men så har det försvunnit. I morse var jag dock helt tjock i näsan. Skulle vilja ha ecinacea nu lr vad heter - det är ren magi! F. tyckte att jag skulle åka till apoteket, de gör liksom allt så mycket större än vad det är.. Är ju bara lite snuvig. Å du, pappa, det är lite konstigt ändå för jag har jämt halsduk. Aja, min gissning ligger på att det är alla nya bakterier. Ostiane och Pia är ju lite smått sjuka också så.

Well, what a lovely day iaf. Klarblått och sol, me like BIG time! :)

Bella och jag tittade på en inte spec. sevärd film i går. Den hette "Last kiss" och var egentligen bara konstig. Otrohet och 30-års kriser är min sammanfattning av den. Dock var den manliga skådespelaren grym på minspel, så sjukt bra! :) Annars blev det lite prat om det som hänt hemma, skönt att vi har varandra här som sagt.

Nu måste jag städa om jag ska hinna vara hos Bella 10.45.

Grattis till Manfred och Arvid i dag! hurra, hurra, hurra, hurra

Ha en bra dag! :)


  

Söta flickorna i går på frukosten :)

Shopping, shopping

Nu är jag hemma en stund för att få i mig mat och andas innan jag beger mig till Bella för en lugn kväll med film. Vi skulle ha druckit vin på nån bar med Emelie men nej, får bli en annan helg. Shopping i Paris blev det j iaf i dag. Oh lord, vad jag satte sprätt på pengarna. Inte så bra men samtidigt så behövdes det mesta. Observera ordet mesta ;P Är iaf nöjd med alltihop, ska dock byta tjocktröjan till S istället för L. Hoppas innerligt att storleken finns, gillar den verkligen :D Man skulle lätt kunna shoppa sig bankrutt här, nemas problemas!

_     

image48

1. Bella och jag på väg till Paris
2. klänningen och skorna, hello summer!
3. Emelie och Bella
4. var här 2½ år sen, kändes coolt :)
5. min shopping :D:D:D

Nu ska jag bege mig till Bella. Är lite småskraj för att cykla i mörkret men om nåt skulle hända så får benen visa vad de går för!

Grattis Åsa som fyller i dag :)






Promenad, check

Blev frukost med C. och barnen innan promenaden. Var en riktig hederlig fransk frukost i mina ögon, om man utesluter min gröt :)

image38

  

Var jätteskönt att bara gå och bara vara. Inga tankar på att det ska tränas eller någonting. Kommer lära mig mycket om mig själv och annat här nere, det känner jag redan nu. Den här resan kan nog kanske vara en av de bästa sakerna jag har gjort för mig själv. Lång tid kvar, sant, men ändå :)


image41



Chansade på en väg och jag kom faktiskt inte vilse. Efter ett att tag hamnade jag typ i ett slumområde. Gick alldeles bredvid Seine men det kändes slum. Blev ju inte bättre då jag såg en råtta i diket. Är rätt säker på att det var en råtta..Hehe..

Tidig lördag

God morgon!

Är uppe tidigt i dag. Ska ut och promenera lite, känner att jag behöver det. Rensa tankarna lite efter flera mindre roliga incidenter i går. Ska bli skönt att åka till Paris med Bella senare i dag!

Vi hörs snart igen..

Puss kram

Träning it was

image37



Blev en löptur och sedan lite styrka à la Rockystyle, precis som jag hade lovat mig själv. Blev kanske inte så mycket styrka som jag hade tänkt men iaf lite! När jag kom in höll ena kusinen på att göra crêpes, yammie!

Nu, jobb i 1½ h och sen får vi se om det blir en night at Bellas...

Fredagen är vår

Vår här i dag. Hade lätt kunnat tagit skinnjackan i dag ju..Bort det varma å in med det svala! :) Lugnt i dag, var själv med Pia en stund i morse vilket gick alldeles galant och sen var det bara att bege sig. Skolbänken är min vardag igen men som jag trivs där :)

Efter lektionen blev det en tur i St Germain (= affärer). Hittade ett par skor med stort S, ojojoj. Glömde bort att fota dem men hmm, det var "gubbskor" med klack. Så heta! 49 euro kostade dem. Ska ha dem i tanken, kanske kan hitta ett par liknande i morgon i Paris. Ska shoppa lite i morgon, var ett tag sen. Antar att kära Henrik suckar när han läser om att jag kanske ska köpa skor :P Haha..

