trök!!!

Det var ju väldans kul att åka till stan. Jag följde med för att visa bror hur det fungerar i tvättstugan. Det var klart på 1½ minut. Vi kom in till stan runt elva och var klara halv fyra. Både pappa och bror hade femhundra ärenden att uträtta. Något jag fick reda på när vi var halvvägs på väg in till stan. Thanks guys! Sjuuukt tråkig dag!

Vidare till morbror och familjen för lite födelsedagsfirande. Kan ha käkat den godaste pajen ever! Räkröra vare - längesen jag fyllde magsäcken med så mycket på en och samma gång. Mums!!! Fick reda på att morbrors fru ska vara med i fotbollscupen om några veckor. Ofta jag vill möta henne.. Kommer ju typ skita på mig innan matchen! Haha..

Nu ska jag kika på Körslaget, har inte orkat höra av mig till någon så blir hemma med la familia.. Nästa helg ska jag banne mig göra något riktigt jäkla kul! På tin.. :)

Uppdatering träningsvärk: går ju sämre och sämre att resa sig, sätta sig samt att gå. Det kommer, det kommer :)

Ciao!

move it! move it! move it!

Mårn!

Nu håller bror på att packa sina saker. Vi ska in till stan sen. Flytt på g. Ska bli jättekul att flytta in hans grejer i mitt skrymsle. Verkligen jättekul. Superkul. Not! Känns surt som fasen.. GAAAH! :) Är bara att finna sig i situationen och göra det bästa utav den, visst då?! :)

Och vad som händer i kväll är osäkert även denna helg. Vad har hänt, håller Märta the planner på att dö ut??? Har liksom tappat stinget när det gäller fest. Hoppas denna övergående fas snart är över :)

Ska sleva lite mera gröt innan jag slänger av mig de gamla mjukistrasorna och sätter på mig något bättre..Tänk om man alltid kunde gå i mjuksbrallor, jäkla nice det skulle vara. Den dagen mjukisbrallor visas på catwalken under modeveckorna ska jag fira med champagne och raketer!!! :D

Uppdatering träningsvärk: lika som i går. Än så länge! :)

Have a nice day everybody!

Ciao.

Ms. Steelbutton

Japp, om jag fortsätter nu kommer jag lätt gå runt med en stålrumpa i sommar. Ingen jävla Stålmannen-tönt här inte. Sååå 90-tal. Nej, nu är det inne med Stålrumpan :D

Ja, fredagsträning i dag. Ibland börjar man ju fundera om de kommer ge sig när någon ligger medvetslös och mer lr mindre kippar efter andan. Lr vadå, kippar efter andan gör vi ju redan. Hrm.. Haha.. I vilket fall som helst hade jag träningsvärk redan innan jag hade lämnat omklädningsrummet. Hur pass illa är det på en skala mellan 1-10 egentligen?

Lite jobbig avslutning på kvällens träning dock. Men samtidigt visste/ vet jag att det var bra gjort. Kommer nog hjälpa lite i framtiden. It's not always easy...

Nu är lilla Märtan så otroligt trött att det blir sängen på en gång. Marsch i säng ba! :) Längtar, kommer somna ögonaböj, no doubts about that. Ska bara tota (finns det ett sånt ord lr har jag bara fått för mig det och totat ihop det?) ihop ett mejl på franska, lite väl ansträngande en kväll som denna för blivande Ms. Steelbutton men hon ska nog klara det. Hon måste om hon ska komma upp i samma nivå som de där 90-talarna ni vet..

Men jäkla nice med lite smärta i kroppen igen, har ju inte tränat på hela veckan. Mer träningsvärk åt folket!!! :D

Sleep tight fellows!

Oro

Livsnjutaren, charmören, fegisen, den enväldige, Harryboy - ja, kärt barn har många namn.. Men i dag kände jag att det måste offentliggöras.. Våran lilla dogge Harry är en otroligt feg hund. Haha.. När vi gick morgonpromenaden passerade vi en hästhage med en ponny och en stor häst. När vi stod precis framför dem pep Harry och var allmänt feg och rädd.. Okej, det kan man förstå då hästarna måste vara riktiga bjässar i hans lilla liv. Men.. När vi hade gått ca. 10 meter därifrån vänder han sig om och skäller.. Fegt! Haha.. Han har t.o.m varit mörkrädd förut. Sötnöten :)

En annan sak. På måndag ska den lilla krabaten få sitt liv ändrat. Han kommer aldrig kunna bli en karlakarl. Kulorna ska väck, även kallat kastrering :) Saken är den.. I går när paps och han var ute på kvällen stack han. Vi tror han kände lukten av hundkvinna, hehe.. Pappa och jag går nästan aldrig med honom i koppel då vi känner att vi har kontrollen.. Harry kom hem i  en bil, en snäll människa hade plockat upp honom på vägen. Jag är glad att jag inte var hemma när detta hände. Fick kalla kårar när mamma berättade det imorse.
         Vår förra hund, Ruben, drunknade i våran pool dagen innan han skulle kastreras. Gissa vad för tankar som dök upp när denna händelse inträffade! Den dagen, den dagen då han dog kommer alltid att följa oss genom livet. Vi miste en mycket nära vän. Vi älskade Ruben ovärderligt mycket men jag tror vi alla älskar Harry ännu mer. Vi andas Harry! Fram till måndag kommer jag gå runt att ha en oro i kroppen, inga tvivel om det.

Bort med hemska tankar och in med de fina :)

Ciao.

how it is to be a teacher(vikarie)

Blidde inte någon bloggning i går. Var inte hemma någonting alls.. Åkte och jobbade och när jag slutade begav jag mig direkt in till stan. Kom hem runt midnatt. I dag ska jag jobba mellan tolv och halv två. Hoppas jag minns rätt iaf för jag har glömt schemat i skolan.. Aj, aj..

Det finns vissa problem med att vara lärarvikarie när man heter Marthina:

1. Jag blir ju typ kär i mina elever. Vissa är så himla söta och charmiga. Oftast är det dem eleverna som jag inte lyckas upprätta ett pokerface inför. Lr haha, jag kan väl inte det för någon. Är helt rutten på det där med pokerface. Men iaf, om jag säger till dem att vara tysta lr något och de börjar le bryter jag ut i värsta leendet. Bra sätt att lyckas få liite "respekt" som vikarie.. Not! :)

2. En annan sak med att vara lärarvikarie åt sina gamla lärare är att jag känner med eleverna. Vi har tittat ganska mycket på filmer om andra världskriget och två revolutioner denna vecka. De där filmerna orkade man ju knappt titta på i högstadiet för att de var så dåliga (vilket de kanske inte är om man verkligen är intresserad?) och nu sitter jag där och ber dem vara tysta och titta på filmen.. Känns inte bra i själen alltså. Samma sak när jag tjatar om att det ska vara tyst i klassrummet, jag fick fasen höra jämt, jämt, jämt på utvecklingssamtalen att jag pratade alldeles för mycket. Något som sitter kvar än i dag :) Alla de där instuderingsfrågorna ville man ju bara spy på.. Klart man hellre pratar om annat :) Gaah, jag är rätt dubbel där jag står på mina gamla lärares platser men måste ju... (men jag säger rätt ofta att jag också förstår dem :P)

Och en sak till.. Är så kul att få sitta i lärarnas arbetsrum och i personalrummet. Var ju minerad mark där man inte fick vara när man gick i skolan. Lite behind the scenes- känsla :D Loove it! Hehe..

Kram.


livet är inte en dans på rosor!

I dag är Märtan lite djup av sig. Dagen till ära är Märtas liv inte tiptop. Alla dagar är inte bra dagar. Tyvärr (?).

I dag när jag pratade med en av mina närmaste vänner sa hon något otroligt fint till mig. Den redan så känsliga lilla jag blev jätterörd och såklart kom de små tårarna :)

" ... det räckte med att spendera fyra dagar med dig och jag insåg
vilken underbar människa du är. det bara skiner ju om dig."

