Citat

Några citat som mina små sötbarn kläckt ur sig de senaste dagarna...

"Attends, tu as tes pantouffles(stavas?)!" = Mehh, du har ju dina innetofflor! - Pia när vi är på väg till skolan. Jag hade mina ultra-aqua-färgade foppa eftersom jag hade skavsår. Man ska ha skor på sig ute, inte innetofflorna!

"Varför sover du alltid så länge? Vi vaknar alltid före dig" - Pia när jag nattade dem. Hon tyckte jag skulle börja gå upp tidigare. Haha..

Åhh, hade ju ett citat från Ostiane också men jag har glömt bort det. Hrm, får skriva ned saker och ting direkt. Det kommer mycket roliga saker ur deras munnar.

Nu äre bedtime. I morgon är Märta goes kulturell som gäller och då är tidig morgon ett måste.

Sleep tight fellows!


Dagens samt en äcklig sanning..

Märtan mötte Paris såhär..




Rena skor.. Är även ett litet hål vid högra stortån.
Får stoppa in dem i tvättmaskinen lr nå.

På tal om skor.. Jag måste köpa nya skor. Verkligen måste. Dessa gula funkar ju men börjar ju trasa ihop sig. Mina ballerina som jag älskar stinker. Helt ärligt så luktar det en död grävling som legat i en soptunna full med gammalt skräp i tre veckor. Juste, grävlingen råkade ha maratonkräkning just innan han avled också. Börjar ni förstå hur det luktar om mina skor?! Så luktar även fötterna när jag tar av mig skorna. Nästan så man får kväljningar faktiskt. Mycket intressant information va?! :) Jag måste alltså köpa nya sommardojjer. Känns inge kul att shoppa nya skor när man är tvungen. Känns mest bara krävande.. Hrm..

Tandläkaren nästa...

Tandställning + lossnat = tandläkaren.

Känns inge skoj. Mest bara jobbigt.

Kan inte vänta heller. Måste dit. Känns i tanden hela tiden.

Var den tvungen att lossna nu?!

VA? VA? VA?

Suck!

Klåda, klåda, klåda...

För tillfället är jag barnvakt. Sitter och kikar på Frankrike vs. Paraguay och bloggar samtidigt. Vill egentligen gå och lägga mig då min kropp nog skulle bli rätt glad men vill vara uppe också. Får kompromissa lite.. Uppe ett tag till :)

Blev en kaffe på Starbucks med Frida. Dock fick jag stå i kö i en 20 minuter för att få min kopp. Dryyygt! När vi kände oss färdiga kikade vi i affärer. Om jag inte lyckas bli rik på egen hand måste jag hitta en karl som är rik. Shopping är bra härligt. Tänk och bara få handla det man vill ha. Jag skulle inte tacka nej till det. Do you remember att jag förra veckan skrev att jag skulle ha en no-spending-week denna vecka. Startades i söndags och den avslutas i morgon. Jag har klarat mig riktigt, riktigt bra. Det enda jag har köpt är en bukett blommor till min lärare, en kaffe i dag och en fanta i går. Tror det bara är det. Jag är mäkta imponerad av mig själv. Kan säga att det kliade inte lite i fingrarna där man gick bland allt snyggt. Det inte bara kliade, jag hade fasen klåda. Huden är typ borta pga. klådan. Haha..


Hittade väskan med stort V på Zara. Har varit på jakt efter ny väska sedan jag kom men inte hittat THE bag. Men nu så. Fanns ingen prislapp så jag frågade vad priset var. Hon trodde 79 euro. Det skulle jag ändå ha kunnat betala. Men sedan frågade jag i en annan vad den kostade och då var priset helt plötsligt 99 euro. Då vare bara att säga byebye till snyggingen. När vi sedan gick hängde den i skyltfönstret och då var priset hela 129 euro. Smakar det så kostar det. Skit också! Vi hade nog haft väldigt roligt ihop vi två... Annars hittade jag en kjol som jag nästan bara måste ha. Även en byxdress. Mjau! Båda från GAP. Måste checka ekonomin för jag är på g igen. Åhh... Alla tre sakerna är to die for. Iaf att svimma för. Mamma och pappa, det är ju snart jul och visst är jag er underbara dotter som alltid är gullig och hela den fadderullan?! En tidig julklapp i år kanske? :D Haha.. Dream on, hunny..


SÅÅÅÅÅÅ snygg! Överallt. Ahh, ge mig! NU!

Blir lätt en shoppingtur nästa vecka. Måste lugna mina nerver lite. Haha..


En lördag mitt i livet

Hittills i dag har jag varit en snäll flicka. Mot mig själv. Tog ett långt bad, peelade mig babylen, krämade på lite kräm, åt en god lunch (rester men va fasen...) och bara gjort allt i sin lilla takt.

No stress.. Thumbs up for that!

Dock ska jag rusa till tåget nu :P Haha.. Där var den "no-stress" över. Ska möta upp Frida för en fika. Starbucks it is skulle jag gissa :) Inte mig emot.. Mums!

See you later..


Fredagsbravaderna

God förmiddag, världen!

Jaa ni, gårdagskvällen. Den började så sjukt jäkla bra. Hade hur roligt som helst med Sofie och Ali. Helfestligt. Vi satte oss i nå parkaktigt vid Les Halles. Vi korkade upp. Rosé med Fanta. Rödtjut. Fanta och jag kommer nog fortsätta arbeta tillsammans då det kommer till vin. Mycket bra partner. Vi blev pinkelinknödiga och och började ro våra båtar. Row, row, row your boat. Gently on the street... Det var våran version av den. Blev lite cheerleading samt cirkuskonster i form av hjulning. Allt finns på film. Haha. Jag har aldrig kunnat hjulat och efter att ha sett mig själv försöka vet jag nu att jag aldrig kommer att kunna det heller. Detta då jag aldrig ens kommer att försöka igen. Såg ut som sju svåååra år. Hahaha..

Därefter begav vi oss till Oz och där avslutar jag berättandet om kvällen. Alla pallade inte riktigt trycket och jag var oskyldig denna gången. Juste, råkade somna på bussen fastän jag strängt sa åt mig själv att nu får du inte somna. Vaknade i Le Pecq vilket är två hållplatser från mig. Gissa om jag blev glad. Sisådär en halv fem på natten. Yeah baby! Fick dock åka med tillbaka till min hållplats. Tack! :)


My dear friend Sofie..

Våran lilla kanadensiska (skriver man så i den fem. formen?)

En viktig diskussion. Säkerligen.

Fick även besök. Söt, söt och åter söt.

Vem-har-längst-ben-undersökning.

Ser ju bra ut med vin i handen iaf. Är väl det enda...

Row, row... :D

Snygga ligan!

Skåål på er :)

Kram på dä!

Årets smile-tävling gick av stapeln :)

Det var en grymt rolig kväll tills det inte var roligt längre. Haha, logiskt va :)




The plans

Planerna för kvällen är nu spikade. Min helg är bra oplanerad ändå. Kanske barnvakt i morgon kväll men det är det enda jag vet. Blir nästan nervös. Vad ska jag göra liksom?! Mitt namn kan skrivas Märta, the planner. Reeeelax girl :)

Aja.. Kvällens planer var från början att kika på SATC men Sofie och jag kom till slut fram till att det är roligare att se den om man är ett litet gäng, dvs. fler än två :) Nu ska vi istället gå ut. Party all over :) Blir först mys i en park där  vin ingår. Tänkte skriva mumma först men ångrade mig när jag kom på att man skall icke ljuga :P Därefter blir det rumpskakning all night long på Oz. Dock ska vi till ett annat Oz än den vi brukar gå till. Ombyte förnöjer :)

Hoppas ni får en nice fredagskväll.

Kram på dä!


The first last day

Nu har vi kommit fram till fredag. Sista vardagen på veckans vardags-dagar. Inte bara det. Det var även min sista dag i skolan. Min sista dag som Pacales elev. Min sista dag som student hos La Clef. Min sista dag med mina klasskompisar.

Om ni inte förstod att jag är lite nere utav det ja skrev ovan så ska jag berätta det för er...

Det kändes/ känns inte alls kul att det var min sista dag i skolan här. Jag är inte mycket för förändringar. Det är oftast bara jobbiga. Iaf i början. Jag har många gånger tvingat mig i väg till skolan och även valt att känna efter lite väl mycket efter krämpor i kroppen så att jag har kunnat stanna hemma sedan jag kom hit. Men oj vad jag har lärt mig mycket varje gång jag har satt mig i den där skolbänken. Nästan läskigt mycket när man tänker efter. Mycket tack vare min underbara lärare.

Men hörni.. Jag har för sjutton gubbar pluggat i ett annat land. Är inte det lite småcoolt så säg. Haha, har jag inte reflekterat över förrän nu. Bättre sent än aldrig??? Haha.. Nej, men allvarligt. Coolt som fan. Jag har varit en utanför-Svea-rikes-gränser-studerande-ung-tjej. Weii, weii, weii :)

 
Ett litet tack till min lärare. Om jag är gullig elev -08? Självis :)


Klassen. Läraren är 2:a th.

Tack La Clef för att jag gick vara elev hos er (jag valde ju er men det är en annan sak...)

Detta var ju den första av alla sista-dagar jag kommer att vara med om här. Usch för sista-grejer!

Kram på dä!





jorå.

Jag är säker på att jag hade somnat gåendes i dag om jag bara hade slutit ögonen. Hjälp vad trött jag är. Icke bra. Tänker inte skriva en gång till i denna blogg att jag måste ta tag i det där med sömnen - gör det ju iaf aldrig. Haha.. Hörde jag ordet självdisciplin? Nej, tänkte väl..

I skolan gjorde vi ett test på nivå 2 och jag kan ju säga att jag inte ligger där riktigt än. Vi har gjort två tester på nivå 1 tidigare i veckan och dem var ju piece of cake. Detta däremot, jössenamn vad jag inte hängde med. Dessa tester är alltså gamla prov som vi använder oss av för att öva inför det kommande (frivilliga) provet. I morgon ska vi göra ett till test på nivå 2.

Vet ni om det finns någon anledning till varför man helt plötsligt får dille på stekt ägg? Okej, börja med att utesluta graviditet för den chansen, nej risken, är minimal. Kan man ha brist på något? Ett dille som är övergående? Hrm... Gott är det iaf :D

Hoppas lillen är lite hjälpsam i dag och sover mellan halv fem och någon timme framåt eftersom jag ska vara barnvakt åt honom då. Ska nog gå runt och nynna trollsmors låten och om lille videung fram tills halv fem så kanske han kommer in i någon sorts dvala varefter han somnar ögonaböj. Sounds good to me! :)

Nu är det dags att skriva ett kort och lägga på postlådan samt plugga lite.


Så kul var det...

Nu är det ju lagom kul att sitta och skriva detta. But I think I have to.

En annan var ju lite smått stolt över att man skulle se SATC:s premiär här i frasseland. Där kommer vi, fyra svenska tjejer som är taggade ända ut i klackarna på att få njuta av lite SATC. Självklart fanns det inte biljetter kvar. Man kunde inte förboka och vi kom lite för sent. Jiiiippiie :(

Aja... Folk har ju gått ner sig för mindre. Haha..

Blir nog på fredag i stället. Hade ju varit skoj som fasen att ha sett den på premiärdagen (för Frankrike) men kommer ju ändå se den före alla svennebananer. Hehe..

Nej, nu är det bedtime sedan länge. Usch vad trött jag är.


SATC all over

Dagen är kommen.

28 maj.

SATC-premiären har kommit till Paris.

Dresscode:
High heels

HERE I COME!

=)

skrämmande

Tänk er denna situation.

Skrikande bebis i famnen. Inget funkar. Finns annat att göra än att skutta omkring med lillpysen. En lampa poppar upp ovanför huvudet. Bärselen! I med ungen i den och vips. Jag röjde på övervåningen, lagade lunch och på köpet fick jag en nöjd och sussande bebis.

När jag kom på bärsele-idén såg jag alla sorters varningstecken. Hur i helsefyr kunde jag komma på den idén?! Jag har kommit in i ett mamma/au-pair/ta hand om barn- tänkande.

Min idé skrämde mig lite. Skrämde och skrämde, den skrämmer mig fortfarande. Inte lite heller...

Om man dock ska tänka till mitt mamma/au-pair/ta hand om barn-tänkande så var det en jäkligt bra idé jag fick. Här snackar vi smart. Tänkte liksom i flera led. Men nej, nej och åter nej! Det var smart, OM jag hade varit mamma. Nu är det bara skrämmande.

Kände mig dessutom höggravid där jag hade ungen på magen samtidigt som jag böjde mig ned efter saker på golvet. Och alla ni som inte har varit gravida, den känslan var lite småskrämmande den också.


Smart hittepå måste jag säga...


Så här kände jag mig :S



Oväder!

Det är oväder. Skoja inte. Oväder med stort O. Regnet öser ner. Himlen lyses upp var och varannan sekund. Åska. Det är precis i denna stund man ska sitta på en altan med en filt runt sig och bara njuta. Härligt.

Förresten, när jag kom hem från Bella runt en halv elva gick det en kille på min gata och lade i någon tidning i brevlådorna. Kul för honom. Han går nog runt och säger fula ord just nu. Skulle jag ha gjort om jag vore honom iaf.

Sleep tight fellows!

Ordbajs...

Har inget viktigt alls att förtälja. Har jag någonsin det? Kunde inte somna i går. Okej, till slut men det tog sin lilla tid. Resultatet blev en Märta som inte har någon lust med någonting alls i dag. Kämpade mig i väg till skolan. Gillar det verkligen när jag väl är där. Har kikat bloggar sedan jag kom hem. Det var klockan halv två. Om jag har ett liv? Självklart :)

Ska testa att ordbajsa. Ska köra på i en minut. Klara.. färdiga.. gå..

glas. banan. bajsfelskrivning, trosor. telefon. lyse. musen. blommor. tröja. blå. piss. ahhh. bye. pia. stopp. rött. tangentbord. mobilen. jobbigt detta var. usch. slut

Jaa, en liten förklaring om hur det ser ut här nu. Haha.. Vad lite jag hann skriva under denna minut. Hrm..

GE MIG ENERGI!!!!!!!! Pallar inte och leka halvdöd.

Förresten.. När jag gick från skolan i dag och jag skulle skutta upp på trottoaren gled jag till i något. Trodde det var något kladd (alltså matkladd) av något slag. Är till 99% säker att det var en utsmetad crotte de chien. Hundbajs. Blev helt överlycklig. Hur många gånger i mitt liv har jag inte gått och önskat att få glida till i en utsmeta hundbajs och sedan lukta hundbajs dessutom?! Medan alla drömde om att bli fotbollsproffs eller sängerska som små var detta min dröm. Neeej du, hundbajs is the shit (ej på ett positivt shit-sätt). Lycklig blev jag dock när jag insåg att denne någon, aka. hund, hade valt att bajsa luktfritt. Dagens ros får gå till dig. Keep doing your thing. Non-smelling-dog-poo is the shit (positivt shit-sätt) om det nu måste finnas crottes de chiens på gatorna.