Har inte ens varit här i två veckor än men har redan tröttnat på fransoserna. När jag gick St Germain stannar en kille bilen och börjar prata med mig. HALLÅ, man kan inte bara stanna mitt på en väg. CEREBRAL PARES! När jag sedan stod och ringde på porten här hemma var det någon som satt i en parkerad bil och började prata med mig. Åhh, blir så irriterad. USCH, USCH, USCH!!!

Börjar inte jobba förrän sex då F:s syster med barn är här. Systern tyckte att jag pratade bra franska, blir så glad varje gång någon säger det!  Jag funderar på att träna lite nu när jag har tiden till det. Löpning samt styrketräning à la Rockystyle :) Gym verkar inte vara en del av baguetteätarnas vardag, TYVÄRR!!! Funderar på att börja på yoga, kanske är nåt för mig. Vad tror ni?

Nu är det lov i två veckor, inte för att det påverkar mig så värst mycket men iaf. Lov är alltid lov :D

Dagens fråga: Är man bloggberoende om man tar med sig datorn in på toaletten??? :S

           

1. märtan i dag
2. på stationen
3. me doing St Germain
4. "klassen" + läraren
5. stationen i Chatou

Märta är glad

Känner mig så glad just nu. F. och jag hade sk. debriefing i dag - det skulle man tydligen ha efter en vecka. Pratade om hur det kändes osv. Hon hade tackat Gud för att hon gillade mig så mycket eller nå. Hon sa också att hon redan märkt skillnad i mitt språk. What a hallelujah moment!!! :) När det sedan på kvällningen blev en promenad till affären med de små talade jag om för Pia att vi tre är som en tre systrar osv och efter det har det gått bra. Det kan ju vara som vanligt i morgon men då är de bara att fortsätta tills det är inpräntat. Hon kan ljuga den ungen, försöker köra över mig. Lyckades dock överlista henne :)

Vare någon av er som ringde hem hit i dag? F. sa att någon Barbara hade ringt. Problemet är bara det att jag inte känner någon Barbara. Haha :)

Ska börja skriva om lite annat här i bloggen samt lägga in mer bilder från vardagen, tänkte jag. Tycker det är så tråkigt att bara skriva om dagarna, känns inte sådär jätteintressant. Vad tycker ni?

Nu, bad!



1. märtas outfit for the moment
2. mitt badkar. Ni kan ana den snygga väggfärgen :)

Dagen till ära...

Låtsasdödade Pia mig vid frukosten. Vårat förhållande går inte åt rätt håll just nu. Hon hade dock sagt innan att det var "maman" som var nere när det var jag. Förstår att hon vill döda mig om hon tror att ja ska ersätta hennes mamma..Hehe.. Sakta men säkert ska nog detta lösas. Har iaf kunnat sova i natt trots att Pia gråtit x antal ggr - utan öronproppar :)

Det är så sjuukt roligt när man förstår saker man inte trodde man skulle förstå. Läraren är asbra på att lära ut. Ska plugga lite snart tänkte jag, så är det gjort. En av tjejerna i gruppen berättade att det är läxor varje dag. När ska man nu ha tid att träna??? Hmm.. Får försöka lösa det här..

Körde bil själv i dag! Åkte och handlade på Super U. När ma ska hem måste man köra världens omväg bara för att nån dum jäkel kom på att "Jaa, i Chatou ska vi ha enkelriktat överallt, allt för att folk ska få köra omvägar för att komma hem" Tack!!! Haha

Snart helg :)

Vad ska ni göra denna helg?

  

1. the store here in Chatou
2. inte liiiite store matvagnar här...
3. klassrummet där all kunskap intas...
4. Cp-reklam. Vitaminer & antioxidanter??? come on!
5. jag i dag

såå söt!

F. kom precis upp här och ville ge mig öronproppar så att jag skulle kunna sova i natt. Detta då Pia gråter var femte minut typ. Hon har spytt lite nu på kvällningen också. Hon hade ingen feber mamma, jag frågade :) Hur söt är inte mamman i detta hus??? Har dock egna med mig, hade inte tänkt använda dem när jag sov men får väl ha dem i beredskap i natt då :)

Min fråga är nu: Har föräldrar öronproppar i beredskap när barnen är små? Ni föräldrar kan väl svara på denna fråga :)  

God natt på er!

