Hej och hej då!

Hej hallå!

Längesen nu mina vänner. Okej, några dagar men det känns fasen länge! Hehe.. Dock ska det bli längre...

Om någon timme åker vi i väg till Bretagne och kommer att stanna där i tio dagar. Familjen har hus där då F:s pappa bor där. Eller något sånt :)

Tänkte bara snabbt skriva lite..

La familia åkte hem i går kväll. Trodde jag skulle slippa tårar, kändes faktiskt så. Gick bra när jag kramade om både mamma och bror men sedan.. Pappa höll om mig jättehårt och sa att det var kul att få hälsa på mig. Tror ni det var lätt att hålla tillbaka då eller.. Nej! Bara gick i väg. Orkade inte ha något tårkalas :) Dumt kanske :S

Jäkla tåget hade slutat gå från flygplatsen den tiden jag skulle hem så jag fick ta buss till ett ställe, dvs. jag kom hem mkt senare än planerat. Jobbigt!

Familjens visit kan beskrivas med två ord egentligen. Gång och turistliv. VI har fan gått x antal mil, haft ont i fossingarna varje dag och så har vi besökt (almost) all the places. Nu har jag börjat hitta i Paris, känns gött! :)

Nej, nu håller jag på att glida in i ett berättande vilket jag inte ska göra. Finns ingen tid. Nu ska jag packa klart och sen gå ned för att hjälpa till med det sista innan vi åker.

Nu kommer det alltså att bli tyst igen. Men don't worry, jag kommer tillbaka och då är jag back in da business igen :P

Ni får ha det så gott tills vi hörs!

Kramkram.

Kultur vs. kultur

Har länge tänkt skriva om skillnader mellan svenneland och Frankrike. Tänkte att det kan vara intressant för er att läsa om vilka skillnader man märker. Dock får man utgå att det JAG som märker, tycker och tänker.

På lektionen i dag pratade vi om mode. Pascal undrade om vi hade märkt några skillnader mellan hur det är i våra länder samt i Frankrike. Jag nämnde att i Fr. har nästan inga tjejer tajta jeans, eller det är tajt modell men ser ut att vara en storlek för stor. Såhär är det. Här i Fr. är det vulgärt att gå i tajta jeans. Mm, vulgärt. Hmm. Dock har det börjat ändrat sig lite det senaste halvåret. Samma sak med att ha en kortare kjol, kortare tröja aka. magtröja osv.

Jag har själv upplevt en kultur vs. kultur. I tisdags tror jag att det var. Körde på klänning och pumps. I Sverige skulle ingen höja på ögonbrynet åt det. När jag var på väg mot tåget efter lektionen gick jag förbi ett litet gäng och hörde ordet "salope". Jag är helt säker på att det var till mig då en kille som stod en bit ifrån tittade direkt på mig. Jag förstod inte på direkten ordets betydelse men något sa mig att det var något i stil med hora. Jag hade rätt. Jag blev kallad hora. Någon gång måste väl vara den första?! Haha, okej.. den frasen passade inte in här. Måste säga att det faktiskt  känns lite underligt att ha blivit kallad hora.

Kultur vs. kultur...

Anmälan - check!

Nu är jag klar med anmälan till universitetet. Sista anmälningsdagen blev uppskjuten t.o.m 18 april i stället för 15 april så nu har jag sökt klart. Märta har alltså sökt:

1. Franska
2. Sjuksköterskeutbildning
3. Veterinärutbildning
4. Juristutbildning
5. Introduktion till modevetenskap (Stockholm)

De tre nedersta sökte jag bara för kul. Om vi antar att jag skulle komma in på någon utav de tre nedersta( vilket inte är troligt eftersom jag inte har så hög prioritet på dem samt att de är svåra att komma in på, men vi antar detta..) skulle jag få allvarliga problem med att välja mellan jurist och veterinär. Läste rättskunskap i trean och det var jätteintressant. Veterinär vet jag inte hur jag kom på - kanske genom att min kusin vill bli det. Haha.. Vet inte men det ligger säkert något i att hon går en sådan sorts utbildning och att jag tycker det verkar intressant.

Nu är det bara att vänta..

Känns skönt att ha sökt för nu har man ett val i höst - plugga eller jobba.


Dagens dilemma

Vad är bäst?

Inte kunna hosta pga. en sjujäkla träningsvärk i magen

eller...

Kunna hosta men inte ha träningsvärk?