En annan sak jag har tänkt väldigt mycket på den senaste tiden är att de finaste komplimanger jag någonsin har fått är då en vän öppnar sig för mig och känner att jag ger denne något tillbaka. Att denne lyssnar och tar till sig av vad jag säger. Det gör mig alldeles varm av att tänka på det. Jag har alltid trott att de saker jag säger inte är så viktiga osv.

Och innan jag fortsätter denna kväll vill jag ge min kära paps en hejdundrande kram. Han är en otroligt underbar pappa! Älskar honom högt!

Nästa gång jag skriver är det en mer tummen-upp-Märta som skriver, och det blir snart! :)

Kram, kram!



Work it, baby, work it!

Nej men hej. 13,5 timmar sen jag var hemma.. Har jobbat sen åtta imorse. Har inte varit sådär jättekrävande dag men hugaligen så trött jag är. Trodde jag skulle somna på Tallis..

Det roligaste denna dag var nog att jag var tyskalärare åt ett gäng nior. Marthina är mitt namn och jag har aldrig läst tyska (undantag prövotiden på några veckor i sexan men jag tror inte det gills). Efter en stund in på lektionen ändrade vi helt upplägg bara för att jag ville höra hur tyska lät :) Shit vad fult tyska är!!! Haha.. Men dem var duktiga, mina små elever :)

Ja, så mycket mer intressant har inte hänt denna dag..

Nu ska en toast intas, jäkla mums då. Sen är det nog raka vägen ner i sängen som gäller för lilla märta, ska ju upp och leka lärare i morgon igen :)

Sleep tight everybody!

Ciao.

happy, happy?

Egentligen orkar jag inte blogga i dag. Känner mig helt less på allt vad internet heter.. Kanske suttit för mycket vid datorn på sista tiden?!

I dag har jag varit hos arbetsförmedlingen.. Kände mig allmänt obekväm av att vara där. Usch! Gillade det inte.. Men vad har jag för val? Ska dit igen nästa vecka och prata med någon.. Gaah, obekvämt ja visst!

Om två tvimmar ska jag jobba. Båda mina vikarieställen ringde i morse. Hör Gud bön, lr vadå?? Mamma sa i helgen att jag var tvungen att försöka jobba lite denna vecka då jag inte jobbat någonting i januari.. Svarade då att jag inte kan göra så mycket mer än att visa mitt intresse för att jobba, vilker jag redan hade gjort.. Ganska coolt :) Det tråkigaste är att jag missar träningen i morgon kväll, det riktigt sticker i hjärtat på mig :(

Nej.. Nu ska jag hitta på något annat innan jag ska umgås med alla oldies igen...

Just det, bion i går. Kikade ju på "Allt flyter" och jag tycker den var en rätt smårolig film. Bara själva idén till filmen är ju sjuk :) Den kan man väl se.. Men det är ju ingen topp3-film direkt..

Låter jag glad i dag?! Haha..

Ciao.


visste ni detta?!

Lärde mig precis en sak om träning..

Visste ni att när man har träningsvärk är det en liten blödning i muskeln?!

Detta var något jag inte hade en aning om..

Då kommer min andra fråga.. Är jag helt född i farstun som inte visste detta? Tror min kära far tyckte jag var lite halvt född i farstun :P

Och om man då börjar tänka lite så borde jag vara ytterst nära en blodpropp lr något liknande. Jag vet iaf en person som tänker begära vaktning av andningen i natt ;)

Misshandlad?

Här sitter man. En söndagsafton. Datumet skrivs till den 25:e januari 2009. Har Marthina blivit misshandlad? Har Marthina halkat på den isiga vägen och råkat bli påkörd av saltbilen? Har Marthina varit barnvakt och haft ett gäng 4-5 åringar hoppandes på kroppen? Jaa, frågorna är många.. Svaret är så simpelt.. Märtan har bara lirat lite boll. Herre min jee så min kropp är mör.. Schhliten, ja visst!

Haha.. Skrattar nästan åt mig själv. Dessutom ramlade jag ner i golvet på träningen och har numera en vacker bula i huvudet. Det tär att vara fotbollsspelare, under försäsongen och dessutom inte tränat på länge.. Men så jäkla skoj det är samtidigt då :) Det är rätt svårt att kunna pressa sig själv så hårt som man kan göra i ett lag. Speciellt när tränaren sitter bakom dig och räknar antalet sit-ups, haha :P

Dock ska jag nog ta och ta mig en riktig funderare i kväll huruvida mitt minne sviker mig lr inte. Detta kan inte bara vara träningsvärk. Måste ha ramlat, blivit slagen eller något.. Kommer iaf alltid slänga ett ont öga mot saltbilen hädanefter, det är den som är den huvudmisstänkte!

Nu laddar jag inför tisdagsträningen!

Next up: en stor fet portion spaghetti och köttfärssås :D

Kram.

Jürgen och jag, vi är goda vänner fast än ...

Change of plans.. Skulle ha begett mig till Heby tidigare för att kika på film med Julia men det blidde lite ändringar.. Så blir det ibland. Ska i stället lägga mig i soffan och njuta av Sverige och dess skidfantaster. Var alldeles för länge sen jag åkte längdskidor, kanske ska åka upp till spåret och titta hur det ser ut. Kanske kan åka något varv i veckan!

Well, well, well.. Annars ska jag mysa i biosalong ikväll med la familia. "Allt flyter" visas här i hembyn (låter som om jag bor i den norra delen av Sverige, även kallat Norrland). Hoppas den är bra, jag har verkligen förväntat mig en bra och rolig film! Annars herr Herngren ska du få se på Jürgen.. Dock skulle han lätt fälla mig med att säga "Vilken Jürgen?" Den är liksom under uppbyggnad men snart så har vi en Jürgen.. Så det så! Tålamod är fiskarens bästa vän! Hehe, Märtan surrar..

Gårdagskvällen.. Became a driver.. Medan min klient käkade på restaurang och drack vin spenderade jag tiden hos några vänner. Var väl inte överdrivet trevligt men blir väl vad man gör det till också...


Ciao ciao..

dagens

Dagens status: muskelvärk!

Haha, valde inte att gå upp ur sängen på det traditionella sättet i dag utan liksom rullade för att känna så lite träningsvärk som möjligt. Det suger rätt rejält i mucklerna mina i dag om man säger så. Men hur härlig känsla sen då :) Aj lööööv it!

Dagens planer: Nada...

Har det ens hänt någon gång i mitt 21-åriga liv??? Känns rätt skönt ändå.. Märta the planner has no plans! Vilken sensation.. Tror faktiskt både Aftonbladet och Expressen kommer ringa mobilen varm under dagen :)

Men annars ska jag och min flashiga grå morgonrock gå och stoppa i oss massvis med frulle! Min gröt har nog kallnat nu så det är väl dags att fylla ut magsäcken lite :)

See you later, Alligator!

Ciao..

fussball, fotboll, du foot, football...

Summan av kardemumman denna fredag är att Marthina Storm är väldigt otränad.. Fys + fotboll orkade inte min kropp med. Lr så orkade jag inte bita ihop och bara köra...? Så irriterande jobbigt att vara otränad.. Allt blir så mycket roligare när man har något att ta av, bara köra och veta att det finns massvis med energi kvar.. Men får tänka att det går snabbt att komma i form igen :) Snart har jag den där energin jag vill ha! Längtar...

Är så sjukt kul att ha börjat träna igen. Har inte riktigt lyckats komma igång efter Frankrike, men nu så.. Bara längtar till nästa träning och den längtan kan hjälpa till mycket på vägen för att komma i form igen :) Mina team-mates verkar dessutom vara hur härliga som helst vilket gör allt ännu roligare än vad det redan är. Japp, jag är glad över mitt val att fortsätta med fotboll och att ta klivet till ett nytt lag... Thanks to you, Julia, my dear friend!!!

Märtan har endorfinkick!