Hus i helvete

Har blivit lite pluggande i dag ändå. Är lite stolt över att jag till slut satte mig ner och försökte vilket visade sig ge resultat, det brukar ju iofs alltid gå till på det sättet men iaf. Förstår nästan det där jäkla conditionnel nu. F. hjälpte mig lite nu i kväll så nu börjar kunskapen byggas på :)

Pia har fått vattkoppor (Ostiane hade precis haft det när jag kom) så det har varit mycket gråtande i dag. När jag satt på rummet och pluggade vid halv fyra (började fyra) så vare verkligen hus i helvete. När jag kom in i mamman och pappans rum satt båda ungarna å grät och det var inte nådigt. F. bara suckade..Hehe..Fick med Ostiane på en promenad med hennes docka i barnvagn iaf :) hehe..

I dag var det inte alls bra mellan mig och Pia. Hon vägrade lyda mig när jag sa åt henne när jag badade Ostiane så till slut åkte hon in på rummet. Var första gången jag gjorde så. Hon blev jätteledsen och sprang ned till mamman och då vare bara att hämta henne och sätta henne på sängen. Shiit vad tårar och skrik det var. Måste visa lite auktoritet när det gäller henne nu. Är nog rätt mesig mot henne :) I och med att Pia är sjuk så blire ingen skola för henne i morgon = lite sovmorgon för mig. Iaf bestämde mamman det nu ikväll. Skönt! Börjar en halvtimme senare kanske inte så mycket att hurra för men iaf :)

Skrev ju om Ostianes öga i morse. Det var en aning svullet i dag, ja. Hon verkade dock inte lida så värst mycket. tur :) Börjar tro att någon vill mig illa. Stod och lagade lunch i dag när kastrullocket åkte ned i golvet och så var det fullt med glassplitter på golvet. KUL?? Inte direkt du...

see you soon :)




märta i dag! (spillde (surprised??) dock så jag bytte till svart topp)

Sovmorgon...

Japp, sitter i sängen med datorn. Har inte gått upp än. Börjar jobba vid halv elva men ska försöka hinna med lite saker före. Min plan var från början att städa av här uppe (bor själv på tredje våningen) samt hinna plugga lite innan halv elva. Nu är min plan istället att skjuta upp städningen till helgen för jag behöver verkligen sätta mig in i conditionnel och allt vad det är. Är ju lov i två veckor sen, får plugga en massa då.

I går åkte vi till parken igen, den här gången var det en kompis till barnen med också. Jag fick helt plötsligt ansvar för tre ungar. Som tur var så var det lite folk i parken vilket underlättade för mig i fall någon hade tänkt kidnappa dem. Märta ska nog inte läsa Aftonbladet nå mer..Hehe.. Ostiane råkade ramla ned på asfalten från ett sånt här repnät som man klättrar upp i. Är ganska säker på att hon har världens bula i dag, stackaren.

Vidare så lagade jag en supergod soppa i går, alltså riktig soppa. Var så sjukt stolt och är det fortfarande :) Var bara tvungen att skriva det här och skryta lite! Hehe

Nej, om man skulle ta och röra sig nedåt köket...


Merde!!!

Det funkar inte att ladda upp bilder. Blir lite smålack nu asså..Hehe..Ni får vänta ett tag till. Kommer att försöka med jämna mellanrum och så hoppas vi att det funkar snart. Nu har barnen börjat vakna däruppe efter en liten sovstund. En timme kvar tills jag ska jobba nu, ska nog slå upp en grammatikbok som jag fick låna av läraren och lära mig lite :)

På återseende!

Åå, Ää, Öö

Jaa, ni har nog förstått vad jag vill få fram. Kortet kom i dag :D:D:D Shiit vad glad jag blev/ är. Blev som en unge på julafton..Haha.. Hade planerat att jag skulle sitta och plugga fram till fyra då jag börjar jobba igen men det kommer nog inte att hända nu! Har ju tidigare skrivit att jag starkt ogillat det franska tangentbordet men jag hade tydligen vant mig för jag skriver fel hela tiden nu..Haha.. Efter att jag har skrivit detta inlägg så lägger jag upp massa bilder, så nu behöver ni inte tjata mer ;P

Satt och pluggade lite för sent i går vilket visade sig i dag. Har bestämt mig för att plugga på eftermiddagen hädanefter. Hoppas det funkar bara!