Har ni någonsin läst ett mer intressant inlägg så säg. Jösses...

"jag bara går, hej svejs va"

Klippet är ju lite små skoj ändå...



Hur många gånger kommer ordet "va" ur hans mun egentligen?!


Tummen upp!

Denna annons såg jag på en bil förra veckan..



Tror killen/ tjejen seriöst att tummen hjälper?!

kvinnan: Oj titta, en bil till salu. Vi är ju på jakt efter en ny.
mannen: Ja, det är vi ju. Men den verkar inte så bra för att bla, bla, bla.
kvinnan: Men vadå, ägaren visar ju tummen upp.
mannen: Ja, i och för sig. Då måste den ju vara bra.
kvinnan: Ska vi slå till?
mannen: Tja, ägaren visar ju ändå tummen upp så varför inte!

Tror vi att den säljs snabbare eftersom annonsen har hjälp av en tumme???


Kultur vs. kultur

Ofta när man pratar om Frankrike och frassemän kommer så gott alltid språk-delen upp. Fransmän hatar att prata engelska. De är för stolta för att prata engelska. De tror fortfarande att franska är ett världsspråk etc. etc. Inte sant?

Nu ska vi se hur det ligger till med det hela...

På tv är allting dubbat. Man kan dock se version original (vo) på bio men då är det undertext på franska.

Om du går in i en butik och de hör att du inte pratar franska flytande byter de till engelska direkt, vare sig du vill lr inte. Jag tycker personligen att de är rätt duktiga på att prata engelska. Man hör ju verkligen att det är en frasseman som pratar engelska eftersom de har en väldigt fransk accent. När de hör oss svenskar prata tycker de att vi pratar jättebra och att man inte hör att vi är från Sverige (ingen svensk accent alltså). Jag har hört flera ggr att vi låter som amerikanare. Det sa t.o.m en kille som är från Kanada som har engelska som modersmål. Är väl inte fy skam. Jaja, tillbaka till ämnet.. På krogen pratar man oftast engelska med frassemännen. De tycker det är kul att få öva engelska och det är ju lättast för en själv också.

Jag och F. diskuterade faktiskt detta ämnet för ett tag sedan och jag fick förklarat för mig att tankarna kring franska och engelska har börjat ändras. Tidigare var det verkligen så att frassemännen var för stolta för att prata annat än franska. Detta har under de senaste deciennerna ändrats. Nu inser man att engelska behövs om man vill ta sig någonstans plus att Frankrike är ett turistland och turister kan engelska och inte franska (generellt sett).

Jag tycker att man ska skippa det där med dubbat på tv:n. Känns bara löjligt att det är dubbat. Iofs är jag uppvuxen med att det inte är dubbat på tv:n. F. höll dock med mig om detta. Det ger mer än man tror att höra engelska. En frasseman hör ju fasen aldrig engelska i stort sett. Tror dock att de flesta i dag vill att dubbningen ska tas bort. Iaf de yngre generationerna. Dock kommer det nog att ta några år tills dess att det går igenom. Finns fortfarande för många som är alldeles för stolta...

I tidningar är engelska ord översatta. Jag knäppte kort i en tidning i dag;

 

Efter det engelska ordet "HAPPY" ser ni en stjärna. Längre ned på ena sidan hittar man stjärnan där även översättning finns. Känns det inte lite tragiskt?! Så är det överallt. Så fort det finns ett engelskt ord någonstans är det en stjärna efteråt. Varför har man då ens engelska ord???

När jag var i L'Isle D'Abeau med klassen i tvåan var vi med på en engelska-lektion. En av tjejerna fattade ingenting och hon hade nog läst i fem år om inte längre. Hon förstod alltså ingenting när vi stod och berättade om Sverige på engelska. Dessutom var vi tvungna att prata jättelångsamt. Tjejen jag bodde hos hade läst engelska i sju år och hon var inte speciellt duktig. Inte duktig alls om jag ska vara ärlig.

Så, som sammanfattning kan vi säga att Frankrike har en bit kvar men de är på väg. Det är väl huvudsaken? De har ju faktiskt vaknat upp och sett att engelska är nyttigt. Grattis!



Et voila

Dagens lilla utstyrsel...




Får väl tacka Bella som stod för kläderna. Haha.
Linne och jeans tillhör den tjejen.
Tack för lånet :)

En snabb titt på hur jag såg ut i går ska ni få också.

 
Syns det bra? Ser inte så ut. Min 2nd hand klänning kom till användning iaf.
Finns ingen bra bild på frillan jag fick till efter fyra-fem frisyrändringar. Liked it a lot!

Skäms Marthina!

Skrev inte en enda gång i bloggen i går att det var Mors dag. Inte ens Md skrev jag. Initialerna. Fy fabian, Märta. Jaa, sannerligen.

Men jag hade det i huvudet hela dagen. Sa grattis på mors dag (varför säger man grattis???) och att jag älskade henne. Över msn. Telefonen här hemma fungerade inte i går. Men jag ska säga er. Min älskade mammsen kommer få en liten, liten present från mig. Det kanske kommer fram i dag lr i morgon.

Jag kan säga er en till sak. Nu när jag ändå är i gång och säger saker :P Sedan jag började jobba som au-pair i denna familj har jag insett vilket jäkla jobb en mamma gör. Nästan så de borde ha lön. Det är sannerligen inte lätt eller. Nu när jag sett allt med egna ögon och insett alltihopa ångrar man alla gånger man inte har varit snäll. Usch, det är alltför många gånger. Poor little mami! Och papi, men det var ju mamman som ska framhävas denna gången.

Älskar min mamma så hejdlöst mycket. Puss på dig!

Är det en vanlig dag?

Softissschhhh mornin'! Vanliga morgonrutinerna tills dess att jag kom hem från min färd till Pias skola. Nej, inte det heller. Hade lillen i famnen tills dess att vi skulle gå. Mäkta dryyygt. Inte. Så, efter färden till Pias skola diskade jag undan i köket (var snäll nog att röja från i går också) och sedan småplockade jag i barnens rum (bäddade t.o.m F.. och C: s säng) för att sedan vara klara för denna gång.

Sa jag att I'm living the life? Okej, man kan leva livet på lyxyacht också men nu är det inte så och jag utgår bara från hur jobbigt mitt liv är. Dvs. inte speciellt jobbigt någonstans :)

I dag är första dagen på min sista skolvecka. Åhh nej, nu börjar allt det där "sista". Gillar inte sånt. Usch, tänk fredag då. Då är det verkligen sista skoldagen. Jag är inte något stort fan av såna hära "sista"-grejer.

Förresten...

Är det en vanlig dag?
-Nej det är ingen vanlig dag för det är farmors födelsedag. Hurra, hurra, hurra!


GRATTIS FARMOR!


Dopet

Gud så mys det är med dop. Sanna mina ord! Haha.. Bella och jag bara njöt där vi satt. Var ett dubbeldop. Älskade sångerna vi sjöng. Prästen var härlig också. Jag är van med våran tröck-Pelle där hemma. Suck på dig!

Vet inte hur och vad jag ska skriva. Allting var bara helmys.

Juste, när Bella och jag kom ned då vi skulle åka möttes vi av F. som inte riktigt visste vad hon skulle säga. Hon tyckte att vi var helt sjukt snygga. Haha.. Bella och jag bara stod där som två fån och ba: jaha..ehh... okej? ehh..tack? Haha..

Annars har Bella och jag goffat sönder oss. Var tilltugg, eller vad man nu säger, efter dopet. Yammie. Bella och jag kom fram till att svenskar och frassemän beter sig olika när det kommer till att äta. Haha.. Vi svenskar liksom äter och äter medan frassemännen tar en bit då och då. Bellas livsmotto förklarar lite hur vi svenskar fungerar. Hennes livsmotto lyder "äta mycket mat och äta mycket kakor". Tror hon kommer att komma långt med hennes livsmotto. Verkligen. Dock är vi nästan säkra på att F:s pappa har lite svenskt blod i sig för han åt som jag och Bella. Hahahaha...


kyrkan (dock var vi i källaren lr nå...)

Lyckad bild va?! haha

Själva dopgrejen..

hjärta!

Lejonkungen-vibbar. Fint vare :)

Min och Bellas present. Gissa om han kommer vara snyggaste
bebisen...

Kvällen blev ju inte direkt som planerad. Från början skulle jag in till Paris men kände inte att energin fanns där. Sedan skulle Bella och jag åka till norska kyrkan för att grilla med övriga sötbarn men när jag skulle pumpa cykeln kapitulerade den totalt. Finns inge luft alls i däcken just nu. Verkar det som om jag lyckades med pumpningen eller?! Haha.. Skulle sedan få skjuts av F:s pappa men sket i allt till slut. Nu ska jag skriva klart detta och sen plugga. Som om jag har lust med det.. Vill lägga mig under täcket för jag skulle antagligen somna på två röda.

Dagen har iaf varit hur mysig som helst. Mer dop åt folket!

Förresten gav C. lillen till mig precis när dopet var över. Han kunde ha låtit vem som helst av alla släktingar ta honom. Vem vill inte hålla i en supersöt bebis liksom?! Han gav honom till mig. Tycker det var en fin gest.

Nu ska jag göra mina läxor. Snälla Gud, ge mig lite extraenergi är du gullig. Amen och tack på förhand.

Puss på er...

Dop

Nu åker vi till Versailles på dop.

Myyys :)

Gå inte över tröskeln in till Truskel

Klockan är tolv. Känner mig snyggare än jag någonsin har gjort. NOT. Haha. Kom hem fem i morse. Ohh, någon hade kul igår, tänker ni säkert. Ack så fel ni har om ni tänker den tanken. Var opepp från första början och jag lyckades aldrig bryta det heller.

Såg Eurovision hos några svenskar. Vi hade precis missat Sverige när vi klev innanför dörren. Happ. Kul. Anna och jag kilade tidigare än alla andra till Truskel (några hängde på men vi vi två gick för oss själva och dem andra i en klunga, sociala brudar nr.1 - vi diskuterade faktiskt...).

Om jag får säga mitt. Gå inte till Truskel. Varmt som tusan, dååålig musik etc. etc. Tydligen var det bara kul där efter tre någongång då man var lite för full, sa en av tjejerna vi var där med. Yeah, great! Så ja, gå dit om ni är skitfulla, då kanske det är kul :)

Emelie, Anna och jag knatade genom Paris gator och tog bussen halv fyra. De andra tjejerna hoppade in på ett annat ställe. Dvs. Bella hängde inte med hem + att jag hade cykeln vid "hennes" station = Märta genom Le Vesinet själv halv fem en söndagsmorgon. Hade hellre hoppat av vid mig men kul att behöva gå dit i dag för att hämta det lilla färdmedlet. Nej!


Girl goes boy and the other way aorund.



Slipsen-på-huvet-grejen var ju bara tvungen att komma :)

Nu är det uppfräschning som gäller. Helst lite pluggning också.

Rätt in i kärleksnästet

Precis så var det i går. Vi hamnade mitt i Ingvar Kamprads lilla älskling (menar inte hans fruga om man nu har en...). Haha, hur ofta spenderar man sin fredagkväll på IKEA bara för att det är mysigt? Vi gjorde iaf det i går. "Vi" var Bella (the driver), Mikaela, Emelie och så Märtan. Bellas mission var blommor och vi andra var ute efter IKEAs lilla food-del. Jag suktade efter kaviar och kanelgifflar...

Vi kom därifrån med två blommor och mat. Jag sket i kaviaren - fatta känslan när jag sitter där i mitt kök hemma in da schwedencountry sen och ba: Mmmmmmmmmmmmmmm, mumma :) Blev kanelgifflar, Ahlgrens skyltar och salta fiskar. Djupt besviken blev jag då det inte blev ett Hurra-rop från munnen när jag fick smaka på de härliga svenskheterna. Gifflarna var ju knappt goda. Nu tänker jag strunta i det svenska tills jag kommer hem (jag ansvarar inte för om detta bryts någongång under min kvarvarande tid här, hehe..)








Var provsittar-kväll på IKEA :)


Kändes surt att bara gå förbi det där...

Happy ladies :)

Bilturen hem var ju som den var. Bland annat körde en man upp bredvid oss och började vifta med händerna. HJÄÄÄÄLP!, tänkte vi alla. Till slut, efter ca. fyra omgångar med viftningar, vevade vi ner rutan och fick reda på att vi inte hade lysena på. Det där med att ha förutfattade meningar är inte en speciellt bra idé eftersom man allt som oftast måste kasta dem i sopen. En fråga till er med körkort, visst vet ni att man kan vicka på backspegeln om man är bländad så att man inte blir bländad längre? Det är tydligen inte en allmän vetskap bland körkortsinnehavare.

Lite citat från gårdagen ska vi få med också...

- "Jag kommer att vakna upp en dag och så är det ett blåbär där" Bella om sin växt "vildbär"
- "Har du hand om finska barn?!" Mikaelas fråga till mig efter att jag försökt förklara ett uttryck på franska som stavas "hein". Hur många åker till Frankrike för att lära sig finska?
- "Nej men tjena" Emelies kommentar efter att ha smakat på chokladbollen från IKEA
- "En tjej där inne har nog fått en allergisk chock", säger jag. "Jag vet, hon är helt uppsvälld i ansiktet. Men jag tror hon har Downs syndrom", säger Bella (vi vet fortfarande hur det låg till..)
- "Men den här vägen har vi väl inte åkt på?!" Bella efter att ha gjort en U-sväng.

Mer IKEA-fredagar åt folket säger jag.


Hur vill ni ha det?

Lägger upp alldeles för lite bilder nu för tiden...

Har jag rätt eller har jag fel?

Vill ni ha mer bilder här i bloggen?




Ett tips!

Gå in i köket när du tänker på det första gången. Vänta inte för då är det precis torkat när du ska in och då får du vänta tills golvet torkat. Under den väntan blir du ännu hungrigare.

Ett litet tips på livets väg.

    / Tjejen med erfarenhet

Dagens i-landsproblem!