Next up: slutet på Let's Dance - my favourite :)

Ciao.

Home sweet home?

Jahapp, nu bor jag hemma igen då. Det gjorde lite ont i hjärtat när jag packade i går måste jag säga. Usch. Vill inte. Men i övrigt var det en toppenkväll. Blev MAX-mat hos Sandra. Deras Fajitassallad är en riktig munsbit :) Efter massa snack begav vi oss, jag och min kompanjon, mot nästa ställe. Film hos Thomas innan Harry och jag valde att kasta in handduken för kvällen.

Vi somnade rätt gott i min säng kan jag säga. Myspys var det då han låg bredvid mitt huvud hela natten. Något han aldrig gör när vi delar säng här hemma..

Om man skulle ta och packa upp allt kanske.. Lr nej, inte än. Orkar inte. Vill inte.

Men ikväll är det träning och som jag längtar :D

Puss och kram.

dagens göra

Alldeles strax ska jag och min kompanjon aka. livsnjutaren aka. Harry bege oss mot stan. Vi ska till maj apartemento och packa ihop some stuff. Kommer inte bli kul. Vill inte flytta hem men vad har man för val? Var inte direkt planerat att mina planer om Paris skulle läggas på is vilket i sin tur ledde till att jag nu står utan någonting. Har ingen inkomst alls och då funkar det ju inte att bo i stan med allt vad det kostar.. Hade dessutom lovat bror att han skulle få bo där när jag var i Paris och löften är till för att hållas..

Just det, har nog inte berättat här i bloggen att Paris ligger på is. Ja, inte själva staden utan mina planer :P Det är av olika anledningar vi, jag och min familj, kom fram till det. Just nu passar det inte att jag åker i väg.. Längtar tills det blir av men som sagt, tiden är inte rätt just nu.

Så jaa, om ni vet något place som vill ha en tjej i sina bästa år som kollega så är ni mer än välkomna att hojta till!

Kram.

Lööööp!

I går var det ju första löppasset med laget... Var ju så läskigt nervös innan men det var ju, som man kunde förstå, inte nå farligt alls.. Vi var inte så många heller.. Vi joggade till kyrkan, körde 6 intervaller uppför kyrkbacken, sedan 4 ggr mellan två lyktstolpar och sen joggning tillbaka.. Just det, körde ju lite fys innan vi begav oss ut i vintermörkret också.. 4*5 armhävningar, sit-ups och upphopp.

Alla hade förväntat sig en hårdare start men jag är rätt säker att vi får bita i det sura äpplet snart.. Personligen tyckte jag att det var rätt skönt med en så lugn start om man ser till hur nervös jag var...

På fredag är det träning igen.. Längtar! Ska bli så kul att få komma in i träningsrutiner igen!!! :)

Ciao..

irriterad märta

Jag blir lite små irriterad på en viss individ i detta hem. Mamma lämnar alltid in denna individ, vi kan kalla honom Harry, i mitt rum när hon åker till skolan. Vi sover ett tag och sen börjar han pipa och vara allmänt jobbig. Pinar mig upp och tar på mig första bästa kläder för att sedan gå ut en liten sväng. Kissdags.

När vi sedan kommer in lägger han sig och sover igen?! Tack. Verkligen tack Harry.

Jäkla njutare. Just i denna stund ligger han och trycker bredvid mig...

Om man vill kan man ju försöka se det positiva i detta och det skulle väl isf vara att han får upp mig, jag som är lite seg på morgonen... Men nej, denna gången vill jag inte se det positiva.. Irritation! Haha..




upp i ena hålet och ut i det andra...

Testade precis nässköljning. Mor hade hört på en föreläsning att det skulle vara jääättebra. Näsdroppar var inte alls bra i jämförelse med detta och så vidare, och så vidare..

Bror visade mig hur jag skulle göra och djiises vad äckligt det var. Saltvatten som sprutas upp i ena näsborren och rinner ut i den andra.. Ville hålla för näsan, så som man gör när man hoppar ner i vattnet, men det gick ju inte av olika anledningar :P Började sedan skratta så att saltvattnet kom ner i halsen..

Summan av kardemummen är att det var vidrigt, jag fick nästan en kallsup av att skölja näsan. Eller så kanske man kan kalla mig talanglös när det kommer till nässköljning?! Jag vet inte...

Jag kör nog vidare med näsdroppar när jag väl sitter i den båten...

Nu ska jag och mina numera jätterena näsborrar gå och sova :)

Kram!



Paris 17-20 januari

Nu ska jag försöka få med så mycket jag kan av våra fyra dagar i Paris.. Delar upp allt dag för dag, tror det blir enklast så. Hoppas ni orkar läsa...

Fredag: Resan började redan på fredagen. Vi tog tåget ner till Norrköping för att där sova på hotell. Redan innan vi lämnade Uppsala hände saker som talade om att resan skulle bli allt annat än ordinary. Julia väntade på mig i en bar. Killen som jobbade där erbjöd henne jobb och hon lovade att höra av sig när vi hade kommit hem från Paris. Innan vi kommit till Sthlm hade han skickat två medd. och när vi sedan sitter i en bar nära stationen i Sthlm, där vi tog en öl i väntan på nästa tåg, ringde karln och berättade att han hade skickat två meddelanden. Nehe?! Där sitter vi, två schlitna tjejer och småskrattar åt hans bisarra beteende när en medelålders man frågar om det är ledigt bredvid oss. Here we go again... Han började prata med mig och på två röda hade jag blivit lovad jobb både i Paris och i Sthlm. Han var en (tydligen) jätteduktig kock och hade några av de bästa och finaste restaurangerna i Sverige och hej och hå... Gav honom mitt nummer och jaa.. På tåget mot Norrköping ringer karln och berättar att han kirrat jobb åt mig i Paris. Nice... Sen klämmer han ur sig frågan om jag har lust att ses?! ... Julia lägger av världens asgarv bredvid mig där vi sitter i en i övrigt knäpptyst tågvagn. När vi sedan skrattat klart åt allt det sjuka som händer börjar karl nr. 3 prata med oss. Och innan vi går av tåget har vi blivit erbjudna att ta ett glas, det är ju ändå fredag... Tre killar inom loppet av 3 timmar, kaos!

Några småsaker som annars inträffade var:

1. Julia tappade plånkan på perrongen i Uppsala. Snälla konduktören gav tillbaka den.
2. Vi sätter oss på två lediga platser och börjar läsa Expressen och Aftonbladet som någon vänlig själ lämnat.. trodde vi.. Plötsligt kommer en kvinna och informerar oss om att det är hennes plats och hennes tidningar. Ouups!
3.
Julia sitter och berättar någonting när hon kläcker ur sig ordet "negerläppar" för att sedan försöka gömma sig på stolen. Jag kikar dit hon pekar och ser att mitt emot oss sitter en svart man med väldigt fylliga läppar, sk. negerläppar...

Lördag: Buss till Skavsta. Flyg till Paris. Buss från flygplatsen. Hello Paris! Väl vid vandrarhemmet och med nyckeln i handen börjar vi resans första (och absolut inte sista) mördar-träningspass. Bodde typ längst upp = alldeles för många trappsteg.. Kommer in i rummet som liknade en bröllopssvit. Not! En trippel-våningssäng, en garderob, ett handfat och en minidusch inne i väggen (!). Hello luxury! På kvällen vankades det pre-party i vårat "rum". Att öppna vinflaskor utan vinöppnare är inte det lättaste, men om ni någonsin hamnar i den situationen - ta inte hjälp av en full amerikansk militär. Lär er av våra misstag! Hehe..
            Plötsligt kom våran room-mate in i rummet. Vi hade gjort upp värsta scenariot hela dagen men hon visade sig vara en underbar tjej. Hur härlig som helst! Julia och jag fick tvinga oss iväg till metron som skulle ta oss till my favourite. Café Oz! Där träffade vi Sébastien, hans kompisar samt Henke. Riktigt kul att träffa alla igen! Några av höjdpunkterna från kvällen är:

1. När vi står utanför klubben och pratar med Sébastien, hans kompis och en tjej och jag säger till Julia att säga en sak på franska. Hon står och övar men tycker att det är svårt. Jag tänker att hon inte kommer att säga något när hon plötsligt, mer lr mindre, skriker "Je suis chaude!" Minen på Sebastien och hans kompis var oslagbar kan jag säga. Jag börjar asgarva och Julia frågar vad hon precis har sagt. Du har precis skrikit att du är kåt, svarar jag. Må ha varit taskigt av mig men det var sjukt kul :D

2. Vi fick drinkar av Henke och dessutom drack drinkar med honom.. Och Bella, om du läser.. Den där gröna shoten var lika god denna gång men jägerbomb var godare förra gången. Gissa om minnena kom tillbaka!