Jo, en sak..Det harit ganska svårt med Pia. Hon har inte velat att jag ska följa henne till skolan osv. men i dag gick det bättre än det har gjort hittills. Kändes jättekul! F. och jag har pratat om situationen med Pia ganska mycket och F. tror att Pia inte ritkigt har förstått vad jag gör här hemma hos dem. En kväll frågade F. Pia vad jag hette och Pia hade svarat "maman". Vi undrar lite över om Pia tror att jag ska ersätta F. Har ju bara gått en vecka så vi har massa tid kvar att lära känna varandra på.

Vet inte vad jag ska skriva mer just nu. Laddar upp bilder i stället :)




Laxlasning!

Okej, ett snabbt inlagg innan laxlasning. Mmm, fick typ tre laxor i dag. Jesus amalia. Insag att jag har laaang vag kvar innan jag pratar franska flytande men larde mig anda lite i dag :) Vi ar typ nio stycken i "klassen" och det ar bara jag som ar svenska. Kom for sent ocksa, akte harifran kvart over elva och lektionen borjar da. Aja, forsta gangen. Dalig bortforklaring, jag vet. Antar att mammsen och pappsen suckar at mig nu :) Eftermiddagen spenderades hos Bella och vi tog en cykeltur i Le Vesinet. Vi letade upp huset dar den kanadensiska familjen som jag skulle ha akt till bodde. Som tur var sa bodde de inte i VARSTA huset..Haha..Dock var grannhuset ett slott typ. Herregud. Nar och om nagon kommer hit ska vi aka och titta pa hus :) Bella och planerar en utflykt med hustittande i helgen.

Gick och handlade nu pa kvallen. Kopte lite mat samt block och pennor. A mamma, kollade pa pennor i tio minuter sakert. Ar verkligen kul att gora det och jag ar val medveten om att det later sjukt men iaf :)

Nej, dags att gora laxorna..

Just det, som ni marker kom inte det dar kortet till datorn i dag :(

Era planer for veckan?? Skriv garna sa har jag nagot att gladjas at nar jag bloggar :)

En vecka

En vecka har nu. Trivs verkligen jattebra sa ni behover inte alls oroa er om ni nu gjorde det :) I morse borjade bada barnen grata nar vi skulle ga till skolan/ dagis. Haha. Gick bra nar vi val gick. Pia och jag korde tre lopartavlingar och hon vann alla tre. Tur att man kan kontrollera tavlingsintinkten ibland! Hehe..

I Svenska kyrkan i gar at vi scones med sylt och gradde!!! Har nagon av er gjort det nagongang??? Var val helt okej men vart tog den gamla hederliga osten vagen? Aja..

Filmen vi sag i gar heter "Out of Africa". Vi hann inte se klart den men den verkar ju helt okej. Ar fran -83 eller na. Kommenterar den nar vi sett klart den. F. och C. pratade om middagen pa lunchen och sa att Bella garna fick ata hos oss. Sagt och gjort. Vi gick ned da de brukar ata middag. De hade redan atit och nar vi kom ut i koket hittade vi ingen mat. Jag fragade var maten var och yeeeey, ett missforstand hade skett. Vi skulle alltsa laga sjalva. Skamdes jattemycket..Bortskamda Marta! Haha.. Ska ju laga sjalv enligt bestammelserna men hittills har jag sa gott som alltid atit samma mat. Aja, lar mig hela tiden :)

Nu ska jag snart aka till St Germain for min forsta lektion. Ar lite nervos. De andra i min grupp har ju last mycket langre. Har inte riktigt forstatt systemet men hoppas att det kanns bra iaf. Laser bara denna vecka nu for sen ar det tva veckors lov har i Frankrike. Ar det inte lov dar hemma nu med???

F. har bestund med nagra vanner i rummet bredvid just nu. Far vara med om jag vill men har valt att inte vara med. Ar anda lite mysigt nar det sjunger och sa. Nagon sondag ska jag nog folja med till kyrkan. I gar var C. och Ostiane som var dar.