Det är heeeeelt sjukt vad jag lär mig på den dära 1½ h som jag sitter i skolbänken. Nu kommer skrythatten på (stoltkepsen kan man också kalla den, lr hur philip?!) för... Vi gjorde en sk. dictée (tror det stavas så?) där man skriver ned det som läraren säger. Oftast går det åt fanders för mig. Dock gick det rätt bra förra gången, vilket jag nog också skrev då, och denna gång kära vänner... Fyra fnuttiga fel. Verkligen fnuttiga. Pascal sa t.o.m. att det var tråkigt att jag inte kommer att göra det där provet med tanke på hur bra det gick för mig. Hur kul är inte det att höra då??? If I am happy? You bet I am! :D:D:D:D

Nu över till något helt annat. Egentligen vill jag inte hålla på att skriva om detta men jag tycker detta var lite småroligt. Mitt under lektionen ringer ett okänt nummer. Aha, det är lilla mammsen, tänker jag. Svarar men lägger på direkt. Ringer igen. Var hur nära som helst att svara och säga: Jag ringer dig snart! Ett meddelande på mobilsvar lämnas. Efter lektionen ringer jag mobilsvar och förväntar mig verkligen att höra mammas röst. Döm om min förvåning när jag hörde att det var en fransk röst i luren. Haha.. Vart tog mammas röst vägen liksom?! Det var min dejt som hörde av sig. Jag lyssnade sammanlagt fyra ggr på meddelandet för att försöka komma underfund med vad karln sa. Fattade det mesta till slut men så mitt i allt sa han ett nummer. Att försöka hänga med på det var ju som att gräva sin egen grav ungefär.

Hoppar på cykeln och bikar hem. Går upp till F. och frågar om hon kan lyssna på meddelandet och berätta för mig vad som sägs. Haha.. Kan säga er, när hon skrev ned numret gick det inte liiiite fort. Pennan glödde ju för bövelen. Nu har jag fattat allt som sades i det där meddelandet iaf. Efter lite om och men...

Är fortfarande i chock över hur jäkla fort han pratade. Eller kan lika gärna generalisera det. Fransmännen måste ju slå knut på tungan när de pratar!

För mig får det klassas som dagens i-landsproblem! Helt klart!

Märta = slav?

Det går så fruktansvärt bra med mina morgonpromenader. Ni anar inte. Tror jag har pallrat mig i väg två gånger sedan jag kom på idén, och det var för kanske 1½ månad sedan. Inte illa pinkat, tjejen. You go girl! :) Haha.. Orkar inte bry mig. Det är ju bra om jag kommer ut men i och med att jag för stunden är halvt människa och halvt zombie så tillåter jag mig att sova.

Måste bara säga att mitt jobb är såååå extremt jobbigt. Nästan lite slav-varning. Här får ni se min morgon.

- Kilade ner 08.00
- Klädde på Pia (hon var dock inte spec. hjälpsam)
- Gjorde två flätor i hennes hår i soffan
- Kokade upp min gröt (O. kikade tv och Pia åt frulle)
- Satte på Pia skorna
- Kikade lite "Babar" med tjejerna
- Gick med Pia till skolan (3 min*2)
- Åt frukost med Ostiane
- Dukade undan
- Klädde på Ostiane
- Cyklade med henne till dagis
- Cyklade hem
- Satte mig i bilen då vi skulle lämna tillbaka hyrbilen vi haft denna veckan

Låter hemskt jobbigt va?!

Bilturen blev dock aningens längre än planerat tror jag. Vi snurrade runt rätt mycket i Rueil. Tror vi lekte följa John genom halva Rueil. Fram och tillbaka på samma gata och hej å hå. Väl framme tankar F. hyrbilen och sätter sig sedan i vår bil. Jag börjar rulla och då kommer killen fram och säger att hon inte har betalat för bensinen. Haha. F. har länge sagt att hon är helt slut i kropp och knopp pga. den lille nykomlingen och nu för tiden glömmer hon saker mest hela tiden. Jag kan dock inte låta bli att skratta. Det är ju lite småroligt :)

Nu ska jag bege mig till skolan. Chansade på att jag inte hade fått flera hjärnceller så jag försökte inte ens med uppgiften i dag. Fattade ju verkligen inte igår. hade ju ingen tid över heller. Får förklara och göra den tills på måndag i stället.

It's sunshine all over me. Hur är vädret där hemma?

Better get going. .

Glad i hjärtat.

Nu har jag till slut blivit klar med mina läxor. Var inte lite denna gången. Hon är inte nådig den kvinnan :) Skulle skriva ett brev, ett mejl samt välja en av tre uppgifter på ett papper. I brev- och mejluppgiften fick man inte använda sig av hjälpmaterial som ordbok. Vi övar inför ett kommande prov (som är frivilligt men som jag tyvärr inte är här på. Irland...) som fungerar lite som ett nationellt prov. Kul att testa sina kunskaper lite. Dock fattade jag verkligen inte brev-uppgiften som kanske var den viktigaste att ha gjort till i morgon. Får kika lite på den i morgon igen. Kanske har fått fler hjärnceller då? :)

För övrigt så blev jag helt glad i hjärtat i dag. Lämnade in min andra brev-uppgift som hon rättade under lektionen och när hon var klar frågade hon hur mkt tid jag hade lagt ned på den (skulle vara ca. 30 min). Jag lade inte ned så hemskt mycket tid på själva skrivandet utan fick minska ned rätt så mycket efteråt då jag skrev dubbelt så mycket som man fick från början. Hon sa att det var bra. På riktigt alltså. Blev så glad för jag har fasen aldrig lyckats med franskan tidigare. Monkan och Maria sa aldrig att det var bra - på riktigt. Kanske för att det inte var bra heller. Jösses så dålig jag var då jämfört med nu. Alltså verkligen. Jösses. Och då har jag fortfarande lååång bit kvar från där jag är nu. Jag är väldigt stolt över mina VG:n just nu. Var verkligen inte värd mer.

Dags att sova sedan länge.

Kram på dä (citat: Farbror Barbro)


Intressant, intressant

Där kommer jag. Gåendes på en gata. Samma gata som jag går två ggr/ dag, fyra dagar i veckan. Till och från skolan. En skateaffär har funnits där på samma gata, samma plats hela tiden. Inte förrän i dag entrade jag den.

Allt började med att han frågade mig om jag ville ha hjälp. Jag hörde inte. Aha, tänkte han, hon kan inte franska. Bytte till engelska. Jag kikade lite (under tystnad). Fanns en målning på väggen. Det var här han började prata på riktigt. Cool tyckte jag. Han gillade den inte för att blablabla och så diskuterade vi lite fram och tillbaka. Han visade mig lite av sina små skisser som inte var sådär jättebra, enligt honom (han är pretty grym på att rita!). Sedan snackade vi på en massa. Han har t.ex. tävlat i skateboard. Han var/ är? tydligen professionell skejtare. Han kunde snacka kinesiska. Visste ni detta? Man kan läsa kinesiska men man behöver inte kunna uttala det för att förstå. Ahh, hur fan ska jag få fram mitt lilla budskap så att ni förstår.. Asså, om man ser ett svenskt ord så vet du inte vad det är om du inte kan uttala det. "Svan" säger ju inte dig ett dugg om du inte vet vad själva ordet betyder. Så funkar inte kinesiska. Du kan se ordets betydelse utan att veta vad ordet betyder. Ahh, fattade ni någonting? Ni vet, jag är en av Sveriges absolut sämsta på att förklara. Ben, som han heter, visade mig en massa tecken. Hur jäkla coolt som helst. Kinesiska är ett logiskt språk, om man kan säga så.. Vi slutar här, jag kan ändå inte förklara. Haha...

Efter ett tag var han tvungen att stänga en liten stund, antar att det var mat- och sovklockan som ringde.

Well.. Det jag egentligen ville säga med allt detta är att fuck stela svennebananer. Efter tre månader i detta land har jag äntligen öppnat mig lite. Hur ofta konverserar man såhär med en okänd svensk? Hur många röstar på svarsalternativet "så gott som aldrig"? Jag!

Om detta hade varit för två månader sedan hade jag lagt benen på ryggen så fort han fortsatte att snacka. Är glad att jag inte gick in där förrän nu.

Det var jätteintressant att prata med honom.

Fick en halvtimme över till annat i dag. Skola, affären, lunch, skriva vykort och sedan i väg till posten. Puuh.. Nu har jag andats lite så nu ska jag kila ner till de små sötsakerna som jag tar hand om :)

See ya...



What a beautiful morning...

Just nu jobbar jag för fulla muggar. En sak bara. Flickan vid namn Ostiane ligger och sover. Hon följde med F. upp för att pussas lite och skulle sedan komma ner, precis som det brukar vara. Hon kom dock aldrig ned. När jag satt där med min gröt började tanken på att hon också sov snurra. Ville inte hoppas på något för då skulle hon ju säkert komma ned. Inte för att jag inte ville det utan jag har haft mindre energi de sista dagarna. Om man ska leka med barn behövs energi (eller hur gör ni mammor egentligen?)

Smyger upp och kikar. Där ligger F. och Ostiane och sussar så sött.

Soft start på dagen kan man kalla det.

Annars då. Vaknade 07.54. Här sover man så länge man bara kan. Haha.. Annars är det strejk i dag. På alla linjer utom den jag åker med. Hehe. Ska man skratta eller gråta? Nej, men faktiskt så vill jag till skolan även om jag egentligen bara vill lägga mig i sängen och sova en törnsrosa-sömn.

Btw så har jag en fruktansvärd träningsvärk i magen och i musklerna precis bakom armhålan, om ni fattar :) Får man träningsvärk där av att göra armhävningar? Har jag aldrig fått tidigare. Underligt. Dock ska ni veta att det är ganska skönt med träningsvärk. Var ju ett tag sen nu. Njut Marthina, Njuuuuuut! :)

Nu hör jag F. där nere. Kanske ska smyga mig ner och checka läget...

Återberättandets afton, part 2

Riktigt jäkla fort får detta gå för min datortid är slut för i dag. Pallar inte att ha denna söndagen hängades över mig.

Söndagen.

På lördagen bestämde jag att jag skulle hänka på Emelie och Frida till någon marknad på söndagen. Det bestämdes även en annan sak som skulle hända på söndagen. Hela söndagen var bestämd på lördagen.

Åkte in till Paris och Montmartre för att möta upp tjejerna. Vi gick och traskade om vartannat :P. Lite av en gå-lite-varstans-och-upptäcka-nya-saker-dag. Vi handlade lite frukt på en marknad innan vi började bege oss mot kyrkan. Istället för att gå dit och istället för metron tog vi bussen. Yayy, buss! Helt otippat :) Innan vi hann fram till kyrkan råkade Starbucks hamna framför våra fötter. In steg vi och gott var det. Jag drack en Frappucino (hur stavas det?) mocha light. I liked it BIG time. Till detta mumsade jag och Emelie på varsin halva honungsmelon. Frida hade äpplen. Fruktstund med andra ord :)

Klockan blev tiden. Tiden för mig att bege mig. Bege mig mot vad? Jo, min dejt. Du läste rätt. D-e-j-t. Jag har aldrig dejtat i hela mitt liv. Inte på riktigt. Där får jag bocka av en till oskuldstagning. Check.

Ja, det var söndagen. Betade av den rätt snabbt ändå måste jag säga.

Nu ska jag göra lite fransk grammatik innan jag ska sova. Hoppas jag kan sova lika gott nu när sängen är bäddad!

Sov gott...

Here you have...

...Märta i egen hög person..



Jag ÄLSKAR mina shorts. Och jag ÄLSKAR min lilla "nattsärk".
Mums...

Min kamera went crazy i dag. Bara fotade och fotade...




Märta goes ego-tripp kan det också kallas!
:)



Välkommen in i garderoben.

Ja. Det var detta som hängde med mig hem i dag.


Två skärp. En klänning/top/tunika.

Så här resonerade jag (med stöd från Bella):

Jag har tänkt köpa ett flätat skärp på typ HM. Toppen att det är 2nd hand då, lite mer nött och lite mer unikt. Det andra hängde hem då jag har saknat det som jag en gång snodde av mor min. Skärp är snyggt! Detta kanske snyggare :) Klänningen påminde om AA-fodralen, är blommigt och... Ångrar mig faktiskt lite av det köpet men va fan. 20 euro blev prissumman.

Är den snygg eller var det en miss à la Märta?

Onsdag, onsdag, onsdag

Åhh suck på dig Märta. I morse tänkte jag ta och skriva lite så jag inte får hela dagen att skriva om på kvällen. Jaa, men då klickar ju så klart lilla jag på en knapp som gör att jag måste vänta tills de flyttat över min blogg till det nya (de håller på och donar på blogg.se, byter nå grejs så det ska bli bättre?). Har inte kunnat skriva alltså.

Nu så..

Onsdag i dag = sovmorgon. Jag knatade dock upp vid en kvart i åtta, käkade frulle och gick sedan ut och sprang en runda. Körde även 3 set bröst (sneglar mot lillebror). Kändes som om jag höll på att bli förkyld igen dock. Är djävulskt trött på att vara förkyld nu! Pallar inte en gång till. Märkte i dag var jag kan ha min källa. Ostiane nös på benen mina (cellerna där kanske plockar upp allt det äckliga?) samt att Pia hostade i fejjan på mig. Hej alla baskilusker. Jo, jag kände hur de hoppade på mig. Eller så har jag ett ruttet immunförsvar för "tillfället"? Skönt som fasen efteråt var det iaf att ha tränat. Hela dagen över till annat :)

När klockan slog halv elva gick vi allihopa till marknaden. Sedan dess har jag mumsat jordgubbar. De är ju så förskräckligt goda. Mumma! :)

Åkte med Bella till Marais för att kika in 2nd hand-affären igen. Har kommit på att jag är på jakt efter en stor mysig kofta à la mormor/farmor. Ni vet en sån som är för stor men som ändå är snygg och man älskar den. Det vet ni väl?! :) Fanns inga men tjejen som inte kan hålla i pengar gick ju därifrån med annat istället. Suck. Skäms snart. Nästa vecka blir en inte-shoppa-alls-vecka-med-start-från-söndag. Lycka till Marthina!


Denna pangbrud umgicks jag med. HETTO!

Jag har en snygg vän.

Tidsoptimisten Märta kom hem kvart över fyra och börjar jobba fyra. Usch. Inte gilla. Var barnvakt åt lillen medan de andra åkte och handlade lite. Han sov som en stock hela tiden vilket resulterade i att jag bäddade sängen, dammsög min våning och plockade i ordning med kläder. Borde väl berätta... Bäddade ur sängen i lördags men har inte bäddat nytt förrän i dag. Hörde jag ordet lat? Dock ska ni veta att jag har sovit som en Gud de senaste dagarna. Tacka vet jag obäddat :) Anledningen till att jag inte bäddat är för att jag tänkte dammsuga madrassen lite och har inte riktigt funnit tid till det förrän i dag. Ska jag vara tyst nu kanske? Haha..


Återberättandets afton

Lördag.
Åkte till farmors och de andra damernas hotell. Vi skulle ses kl.15.00. Jag var där fem över men ingen farmor. Ringde upp henne och vet ni vad. För första gången i världshistorien (och sista för övrigt) kom jag före henne henne. Mäkta stolt jag är över det ska ni veta. De hade gått fel. Gick sedan i väg till ett litet café/restaurang och tog ett var sitt glas vitt. Äckligt vare men va fan, är man i Frankrike måste man ju bete sig. Farmor fick det sista av mitt :) Käkade även oliver. JAG! Var gott t.o.m. Herregud, vad händer med mig....?