Det är mitt dilemma i dag för jag har some deep problems med att hosta och nysa i dag. Magen liksom smärtar så fort jag tar en ansats till att frigöra slemmet jag har i halsen. Okej, hade kunnat skrivit det sista med vackrare ord men kände för att vara lite rak på sak.. :P

Innan dagen är slut har jag nog kommit på ett sätt att hosta utan att magen hurtar. Kanske ska testa att vika ner mig i 90 grader när jag ska hosta.. Kanske inte den vackraste positionen men va fasen..

FREE THE SLEMM!

Okej, Märta.. Lägg ner nu. Du är alldeles för trött just nu. Ta en powernap eller nå så du kommer ner på jorden igen!

:)


Nedräkning på allvar

Nu är det inte många timmar kvar... Mamma ringde när jag var på väg från skolan. Ni fattar nog inte hur overkligt detta känns för mig. Jag kan själv inte förstå HUR det kan kännas så overkligt. Är ju bara två månader sen. Hrm.. Kul som sjutton ska det bli iaf! Pia är rätt nyfiken hon med. Har frågat vad mamma och pappa har för ögonfärg osv. Varför hon ville veta det kan man ju undra.. Hmm. Hon ville ge mamma en puss men inte pappa och bror. Sötbarn där. Dock kommer hon inte säga ett knyst när de väl är här men jag hoppas dock att hon visar upp sina språktalanger! :)

Ska egentligen städa av här uppe nu innan klockan slår fyra och jag börjar jobba igen. Min kropp säger dock i från. Är inte spec. mycket bättre i dag. Någon som vill byta huvud för en dag eller så? Ska knapra i mig en Ipren eller något tror jag. Måste städa av här - kan inte ta in någon i rummet så som det ser ut nu. Pinsamt tjejen!!! Haha..

image365
Tagen för någon minut sedan. Mattan ser mkt renare
ut på bilden än den är :S Äcklig är vad den är! Haha..

Ska läsa några bloggar innan jag försöker mig på en städning.

Hoppas ni får en toppenhelg!

Kramen!





Övervinner kärleken allt?

Det är en sorgens dag i dag också. En kärlek till mig håller på att lämna denna värld. Okej, inte denna värld för det är kärleken för stark för. Ledsen, det är vad jag är!

image363 image364

Mina favoritjeans har sjungit sin sista vers. Hehe..

Jeanstyget har länge varnat mig. Tunt som fasen är det! Först gick det hål på knät, sen lite granna mitt på rumpestumpen och i dag... Feta jäkla sömmen paja. NOOOO!

Dagens i-landsproblem månntro?

Funderar på att skicka hem dem med mamma och pappa så att jag inte kan förstöra dem mer nu...?!

Finns dessa fortfarande i butik?

Om inte, sörj med mig kära medmänniskor! :)

It's hard, man!

God afton, god afton..

Trodde inte det skulle vara så himla jobbigt att vara lektant nån timme. Jösses vad fel jag hade. Är heeelt slut! Huvudet håller på att säga upp sig. Annars så mår halsen skit( Bella, jag mår jättebra när du läser detta!)... I morgon ska det nog vara bra. Måste vara bra!

Well well..

I morgon kommer la familia. Tror ni jag längtar lite eller. Är nog lite nervös med. Pappsen är nyklippt - gjort sig fin för mig, snällt va :P Hehe..

I förmiddags när jag jobbade gick Pia, Ostiane och jag till parken. Gick och gick, jag gick - de satt i vagnen! :) Valde att gå dit då det var strålande solsken. Mysigt värre var det.

image357
Fint va.. Blommor, blå himmel :)
image358
Det här du farmor :)
image359
Gräsklippning. Luktade nyklippt gräs när vi gick hem. LIKE IT!
image360
Snyggt klippta träd- ser ut som en död skog ju :S
image361
Vill verkligen börja rida igen! Är lika entusiastisk som flickorna
när vi besöker ridskolan :)
image362
Kyrkan!

Det har faktiskt varit blå himmel hela dagen. Inte ens en tendens till att bli regn. Kanske finns någon vädergud ändå?! :)

Sunshine!!!

Hej på er!

Onsdag i dag vilket betyder sovmorgon. Hade inte planerat att ta sovmorgon då jag hade flera saker jag ville hinna på förmiddagen. De får jag ta hand om under dagen och kvällen i stället( t.ex att städa).

Vaknar iaf upp och kikar mot fönstret. Glädje. Solen skiner...

image356

Dock är man inte säker på vädret över huvudtaget här. Om tio minuter kan det ösregna. Haha..