Nu ska jag hanga upp min tvatt innan jag aker.


Sportiga jag...

Jag har gjort mitt forsta traningspass har :) Var ute och sprang en stund efter frukosten. Hade planerat min tur innan jag gick ut..Kom lite halvfel fran borjan och sen nar jag skulle ha svangt in vid Ostianes dagis tankte jag att nej, jag tar nasta vag..Dumt gjort..Marta = lite vilse..Efter ett tag kom jag ut dar jag svangde in fran borjan..Hade sprungit runt pa nagot vis..Va inte sa farligt anda men trodde ju att jag hade koll..Haha..

Nu ska jag skynda meg till Bella for vi ska in till Paris i dag igen..Ska till Svenska kyrkan for att baka scones. Gjorde val det i sjuan sist kanske..Jakla gott ska det bli iaf :) Sen blir det film har..Mys, mys..

Bella kommer morda mig nar hon ser att jag skrev det har innan jag akte till henne :)

Puss pa er..


Paris - karlekens huvudstad!!!

Jag, Bella och Lars akte till Paris i dag..Anna-Stina..las noga nu..STARBUCKS today..Tyvarr vare inte sa som vi har fantiserat om i tre ar..Men iaf, Starbucks ar anda Starbucks..Tyvarr sa blev det inte vi tva ihop men vi far ta det i New York sen :) Nar vi nu kommer dit..Haha.. Jobbade iaf en snygg kille dar, typ forsta snygga fransosen..Det var sa sjuukt mycket folk i affarerna, ville knappt ga in i nagon affar..Kopte dock lite nodvandiga ting som jag hade glomt att packa ned nar jag akte. Efter en kort visit pa Zara har jag och Bella redan planerat varan varkladsel..Snyggast i Paris?? Garanterat ;)

Efter Paris blev det lite "hungrig krokodil" med barnen :) och ett bad. I min varld ar badkar underskattade..Ska nog tjuva lite badskum av barnen sa blir det annu battre. Har aven suttit och smapratat med F. och C. om allt mojligt. Tycker om dem jattemycket!

I gar skulle jag foljt med Lars och Bella till Paris (Lars halsade pa Bella har i France) men de skulle ha blivit sa pass kort tid for mig da jag skulle hamta barnen vid fyra. Rakade istallet sova mellan tolv och tre..Trott? YEES! Nar barnen skulle hamtas sedan sa skulle jag kora bilen. Har i Chatou ar det sa gott som enkelriktat hela tiden och det ar fan hogerregeln overallt..Ogillar den BIG time i Sverige..Har ar det annu varre :( Ar bara att borja gilla laget! Detta plus att man maste fickparkera overallt..AHHH, KAOS!!! Bilen varnar iaf nar man narmar sig en bil da man backar :)

Trots att jag sov pa dagen sa lag jag i sangen strax efter nio i gar..Nar hande det senast?? 1999 kanske..Haha..Okej, somnade kanske elva men iaf..Hade gaster ocksa..Kakade crepes :D

Nu har jag skaffat ett franskt mobilnummer: 06 22 31 84 77
Mitt andra kommer jag inte att anvanda overhuvudtaget medan jag ar har..Ett SMS da och da gor en manniska glad (italienskt ordsprak) ;)

Just ja, titeln for dagens inlagg..FY..Folk star ju och haller pa overallt..Inne pa Starbucks holl en kille pa att kaka upp sin tjej..Jag ar helt serios..Hon bara satt dar medan han aaaa, usch! Nar de skulle ga var de tvungna att ta en paus nar de kladde pa sig for att kyssas..Halla?! Om det ar sahar nu sa vet jag inte om jag vill vara i Paris nar det verkligen blir var..Hehe..Om det ar nagon fran klassen som laser sa kan jag garantera att "hm" skulle passa perfekt har..Haha, jaja..

Nu ska lilla Marta sova..

Vad har ni gjort/ ska gora denna helg?