     

1. Två kassar med kläder fick farmor ta med sig hem. Ser lite ljusare på mitt hem-bagage nu.
2. Monkan och farmor. Gòa damer!
3. Skål.
4. Yeah I know. She loves me :)

Träffade de andra donnorna. Kakaffär. Mm, du läste rätt. Vi gick in i en kakaffär. Så mysigt det var där inne. Annars strosade vi lite innan vi tog en fem-minuters paus på hotellet innan restaurangbesök. Käkade chines-food. Mycket gott var det men personalen var ju som sju svåra år. Jösses. Kan säga er, jag skulle inte banga på att hänga med de där damerna en hel helg. Jag hade skitkul. Verkligen. Var superkul att få mysa lite med min farmor! :)

       

5, 6, 7. Kakaffären. Mys.
8. the ladys på restaurangen
9. Bye bye farmor. Ses snart igen.

Därefter stack jag till Bastille för att hänga med Frida och Emelie. Frida hade dock åkt hem när jag kom. Emelie sa att hon nog hade hittat en väska åt mig. You bet she had. Det var väskan med det stora v:et. Hittade den på en marknad där i Bastille.

image521

Bilden gör den inte rättvisa. Den är större än den ser ut. Ett minus med den bara. Den luktar kamel. Lukten verkar inte vilja försvinna heller. Då kommer man till den stora frågan. Är den gjord av kamel eller har de sprutat på kameldofts-parfym för att man ska tro att den är gjord av kamelskinn? Tål att tänkas på.. Jag är dock otroligt tacksam att jag inte blev dotter till en kameluppfödare. Jobbigt att behöva leva med äcklig kameldoft vareviga dag. Så tack pappa för att du blev rörmokare. Överväg helst aldrig att bli kamelskötare eller något som har med kameler att göra. Deal?

Annars strosade vi runt och snicksnackade och bata njöt av Bastille. Förstår inte att jag inte tog mit till Bastille tidigare. Hur mysigt som helst ju. Poor Emelie som så länge försökt få oss (mig?) att förstå det.

 

Söndagen tar vi i morgon. Då ska jag berätta om en till oskuld som blivit tagen här i la France :)  Är helt slut nu. Har velat sova sen nio. Men vad gör man inte för sin lilla älskling, bloggen :)

Sov gott allihop...




Jo...

Var tog min riktiga blogginspiration vägen? Nu ska jag fasen skriva om dagen och helgen och det ska inte bli långt!

gymmet blev det 10 min crosstrainer, 6 set mage och 5 set rygg + promenad fram och tillbaka. Måste börja äta rikligt med mat så jag har energi. Hade ingen energi. Okej, jag har legat på latsidan ett bra tag.. Har antagligen med båda sakerna att göra.

Handling med flickorna.

image505
Ostiane på promenad helt själv? Konstigt...
image506
Ahh, det var Pia där bakom!
image507
Vem gillar kameran mest?
image508
Nous sommes les trois soeurs!
image509
Marcus, hon är fortfarande med i nåt gäng. Vet ej vilket.
image510
Mot handlingen!!!

Blev en lugn kväll. Var själv med tjejerna. Tog dock hand om lillen när jag egentligen slutat. Han var mindre lugn. Lyckades till slut vagga honom till sömns. Herregud unge, säg vad det är för fel. Är bättre för båda parter om vi kan föra en diskussion som vuxna människor. Det är bra att lätta på trycket ibland. Haha.. Vi förstod varandra till slut iaf.

Tar helgen i ett annat inlägg iaf...


Push it.

Nu beger jag mig till gymmet. Mm, är lika chockad som ni. Ska bli gött. Förvånar mig ICKE om det är stängt i dag av någon anledning. Skulle ju isf vara min vanliga tur när det gäller det där placet.

Nej, men nu håller vi tummarna :)

Ses om någon timme...

Heppåre.


Styrka...

Hittade denna på en tjejs blogg. Såg den och jag grät.





No train

Tvingade mig verkligen i väg till tåget. Betoning på tvingade. Hade bestämt mig för att skippa skolan i dag då jag faktiskt sov i fåtöljen medan Ostiane kollade på Babar i morse. Haha. Dock tog mitt samvete tag i mig och satte mig på cykeln. - De går inga tåg, säger en kille till mig där jag sitter lite småstolt över hur jag tvingde i väg mig själv till tåget. Kan ju inte påstå att jag var ledsen när jag cyklade hem igen :)

Solen har hittat tillbaka! Gött. Var inte så skoj med grått väder ändå.

Jag ska nu ta och berätta om min helg.. Eller börja skriva - kommer ta ett tag men ska försöka skriva så kortfattat jag bara kan..


I'm in love

Ashton Kutcher - Cameron Diaz.

Får jag chans på er?

Kryssa i:
JA NEJ KANSKE

Please give me the Jackpot!

(Blir helt förvånad hur jag kunde få till det så bra! Ahhh, Märta: 10 points)

Well, well. Se filmen.


Hrm, hette Jackpot här i Frankrike...

Ändrade planer

Bella och jag ska på bio.

Är bio-festival lr nå sånt - 3 euro för bio.

Sånt hurrar vi för.

Hurra, hurra, hurra. hurra.

:)

Min andra franska bio ska jag på.
Som jag velat gå på bio i Paris.
Finalement. Finally.

That's the question!

Blogga eller att inte blogga. Drar mej för att skriva här i dag. Ska ju återberätta min helg. Vet att jag inte alls är tvungen att göra det men jag VILL få med allt. Så är det.

Å i dag har jag faktiskt inte tid känner jag. Nu är det plugg som gäller tills jag börjar. Därefter ska jag ägna mig helhjärtat åt tjejerna tills dess att jag slutar. Därefter ska jag ägna mig helhjärtat åt min underbara vän vid namn Isabelle. Vi har en del att prata igenom. Min helg och hennes helg i St Malo.

Emelie fick mig att inse en sak i helgen. Jag hade suttit på msn till halv fyra (!) på natten/ morgonen i lördags och snackat med en kompis. Tiden bara drog i väg. Detta påverkade min lust att göra saker på lördagskvällen eftersom jag var rätt trött. Emelie sa då till mej att jag borde prioritera saker och ting här medan jag är här. Jag kan snacka med dem där hemma när jag kommer hem. Det är så sant som det är sagt. Den tiden jag har kvar här i Paris ska jag ta till vara på. Tack Emelie!

Åhh, jag har en hel del att berätta från helgen ju...

En sak innan jag slutar.

Jag mår så himla bra. Jag bara njuter av att vara Marthina nu för tiden :) Fin känsla.

Ha det gött allihopa!

(Haha, fick ju i hop några rader ändå :P)

Vilken start..

Gick ner vid halv elva. Lillen skriker halvt sönder sin hals. Tänker att han snart somnar. In med sängläderna mina i tvätten. Hälsa på C. Han är hemma? Aja. Hämta Lillen som är tokig.

Någonting i hans värld var inte bra i dag. Han har inte varit speciellt glad. Somnade en liten, liten stund. Var dock jätteglad på skötbordet. Skrattade en massa. Bytta blöja. Lägger en rackabajsare i nya blöjan direkt. Det hade han planerat. Lovar! Bytte blöja igen. Lika bäst tänkte jag.

När jag käkade frulle berättade jag att filmen inte funkade i går. Fick till svar att det inte var någon bild på tv: n i dag. C. kändes mer lr mindre irriterad och jag kände mig rätt så utpekad. Usch, första gången jag har känt så. Inte skoj.

Dock var han nog inte sur på mig. Vi blev kompisar över ett snack blommor sen. Han gillar sånt. Nej men allvarligt så har de inte fått den bästa starten på helgen. De kom hem vid tre i natt från vänner. Det blev inte så sent för att det var skoj (F. berättade nyss att det inte alls var spec. trevligt..) utan för att bilen valde att kapitulera i natt. De satt och väntade på bärgare eller något till fyra. Tror det var här hemma de väntade (?). Kopplingen är paj. Bilen har liksom hackat när man lagt i ettan och tvåan hela veckan. Å så fungerar inte tv:n när de kommer ner nu på morgonen. Kan förstå irritationen!

Jag ska iaf klä på mig lite hetare kläder än mjukisar och tisha nu samt slänga på mig lite smink. Därefter är det take off till Paris. Ska mysa med farmor och hennes väninnor i dag. Juste, ska hem till Bella och hämta min vinterkappa också. Bella är inte hemma (ungen är i St Malo med Sofie . Kul för dem. Verkligen. Inte alls avis. INTE DET MINSTA!!!)  så jag ska snicksnacka lite med Philippe och Viktor själv. Känns lite småjobbigt men det där kommer jag klara galant? Ni förstår, hittills har det alltid blivit något missförstånd eller något sånt när jag har snackat med de vuxna familjemedlemmarna i den familjen. Haha.. Något Bella har riktigt kul åt :)

Better get going..

Btw, mamma ringde och berättade att det snöade. MOA-HA-HA :D

Farmor, Charlotte, Emelie och lillen...

Go möra, go möra, go möra! Hoppas ni är pigga och glada i dag. Jag har sovit alldeles för timmar. Jag vaknade dessutom utan klockan tjugo i nio. Småbarn i hust fungerar utmärkt som klocka i bland. Tänkte att nej men du Märta, somna om ett slag och vakna lite senare. Jahapp, då ringer käraste farmor. En typisk farmor grej. Hon sa i går att hon skulle ringa vid tio - hon frågade t.o.m om det gick bra att ringa vid tio. Kvinnan ringer strax före nio :) Är inte det en typisk famor/mormor-grej? Men jag gillar henne ändå!

Hier soir, mon amie et moi avons regardé le film "Charlotte Gray". Oui, j'avais dit que nous voulions regarder un autre film, mais ca n'a pas marché. Tant pis pour nous. Donc, le film nous avons vu était très bonne. Fattade ni? Det är antagligen en hel del fel i min lilla text men jag är inte proffs än. Än :)

Jo, det jag skrev var att vi tittade på filmen "Charlotte Gray" i går istället för "Marie Antoinette". Ljudet samarbetade inte på filmen. Tack för det! Men den filmen vi såg var bra. Både jag och Emelie var helt inne i filmen hela tiden. Okej, vi hade engelskt tal och fransk undertext så vi var ganska så koncentrerade hela tiden. Men själva filmen var rätt bra. Tyckte vi iaf :) Handlade om en kvinna under 2:a världskriget blablabla.. Orkar inte förklara :P (Inte ordagrann översättning direkt men...)

image504
Filmen till höger såg vi.

Var jättekul att Emelie kikade förbi. Vi har inte umgåtts så mycket bara vi. Helmys, som jag brukar säga :) Vi satt och mumsade jordgubbar som var riktiga smarriga. Är ni avundsjuka? Dem var alltså superduper goda. Nu då? :P Haha..

Vid kvart över tolv började jag plocka ur diskmaskinen. Kände att jag ville ha något nyttigt gjort från kvällen.. Kanske mest var idiotiskt att börja med det då men men...

Om en timme (10.30) ska jag vara barnvakt åt lillen medan de andra är i badhuset. Tänkte bara vara hemma först men funderar på att ta en promenad. Får kika in vädret innan jag bestämmer mig.

Men först. En stund till i sängen. Jag är för trött för att starta lördagen på riktigt..

Yaay..

Emelie kommer.

Yayyy :)

Marie Antoinette och jag i kväll

jag. en (hård) fåtölj. en fotpall. mina grå mjukisar. vatten. jordgubbar. osminkad. en kitkat. mina foppa. min kattetröja. kameran. filmen. en pall som bord. svart tisha. barn som sover på övervåningen. indianflätor. väntar på svar från Emelie. varm som en gammal get.

- Så ser det ut i mitt liv just nu.

Jag är barnvakt kvällen till ära. Tycker det är rätt skoj. Har bara varit det en lr två ggr hittills. Vi har dansat och läst bok. De lovade att de inte skulle prata en massa. Haha, mamma jag tror faktiskt att barn kan hålla löften! När jag nattat de små liven och håller på att dona i köket ropar Pia på mig. Går upp och kollar vad de vill. Pia förklarar att Ostiane kan ju inte ta på sig blöjan själv. Haha. De söta små pralinerna :) Jag hade glömt att ta på Ostiane blöjan. Hon håller på att vänja sig av med det men sover ändå med den. Hade verkligen ingen tanke på det när jag nattade dem. De har faktiskt varit tysta sedan dess (sa åt dem en gång men de räknas knappt, visst då?!)

Nu ska jag kika på "Marie Antoinette". F. tyckte att jag skulle åka och byta hyrfilm för den hade fått dålig kritik. C. trodde dock att jag skulle tycka den var intressant eftersom jag ganska nyligen var i Versailles. Vi får se vad jag tycker helt enkelt.. Juste, smet in en katt i huset två ggr nu i kväll. F. sa att hon hatar katter. En till som är på min sida. Thank you! Okej, jag hatar dem inte men de står ju inte direkt på min innelista. Jag gillar dem mindre mycket om man säger så :)

Annars så mår jag mycket bättre i dag. Leker svettlök lite då och då bara och halsen gör sig påmind ibland men skulle tippa på att jag är helt back in da business senast på måndag - helst i morgon..

Nu ska jag luta mig tillbaka och bara njuta..

Puss på er sötnötar..

Har aldrig känt mig så förödmjukad tidigare...

Egentligen har jag noll lust med detta men man kan ju inte bryta mönstret. Inte mitt blogg-mönster iaf :) Mår typ illa för att jag kikat i genom alla Sveriges bloggar sex gånger om i dag. Kan inte vara bra för psyket alltså. Allvarligt... Hrm.. Får tänka över det där med mitt bloggläsande. Gör det medan jag läser en blogg som jag har glömt bort att kika in på ;)

Har jobbat hela dagen i dag. Trodde inte det skulle bli så. Pia och jag pratade ut i dag. Haha.. Jag sa att hon inte var nå snäll mot mig. Hon sa att de skulle säga till F. för att jag var dum mot Ostiane (tog henne i armen för att hon aldrig lyssnade) och jag sedan skulle få vara heelt själv i badrummet. Har aldrig känt mig så kränkt ska jag säga er! Nej men hon ska inte säga såna saker. Öm tå? Hon började tokgrina när jag sa så. Okej, jag hade sagt det kanske 4 ggr till henne. Sedan hade vi lite debriefing där hon inte tyckte att hon var takig mot mig. HALLÅ TJEJEN, wake up!!! Haha.. Men nu är vi vänner igen. Allt är glömt och förlåtet :D

Var så kul när F. sedan frågade om hon hade varit snäll. Au-pairen hade skvallrat :P. Direkt tittade hon på mig ungefär som vad ska jag svara? eller har du sagt något? Hehe..