3. Två frassemän bjuder oss på varsin shot à la vodka caramel. Man hör ju hur äckligt det är.. Hej och hå, ner i svalget. Märtan kan inte hålla tillbaka och låter den komma upp igen, precis vid bardisken. Sen en gång till, på Julias jeans. Mår illa som sjutton och går ut. Vi smiter in i en gränd och jaa ni.. Vilken jäkla slängspya jag fick till. Inte att leka med. Hahaha. Vidare gick vi in igen och blev erbjudna en till. Behöver jag säga att vi tackade nej???

4. Det ÖSregande när vi skulle hem!

Söndag: När Julia duschar av sig lördagens fest hör vi en man som står och övar opera-låtar i en annan dusch. Julia blir irriterad och jag säger åt henne att battla ut honom. Då tänkte man att hon skulle välja en modern låt men nej, här kör vi på gamla hederliga låtar.. Blinka lilla stjärna.. Julia vann inte, om jag säger så..
          Vidare begav vi oss mot Marais och mmm, harmonin infann sig direkt. Mysigare kvarter får man leta länge efter. Där såg vi de första heta frassemännen. De är få om såna i Paris, lr så gömmer det sig från oss svenskar. Vi svenskar, som för övrigt verkar likna utomjordingar lr så är glosoppa populärt när det vankas svenskar i närheten?! Middagen intogs i latinkvarteren och vi körde på bådas önskningar. Sniglar och Moules frites (musslor och pommes frites) - Sist jag åt sniglar tyckte jag att det ändå var helt okej men denna gången.. fy fasen vad vidrigt. Sköljde ner min slemhög med vatten. Var det enda sättet. Smakade dessutom mossa. Såg sedan fram emot musslorna då jag hade hört att det skulle vara jättegott. In my ass.. Gick väl att äta men nej, inget jag direkt rekommenderar. Sa jag att båda dessa rätter anses vara delikatesser i Frankrike?!

Måndag: Dagen D för oss båda. Dagen då vi skulle upp i Eiffeltornet. Jag har bara varit på våning två av tre tidigare, aldrig ända upp. Vi valde helt rätt dag då det inte var någon kö (var megalång kö både lördag och söndag). Förutom att väderguden hade valt att flåsa som fasen just denna dag var det rätt coolt. Inget för höjdrädda direkt! Nu kan man säga när man ser bilder att man har varit ända upp. Eiffeltornet är 346 m högt så vi har ju varit någonstans där :)
            Därefter mötte jag upp Sébastien för en kaffe. Mycket trevligt. När vi sedan träffade Julia, som hade shoppat under tiden, var hon jättesugen på kaffe. Var ju inte alls så att vi tjatade på henne att följa med oss innan?! Haha.. Vi kilade allihopa till ett annat place för att tillfredsställa kaffesuget. Sa sedan hej då till Sébastien och kilade in på en affär och fann verklighetens motsvarighet till ordet perfektion. Skorna med stort S. Och vi slog till, utan att veta om vi ens hade pengar till det :)

Tisdag: Planet skulle avgå 08.45 och vi skulle ta bussen 06.45. Vaknar upp och känner att någonting är fel. Skriker till Julia "VAD ÄR KLOCKAN?!" Den unga kvinnan i sängen ovanför mig svarar lika högt tillbaka "DEN ÄR KVART I SEX!!!" samtidigt som hon hoppar ner från sängen högst upp och dunkar in i vår mini-vägg-dusch samtidigt som jag för första gången på hela helgen lyckas hoppa ner från mittensängen (hade allvarliga problem att ta mig ner från sängen varje morgon. Julia hade visat mig att jag kunde hoppa ner på ett visst sätt, något jag och min läskigt stela kropp var säkra på var en omöjlighet) utan minsta problem. Världen stannade liksom upp för en sekund då jag blev så chockad, stolt och glad. Men den glädjen varade inte länge - vi hade försovit oss! BIG time.
            Kläderna flög på och Julia rusade ner och fixade taxi medan jag rafsade i hop det sista (glömde ju kameran! Dumdum!). Vi bestämde att det är bättre att sitta på flygplatsen än att sitta på vandrarhemmet utifall vi skulle missa flyget.. Kom till busstationen och köpte biljetter för våra sista pengar. Ska man kalla det tur? Väl på bussen insåg vi att vi nog skulle hinna med planet ändå. Vilket vi gjorde! Slutet gott, allting gott :)

Sammanfattningsvis har jag upplevt fyra alldeles underbara dagar i Paris. Kärleken till staden växte ännu mera under denna vistelse. Vidare trodde jag aldrig att jag kunde vara tillsammans med en kompis 24/7 i fem dagar utan att bli irriterad en enda gång. Vi har bara haft kul hela tiden. Jag kan börja skratta när som helst då något minne från resan poppar upp i huvudet. Pocahontas-låten? Chineseye? Jag som pratar med mig själv? Jääla skit? Allt bajs-prat? När jag skrämde Julia på toaletten? Jag kan fortsätta hur länge som helst..

Tack för denna resa, Julia!

Bilder kommer att komma upp så fort jag har fått min kamera...


À Bientôt Paris!

sjuk sjukare sjukast

Vad bra det går att skriva om Parisresan. Fastnade i en film precis när jag skulle ta mig i kragen och nu har jag annat jag ska göra.. Har massa tid efter träningen :) Mm, på tal om träning. Nu har försäsongen börjat. Första träningspasset var i går - step up. Känns lite granna i dag.. Om 1½ h ska jag återigen befinna mig i Heby i träningskläder. Denna gången är jag sjuk sjukare sjukast nervös. Första löppasset. Enligt reklamen är Max hamburgare ingen Big deal men det är fasen detta. Big deal om något! Det bara flyger i magen på mig. Usch.. Hoppas allt släpper när jag kommer dit.

Nu ska jag checka pannbiffarna. Jäkla gott :)

Kram.

Hemma igen

Tillbaka i svenneland. Känns sådär! Snö och allmänt trist. Våra fyra dagar i Paris tillhör just nu topp3 i mitt liv. Vi har haft så sjukt kul ihop. Skrattat oss igenom dagarna. Antingen för att vi klickar så bra lr för att vi har varit trötta hela tiden.. Hehe.. Mycket knas har vi upplevt. Lite trubbel. Men annars så :) Vet inte om man kan skriva ner allt vi har upplevt i några blogginlägg, men jag ska försöka. Det lovar jag er! Men imårn..

Kan inte visa er bilder än heller. Kind of glömde kameran i Paris. Jävla trubbel. Vi liksom försov oss lite imorse, så att vi ens fick på oss kläderna utan att något blev fel är ett under. Har jag ens bh på mig?! var en kommentar som fälldes när allt hade lugnat ner sig lite. Vi hann iaf med planet och är välbehållna.. Dock kommer väl Julia inte använda sina converse på ett tag, åtta av tio tår var tejpade under vår lilla Parisresa! Men om personalen är ärliga så kommer min kamera att komma i säkra händer nu ikväll.. Inte förrän jag vet det kommer jag bli lugn men tror att det är rätt lugnt.