Well, well.. Ska ner och käka nu och sen väntas två h jobb. Därefter är det off till Bella för att agera lektant på Viktors kalas :) Ska bli skoj. Massa franska barn, hoppas de fattar ;)

Btw, sprang en runda i går samt gick in på gymmet en snabbis. Kände medan jag sprang att jag har tagit klokare beslut i mitt liv. Halsont i dag. Jag är seriöst trött på skiten nu. Har fasen varit mer eller mindre förkyld sen jag kom. SUCK! Mammsen å pappsen ska ju iaf ta med ecinecea eller vad det heter. A lifesaver!

Neej, dags att fixa till mig lite. Göra fläta och så vettni :P

Have a nice day. See you soon!

Hair, it's all about hair :)

Jag har nog alltid förespråkat frisyr-förändringar. Man ska våga lite! Älskar när någon frågar vad man tycker om deras kanske-ska-klippa-eller-färga-idé! Jag har tänkt ett tag på att jag ska klippa lugg men när det närmade sig dagen D började jag vela. Laddade hela fm. i går för att sätta mig i den där frisörstolen - självklart vare stängt när man väl fått tummen ur.. Hem och ladda om.

I dag smällde det. Märta har skaffat sig en lugg samt slingat håret. DOCK får ni inte se luggen än. Hon klippte den och jag kände mig helnöjd, för att inte säga het :P Kvinnan frågar om hon ska klippa den lite till och med tanke på att den nääästan var för lång sa jag: Oui! ("Ja" för er som inte förstod det) Dumt gjort, Märta, dumt gjort. Kvinnan klipper en jävla centimeterjävel. Mm, så kände jag faktiskt. Ser rätt mesig ut för stunden. Gick från het till mes på 3 minuter. Jippie!

Tur att en lugg växer så det knakar, så om en vecka kanske det kommer en bild. Tills dess blir det fläta :)

Mitt hår är mkt viktigt för mig så detta känns lite småjobbigt, haha.. Fåfänga kallas det va?! ;P

Aja.. Bild på före och efter slingor ska ni få iaf:

image352
  Före
image353
Efter

image354
Före
image355
Efter

Hrm, nu när jag kikar på före och efter tycker jag mig inte se någon större skillnad. Det är det dock, åtminstone känns det så :) Jag tror jag gillar't iaf! VIlken skillnad det ser ut att vara på håret på de två första bilderna. På den första har jag inte skött håret på några dagar, då blir det sådär vackert förstår ni :S

I dag när jag var på väg till frisören tänkte jag att om jag går ut därifrån nöjd behöver jag inte vara rädd för att våga ta för mig när det gäller franskan hädanefter. Då har jag lycktas få de att förstå hur jag ville ha det. Tycker det är jobbigt att fråga om saker i t.ex affärer - något som jag verkligen INTE lider av i Sverige. Där börjar jag oftast med att fråga :P Haha..



Surprise...

Kika in senare så ska ni få se en sak.

Surprise..

:)



Lördagen i bilder

Nu tog jag mig i kragen och tänkte bjuda på lite bilder från lördagen.

image325
På väg mot cafét där en tjej skulle sjunga...
image326
Öl, bärs, bira - kärt namn har många namn :P
image327
Sofie och Isabelle slog till på öl de med...
image328
Hon som sjöng och samtidigt försökte förföra, hmm..
image329
En sur karl samt två glada flickor :P
image330
I tried...
image331
.. Men fötterna fick sin vilja igenom till slut :) ...
image332
Much better - less party men va fan.. Måste ju kunna gå!
image333
Försökte mig på ett kines-kort framför ND men gick inge vidare som ni ser, haha..
image334
Notre Dame - mkt fint!

NU kommer vi till partyt...

image335
Öl i vinflaska - jag rekommenderar det INTE!
image336
Bella höll med mig :)
image337
Någon annan verkade gilla den dock :P
image338
Inlåsta i Les Halles - hamnade i parkeringshuset..
image339
Tack vare parkeringshusvakten kom vi ut. AIR!!!
image340
Café Oz och Sofies fingrar :)
image341
Sofie och Ali
image342
Här i France finns det ingen åldersgräns. Party on så att säga - vilket denna dam gjorde!
image343
Dance 'til you drop!
image344
Haha, vet inte vad man ska säga om denna bild riktigt! :P
image345
ÄNTLIGEN fick jag ha hatt på huvudet! :) Min homie och jag, Haha!
image346
Mexikanen (var tyvärr från NY)
image347
Mössa? Why?
image348
Sjukt trevlig kille!
image350
Liiite stor keps då va :P

Måste säga det igen.. Det var sjuukt kul på Café Oz! :P

Mer hade jag inte att bjuda på, haha.. Känns som om jag har lagt ut miljontals med bilder. Blir som en jäkla papparazzi med kamera i handen. Måste lugna mig. De bilder jag har lagt ut här är kanske 1/4 eller nå sånt. Får ju beslutsångest när jag ska lägga ut bilder sen, vill ju visa så många :)

Usch, skulle ha sovit vid det här laget..