När jag stod och tog hand om disken och barnen satt med F. i salongen ropade hon på mej. "Viens me vois" = kom och se mig. Haha, så säger man ju inte på svenska men typ som att jag hade gjort något fel. Hon har aldrig sagt så tidigare. Jaha, tänkte jag, nu kommer första tillsägelsen... Men icke. De visade klipp från Cannesfestivalen på tv:n. Hehe.. Så mycket tillsägelse var det. Roligt var också att F. försökte pränta in i barnens huvuden att Brad Pitt var snygg. You go mama :D


Grrrr :)

Nu ska jag faktiskt ta och borsta gaddarna för att sedan krypa till kojs (lr hur är det man säger?)

Btw, famor has arrived. Hon ringde mig förut. Någon är glad och hennes namn är Märtan.. :)

Sleep tight..

Lotta och jag

Jobbade i morse. Följde med Pia till skolan men den var stängd i dag. Haha.. Vad bra att man har koll på saker och ting. Blev Pia som hängde med och handlade i dag då det annars alltid är Ostiane.

När man har feber, då både svettas man väl och fryser?!! En annan agerar ju endast svettlök hela tiden. Svettlök, vilket ord egentligen. Tycker ni inte? Haha..

Nej, nu blir det lite Lotta på Bråkmakargatan. Tjejerna fick ju den (och Madicken) när la familia var här. Tror jag blev gladast faktiskt :D Hehe..

Antar att min lilla farmor ringer snart också, tror de skulle landa vid tio och nu är klockan faktiskt ett...

Later...

VM-finalen avgjord.

Åhh vet ni kära vänner. Förut i dag när jag var vid rutschkanan med flickorna  smög sig en tanke upp i mitt huvud.  Tänk om det skulle regna en dag, bara en, gud vad skönt det skulle vara. För övrigt höll jag på att smälta bort. Jag säger då det. F. berättar senare att i morgon ska det regna. Men håll i er. Det kunde inte vänta så länge. Och det kom med besked vill jag lova. Det öste ned. Herre jesus. Ville så gärna springa ut och bara ställa mig under regnet. Och njuta!

Jag och tjejerna åkte till "Le parc des Ibis" i eftermiddags för att umgås lite med Bella och hennes barn. Bella lekte med mina tjejer och jag spela VM-final mot Viktor. Sorry svennar men vi loosade. 5-4. Hehe.. Det var så sjukt roligt att få spela lite igen :) Vikor är åtta (visst var det åtta han fyllde?) och för att vara åtta bast var han grymt duktig. Jag är allvarlig. Jag körde ju inte direkt mitt bästa men ibland tog han bollar som en normal åtta-åring inte skulle ha tagit. Snart är det dags för EM-final och då är jag inte att leka med! :) Jag fick kämpa för att få bort tävlingsinstinkten i mig i dag - Bella gillar inte när jag använder mig utav den mot honom. Haha..

Tänker inte skriva en låg uppsats om en sak nu. Skulle vara så typiskt mig. Hej allihopa, tyck synd om mig. Men jag har fått feber. Hoppades så innerligt att det skulle bli bättre. Känns inte så kul men vad göra? Ska sova nu och så ska vi se att jag snart är back on track :)

image503
Blåbärssoppa är alla tiders. Min vinst från kyrkan.
Visst har jag glömt att visa upp den?!
Får bli morgondagens projekt :)

Sov gott nu allihopa.

Jo men så atte..

Det var inte skoj att vakna upp i morse. Mådde exakt som i går, tror inte längre att mitt huvud och min kropp mår dåligt pga. helgen utan jag är på väg mot någon sorts förkylning. Okej, det är väl helgen som ligger till grund för detta men nu har jag ju sovit en hel del och det är fortfarande kvar... Aja, det är som det är. Är bara att försöka ta hand om mig själv på bästa sätt så jag blir frisk så fort som möjligt. Gick upp runt tio, såå gött med sovmorgon :)

Gick sedan till marknaden (väskan fanns inte denna gången heller, mamma. Tror att du helt enkelfår snyta dig, accepetera och gå vidare:)), boulangeriet för att köpa chokladbaguette samt vanlig baguette och sedan till den lilla rutschkanan. Och sen var dagens första pass gjort.

Min em. planeras på så vis att jag ska käka lunch, vila lite samt snacka med min kära vän Alexander på msn. Var alledeles för länge sen vi snackade på riktigt så det ska bli skoj :)

Have a nice day everybody...

en liten film på skånska..

Jag ville så gärna lära mig skånska. Ebba, en liten skånsk flicketös, lärde mig att räkna.
Hon tyckte att jag var rutten men jag tyckte och tycker fortfarande att jag var/ är gryym!



Vilken sida ställer ni er på?
Lag Ebba
eller Lag Märta?

The good and the bad...

Åhh... Vilken lovely avslutning på denna dag. Satt i solstolar ute på gräsmattan och skvallrade lite. I vår lilla hemort hade inget hänt så jag behöver inte längta så där jättemkt.. Det man tkr ska bli roligast är att gå in på ICA - jippieeyay liksom :) Haha..

Bella och jag har verkligen blivit så mkt bättre kompisar här nere. Har känt varandra sedan lekis men är inte förrän nu som vi har blivit riktiga kompisar :) Och som jag gillar det...

image499
Pose-flickan nr. 1 :)
image500
as I said... :)
image501
Vad slitna vi ser ut..? :)

Och nu då.. Vad vare för ngt Bella gav mig???
Jooo...

image502
K.E.S.O.!.
Bad henne köpa en stor burk i Sverige så jag har ett tag.
Happines, happines :)

Även om kvällen avslutades på ett bra sätt så har inte resten av dagen varit direkt tiptop. Min energi jag fick från min lilla nap höll sig bara tills vi skulle hämta Pia. Var sedan själv med tjejerna tills jag slutade halv åtta. Mitt tålamod var på minus kan jag säga :( Mådde dåligt varje gång jag sa något mindre glatt - var ju inte deras fel. Stackarna. Men de gillar tydligen mig ändå- fick x antal godnatt pussar av dem :) Sötbarnen!

Mår dock fasen sämre än vad jag gjorde förut i dag :( Det halsonda är värre och det känns som om jag har feber, men det har jag inte. Men men, får verkligen skylla mig själv. Tar man inte hand om sig så får man lida utav det sen.. Men ni kan väl alla hålla tummen i natt så kanske min hals är bättre i morgon.. Den MÅSTE vara bättre..

Nu ska jag i säng fort som ögat och låta kroppen ta igen sig..

Sov gott..

Kära hjärtanes

Min lilla Bella kommer hit alldeles strax. Ska bli så kul att se henne! Hon har varit på visit i Sverige sen i onsdags och kom "hem" i går. Hon var alltså i Sverige alldeles för länge... Haha...

Iiiihhhhh, ska bli så kul att se henne. Saknade henne innan hon åkte så ni kan ju ana hur mkt jag har saknat henne.

Dessutom har hon med sig en sak till mig. Visar er sen :)




ZzZZzzzZzz...

Även om detta antagligen är det värsta jag kan göra så ska jag ta en liten nap nu. Orkar knappt hålla mig vaken och jag vill inte att tjejerna ska få lida för det i eftermiddag.

Jag tänker inte tycka synd om mig själv, hur gärna jag än vill, för jag får fasen skylla mig själv om jag kommer hem kvart i åtta på morgonen. Haha..

Åhh så skönt det ska bli att få sova lite :)


Update 15.49

Guud vad skönt det var. Om det inte vore för att jag skulle jobba nu på eftermiddagen hade jag valt att somna för dagen. Mm, finns det något bättre än att sova tro?! Nu är jag back on track.. Iaf ett taf :)

Fuckade skit!

Vad har jag för fel??? Har fasen snorat ihjäl mig sen jag kom hit. Började med att jag spydde en hel jävla natt efter ca. två veckor, vilket följdes av feber och sen förkylning. Har fasen varit förkyld sen dess. Nu, sedan två veckor tillbaka har jag knappt behövt snyta mig. Gissa om jag har varit lycklig för det. Jag är liksom rätt trött på snor. Haha.. Å så i går, kände av halsen och det är fan inte bättre i dag. JAG VLL INTE, OKEJ?! Ska knarka echinacea i dag för jag tänker inte tåla en till omgång. Hellre snorar jag än har halsont. Konstigt nog är det höger sida i halsen som jag har ont i, brukar alltid vara vänster. Kan det tyda på något speciellt? Att det inte är långvarigt kanske? :P

I vilket fall som helst, hade kunnat haft en bättre start på dagen. Hela jag är förresten som en zombie - antar att mina alldeles för få sovtimmar i helgen har kommit i kapp mig. Tant pis för mej!

Nej men ni, vad positiv jag är i dag :) Hahaha..

En positiv sak dock. Lillen har legat bredvid mig och skrikit i en kvart nu men så helt från ingenstans så somnade han. Haha.

En till positiv sak... Min kära farmor ringde precis. She's coming to Paris! Hon och några väninnor kommer hit på torsdag och stannar tills på söndag. Ska bli så kul att få krama om min lilla farmor :)

Kanske kan bli en positiv dag ändå :) Haha..

Hoppas ni fick en bra start på denna tisdag iaf!

Jahapp, då var det barnaskrik här igen då :) Better get going...

Well.. thanks..

Klockan slog 17.00 och jag kilade ned.

Nu sitter jag här igen och klockan är 17.06.

 F:s syster kom lite senare så barnen lekte för fulla muggar, lillen käkade, tvättmaskinerna var i gång och middagen har jag så gott som förberett redan. Jag behövde alltså inget göra. Gött. Säger gött hela tiden nu för tin - detta är tack vare Ebba :) Men det är gött. Haha.. Skoj, skoj..

Nu ska jag faktiskt ta och plugga lite.

See you...

some outfits...

Har knäppt kort på mina outfits men har inte haft tid att lägga in dem. Här kommer lite bilder.
Vill lägga ut dem bara för att jag gillar dem så mkt :)

image491 image492 image493
Lördag dag. Luggen kan ses :) Bytte dock till ett linne innan jag åkte till Marais.
Var alldeles för varmt för skjortan.


image494
Här är luggen med i spelet igen :) Tror jag börjar gilla den mer och mer.
Detta var gårdagens lilla klädsel.

Och till sist har vi dagens..

image495
Gillar min "lilla-My" tofs :)

Som ni ser gillar jag mina shorts. Tror fasen jag ska köpa ett par till :)


Lördagens bravader, del 2

Emelie, Anna och jag drog till Indiana café tror jag det hette för att käka. Jag tog öl (!) till maten. Vad har hänt med mig??? Kanske undermedvetet vill värma upp inför Irland :P Smakade som om någon hade droppat i persiko-sirap. NOT GOOD! :S



Därefter kilade jag och Emelie i väg mot en kanadensisk pub där Ali och några vänner satt. Hon fyllde förra veckan så det var lite födelsedagskalas. Anna åkte hem då hon inte var den piggaste. Fredag och alkohol är rebusen :P Jag kände mig lite osocial då jag helst ville kika på fotbollen som visades. Jag är inte den som jublar när det är fotboll på tv men denna gången blev jag helt lycklig. Dock såg Ali till att jag började prata med en kille för att sedan gå tillbaka till de andra. Jaha, där satt jag. Fast i en situation. Bra för språket - får tänka så. Haha..


På bild nr.4 ser ni hur social jag var, hehe..

Vi bestämde oss för att gå till café Oz då Ali blivit lovad gratis drinkar all night long. Väl där får vi hör att bossen är i Tyskland. Vi såg dock till att ha kul iaf. Blev dock inte mkt till discodans, trots bra musik denna kväll, utan vi stod i baren hela kvällen. Drink på drink på drink. Gott :) Ibland är det gött att vara tjej, kanske ännu bättre att vara svensk. Haha..


bild 2: Ben i skjortan var grymt ruuwli. Mm, det är 18 bast - tro't lr ej :)
bild 5: Helt plötsligt stod Ylva framför mig. Katte, katte, katte :)


Ska väl berätta hur allt slutade också.

Tänkte först inte skriva om detta då jag skäms över det. Hur, Marthina, hur? Man gör dumma saker ibland men förhoppningsvis lär man sig av dem. Vi, Ali, Emelie och jag, hängde med två killar för att käka pasta. Därefter skjutsade den ena hem oss. Hör ni hur det låter?! Ingen av oss var speciellt fulla så att det var inte ens en dum inte-tänka-för-att-man-är-för-full-grej. Jag nämnade flera ggr i bilen att fasen, för knappt en månad sedan blev en tjej mördad och nu sitter vi här i en bil. Mamma och pappa har varit stoltare över sin dotter och så även jag. Har lovat pappsen att inte göra om detta. Allting gick dock bra och hela kvällen var helt jättebra. Killen vi åkte med var supersjyst. Kunde fasen alla svenska tennisspelare. Haha.. (Inte för att det är en bortförklaring för våran handling..) Klev innanför dörren kvart i åtta i går morse och utav en slump stod hela familjen i trappan. God morgon liksom :) Sov fyra timmar innan det var dags att kliva upp...

Blev alltså en tvådagars denna helg. Var nog första gången för mig. Okej, fredagskvällen var nykter men iaf. Måste säga att hela helgen har varit skitskoj. Haft askul båda kvällarna. Tack tjejer!



Lördagens bravader, del 1

I lördags drog Emelie, jag och Frida till Marais för att hitta till Ebbas second hand place. Till slut hittade vi det. Och jag menar verkligen till slut. Vi gick och gick och gick :S Mucho stuff fanns det iaf inne i butiken, det vill jag lova.

Jag har en längre tid varit på jakt efter en weekendbag. Både för att det är snyggt och för att jag kommer att vara i stort behov av en sådan när jag åker hem. Har nu hittat två stycken:

image453 image454

Tyvärr ingår inte Frida i köpet om jag skulle få för mig att införskaffa den första sötnöten. Min stora fråga är ifall den första väskan är för stor för handbagage-mått?! Kan någon duktig själ hjälpa mig. Ni ser ju att den täcker halva Frida. Båda är ju lovely men kostar en liten kosing så Snälla, snälla vänner. Hjälp mig! :)

Mitt i allt började jag blöda näsblod. Frida och Emelie kilade in på ett café för att hämta servetter medan jag stog där ute på gatan och droppade blod. Innan de hann tillbaka kom en snäll frasseman med papper och sa åt mig att hålla huvudet bakåt. Vi börjar knata på då en kvinna säger att jag ska luta huvudet framåt. Många som ville få sitt ord sagt där. Haha.. Jag följde kvinnans råd då jag inte ville ha blod i halsen. Yuck!

image455

image456

Well, well.. Blev ingen shopping för mig denna gång. Hade ingen lust alls. Nej, självklart kom jag hem med kassar i händerna. Haha.. Hallå, är ju fasen Märtan vi pratar om :P

image478
Jacques Chiracs gamla nattsärk :P, skärp, peeling och peelinghandskar.
Peelingen och handskarna är inte 2nd hand ;), utan från HM.

Därefter var det hem för att snabbt ordna sig lite för kvällen... Läs nästa inlägg..