Nu ska jag sätta mig och gå igenom dessa dagar i huvudet samt kolla lite saker som låttexter det sjungts på under resans gång..

Hoppas ni har haft en trevlig helg!

Puss och kram.


Det kommande dygnet

Nu närmar sig allt med stora steg. Och som jag älskar det. Planerna är följande:

20.13 - tåget avgår från Uppsala
23.20? -  framme i Norrköping där ett hotell väntar på oss. Lite sömn ska vi försöka få innan
04.40 - vi åker till Skavsta airport :D:D
06.30 - planet mot Paris lyfter och vi är på väg..

Vi landar runt nio i morgonbitti och sen ska vi ta oss till vårt vandrarhem. Därefter är vi redo att ta oss an Paris. Kommer bli helt amazing. Vi ska njuta och ha så sjukt kul fram till tisdag morgon då vi åker hem igen.

På bussen in till stan ringde jag vandrarhemmet för att fråga om en sak. Jag pratade alltså franska. Med en fransos. Tror ni jag blev lite hispig efteråt eller?! Allt gick jättebra i telefonen och nu längtar jag ännu mer efter att få höra fransmännen prata, och att få prata själv. Iiiiiiihhhh :D Ska bli sjukt kul att få träffa Sébastien igen också. Mitt leende kommer nå oanad utsträckning under dessa dagar, det är jag säker på. Julia Roberts, släng dig i väggen :)

Nu är det lilla jag som ser till att packa och röja här hemma, har inte alls tid med internet egentligen..

PUSS!



förberedelser

Mårn!

Sitter fortfarande hemma hos la familia. Det är Harryboy och jag här hemma. Hade planerat att jag skulle sitta på bussen in till stan nu men icke. Tog längre tid än jag trodde att finslipa CV:et mitt. Men är inte så Big deal, tar nästa buss om en timme i stället. Hinner nog ändå med allt jag ska pyssla med innan årets antagligen roligaste resa tar fart :)

Ska borra garrarna nu innan jag och hårtussen här bredvid mig ska åka till banken och växla some money. Sen tillbaka hit och lite letande efter mitt franska SIM-kort. Vet att jag lade alla såna saker på ett bra ställe. Man ska aldrig lägga saker på bra ställen för dem ställena blir alltid för bra när man ska ha sakerna sen. Jobbigt.

Blev lite Björn i går iaf. Ville visa pappa en del han inte hade sett. Älska Björns audition för Arn. Pappa satt typ och kved av skratt. Likaså jag och bror. Skrattar t.o.m nu när jag tänker på scenerna. Hahahaha.. "Jag är yyr, Robert" :)

För övrigt fick jag en snilleblixt om något jag skulle skriva, i morse. Hade en superrolig grej att jämföra med, men sen somnade jag om och nu finns det ej mer i mitt huvud. Synd va :P

Får uppdatera när jag kommer till stan sen och allt är klart in i minsta detalj angående resan. Känner mig lite smått orolig över Julia. Hon verkar vara rätt virrig, perfekt för Märta - the controlfreak. Haha.. Hon har liksom för stunden hand om mina CV. Nej då, det här kommer gå alldeles underbart bra!



Better get going..

Bonne chance

Ska alldeles strax traska mot (om)tentan.

Håll tummarna för mig nu, är ni snälla?!

Bonne chance Marthina.


uppd. 20.02

Sitter hemma hos la familia. Ska klura ihop ett CV på franska nu tänkte jag.. Tentan kändes jättebra. Log när jag gick därifrån och det är väl ett gott tecken?! Känns bra i kropp och själ just nu iaf :)

Kikar in här lite senare.. Om inte bror min är redo för lite Björn Gustafsson-film vill säga. Älska! "Dansken kommer" Hahaha...

Clever

Har ägnat hela eftermiddagen åt att plugga. Har gått rätt bra. Har lite kvar och sen ska jag gå i genom allt, de mesta iaf, i morgon på förmiddagen. Tentan är mellan 14-17. Känner mig mycket mer positiv inför den här tentan än förra. Kunde ju knappt någonting till förra, märkte jag i dag.

Annars är mitt Kebnekaise-berg borta numera. Så fort går det inte för det riktiga Kebnekaise att försvinna inte. Sucker! Haha.. Sex maskiner tog det. Nu ska jag berätta en liten hemlis. Hade sista tvättiden för dagen. När andra omgången tvätt var klar var det en halvtimme kvar så jag tänkte att ingen kommer ju iaf gå ner nu så jag kör en tredje omgång.. Kände hur den kriminella Märta kom, lr nåt :) När klockan nu blev "klar" kilade jag ner och vad händer? Jag kommer inte in med nyckeln... Märta is a big frågetecken!!! Sen kommer den. Poletten. Man kan inte ens komma in under natten. Smarta hyresvärdar! Så nu ligger mina två sista tvättar där i maskinerna... Märta får gå upp med tuppen i morgon :)

Nu är Paris så sjukt nära. På lördag åker vi. Skriver mer om det på fredag men jag kan knappt hålla mig. Det går inte att beskriva min känsla för att åka tillbaka. Om än för några dagar. Julia kommer nog tycka att jag är helt psyko :)


Nu ska jag krypa ned i sängen...

Sov så gott allesammans..


I say yes to...


Jag svarar "ja" på frågan om det är irriterande att vänta på ett viktigt samtal och att personen som ska ringa mellan två tidpunkter inte ringer. Nu har det snart gått två timmar sedan hon senast skulle ha ringt.

Irriterande. Mycket irriterande.


uppd. 13.37

Nu har jag precis lagt på. Hon ringde strax efter jag skrev inlägget och hennes förklaring får jag svälja. Samtalet gick bra iaf. Känns skönt.

Jag funderar och funderar ang. hur mycket jag ska delge här i bloggen. Är fortfarande kluven men inget berättas iaf förrän jag vet allt helt säkert. OM något berättas vill säga.. Allt är otroligt osäkert just nu, trådarna måste redas ut...

Kram!






inför resan

Just nu spritter det i mig. För första gången på länge. Glad. Glad. Glad.

Julia och jag åker ju till Paris på lördag och stannar där till tisdag. Syftet med resan är, i grund och botten, att jag ska söka jobb. Det kommer bli en så grymt rolig resa. Vi kommer ha så kul!

Vi skulle boka tåg ner till Skavsta nu i kväll. Väl inne på sajten ser vi att sista tåget går 20.13 på fredag. YEEY, vårt plan avgår 06.30 på lördagmorgonen. Inte så nice. Då.. Då.. Då kommer hennes kära far på att han har fria nätter på Scandic. Så nu ska vi få ett rum där som vi kan uppehålla oss på tills det är dags att bege sig till flygplatsen.

Hotell är så jäkla coolt tycker jag. Känns så lyx. Hur ofta sover man på såna liksom? I Märtas liv, mycket sällan. Vilken jäkla start på vår Paris-tripp tycker jag :)

IIIHHHHHH :D

Hahaha.. Andas nu lilla Märta!

(Nu ska vi bara ha boende där nere också. Körde ihop sig lite nämligen. Men det är på gång, så det här ordnar sig ska ni se :))

Mer info ang. resan kommer om någon dag när allt är mer bestämt...

Kram!

ajsan bajsan

Om ni inte redan visste det så är buljong rätt starkt. Iaf om man tar en hel kvadrat till 1 portion. Tyckte jag kom på en sådan superidé till middag. Lax skurna i bitar med matlagningsgrädde utspätt med lite vatten, paprika, grönsaksbuljong, lite kryddor och ris. Det låter väl som något man kan äta iaf?! Nu står hälften kvar bakom datorn.. täckt med apelsinskal. Det var aningens för starkt. Jäkla skit också! Dessutom var det där skinnet runt apelsinköttet lite för torrt lr något så jag satt och skalade halva apelsinen på skinn.. Det är svårt att vara i-landsbarn ibland, jag vet!

Dagens lärdom: ta mindre buljong!