                


1. söta små vänner
2. var så kallt att vi gick till "Starre" och fikade
3. weeei:)
4. Lars efternamn är Skoglund, inte Skugnu??? HAHA
5. spillde märta?? surprise!!!
6. mindre god chokladkaka!
7. vi tre framför triumfbågen :)

RER..oh la la

I dag vare provdag for lilla marta. Gjorde tva sprakprov och slutsatsen blev att fransk grammatik ar fucking dryyygt..Haha..Ar har for att lara - ar sa man far tanka! Later nog som varsta utlanningen i deras oron :P Bella kunde inte folja med till St Germain, dvs. jag akte tag (RER) sjalv. Som tur var hjalpte hon mig med biljett och annat nodvandigt. Tva stationer bort skulle jag vilket inte var sa svart. Vid forsta stoppet sa blev jag sjalv i min vagn - vantade och vantade..Till slut kom en kvinna in och sa att taget till St Germain var pa sparet bredvid..HAHAHA :) Bella berattade sedan att hon aldrig behovt byta tag och hon har varit har sedan augusti. Nagon som vill mig na ont??? hehe

Nu ar grejen till min dator bestalld..Ber for att internet funkar pa min dator sen! Just ja, om ni skriver kommentarer sa svarar jag pa dem i samma inlagg.

Orkar inte skriva mer nu..Blir kvaller nu.

God natt mina vanner :)




1. jag innan tåg-missen, helt överlycklig över att ha lyckats!1
2. knäppte t.o.m kort på andra tåget för att kunna visa er (det jag skulle byta till lite senare visade det sig)
3. märtas första prov för dagen...
4. en liten bit av St Germain


What a day

I dag har de hant saker..Jag, Pia och Ostiane skulle ga och kopa baguette for att sedan ga till ett stalle dar det fanns rutschkana. Frédérique forklarade vagen till rutschkanan snabbt innan vi gick men Pia visste var den lag sa hon kunde forklara. Att ga till bageriet och kopa en baguette som mellanmal gick perfekt..Ostiane i barnvagnen och Pia bredvid. Sen blev det bara skit..Haha..Jag foljde hennes anvisningar men vi kom langre och langre bort..Mitt i allt skulle hon kissa..Letade upp en restaurang sa det problemet var snart ur varlden..Rutschkaneproblemet fanns kvar..Nar vi hamnade i en atervandsgrand gav jag upp..Da skulle vi iaf ga hem for att ata lunch..Val hemma forklarade jag for Frédérique och nu vet jag var rutschkanan ligger..Den ligger mitt emot bageriet, bara att ga over vagen. YEEES!!! :) Blev na missforstand mellan mig och Pia..Haha..

Cyklade till Bella i dag vilket bara tar ca. fem minuter. Var dar ett tag men hon ville vila eftersom hon fortfarande madde lite daligt sa da vare bara att cykla hem igen. Bara njuter av vadret, har nog aldrig tidigare cyklat och bara njutit :)

Frédérique kan laga mat om hon vill, at jattegod kyckling med ris till lunch i dag..Pa eftermiddagen skjutsade F. oss till en park med rutschkana..Usch, var lite laskigt med tanke pa allt man last om kidnappningar i lekparker men det gick bra. Sprang upp och ned for en 1 m hog backe ca. 50 ggr..Haha..Jag var aven en krokodil som var hungrig :) Tur att barnasinnet ar kvar..Nar F. kom for att hamta oss kom en kille fram och bjod ut mig..Haha, efter tre dagar har..F. sa att hon aldrig skulle lamna mig sjalv :)

Badade barnen sjalv i dag, gick bra.. Kanns bra att F. litar pa mig..Nar de sedan skulle lagga sig fick jag godnattpuss av bada. De ar sa sota!!! Larde Pia lite svenska i dag ocksa :) (heter det verkligen larde?)

I morgon ska jag ga med Pia till skolan for forsta gangen. Hoppas hon inte staller alltfor manga fragor - det ar da hon kanns jobbig..Hehe..Men vi ar dar pa tre min sa det ar nog lugnt.

Blir mycket skrivande om barnen nu i borjan, gor ju inte sa mycket annat an sa lange. Har i Fr. sager man Madame till aldre/gifta kvinnor och Mademoiselle till de yngre kvinnorna (Monsieur till man/pojkar) och jag blir kallad madame hela tiden. Kanns krankande som fan. Tanker redan som en fransyska..Haha..Bella och jag pratade om det i dag. Var bara att vanja sig, sa hon. Jaja:)

Nu ar det nog dags att sova. Ar jattetrott - ar sa mycket nya intryck hela tiden men det ar kul!