Fredagens bravader

Nu ska jag berätta om min fredag...

Hade från början inga riktiga planer för kvällen men Emelie frågade om jag inte hade lust att gå ut. Hennes värdpappa hade satt upp henne på listan på ett ställe. Ett av "hans" band spelade. Jag som alltid brukar vara lite off när det är fredag tyckte det lät som en great idea. Har ju fasen bara två veckor kvar här i Paris.

Innan vi åkte gick jag ut och sprang. Sprang den vändan jag gick härom dagen. Den bredvid Seine ni vet. Helmys vare och det var skönt som attsingen att röra på sig igen. Stannade efter halva tiden för att köra lite styrka. Tyckte inte att det tog så mkt så jag sprang tillbaka rätt snabbt. Kan säga att träningsvärken i magen bara blir värre och värre för varje dag. Så joo, marthina, det tog! :)

När jag kom hem igen hade jag 35 minuter på mig att befinna mig på stationen. Mot alla odds så hann jag. Helt jäkla sjukt. Okej, käkade och sminkade mig på tåget men blev helt chockad över mig själv :) Keep up the good work, girl!



1. Precis färdigsminkad. Se, lugg!
2. Emelie och Ebbsan
3. On our way..
4. Välkommen hem till mig?! Mitt på gatan? :D
5. Ebba är söt. Alltid!
6. Bandet. Dålig bild men där är dem iaf.
7. Gött, gött..
8. YEAH! :)
9. Vattenspridaren, haha..
10. Alla stod och viskade då grannen skulle bli störd annars. Haha, sjukt lr vad :)
11. dance 'til you drop
12. Emelie ville inte dansa med oss? :P

image476
Jag älskar fortfarande afro. GIVE ME!!! Hur snyggt är det inte!

Som ni ser hittade vi stället men det var också efter mycket om och men. Frågade poliser efter vägen. Poliser i Sverige skulle aldrig stå och le och typ mm, snygga tjejer. Så gör franska poliser. När vi sa att vi var svenskar så fick vi höra att det verkligen var mm, snygga tjejer. Haha.. Kul men fasen, poliser. Får halvt panik så fort jag ser poliser i Sverige men här..

Vi släppte loss totalt på dansgolvet och det var bara så sjukt skoj. Inga äckliga killar kom fram heller. En nykter kväll som var helt jäkla great! Synd att Ebbsan mådde dåligt bara :S

image477
Denna bild får avsluta :P

God morgon, god morgon

Det var bra gött med sovmorgon ska jag säga er. Gilla! Nu sitter jag själv här hemma. Nästan. Lillen sover på övervåningen. De andra är i parken. Rätt soft start på veckan ändå :) Ska nog ta och göra lite nytta iaf. Såg en massa tvätt i hallen som jag tänkte ta reda på.

Sol och varmt som vanligt. Ska nog ta och schteka på lite senare i dag. Dock har jag lite saker jag måste göra så som att plocka i ordning i rummet, plugga lite samt träna. Sötbarnen som jag tar hand om är bara för goa ibland. De kanske inte gör nå speciellt men.. Pia frågade om jag skulle sola i dag för då kunde jag ju följa med dem till badhuset (som för övrigt var stängt, därav parken). Så mkt har jag inte solat så det liksom skulle behöva bli huvudfrågan i hennes förfrågan. Haha.. Ostiane snyltade lite av min frukost som vanligt. Fick halva min supermörka macka med ägg på. Tror fasen den tjejen äter allt. Ni ser, inget speciellt alls utan dem bara är :)

Nu hör jag lite från övervåningen.. Hrm, han ska ju sova :) Han somnar nog om skulle jag tro.

Tvätten nu då.

Ciao..

jag kastar in handduken för i dag

Hade verkligen bestämt mig för att skriva om helgen nu i kväll men jag har no energy what so ever. Har försökt pushat mig själv sedan jag kom hem från kyrkan och då var väl klockan sex. Har ingen som helst lust att skriva. Får bli i morgon..

Hoppas ni har haft en ruuuwli helg!

kram på er.

Än en gång, Grattis min älskade fader.

Inte vilken som helst!

Hej hallå. Söndag i dag. Hur gött väder som helst men jag har knappt satt ut näsan ens en gång. Vaknade för en timme sedan så jag har inte hunnit gjort så mycket än. Skulle ner och käka men där var det fullt hus så jag väntar ett litet tag. Dock är jag megahungrig!

Är besök här. De ska grilla. Vill också men de har inte frågat mig så jag ska njuta av grilldoften istället :)

Kyrkan ska besökas i dag då det är hemligt program - hoppas det är nå sköjsigt!

Kan meddela att det antagligen kommer att komma upp ett par inlägg i dag. Har massa bilder att lägga ut samt skriva om helgen...

Hur som haver. I dag är det inte vilken söndag som helst. Det är min pappas dag! GRATTIS, GRATTIS!!! :)

Dessutom har Märta namnsdag i dag. Jag har alltså nästan namnsdag :P - vilket Ebba också lade märke till!



Lördag, Saturday, Samedi

Oj, jag har ju varit piggare i mina dar. Usch vad trött min kropp är. Men men, är bara på't igen för i kväll är det riktig utgång som gäller :) Hinner inte skriva om gårdagen nu för jag och Emelie ska in till Paris så fort vi bara kan.

Har jobbat på fm. Var ett tag sen jag gjorde det känns det som. Gick till posten och till marknaden med den lille. De andra var i badhuset. Att gå med en bebis i sele på magen är en superbra uppfinning men fasen så varmt det blev. Är hur varmt som helst ute i dag. Klagar inte, är såå underbart att äntligen få lite sol på sig :)

Nej, better get going. Vi ska leta second hand i dag :) Hoppas jag får min lön nu, annars blir det inte mkt till shopping. Lika bra egentligen det kanske :P Usch, hatar att fråga om pengarna men får bli så denna gång.

Hoppas ni har en förträfflig (vilket ord!) lördag. Hörde av pappsen att det är lovely väder in da schwedenland. Kul för er :)

Just ja, i dag är det tre månader. Tre månader. Jösses. Känns mest tråkigt att tiden går så fort. Ledsen allihopa men det känns faktiskt mer tråkigt än vad det känns bra. I like it here. I like it a lot.

Early morning...

Klockan är halv fyra på morgonen och jag kikar runt på internet.

Gå och lägg dej!

Kom hem välbehållen efter en natt ute i vimlet :)

God natt.



Dagens gästoufits

Har äran att få lägga in gästoufits. Snygga eller vad!!!

image452

De hade precis fått sina första solbrillor. Söta.

et voila

Märtan för dagen.
Bytte till mina shorts när jag kom hem men vi säger att detta är dagens :)

image450  image451



My day so far

Satt uppe lite för länge i går. Msn är farligt! Faktiskt. Men men, kom upp i tid i morse iaf. Sminkade mig innan jag gick ner också. Bra gjort Märta! As usual gick jag med Pia till skolan.

Handling med Ostiane då dagis tydligen var stängt och vi var inte ensamma direkt. Alla ville handla i dag då det var röd dag i går eller något sånt. Jobbigt men men.. Maten kommer hit strax innan sex. Hemkörning :) Kom hem vid halv elva och på fredagar jobbar jag bara till tio. Hrm. Aja.. Följde ju som sagt med dem sen.

När vi gick från tåget sa jag att jag kunde ha lillen på mitt rum när vi kom hem. Detta då F. gärna ville sova lite innan de två skulle in till Paris och fixa hans pass. Bebisar måste också ha pass numer. Vad tycker vi om det egentligen? Känns det inte lite onödigt. Fast å andra sidan.. Aa, jag vet inte. Trodde ju han skulle somna men icke. Grät så fort han inte var i famnen.

Det jag ville få fram var att jag inte har haft någon egentid alls i dag. Är självvalt så det är inge synd om mig alls! :) Nu sitter jag och Ostiane och väntar på att gå och hämta Pia i skolan. O. sitter och försöker få en fluga att sticka härifrån. Hon är mer lr mindre rädd för den då hon kröp upp i mitt knä precis :)

Jobbar halv fyra- sju då F. var tvungen att åka till Paris innan fyra i dag.

Btw. Har tidigare nämnt att mitt liv är lite annorlunda här mot vad det är hemma. När O. hade vaknat och druckit lite saft ville hon kissa. Hon har precis börjat säga till när hon är nödig. Jag sprang och hämtade pottan och jaaa. Hon kissade i pottan! Jag ler ett leende som sträcker  sig från öra till öra och utropar "Super!" om och om igen. Hur ofta gör jag det i mitt vanliga liv?! Aldrig skulle jag vilja påstå men jag är nöjd med mitt au-pair liv. Kommer fortsätta att jubla när hon sitter på pottan :D

Nu ska jag leka lite med lilla coolingen här :)

Shopoholic?

Åkte i väg till La Défence för att kika i affärer. Jag hittade så klart en hel del. Tänk vad skönt om den dagen jag går i en affär, har pengar men bara går där utan att plocka åt mig någonting. Det är här pappas gen skulle ha arbetat lite hårdare :)

Provade som stuff. Köpte en av kjolarna. Men vill höra vilken ni gillar bäst först, så se till att kommentera. Need your help! Säger inte vilken jag har köpt än :)

image445

image446

image447

Denna klänningen såg helt amazing ut där den hängde men den där urringningen och jag
kommer inte att samarbeta än på några år.

image448

Har varit på jakt efter en blus ett tag nu. Vad tycker ni om denna? Jag vet inte. Hjälp!

image449

Dessa shortsen inhandlades också. Enkla, snygga, praktiska och billiga. Bra-att-ha-stuff! :)


Hjälp mig nu med vilken av kjolarna som är snyggast är ni snälla...

Change of plans

Skulle åka in till Paris själv i dag tänkte jag och strosa runt i affärer. Har inga sommarkläder här så det ska införskaffas.

Men..

Ostianes dagis var tydligen stängt i dag så nu ska vi fyra - F., lillen, Ostiane och jag åka till La Dèfence. F. skulle dit med lillen iaf. Tyckte lite synd om henne om hon ska behöva gå själv med båda. Jag ska ju ändå shoppa jag med.

Ska bli skoj :)

Mer updates kommer senare i dag!

Puss på er!

Känsliga, läs icke.

Eftermiddagen spenderades i solen. Helt underbart. Var inte lika varmt i dag men det var fortfarande varmt! Fick krabbor (löv) på benen plus att jag låg på en handduk och skrek. Ostiane och jag agerade bebisar. Var nog första gången som jag gick in för leken till 100%. Var faktiskt rätt skoj när man bara lekte utan att att tänka på annat. Tog även hand om den lille ett tag.

Weii weii.. Nu är det dags att scrolla ned om du är känslig. Allra helt om du är känslig för bajs!

Började med att F. kommer in i badrummet med lillen medan tjejerna badar. Han har bajs överallt. Haha. Lös i magen kan man nog kalla det. Okej, det var inte överallt men det var mycket bajs.

Vidare fortsätter tjejernas bad och jag springer snabbt upp på rummet för att lämna en sak. Pia ropar efter mig medan jag är på rummet (detta var alltså en minut, max, efter jag lämnat badrummet) och säger att Ostiane har bajsat i badkaret (!). Så sant som det var sagt. Ungen hade kluttat. Jag lyfte ur dem ur badkaret och ropade sedan på F. Hon tog hand om det. Jag var/är väldigt tacksam för det.

Mycket bajs det har blivit här i bloggen nu. Förhoppningsvis var detta sista gången!

På tal om sånt. Sedan jag kom har jag låtit alla tomma pappersrullar stanna på toan då jag ville se hur många man gör av med som enskild individ på några månader. I dag när jag går in där ser jag att dem är borta. Spårlöst. Tack för den. Inte så att jag ville ta upp det heller. Duu Frédérique. Mina toarullar på toaletten har du tagit dem? :) Haha nej, men det var ju lite tröckigt. Haha..

Sängdags sedan länge.

Sleep tight!

GE MIG!

Denna klänning får gärna sitta på min kropp i sommar.

Zooma

Åhh, den är ju bara så fin. Överallt. Enkel men har ändå det lilla extra. 399:- från Ellos.
Ibland önskar man att man var hemma i Sverige :)


tålamodsprövande promenad!

Sommar, sommar och sol. Havet och vinden och dofta kaprifol... Bara sommar och sol som stämmer men. Det är nästan för varmt för att vara ute. Tänkte försöka mig på en lite schtekning i dag med men blir nog inte så långvarig där ute.

För första gången sen jag bestämde mig för att ta morgonpromenader (ca. 3 veckor sen) tog jag mig ut i morse. Var helt underbart. Sol men lugnet innan stormen då det inte var jättevarmt ännu. Gick längs Seine med musik i öronen. Såg en liten stig när jag gick en promenad under min första vecka här men har inte tagit mig dit förrän i dag. Helmys! Var många frassemän ute och sprang. Den vägen blir det oftare, inte pga. av de springande frassemännen om ni nu tolkade det så. Haha :)

Till lilla sjön/dammen för att mata ankorna. Bilder får berätta.

image437

image438

image439

image440

image441

image443

image444

Jag lärde mig verkligen en sak under denna promenad med dockvagnarna. Jag har mkt kvar att göra när det kommer till mitt tålamod. Var ju superdrygt ju! Plus att de glömde vagnarna så fort de stannade och plockade löv eller något. Andas! :)

Den där hunden var lite läskig. Pia och Ostiane var rädda men stora starka Märta tog kommandot direkt genom att försöka mig på några franska fraser där budskapet var att han/ hon skulle gå iväg. Funkade inte sådär superbra men va fasen :P Han/hon gjorde inget utan stod mest bara där och ville ha cornflakes :)

Som ni kanske se släppte jag hästarna fria i dag (luggen)....

Nu ska jag kila ut i solen för att sedan kila till La Poste innan det är dags att göra nytta igen.

Ciao!

I möra är det sovmöra

SOVMÖRA I MÖRA!

F. frågade om jag kunde jobba 10-12.30 istället för 8-10.30. Självis sa jag. Skönt värre! :)

I frasseland är det nämligen röd dag i morgon så då kör vi på en sovmöra. Gött (för att citera allas vår Ebba:P)

I'm getting tired.

Btw, Ska visa upp riktiga kort på mina tapeter och på mina foppa. Detta då alla som sett min tapetisar kommenterar dem, ngt jag inte alls förstår! samt att flickorna i denna familj ofta nämner att det är hål i mina skor + att min kära vän Isabelle fullkomligt ogillar dem. Why liksom, whyyyy? :)

Kram, god natt och allt det där!

Olika deals

Under tiden som jag har varit här har olika deals blivit bestämda. Tre st. om jag inte minns helt fel.