:)



levnadstecken

Nu har jag inte gjort något väsen av mig på ett tag. Mitt sista inlägg kanske inte var det bästa att avsluta med men jag har legat nerbäddad i sängen sen i lördags, sjuk. I dag är första dagen jag är uppe och är relativt pigg. Jag som sitter vid datorn hur ofta som helst i vanliga fall har inte ens tittat åt datorn. Inte ens bloggar har lockat. Mycket skönt måste jag säga :)

Nu är jag iaf på väg tillbaka till Marthina i människoform. Måste lära mig att äta när jag är sjuk! Har knappt ätit sedan i fredags, förutom i dag då jag faktiskt åt en rätt bra frukost. Usch, inte kul att inte ha någon som helst ork. Ska jag berätta det värsta?! I går tvingade jag mig ut i köket mot kvällningen för att göra ett försök med morötter och philiadelphia (som vanligvis slinker ner hur lätt som helst). Var tvungen att ta en paus och sätta mig ned en stund när jag skalade morötterna - då är det illa! Men nu så :)

I övrigt håller mitt liv på att ändras lite. Planer ändras om. Det kommer komma här i bloggen men just nu har jag saker att ta tag i som inte blivit av den senaste tiden. Lite plugg, min bostad ser ut som en korsning mellan en bäver och en chilensk majsorm (finns det ens? ja, ni börjar förstå va?!), håller som bäst på att utveckla höjdskräck - tvättkassen är snart i klass med Kebnekaise. Men å andra sidan, här kan jag bestiga ett berg utan att frysa, ha massvis med kläder på mig, åka massa mil norröver, slippa äta kött och potatís i pulverform, förfrysa läppen och så vidare :P Det är viktigt att se det positiva i allt, är det inte så man brukar säga?! Plus att jag har en del annat att göra..

Men inom sinom tid :)

Nu vet ni att jag lever iaf så nu kan ni återvända till era jobb och fortsätta leva som vanligt!

Kram på er!

ångest

Nu ska jag ta och berätta varför jag inte skrev något mera över huvudtaget i går. Jag försökte plugga hela eftermiddagen men jag fick ingen ro. Helt plötsligt, från ingenstans, började jag gråta hejdlöst. Det bara forsade längs kinderna. Ångest. Satte mig vid msn och skrev till en kompis som nog skulle förstå och jag tror att han gjorde det. Mejlade mamma och berättade allt (saker ni inte får veta också). När jag mår jättedåligt kan jag inte prata. Det bara går inte. Jag lovar, jag har försökt. Därför skrev jag till folk. Jag lugnade ner mig lite, tills jag fick sms från pappa som skrev att vi skulle klara det tillsammans, den här gången också. Då kom allt tillbaka.

Därefter låg jag i sängen hela kvällen, varvat med lite dator. När jag vaknade i morse ringde jag institutionen för att höra lite om hur det fungerar vid omtentor. Jag kommer inte att göra omtentan i morgon. Det är nu bestämt.

Trodde det skulle kännas bra i kroppen nu när jag har bestämt mig för att inte göra tentan. Det känns likadant i kroppen och i sinnet som i går. För mig känns detta lika misslyckat som att göra tentan och faila. Varför denna press på sig själv? Dessa krav?

Nu har jag skrivit lite för mycket här kanske. Jag vet inte men jag kände att jag ville skriva av mig. Tror jag ska vara runt folk i dag. Lucky me att Sonja kommer hit snart. Vi ska gå och hämta ut våra tentor som vi redan har skrivit.

Ha en bra dag allesammans.

KRAM!

Vill avsluta med att säga att jag har enormt bra vänner. De finns där för mig när jag behöver dem. Verkligen. Samma sak med min familj. När man känner deras kärlek och stöd till 100 % är det värt allt. Love to all of you!


sleepy

Shit...

Märta heter jag och har precis käkat frulle. Steg upp strax efter elva. Vart är mänskligheten på väg egentligen?! Dock lyckades jag inte somna förrän kanske halv tre i natt. Får man dispens då?

Nu ska jag iaf plugga järnet vilket resulterar i att bloggen nog kommer att vara rätt tyst i dag... But you'll never know :)

Ha en underbar dag!

Kram

fet?!

Sitter och kikar på en dokumentär om aneroxia på fyran. Handlar om unga tjejer som lider av sjukdomen och som bor på ett hem där de granskas noga. Så långt jättebra. MEN.. De sitter i två olika kök och äter. De som personalen litar på äter och de som behöver granskas. Asså, de fick pommes frites och annan superfet mat. Ett exempel som en tjej sa var Fish'n'chips... Man kan ju ändå äta bra utan att trycka i sig extra fet mat? Jag tror fasen inte det hjälper att de tvingas i sk. skräpmat.

Är det jag som har fel här? Är det rätt att de serveras fet mat? Visst att de kanske inte alltid får det men ändå.

Så, snälla.. Skriv en kommentar om detta.

Jag är super irriterad på den där personalen just nu!


killar, killar, killar

När jag kom hem kilade jag in fejjan. En mycket ovanlig händelse i märtans liv. Haha.. Där hade jag fått ett mejl.

"hejsan jag kände att henne måste jag bara skriva till för sötare tjej har jag inte sett på länge.hur mår du och vart kommer du ifrån? själv heter jag ------ och bor i härnösand ca 5 mil norr om härnösand. kram"

Mitt så otroooligt inbjudande svar var:
 
"Hej. Men oj, tack! Jag bor i Uppsala.

Kram"
 
Jag är ärrad från min dejt förut. Hehehe..

Nej, så illa är det inte men måste karln skriva?


a big part of me

Tidigare i dag ringde jag till min andra familj. Min värdfamilj. Vi har inte pratat sen jag var där i oktober. Jag och Frédérique pratade inte så länge utan vi bestämde att de skulle ringa nu ikväll när tjejerna var med.

Det var Pia som var i telefonen när jag svarade. Hon frågade vad jag hade fått i julklapp. Svarade "inte så mycket" och sen "choklad". Kan ju inte direkt dra till med att "Nej du, Pia.. Du vet att jag fick ju sprit. Härligt va?!" Hehe.. Frédérique var sedan djupt ledsen att de hade glömt bort min födelsedag. Ska inte säga att jag inte tänkte på det.. Helt plötsligt börjar de sjunga Happy Birthday med Ostiane i spetsen. Behöver jag säga att tårarna var nära? Det jag sen blev mest glad för var att:

1. Tjejerna pratar fortfarande om mig
2. F. tyckte min franska gick bättre och bättre - något jag inte har känt på sista tiden
3. Jag fick komma när jag ville!

Vad har jag gjort i mitt tidigare liv för att ha få ha träffat denna familj? Ska kolla biljetter dit så fort jag har en extra femma i plånkan och vet mer om hur det blir med Frankrike. Måste dit inom kort iaf. De växer ju som sjutton - speciellt minstingen!

här lagar vi en supergod paj!



Dear God..

I dag har jag iaf lyckats sätta mig in i grammatiken lite grann. Fortfarande går det tungt men har nog bankat in lite iaf.. Har mest velat leka med Harry the boy då han inte är tiptop just nu. Han har röda hund. HA-HA-HA, stå upp-komiker nästa! :P Nej, han har fått allergi och är nu på god väg att slicka bort sina tassar. Tycker så sjukt synd om honom, då han bara blir tillsagd hela tiden. Fatta själva, tänk att det kliar som bara f*n och du får inte klia utan blir tillsagd så fort du försöker. Stackars lilla Harry!

Nu har jag precis kommit hem till mig. Men ingen rast och ingen ro.. Ska knata i väg till min kompis Thomas och få lite mat i magen. Känns långt till honom just nu, iskallt ute ju! Jag är lite smått nervös faktiskt. Vad skönt det skulle ha varit om jag var nervös för att jag är kär eller något. Nej, jag är nervös för att det ska vara mindre god mat. Haha.. Jag har länge sagt att jag inte tror att han kan laga mat och då har han lovat att motbevisa det. Nu har det gått ganska lång tid och om ett litet tag ska jag ju få sitta där och bli granskad. Snälla gode Gud, hjälp honom göra god mat. Vill inte göra den där minen som säger mer än tusen ord och samtidigt säga "Mmm, helt okej" fastän jag bara vill spy. Nej, så farligt är det nog inte. Isf är han ju värre än mig och det tror jag inte...

