Mitt 2008

Mitt år:

Januari: Fyllde 20 år :) Väntade på att få en värdfamilj. Tackade nej till ca. sju stycken då jag hittade fel hos alla familjer. Jobbade i skolan, hemtjänsten och på Tallis - vikarie ja visst!

Februari: Hade 20-års fest.. Packade väskorna och satte mig på planet till Paris den 10:e februari. Hade ingen aning om vad som väntade mig i Frankrike. Jag hade iaf tagit steget och det kändes stort. Försökte komma in i vardagen i mitt nya liv. Tog sin lilla tid.. Sömnproblem, en unge som låtsassköt mig vid frukostbordet och inte skulle vara ledsen om jag dog, språksvårigheter, börja laga mat och tvätta (:P) etc.. samt lärde känna Bellas kompisar, helt underbara tjejer.








andra lr tredje dagen..





en sur tjej efter handling...

Mars: Tog helt slut med mitt ex i slutet av mars, då ville jag bara skita i allt vad Frankrike hette och åka hem men den tanken gick lyckligtvis över rätt snabbt.. Jag fick ju vara med om ett sjuhelsikes äventyr. Värdmamman och jag pratade en del om kärlek osv. vilket nog också hjälpte mig lite på vägen. De fick sitt tredje barn, hur spännande som helst att få vara med från början. Jag uppfann leken Le crocodile som var en återkommande favorit i ett halvår framåt! Livet som au-pair tuffade på...

en dag gammal.








älskar den här bilden. Varför vet jag inte, just doing it.

April: Mina genbärare och lillebror kom och hälsade på. Deras visit började helt super med att jag skulle vara duktig att parkera med backsensorn - backade in i bilen bakom. Sen hade jag glömt nyckeln till porten och klättrade över det hööga staketet - pajade en sån där vass sak. Allt detta innan de kommit in i huset! :) Våren knackade på dörren. Var väl här någonstans jag var förkyld hela tiden och träningen försvann helt och hållet ur mitt liv. Lärde mig otroligt mycket om mig själv, vilket var ett av mina mål med att åka till Franrike. Påsklovet spenderades vid deras sommarhus - bella var med första veckan! Klippte även lugg - ingen hit.


vid Sacre Coeur
snyggheten själv!


talande bild!
var tvungen Bella. Sorry :)
ha-ha-ha


svinkallt vare!

lek på stranden

Sjukt kul. Stackars Bella :)

åt äkta crêpes och drack äkta (och äcklig) bretagnsk äppelcider.



här var den iofs rätt fin men när jag klippte den så...
(detta bör egentligen inte visas...)

f-ö-r-s-k-r-ä-c-k-l-i-g-t-!

Maj: Sista månaden i Paris för mig. Familjen skulle hyra ut sitt hus och vi skulle byta stad, hus och allt. Rätt spännande även om jag lyckats bli kär i Chatou (där vi bodde) och Paris. Träffade även en frasseman som jag dejtade lite. Pappa kallar honom än i dag för "eländet" - vet fortfarande inte varför, haha..

städerskan och jag.
Hélies dop.





bodde i dem där shortsen.. se själva..






Hector, Camilla och Sébastien (eländet)

Juni: Fick vara med om en riktig flytt. Åkte med värdfamiljen till Dublin i tre veckor för att se hur de skulle bo de närmsta åren (de bor där nu).. Pia och jag blev äntligen vänner, jag var ju inte den populäraste i hennes liv emellanåt... Vi, de tre systrarna, lekte dagarna i ända. Att gå till parken typ varje dag blev lite smått tråkigt men som sagt, min tid som deras au-pair började gå mot sitt slut.

huset i Dublin
lek
såna där bussar :)

Juli: Åkte till värdfamiljens sommarhus i Bretagne. Hur fint ställe som helst. Blev inte så mycket arbete då deras kusiner var där. Njöt varenda sekund - det närmade ju sig slutet...
Tog fem dagars semester genom att åka till Paris och umgås med mina vänner. Upplevde Frankrikes nationaldag, vilket var helt otroligt. Mäktigare får man leta efter! 28 juli åkte jag hem till Sverige igen.. Min tid som au-pair var över. Ville inte alls lämna det livet, det var alldeles för kort tid jag var au-pair. Familjen hade ju blivit min andra familj som för evigt har en stoor plats i mitt hjärta!


les singes - aporna :)
syskonkärlek

rosé och fanta :)

Alicia Keys - läskigt bra konsert!

Kameran pajades ju när jag var i Paris så det finns inte så många bilder från sista tiden..

Augusti: Hemma.. Började läsa kursen franska A1 på universitetet.

September: Livet gick på i sedvanlig takt.. Skola, träning, sova, vänner.. Var på reccegasque och vann ett studentrum.

Oktober: Flyttade hemifrån vilket var väldigt ångestladdat från början med många tårar men som visade sig vara rätt trevligt :) Hälsade på värdfamiljen i Dublin under några dagar. Var helt underbart! Älskar dem där barnen så sjukt mycket. Jag blev verkligen som en i familjen under min au-pairtid och jag kände mig otroligt välkommen när jag hälsade på. Saknar dem! Tentaperioden närmade sig...

gröt-görande
Pias födelsedag

"où sont les mains???"

November: Tentaperioden började. Jag gick in i en bubbla, träffade knappt vänner och jag längtade efter att kursen skulle ta slut... Första tentan gjordes och jag klarade den!

December: Samma sak här, bara lite värre :( Kuggade två av de fyra tentorna som gjordes. Så blir det om man inte kör järnet från början.. Firade jul hemma med min underbara familj!

Hmm.. Min höst låter ju rätt deprimerande. Har väl haft roligare perioder i mitt liv men skulle inte för något i världen byta ut den. Man har alltid ett val - något en vän har lärt mig. Jag hade kunnat valt mer annorlunda än jag gjorde - något jag kanske önskar att jag hade gjort. As we say, you learn from your mistakes! Precis vad jag har gjort och gör..

Nu blickar jag framåt - med ett leende på läpparna :)

Kommentarer
Postat av: Bella

Vad i helvete!! Äcklig bild på mig och fransman som osäkt för tankarna tillbaka...iouuuuuh!

Skitsnygg på dig med schorts, svart tröja och rött skärp, btw..

2009-01-05 @ 19:47:48
Postat av: Marthina

Äntligen en reaktion från dej :) "iouuuuuh"??? vem vare som inte ångrade nåt? Va? ;)

2009-01-05 @ 23:02:32
URL: http://marthinaas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0