1. Lillebror och jag ska ha armhävstävling. Detta då jag började på gymmet och fick lite för mkt luft. Har ju inte  tränat styrka på 1½ månad eller nå sånt nu. Den som vinner ska få valfri godispåse från Konsum (lösgodis ingår ej i dealen) :)

2. En person har kläckt ur sig ordet "barrunda"

3. Ph. ska möta upp mig på Arlanda och ge mig en Bajen-sjal då jag är nyblivet fan. Detta efter att de vann sin match och jag höll på det vinnande laget.

Hur många tror ni kommer att gå igenom?


För er med bajshumor!

Efter att jag gett tjejerna mat och diskat undan satte jag mig i vardagsrummet med F. Var nå program på tv:n men jag kikade mest vad tjejerna gjorde.

De sprang ut och in, ut och in tills dess att Pia blev kissnödig. Plötsligt ser jag att hon springer bort längst bort i trädgården och sätter sig. Haha. Börjar garva men F. säger åt henne att man ska gå på toaletten. Några minuter senare lär Pia sin lillasyster hur man kissar i naturen. Vart blöjan tog vägen har jag ingen aning om. Där sitter de tillsammans och håller konferens.

Ytterligare några minuter senare kommer Ostiane in och säger något om bajs. Yes, hon säger till om att hon ska bajsa tänker man. F. tar henne i handen och går mot toan. Tror ni inte ungen hade korvat i trädgården eller. Okej, det kanske ni inte trodde men så vare iaf! F. och tjejerna gick och letade efter det. Så jäkla kul! Passade min humor som handen i handsken. Ostiane - Naturbarn? :)

Hur många tyckte det var skoj, räck upp en hand!

Ler åt det än :)

image436
Kanske ska sätta upp denna i trädgården?! Vad tror ni?

Among glamour and luxury!

Skulle nästan vilja påstå att jag lever ett sånt liv här. Checka in klädseln jag hade i dag. Den säger väl allt egentligen?!

image434 image435
bikini, tischa, träningsshorts och foppa.
Skulle tippa på att de allra flesta drömmer om att få bära denna kreation.
Dock är det ytterst få som kan bära upp den. Jag är en av de få.
Om jag känner mig lyckligt lottad? Känns helt okej. Jag menar, allt passar på mig!
Vad tkr ni om mina ack så freeeescha poser? I am a naturally born poser!

(Titta noga och se att jag inte har luggen uppsatt. Första gången sen jag klippte mig tror jag. Kanske att det kommer en luggbild snart.. Okej, har inte rört håret i dag. Har haft samma knut som jag sov i inatt. Jag prioriterade städning och schtekning. Som sagt, glamour är det enda jag lever för!)

Mitt liv bland glamour och lyx lever vidare..


Lapa sol.

Jag har kommit på ett superknep. Okej, jag var väl kanske inte den första men iaf. Sov med gardinerna ofördragna. Haha, heter verkligen inte ofördragna men kom inte på ordet direkt och orkade inte fundera. NI fattar väl iaf?! Om inte, det var inte fördragna. Haha.. Vaknade utan att klockan ringde i morse och kände mig relativt pigg. Var skönt att vakna upp i ett ljust rum. Mer ofördragna gardiner till folket! :D

Klev upp, ner och kokade ihop nå smaskigt till frulle och sen ett samtal till Bella. Därefter gick jag upp och rensade lite i rummet. Började halv tio och tänkte att detta går aldrig vägen då jag skulle börja jobba halv elva. På tal om ordet jobba så gillar jag inte att använda det när det handlar om mitt au-pair liv, detta då det inte känns som att jobba! Men joodå! Nu är det rent och snyggt. Okej, jag ljög. Det är snyggt men inte rent. Alltid nåt :) En runda med dammvippa skulle ju inte direkt skada!
före
image425

image426

efter
image427

image428

Inte så pjåkigt ändå va? Pinsamt att det var så jäkla stökigt innan bara. Jösses, Märta, kom in i matchen igen! Det ska erkännas att jag bäddade sängen och hade lagt upp lite kläder innan jag knäppte korten. Glömde bort att jag skulle ta kort. Om ni kikar ett extra ögonblick på bilderna ser ni att jag sover med huvudet i fotändan - har märkt att jag somnar lättare där. Psykiskt? Kan mycket väl vara så men bara jag somnar så är jag nöjd! :)

Då jag "jobbade" åkte vi till parken. Tjejerna tog med sig sina dockvagnar och dockor. Haha, sött va?! Lämnade kvar kameran i bilen, tyvärr. De var så söta där de gick.

image429

image430
Här är vi på väg. Söt flicka va!!!

Annars har jag mest lapat sol i dag. Ingen skola på onsdagar förstår ni. Schtek it was! F. tyckte att jag hade fått så mycket färg och snabbt dessutom. Fuskigt ansåg hon. Hallå, jag som aldrig brukar bli brun fort. Okej, benen men sen då. Nu jäklar är jag på gång - färg i fejjan också. Thanks! :)

image431 image432
image433
my view.

Lugn em. i övrigt. Två små kompisar var här och lekte så jag uppehöll Hélie lite medan jag skypade med Mimmie. Gó tös det där. Vi försöker som alltid att pussla ihop vår framtid när vi snackar - Norge eller inte Norge?! Haha..

Well, well..


det kommer, det kommer

Fasen. Började skriva ett inlägg men insåg snabbt att jag inte kommer hinna skriva klart det innan tiden är inne för att göra lite nytta igen.

Det kommer ett inlägg lite senare.

Vill bara säga att jag legat och solat hela eftermiddagen. Au-pair livet är inte så hårt ibland eller. Haha..

Kram på er kära vänner!

- Städ AB, kan jag hjälpa till med ngt?

Ja tack!

Klockan elva i morgon kommer några och tittar på huset igen. De har inte fått det uthyrt än nämligen.

Och nej, jag har inte städat än. Jag har liksom inte haft tid :) Hade faktiskt planerat att städa i morgon förmiddag. Iofs sa jag så häromdagen också och vad hände med det?!

Är otroligt tacksam över att F. sa det nu i kväll och inte en halvtimme innan som det har varit hittills. Tänk om jag hade vaknat upp i morgon och ba: äsch, gör det i kväll i stället. Ändå bara jag som är här. Kul när agenturen sedan ska visa upp mitt rum. Haha. NOT!

Ska nog tacka dem i morgon för att de kommer så att jag fick tummen ur till slut. Måste fasen ha fått ur den i morgon innan elva. Finns inga undanflykter! Ni ska få se före och efter-bilder! :)

Nu ska jag sova så att jag har energi till årets storstädning i morgon.

God natt!

sätt dig skönt!

För detta kommer nog att bli några rader.. Har fasen inte skrivit på hela dagen. Jag är här, oroa er inte! :) Har tänkt fler ggr att jag ska skriva några rader men sen.. neej! gör det sen..

Börjar med att visa min lilla flicka. Hon hade samma kläder i dag. Jag smälter när jag ser detta! :)

image419

Pia till skolan. O. och jag cyklade och köpte havregryn. Off to school. Får jag härmed bara understryka att jag satte mig halv elva lr nå sånt, aptrött, och gjorde läxan. Lite halvsnabbt sådär. Jag var den ENDA som hade gjort den av oss fem som var där. Inte illa pinkat ändå - jag fick cred fast jag egentligen inte var så jättevärd den men va fan. Eller jo, jag hade ju gjort läxan. Ha! :)

  

1. förberedelse av gröt. Stor skål till Märta och liten skål till O. :)
2. lassa in!

Hem. Käka. Off to gymmet (!) Ja, men här stannar jag till och berättar lite. Bikade i väg för att testa i fall löpbandet fortfarande var i bra skick. Testade i 20 minuter innan jag kände att jorå, löpbandet håller. Kändes bra att köra igen. Svettig som en syltlök (parallelen drogs då en syltlök är helt vattnig när den tas upp ur burken, dåligt va?! :P Såhär rolig blir jag när jag är trött) hoppade jag snabbt som ögat in i duschen. Hade en kvart och fem minuter tills jag började. Oj, detta inlägg tar en mer och mer oseriös bana! Jag hann! Jaja, en minut lr två men jäkligt bra. Tar iaf 7 min. med cykeln. Stretching hanns ej med och ej heller 10 min. på crosstrainern.


3. så här ser de ut när jag off från school.
4. svettig och illröd i fejjan. Jag blir vanligen inte jättesvettig men i dag. Jaa, så nu vet ni det också ;P

In med mellanmål i munhålan, av me tishan och fram med huden. Lapade sol medan jag badade fossingarna i barnens "pool". Frös ju inte direkt när jag kom hem. Hittade en vattenpistol och vips hade jag startat ett krig. F. sa innan jag gick till barnen i "poolen" att jag kunde ta med en liten stol och sätta mig bredvid. Nej, det är ingen fara svarar jag med ett stort leende. Hon skrattade lite åt mig. Haha.. Vadå, barnasinnet är en viktig del av vuxenlivet! Nej, av ungdomslivet! :)

Promenad med lillen till bibblan och sen till Bella för att säga hej. Därefter köpte jag i cigaretter till F. och tjejen i kassan började fråga om lillen som jag för stunde hade i bärsele. Hon sa "Félicitations!" vilket betyder gratulerar. Hon trodde att det var min unge!!! Jag bara log lite och gick. Helt skärrad. Haha.. Jösses. De frågade om han var min bebis på biblioteket också när vi var där, då jag höll honom i famnen. Läskigt! JAG ÄR INTE MAMMA!!! haha :)

Kvällen spenderades hos Bella. Innan Bella hade jag badat flickorna men blev sedan off duty då de åt med besöket sitt. Jag käkade upp de två "Dennis"-korvarna som jag sparade när la familia var här. Jäkla gott ska ni veta!



5. korvarna blev svarta på en gång. Blev helt chockad. Som tur var gjorde det inte så mkt för smaken. Nu får jag vänta ända till augusti innan jag får njuta av denniskorv igen. Hur ska jag klara mig?! Vad tycker ni om min fina uppläggning förresten. Min ultrasnygga sallad är inte att leka med :)

Nu så. Fick in hela dagen rätt bra ändå tycker jag! :)

Kram på er!



äntligen!

Jag har kommit fram till en sak.

En sak som jag är glad över att ha kommit fram till.

Jag ska börja leva igen.
Vill inte gå ner mig bara för att jag har lite hjärtesorg.
Vad vinner man på att sluta leva?
Inget!

It's time for me.

nyshoppat

Har ju glömt att visa er några saker som jag inhandlat på sistone.

Före
image414

Efter
image415

Sparade det svarta som är från Thailand då det fortfarande är fint och tog på mig mina nya armband. Det blå peace från en liten butik i Saint Michel och det silvriga som är från Sacre Coeur.

Det blå: Köptes igår när Bella och jag strosade runt. 5 euro var priset så det var inte så mkt att fundera över. Dessutom har jag en längre tid velat ha ett peace-armband. Snyggt med den kornblå färgen också. Inte sant?!

Silvriga:
Inhandlades när la familia var här. Sist jag var i Sacre Coeur (-05) köpte jag ett halsband i butiken inne i kyrkan. Kändes som om jag var tvungen att handla något denna gången också. Liksom göra det till en grej. Hittade superfina armband. Valde detta med ett kors och en duva på. Ville inte ha ett som det var en gudabild på, kändes inte rätt. En duva symboliserar ju verkligen något fint så hej och hå så vare mitt.

image416

Anna och jag köpte ju klocka i lördags. Efter långt velande blev det till slut så att jag tog den blå och hon den vita. Vilken tycker ni är snyggast? Ni har ju sett båda nu..Give me an answer :) Det står "cantine" på handen vilket betyder matsal. Glömmer alltid att säga till i skolan att Pia ska käka. Om ni undrade alltså :P

image417

Dessa har ni redan presenterats för men som sagt, de är nya. Jeansen = Makalöst sköna. Esprit, 39,90 euro.

image418

När vi var i Monets trädgård köptes det vykort som ska användas i min lilla minnesbok jag ska kirra när jag är i mitt fädernesland igen. Servetterna är en present till en person. Orkade inte sitta och dona om bilden för att gömma de i paint då de tog sådan tid. Gör nog inte så mkt...


Det var det... :)



Tillbaks till vardagen

Sitter här i mitt ACK så stökiga rum. Solen skiner ute och det är bara helt underbart. Jag är dum nog att sitta inne. Anledningen? Ska städa mitt rum och göra läxan men det har jag tänkt göra sen halv två. Inte gjort den än vilket gör att jag fortfarande är inne. Pundhuvet Märta. Aja.. Mitt rum är verktligen kaos! Antar att kära farmor suckar åt detta eländiga barnbarn :P Mammsen och pappsen är vana! Haha..

O. och jag handlade lite imorse efter att jag lämnat Pia i skolan. Åhh vet ni, Pia har en rosa klänning i dag som är lite halvvid i kjoldelen. Sååå söt. Den är rosa plus allt annat hon har på sig. Från topp till tå. Dessutom har hon flätor i håret som hennes kära au-pair fixade till imorse. Ska ta kort när hon kommer hem. Lilla O. ville också ha flätor men fick bli två tofsar. Hennes hår är för kort för att flätas men hon blev minst lika söt. Jag börjar verkligen fästa mig vid dessa små liv.

Off to school där vi hade sk. dicté lr hur det stavas. Man skriver ned det hon säger. Tror detta var tredje gången. Har gått Uselt de tidigare gångerna men i dag var jag grym. Det enda jag missade var -s:en i plural (onödiga fel!) och ett ord som jag hade stavat fel på. Happy, happy! :) Så skoj!

C. åker till Irland i kväll. F. sa till mig imorse att jag inte skulle behöva jobba så mkt nu i kväll av den anledningen. Jobbar bara mellan halv sju och åtta. Borde väl hinna städa innan det va?! Haha, lägg märke till ordet "borde" :P

Kram på er.

Råkade komma åt nån rackarns knapp så det blev kursivt och jag får inte bort det.

lilla fröken fräken

Knäpper för många kort vilket resulterar i detta. Kan ju inte välja och då får ni fler bilder. Haha..

image410 image411
image412image413

Har ett par nya jeans på mig. Köpte dem på Esprit när la familia var här.
Behövdes verkligen ett par till och så sköna dem är sen då! :)


moi denna dag

image409

Såhär valde jag att se ut i dag. Grå-svart bas med färgerna gul, orange och grön.
Kanske mkt olika färger men jag gillade det. Älskar mitt nagellack!!! :)

Längesen ni fick se en outfit!


Parkhäng och bajsdoft

Vilken dag, kära vänner. Vilken dag. Så mkt har jag inte skrattat på länge. Och då skrattar jag rätt ofta! :) Dagen var bra från början till slut i stort sett.

Anna och jag struntade i musée d'orsay och orangeriet då köerna var lååånga. Pallade inte att stå i dem, inte en dag som denna. Eller annars heller för övrigt. Betalar hellre och kommer in direkt. Min tid är dyrbar! Drog till Louvren och placerade oss i solställning på gräset. Lovely, lovely. Att välja klänning som klädsel var kanske inte en av de bästa idéerna jag har haft men..