Tänk på mig nu, kära vänner!

Kram!


uppd. 22.29

Nu är jag hemma. Det tar hårt men jag måste säga att han kan fasen laga mat. Det var jättegott! Hade någonstans hoppats att det skulle smacka diarré för då hade jag kunnat ha det som back-up i framtiden. Men men..

Jag serverades kött, ugnsrostad potatis-morötter-palsternacka, sallad och bea-sås. Mucho gott!

Om ni vill ha god mat, be mig om hans adress så kirrar vi biffen :P


Alperna VS. Paris

Ringde Bella precis. My dear friend som jobbar i Alperna nu för tiden. Liiiite sugen man blev på Alperna då. Speciellt när hon tjöötade på mig att komma också.. Har ju varit lite otaggad på Paris några veckor nu. Hoppas att jag får suget tillbaka när Julia och jag är där. Men iaf... Alperna är Alperna :)

Det roligaste med samtalet var skvallret :) Och jaaa.. De tre vännerna och Jerry sammanfattade vi det lite som :) För att inte avslöja allt om Bellas liv kan jag dra en parallell ur mitt eget:

En gång på krogen in da Uppsala town skakade jag och en kompis rumpmuskulatur när en kille började flirta. Vi dansade alla tillsammans ett tag innan jag och min kompis (tror fasen det var Mimmie) skulle gå till bussen. Säger hej då och han frågar vad jag heter. "Jag heter Marthina. Vad heter du?" Då svarar karln att "Jag heter Ronny" . Ja, jag blev aningens chockad. Vart tog namn som Niklas, Mattias, Alexander etc. vägen???

Det är inget fel på att heta Ronny, inte alls.. Bara lite ovanligt när man är så pass ung? Samma sak med namnen Torbjörn och Einar.. Jag kan inte sluta le åt det. Dumt av mig, jag vet. Skäms Marthina :)

Bella, visst snurrade jag in namnen snyggt ;)

Haha..

Nu vankas det middag. Och på tal om mat.. Mamie och jag mumsade majskolvar i dag. Inte lite gott du! :) Nu kan grillsäsongen få komma tycker jag!

Kram, kram!


tungt

Hello hello..

Jag är inte speciellt pigg i dag. Blir kanske så när man inte är van att dela säng med någon längre.. Harry har hållt mig vaken i natt. Usch.. Det brukar ju vara så mysigt.. Vi båda satt och sov i fåtöljen nyss :)

Nu ska jag plöja genom massa böcker och dona en ordlista. Är så less på pluggandet nu! Egentligen är ju kursen klar, bara att jag tabbade mig lite.. Well, är bara att bita ihop och vara glad. Får ju lära mig ännu mera nu :)

Enjoy dagen allihopa!

Kram, kram

det är dem och jag mot världen

Bara så att alla vet..

På måndagkvällar är det väldigt lugnt på vägen mellan my hometown och min brors flickväns hometown. Det var jag och lastbilschaffisarna på vägarna.

Mycket trevligt.

Roligare kan man inte ha en måndagkväll..

Och ja, jag heter Märta och har mindre kul :P

Men jag är iaf en bra syster som skjutsar min bror.. Lr är jag verkligen det?! I

Jag: Men hon följer med till oss. Ni kan få sova i min säng. Den är större än din ju!
Bror: Det är bättre med mindre säng...
Jag: TYST!

Ja, det är fortfarande lite småjobbigt att min bror blir äldre...

Ciao..

Riiing .. "Aaa, Marthina"

I går kväll tänkte jag att imårn börjar mitt 2009 och jag såg fram emot det så sjukt mycket. Detta året betyder förändringar i mitt liv..

När jag hade lagt mig och räknat ut när jag skulle gå upp för att sova 8 h och då gå ut på promenad ringde telefonen. My friend Basta. Han hade tråkigt och var pretty pratglad. Blev ett rätt djupt samtal och samtalet tog slut halv två. Alla mina planer hade halvt pajats.. Men men, vänner är viktigare än en liten promenad. Hemskt annars, hehe..

Nu ska jag alldeles strax åka hem till familjen och få lite plugg gjort...

Ska fixa det där med bilder från kameran också :)

Kram på er.

Märtans 21-års dag

Denna dag har helt gått upp i rök. Uppstigning halv tolv, dusch, telefonsamtal och sen handling vid halv tre. Därefter kunde jag inta dagens frukost. Frulle à la stenhård Gorby's, en macka och MER. Hörde jag slanka linjen någon?! Haha.. Och jag har ännu inte pallat att ta mig an dammtussarna på golvet lr att öppna franskaböckerna. Not good!

I går var det ju ingen vanlig dag. Not at all. Det är bara 3 januari en gång om året! That's important to know.. Det var ju Märtans födelsedag ju! La familia kom in vid halv åtta med sång, frulle och paket. Fick en kamera (Yayyy :D) och ett par trosor som är mucho schöööna! Som bigsister får man ofta kämpa för att få lite kramar av minstingen i familjen - i går kom han fram och önskade mig en bra dag och gav mig en kram. Helt sådär bara!!! Tur att jag inte hade något i munnen för då hade det garanterat blivit Heimlich manöver, helt klart.

Fick sedan världens finaste bukett av svägerskan min - florist, nästa! samt en parfym av dem. Likey! Fick även lite pengar och annat. Får jag fråga en sak, varför i hela friden öser de som gör tårtor på en massa grädde? Grädde är inte spec. underbart i små doser, detta är ju ett berg av grädde!

När man fyller får man bestämma mat och jag kör sedan ett par år tillbaka samma rätt varje år. Bara jag som riktigt tycker om den i familjen. En het köttfärsgryta som man käkar med majs, creme fraiche och nachos. Vi gjorde extra så jag har i stan. Snart ska jag gå och värma middagen min - känner redan nu hur det vattnas i munnen. Det är så jäääääla gott!

Därefter in till stan och pre-party hos mig. Sandra, Sonja, Jossan + en kille i korridoren var här. Fick fina presenter.. Mitt alkoholintag gick rätt så långsamt, vilket kändes riktigt bra och rätt. "Att göra en Marthina" kom Sandra så fint på och syftade på mitt nyår. Gillar dig också, vännen! ;) Dans all night long med tjejerna, en lyckad kväll tycker jag. Lr aa.. tills de där två killarna dök upp på slutet. Blir irriterad bara jag tänker på det! De hade ingenstans att sova och hur många gånger sa jag nej? Tio? Inte mitt problem liksom.. Till slut gav jag med mig.. klockan var väl runt en fem?! Nej, men då hade de ju helt plötsligt både vänner och släkt att sova hos. Fuck you! Jossan sov inte heller kvar så vid sju lämnades jag ensam och kunde äntligen somna.. Därav den sega dagen!

Nu.. Köket och den goda maten. Kan inte hålla mig längre :P

Ciao önskar den numera 21-åriga Marthina! Hi hi :)


kvällen

Har fått lite plugg gjort men det är också bara lite. Inte tillräckligt alls :S.. Men jag måste alldeles strax kila. Ska på en 70 minuter lång ansiktsbehandling. Sjukt lång behandling men jag ska njuta av varje minut :) Lyx, ja visst!

Därefter är det åka buss nästa. Har börjat tröttna på det där med buss nu. Usch. Men är fotbollsmöte vilket ska bli intressant. Jag vet ju ingenting om laget, föreningen etc. Missar dock träningen pga. behandlingen. Känns mindre skoj.