Puss kram



1. Jag hittade Bellas gata :)
2. Ostiane och Pia under rutschkaneletandet
3. backen vi sprang i...
4. söta syskon :)

Andra dagen

Lika fint vader i dag som i gar. Barnen har haft barnvakt hela dagen sa Frédérique och jag har handlat massa mat. Hon ville att jag skulla fa ata det jag tycker om. Hon handlade for 2000 men allt var inte till mig. Hon handlade yoghurt och fruktkompotter till tusen at flickorna. Shiit assa :) Jag at iaf grot med drottningssylt till lunch. Mina frukostar ar hadanefter raddade :) Har kakat toastmackor i tva dagar, funkar inte riktigt for mig. Har har dem den lyxen att man kan fa maten hemkord - de kommer runt halv sju ikvall med den. Nagot for ICA i tifen det kanske..Haha..Just ja, Frédérique hatar att laga mat sa hon koper sa mycket fardigt hon bara kan. I gar at jag makaroner och tva stekta agg. Som det kanns nu kommer jag att vara en hejare i koket nar jag kommer hem...

Efter handlingen gick Frédérique och lade sig ett tag och i och med att barnen hade barnvakt tankte jag att jag kunde halsa pa Bella. Hon hade fortfarande lite feber sa jag har nu varit ute pa upptacktsfard har i Chatou. JATTEmysig stad. Ar en ratt gammal stad med fina hus. En man fragade om vagen till na stalle men jag var absolut inte ratt person att fraga..Haha..Gick forbi stationen, badhuset och Pias skola. Forsokte hitta till Ostiennes dagis men det gick inget vidare. Har knappt kort i dag med men sa fort jag far internet till min sa kommer det bilder. Blir val en uppsjo med kort da :)

Ostienne sager hela tiden "c'est quoi ça?" (vad ar det for nagonting?) och hon far nog inte de svar hon soker utav mig. Inte an iaf :) Hon fragade precis vad jag gjorde (tror jag) men hon gav upp direkt nastan..Inte latt att vara liten med en svenska i huset..Haha..

Vidare ska jag nog gora spraktest pa torsdag sa jag kan borja lasa franska sa fort som mojligt. Ska till St Germain med Bella da om hon ar frisk.

Har sa mycket saker att skriva har men det kommer inom kort!

Puss och kram

 


 


Forsta dagen i Chatou

Forsta dagen har. Vi ska fixa internet till mig inom nagra dagar sa att jag kan sitta vid min dator. Ar inte latt att skriva pa ett franskt tangentbord vill jag lova. Allt sitter pa fel stalle. Har redan mycket att beratta men det kommer nar jag har mer tid och kan sitta vid min dator. Kanns iaf bra. Ostienne vill bara ha hjalp av mig. Snabba puckar :) hehe..Nu ska jag ata ett litet mellanmal for att sedan kolla nar de badar. De haller pa nu sa jag far skynda mig.

Ar varvader har i dag. Annat an det graa hemma i Sverige. Klarbla himmel och sol hela dagen :)

Hors snart igen..



. den obligatoriska flygplansbilden
2. märta in the air
3. Paris - ser ni Eiffeltornet. Coolt, tycker jag!
4. märta framför trädgården, det är vårigt :)
5. Ostiane under vår promenad

Mitt äventyr börjar snart.

Jag reser om 19 timmar. Då börjar mitt äventyr i Frankrike. Känns väldigt spännande. Resfebern gör sig påmind lite då och då :) Haft lite middag här hemma i kväll samt packat. Liite övervikt har det blivit men för en gångs skull har jag packat så gott som allt på en gång. Brukar aldrig lyckas med det annars.

Ni vet ju kanske inte vad jag ska göra?! :)

Märta ska åka till Chatou utanför Paris för att arbeta som au-pair. Planen är att jag ska vara där i sex månader, februari till slutet av juli. Familjen består av mamma, pappa, dottern Pia(3 år) och andra dottern Ostiane(2 år). I slutet av mars kommer även ett till barn. Pappan Christan kommer att jobba på Irland i veckorna och mamman Frédérique kommer att vara hemma så länge som jag är kvar. Planen är att jag ska bo med dem på Irland under juni månad men det är inte riktigt bestämt ännu. Nu vet ni vad mitt äventyr är! :)




Hörs snart igen! :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0