Väntade på att Bella skulle komma. Hon hade ju annat för sig. Helt plötsligt ringer världens bästa ebba och liksom har vaknat till liv igen. Två timmar tidigare skulle hon hem och dö efter en blöt natt. Bestämde att vi skulle joina henne i Parc Monseau. Efter ett tag kom även Bella och Vincent. Mm, dejten hennes.

We had a great time. Var skitkul. Bella hade lärt Vincent alla fingrar på svenska. Så kul att det är det första han kan på svenska. Inte hej, tack och jag heter och sådant oviktigt. Hehe.. Sötbarnet Bella! :)

image394
The people.
image395
Var inte direkt ensamma.
image396
Ser ut som en bästa vänner-bild. SötEbba!
image397
You've got the smile, Märta!
image398

en liten bildserie med oss :P
image399
V. i Ebbas brills. Hippie? :)
image400
V. frågade om jag hade pojkvän och berättade att han
hade hittat en åt mig. Ska jag satsa???
image401
Fotograf: Ebba Sjöberg. :)
image402
Sötpricken Anna!
image403
Bella käkade upp min hårdamacka som numer var
mjuk macka :S



Efter ett tag splittade vi på oss. Jag lekte tredje hjulet med Bella och Vincent. Bestämde att vi skulle åka hem till honom. Här kommer dagens absolut bästa. Önskar att ni alla fick vara med. Eller nej, vid närmare eftertanke är det nog bäst för er att ni bara hör detta. Ledsen, min kära Isabelle, men detta måste folk få veta!!!

image404
Sötbarn! :) Och vilken gentleman sen då.. + i kanten :P

Han låter oss gå upp själva då han ska springa och köpa cola. Efter att ha hämtat andan lite (karln bor på sjätte våningen och det finns ingen hiss. Kom igen!) kilar jag in på toan för att pinkelinka. Bella skyndar sig in efter mig då hon måste utföra den längre toavarianten. Den då man vill vara på det sk. hemlighuset. Detta innan han kom. Jag, eller vi tre, önskar nog att det hade varit just hemlighuset. Ni vet, hemligheter är till för att förbli hemliga. Vincent kommer in precis när Bella gått in på toa. Ber för mig själv att hon inte ska välja att göra det. Ni vet, tjejer tycker ofta att sånt är så pinsamt. Nej då, efter ett tag kommer kvinnan ut och går in i köket medan vi sitter i "vardagsrummet". Ser att hon lämnat toadörren öppen och en mysig doft börjar smyga sig ut i lägenheten. Haha.. Ler för mig själv just nu! :) Ni vet när man hamnar i en situation där någon i sällskapet har vädrat sig lite och alla känner lukten men ingen säger något. Började bli en sådan situation men kolaste Vincent kläcker ur sig att "tu as fait un bon kaka"( ordagrant: du har gjort en god bajsning, Bella och jag försökte komma på vad man säger på svenska men vi kom inte på, ngn som vet?). Jag börjar asgarva, Bella likaså. Vet inte hur länge vi skrattade men fy fasen så kul det var. Hahaha.. Pinsamt för lilla Bellan :P God I love that man! Å jag som har bajshumor dessutom. Han nämnde själv att han skulle bajsa när vi var i parken. Gissa om han höjdes (heter det så?) i mina ögon då, en kille som säger sånt utan att blinka bara sådär. Haha..

Kvällen avslutades med mat bredvid Seine tillsammans med min kära vän Isabelle.

image405
Kilade förbi denna kyrka. Notre Dame.
image406
Härligt namn :P
image407
Myys!
image408
Finns 36 lr 37 broar i Paris. Smyglyssning av turitstbåtarna :P

Kort och gott. Underbar dag!

Sommar och sol!

Precis vad det är i dag. Fasen så varmt det är. Känns som en bra julidag in da schwedenland. Okej, vet att ni där hemma också haft bra väder men nu diskuterar vi inte det :P

Klev upp och planerade verkligen hela dagen på en gång då allt skulle ned i en väska. Skulle nämligen ta mig till gymmet och göra comeback där efter ett liiite för långt break. Cyklar i väg och är svettig och dan efter halva vägen. Men fasen, NJUUUT det är varmt och sol och alldeles, alldeles underbart. BOOOM! Där föll bomben. Gymjäklet var stängt. Bara att pallra sig hemåt igen. Kändes rätt surt nu när jag var på g som fan. Kände inte för att springa ute heller då det bara skulle kännas stressigt. Får ta mig ut i kväll.

Det är så skoj. Om detta hade varit för ca. 3 månader sedan hade jag blivit skitsur på gymmet. Men nu, jaha, tråkigt men vad kan jag göra åt det. Är bara att släppa det. Haha, så kolt. Är så glad att jag så gott som lyckats åtgärda min långsinthet. Bella märkte det i går med. Hon blev jätteirriterad för att vi missade ett tåg med en minut och blev tvungna att vänta tio minuter, dvs. kanske bli försenade till kyrkan. Lugna Märta sa ett par kloka ord i form av att vi iaf inte kunde göra något åt det. Det enda vi kunde göra var att skynda oss där vi kunde skynda oss. Shiiit, trodde aldrig jag skulle kunna säga så.

Ett stort tack till dig, Marthina, för att du lyckats med detta!
 -  Äsch, var väl inget. Allt för dig hun!

C. berättade att det antagligen var stängt för att här i frasseland är saker och ting ofta stängt flera dagar när det är helgdag. Latisar :P

När jag vaknade imorse kände jag verkligen hur djupt jag har sovit i natt. Kan inte beskriva hur men jag kände det. Kroppen tog verkligen igen sig inatt. Är fortfarande trött men det är väl kanske inte så könstigt.

Nu ska jag ta och kladda på lite make up och byta kläder och sen börja bege mig in mot Paris.

Å ni, så äckligt. Pia visade mig en hink full med sniglar när jag käkade frulle. Men mysigt liksom, en hel hink!

Hopppas ni får en FAB söndag.

Monets trädgård

Egentligen vill jag verkligen inte skriva nu men om jag skjuter upp det kommer jag ha massor med saker att skriva här i bloggen sen. Å då blir det ännu jobbigare. Vill icke. :)

Så.

Off till kyrkan vare. Bella kom kvart över. Jag var klar tjugo över. Helt klart godkänt ändå! :) Blev förseningar tack vare att bussen inte startade. En söt liten tjej vid namn Anna anslöt sig till mitt och Bellas ultramega coola gäng. Hon var minst lika cool som jag och Bella så hon välkomnades med öppna armar :)

Vi hade världens guide. Ni som känner till Ingrid, matte- och filosofiläraren, kan jag tala om att guiden skulle kunna vara hennes syrra. För er som inte vet vem hon är så kan jag tala om att hon var en sådan person man skrattar lite åt. "Nu ska vi köra så det svischar om det" = anledningen till varför vi skulle sitta fastspända. Innan vi åkte i väg berättade hon att hon hade bott i Paris väääldigt länge och att vi kunde fråga henne nästan allt. Efter två min. i bussen åkte vi förbi ett träd med rosa blad. "Ser ni trädet med rosa blad. Fråga mig inte vad det är för sort men håll med om att det ser konstigt ut!" Haha.. Trädet var grymt, såg ut som ett rönnbärsträd med ljusrosa blad :) Hon tyckte även att en ostsort från Normandie smakade godis. Se där, se där. Helt och allvarligt var jag lite skraj för denna dam, vilket jag inte var ensam om, men vad hon kan. Kunde hela Monets och x antal andra konstnärers liv. Alltså verkligen allt. Sånt där blir jag avundsjuk på. Det är så kolt (japp, ska vara lite rebellisk och skriva kolt istället för coolt, mkt kolare så ;P) att vara allmänbildad. Eller allmänbildad, kunna ett ämne riktigt jäkla ordentligt.

Åkte först till en marknad där jag och Anna slog till på grymma klockor. 5 euro styck. Inte att leka med :P En med vit och svart urtavla samt en med marinblå och vit. Vi har ännu inte bestämt vem som ska ha vilken. Haha.. Ibland är livet som homo sapiens sapiens svårt vill jag lova ;)

Därefter begav vi oss till ett slott/ fort/ ruin? som var mys. Eller omgivningen var mys. Picknickade lite. Jordgubbar och vindruvor hade införskaffats också, mumsiga värre :)

Och sen... Monets trädgård. Helt magnifik( har umgåtts med Bella för mkt. Tar efter hennes uttryck, men vem säger magnifik år 2008 egentligen, jag och Bella?) Men faktiskt, jag är inte så inne på blommor och bin och sånt. Nej, men allvarligt. Kan typ ros och tulpan. Floristyrket nästa! :) Jösses vilken trädgård. BÖR BESÖKAS! Om ni nu inte vill lr kan åka dit ska jag vara så pass snäll att jag delar med mig av mina bilder. For free. Fri entré.

image366
Coola gängmedlemmar.
image367
Coola brudar med vöörstingklockor! :D
image381
A view!
image382
ruinen, slottet, fortet or whatever :)
image383
Har ju sett fulare...
image384
De var mumma!
image385
Här känner jag efter hur mkt jordgubb det smakar :P
image386
hehe :)
image387
Mycket, mycket vackert skulle jag vilja säga! Haha..
image393
dans la bouche! :)
image388
WOW, som Philippe skulle sagt, lr hur Bella :)
image389
Guiden aka. Ingrid F!
image390
en del av karlns trädgård...
image368
here it goes...
image369
Erkänn snyggt kort!
image370
farmor, nu är det upp till bevis!
image371
Vad för sort? Jag skulle nog säga hmm.. blomma? :)
image372
...
image373
Japanska bron?
image374
Japanska bron?

image375
söta svenskor :)
image376
what a masterpiece!
image377
Klockorna igen. I'm feelin' hot, hot, hot :)
image378
orange, orange - me likey!
image379
vackert, vackert..
image380
Vit tulpan med frans kallas denna blomster :)

Såå, varsågoda. Hoppas det smakade. Själv har jag ångrat mig x antal ggr att jag tog tag i detta projekt nu ikväll. Tar tid när det gäller att kirra bilder, men nu så. Nu är biffen kirrad! Tog bara två h lr nåt sånt. Andas!

Btw, innan vi säger god natt, holiboli(Kenny Starfighter, fråga mig inte varför jag skrev det, vet det inte ens själv), see ya, tack och bock och hela fadderullan så ska jag visa er en sak. Dagens shopping.. Jaa, nu var det minsann ett tag sen jag fick en till pinal att försöka pressa ner i väskan i augusti. Haha..

image391
Två nagellack från Sephora och klockan :P
image392
HOT or what. Orange is the shit, visst då?! :)

Nu känner jag en person som det gäller marsch säng för. Kan ju alltid hoppas på att jag får mer än 1h sömn denna natt!

Sleep tight.

Gomorron!

Helskotta. Klockan är halv sju och det är lördag. VAD gör jag uppe? Eller uppe och uppe, jag har satt mig upp ur sängen. Det är det jag gjort.

Jag har max sovit en timme i natt. Låg och funderade över vad jag skulle ha på mig när jag åker osv. Såna där viktiga tankar ni vet. Suck! Aja... Så blire ibland.

Nu ska jag lägga på en rem. Bella är här om 45 min. och då ska jag vara klar. Kommer att vara det. Känner det på mig, ni vet. Jag har ju redan luskat ut hur jag ska se ut i dag. Det kom jag på i natt.... Haha...

Kraaam.

01.54

Det är precis vad min klocka visar just nu. Fasen, ska upp innan sex imårn. Antar att det kommer bli en stressig morgon..

Haha, gud vad dålig jag är.

Nu är det nedsläckning som gäller. Vare sig jag vill eller inte. Har iaf lugnat mina läsa-bloggar-nerver en aning. Plöjt igenom varenda jäkel snart tror jag.. Haha..

God natt. På riktigt. :P

Home sweet home!

Så kan man minst sagt säga. Fasen vad jag längtat "hem" hit de senaste dagarna. Jösses. Hehe.. Vi landade runt sex men jag drog i väg till Carrefour med Bella mer lr mindre direkt. Vilken känsla det var att få köra här hemma i Chatou. Känns lite weird att skriva "hemma" men för tillfället bor jag ju faktiskt här i Chatou. I vilket fall, så skönt det var att få köra på mina gator ;) Under shoppingturen fick jag reda på en hel del info. Fan, Bella goes ...? :P

Har sedan turen med Bella suttit och läst bloggar. Har inte kunnat slita mig för att skriva i min egen blogg. Illa :) Haha.. Jag och bloggläsning lever liksom som i en symbios! Jag har en vöörstingidé hur jag ska kirra mitt hår sen.. Man får så mkt inspiration från bloggar förstår ni! :) Tror det skulle bli assnyggt!!! Åhh..

Här sitter jag och skriver om blahablaha när jag har varit borta i tio dagar.. Ska ta och knåpa ihop en sammanfattning till er.. Lovar! Ni väntar med spänning skulle jag gissa :) Så klart, är ju fasen Märta vi diskuterar...!

Ska väl försöka pallra mig ned i min säng då det är take off kvart över sju imårn bitti. Bella och jag ska till Monets trädgård. Arrangemang som kyrkan har kirrat. Sjysta bananer! :) Märta goes kulturell, finally! :) Vad händer på kvällen är ännu osäkert. En viss Bella prioriterar andra saker! Haha :)

En sak jag verkligen vill informera om.. I dag såg jag den FÖRSTA snygga fransosen. Det tog "bara" ca. 3 månader. Och nej, det var inte en sådan som duger för att vara fransos. Han såg faktiskt bra ut. Så jäkla kolt tycker jag. Haha, det har verkligen varit ett ämne bland oss. Det är knapert om goodlooking guys här. DOCK, jag är inte alls inne på det spåret. Shit vad jag är anti kärlek! Okej, här får ni höra..

Bella smådejtar. Jag hurrade inte direkt när hon sa det. En fransman liksom. Haha. Sofie den lilla flickan hade sagt till Bella att nu när hon dejtade kanske jag skulle ha lättare att acceptera frassemännen. Haha.. Är det verkligen så illa liksom?! :P När vi var i Bretagne, på en av våra bilturer, åkte vi förbi två killar som satt på en strand. Bella vinkade och utan att tänka fick jag ur mig orden: "Vinkade de tillbaka?!" med en röst som inte var av denna värld. Lät som en sur morsa. No offence till er morsor där ute men :) Haha.. Jag lät verkligen som en sur mams! :P Bella och jag fick ett verkligt bevis på hur lite jag är inne på sånt där och då! Det finns en radiokanal här, cheeriefm = älsklingfm ordagrannt översatt. Bara kärlekslåtar. Berk! :P

Förhoppningsvis knåpar jag ihop sammanfattningen på söndagkväll. Med x antal bilder..

Ha en trevlig helg!

Å du Märta, välkommen tillbaka!
  - Tack! :)


RSS 2.0