Efter mötet blir det hem till la familia och sova för i morgon är det ingen vanlig dag. Jag vill inte vakna upp här i stan, själv och halvt ihjäl frusen på en sån dag.. No, no!

Måste packa nu.

Ciao everybody.

Mitt 2008

Mitt år:

Januari: Fyllde 20 år :) Väntade på att få en värdfamilj. Tackade nej till ca. sju stycken då jag hittade fel hos alla familjer. Jobbade i skolan, hemtjänsten och på Tallis - vikarie ja visst!

Februari: Hade 20-års fest.. Packade väskorna och satte mig på planet till Paris den 10:e februari. Hade ingen aning om vad som väntade mig i Frankrike. Jag hade iaf tagit steget och det kändes stort. Försökte komma in i vardagen i mitt nya liv. Tog sin lilla tid.. Sömnproblem, en unge som låtsassköt mig vid frukostbordet och inte skulle vara ledsen om jag dog, språksvårigheter, börja laga mat och tvätta (:P) etc.. samt lärde känna Bellas kompisar, helt underbara tjejer.








andra lr tredje dagen..





en sur tjej efter handling...

Mars: Tog helt slut med mitt ex i slutet av mars, då ville jag bara skita i allt vad Frankrike hette och åka hem men den tanken gick lyckligtvis över rätt snabbt.. Jag fick ju vara med om ett sjuhelsikes äventyr. Värdmamman och jag pratade en del om kärlek osv. vilket nog också hjälpte mig lite på vägen. De fick sitt tredje barn, hur spännande som helst att få vara med från början. Jag uppfann leken Le crocodile som var en återkommande favorit i ett halvår framåt! Livet som au-pair tuffade på...

en dag gammal.








älskar den här bilden. Varför vet jag inte, just doing it.

April: Mina genbärare och lillebror kom och hälsade på. Deras visit började helt super med att jag skulle vara duktig att parkera med backsensorn - backade in i bilen bakom. Sen hade jag glömt nyckeln till porten och klättrade över det hööga staketet - pajade en sån där vass sak. Allt detta innan de kommit in i huset! :) Våren knackade på dörren. Var väl här någonstans jag var förkyld hela tiden och träningen försvann helt och hållet ur mitt liv. Lärde mig otroligt mycket om mig själv, vilket var ett av mina mål med att åka till Franrike. Påsklovet spenderades vid deras sommarhus - bella var med första veckan! Klippte även lugg - ingen hit.


vid Sacre Coeur
snyggheten själv!


talande bild!
var tvungen Bella. Sorry :)
ha-ha-ha


svinkallt vare!

lek på stranden

Sjukt kul. Stackars Bella :)

åt äkta crêpes och drack äkta (och äcklig) bretagnsk äppelcider.



här var den iofs rätt fin men när jag klippte den så...
(detta bör egentligen inte visas...)

f-ö-r-s-k-r-ä-c-k-l-i-g-t-!

Maj: Sista månaden i Paris för mig. Familjen skulle hyra ut sitt hus och vi skulle byta stad, hus och allt. Rätt spännande även om jag lyckats bli kär i Chatou (där vi bodde) och Paris. Träffade även en frasseman som jag dejtade lite. Pappa kallar honom än i dag för "eländet" - vet fortfarande inte varför, haha..

städerskan och jag.
Hélies dop.





bodde i dem där shortsen.. se själva..






Hector, Camilla och Sébastien (eländet)

Juni: Fick vara med om en riktig flytt. Åkte med värdfamiljen till Dublin i tre veckor för att se hur de skulle bo de närmsta åren (de bor där nu).. Pia och jag blev äntligen vänner, jag var ju inte den populäraste i hennes liv emellanåt... Vi, de tre systrarna, lekte dagarna i ända. Att gå till parken typ varje dag blev lite smått tråkigt men som sagt, min tid som deras au-pair började gå mot sitt slut.

huset i Dublin
lek
såna där bussar :)

Juli: Åkte till värdfamiljens sommarhus i Bretagne. Hur fint ställe som helst. Blev inte så mycket arbete då deras kusiner var där. Njöt varenda sekund - det närmade ju sig slutet...
Tog fem dagars semester genom att åka till Paris och umgås med mina vänner. Upplevde Frankrikes nationaldag, vilket var helt otroligt. Mäktigare får man leta efter! 28 juli åkte jag hem till Sverige igen.. Min tid som au-pair var över. Ville inte alls lämna det livet, det var alldeles för kort tid jag var au-pair. Familjen hade ju blivit min andra familj som för evigt har en stoor plats i mitt hjärta!


les singes - aporna :)
syskonkärlek

rosé och fanta :)

Alicia Keys - läskigt bra konsert!

Kameran pajades ju när jag var i Paris så det finns inte så många bilder från sista tiden..

Augusti: Hemma.. Började läsa kursen franska A1 på universitetet.

September: Livet gick på i sedvanlig takt.. Skola, träning, sova, vänner.. Var på reccegasque och vann ett studentrum.

Oktober: Flyttade hemifrån vilket var väldigt ångestladdat från början med många tårar men som visade sig vara rätt trevligt :) Hälsade på värdfamiljen i Dublin under några dagar. Var helt underbart! Älskar dem där barnen så sjukt mycket. Jag blev verkligen som en i familjen under min au-pairtid och jag kände mig otroligt välkommen när jag hälsade på. Saknar dem! Tentaperioden närmade sig...

gröt-görande
Pias födelsedag

"où sont les mains???"

November: Tentaperioden började. Jag gick in i en bubbla, träffade knappt vänner och jag längtade efter att kursen skulle ta slut... Första tentan gjordes och jag klarade den!

December: Samma sak här, bara lite värre :( Kuggade två av de fyra tentorna som gjordes. Så blir det om man inte kör järnet från början.. Firade jul hemma med min underbara familj!

Hmm.. Min höst låter ju rätt deprimerande. Har väl haft roligare perioder i mitt liv men skulle inte för något i världen byta ut den. Man har alltid ett val - något en vän har lärt mig. Jag hade kunnat valt mer annorlunda än jag gjorde - något jag kanske önskar att jag hade gjort. As we say, you learn from your mistakes! Precis vad jag har gjort och gör..

Nu blickar jag framåt - med ett leende på läpparna :)

boken om 2009 har börjat

Hade tänkt skriva om nyårsafton i går men lilla märtan var mer död än levande i går. Man kan nog liksom inte vara mer död utan att vara det på riktigt.. Haha, jösses! Låg i sängen tills min vän Thomas hämtade mig - chips, dip, dricka och pizza inhandlades och sen ockuperade jag hans soffa hela kvällen. Gömd i ett täcke. Vet inte om jag vill kalla honom vän - karln skrattade åt mig hela kvällen! Tack för den liksom :P

Nyårsafton 2008 började iaf med middag hos Lisa. Vi var ett gäng tjejer som käkade och hade kul ihop. Jag hade endast käkat 3/4 tallrik gröt till frulle samt 4-5 bitar vitlöksbröd innan jag korkade upp. Helt omedvetet vill jag understryka. Ett glas vin och det snurrade lite i skall'n.. Första vattenglaset klockan sju. Resten är historia.. Och man kommer inte ihåg alla detaljer i historian - bara helheten, visst då?!

Jag fick iaf uppleva några saker som jag gärna ville ha gjort innan jag klev in i 2009. Det tar hårt men känslan efteråt är otroligt skön. När man inser saker man borde ha insett för längesen och dessutom gör slag i saken.. Nu öppnar jag ett nytt kapitel i boken om mig själv och mitt liv och hittills är den rätt så blank. Det är dags att fylla 2009-års bok och jag känner mig positiv inför det :)

Jag har några sk. nyårslöften. Skriver inte ner dem nu. De kommer. Men innan jag skriver ner dem ska jag berätta något här i bloggen - min blogg kommer att ta en ny vändning. Även den öppnar ett nytt kapitel. Tiden är rätt känns det som.

Gott nytt år allesammans!
Hoppas ni får ett bra år..





RSS 2.0