Sov gott!

sorry folks!

Sorry folks..

Har ingen ork eller lust att fixa bilder i dag. Nu ska jag istället borsta tänderna och gosa ner mig i sängen. Dock med datorn. Ska checka utbildningar och kurser till hösten. På tisdag är det sista dagen för att anmäla sig.

Har känt mig bakis hela dagen i stort sett trots att jag var nykter i går. Tror svaret ligger i antal timmar sömn jag fick. Inte bra, Märta! Tar igen det nån annan gång :) Hehe..

Hoppas att ni har haft en trevlig helg.

Puss, kram, god natt.

Ska försöka kirra upp bilder imårn...

God natt?

Jahapp, har precis krypit ned under täcket medan de flesta av er har djupsömn eller nå sånt just nu. Är alltså precis hemkommen efter en riktigt skoj kväll.

Bella, Sofie och jag tog tåget runt sju och mötte upp Emelie i Paris efter ett litet missförstånd  vid tåget. Åkte vidare till nå ställe för att gå till ett café blablabala.. Drack öl och lyssnade på en tjej som sjöng. Jag, Marthina, drack öl och tyckte inte att det smakade bajs. Börjar lära mig. Hehe..

Därefter åkte vi till Ali och hennes killes hotell för att förfesta lite innan utgång på "Café Oz". Förfest och förfest.. Vi drack nån konstig öl i vinflaska som smakade blahablaha, skulle jag vilja påstå då. Camilla joinade också :)

"Café Oz"
mina vänner.. What a place. Var riktigt jäkla skoj! Vi skakade järnet och om man såg oss skulle man nog inte gissa på att vi var nyktra. En rätt lyckad kväll :) Jag fick till slut ha en hatt på huvudet! Velat ha det sen "Duplex"...

Tänkte först att jag skulle lägga upp bilder och allt nu i kväll/ på morgonen men just nu känner jag mera för att få lite sömn innan det är dags att göra söndagen. Ska vara hos Bella vid tolv - 5 h dit ungefär. Hugaligen...

Bilder kommer att komma upp imårn(läs: i dag) samt kanske lite mer update. Jiises, för mig är det fortfarande lördag! Haha..

Cyklade hem till fågelsång. Mkt mysigt! :)

God natt då?! Eller.. Haha..


nu är det lördag igen!

Okej kära läsare..

Ett fettigt snabbt inlägg ska jag få till. Skulle ha varit hos Bella för fem minuter sen men måste käka innan så jag gör två saker samtidigt - käkar och bloggar. Tack Jesus för att jag har simultanförmåga. Är det så det heter?? Hehe..

Blir planering av Viktors kalas i kväll istället då jag har andra planer för morgondagen. Dumt av mig men jag förklarar mer sen. Efter planering blir det Paris. Vi ska se någon konsert av något slag. Emelie hade fått biljetter av hennes värdpappa(han är manager lr något i den stilen). Därefter blir det en bar. Oz bar eller vad den heter. Jag bara hänger på jag :)

Well well.. Fan så ultrarapid det går ska jag säga er. Tänker knappt på vad jag skriver. haha..

Körde ett löppass på eftermiddagen. Gick halvbra om jag ska vara ärlig men jag orkar inte bry mig så mycket. Var första gången på två veckor jag tränade då jag har snorat. Njöt iaf av det fina vädret. Det var en sån dag då man ska äta sin första glass utomhus, ligga i gräset och titta på himlen, ta på vårskorna och vårjackan eller ta sin första kaffe på en uteservering. Någonting med första iaf! :) Var underbart!

är kommer bilder.

image320
Snygg pose - Not! Men vill visa er klackarna :)

image321
Jaa, här är dem. Detta inhandlades förra helgen.
Helt och håller Ebbas fel ;)
You likey? Me likey!

image322

image324
Gick lös framför kameran... :P

Nu är det Jalla Jalla som gäller!!!

Ha en trevlig kväll vänner!

Puss kram



puuuh

Det föregående inlägget blev djupt och öppet. Kände mig tvungen att få ur mig en massa. Nu känns det otroligt skönt inom mig kan jag säga er. Valde att skriva detta i ett nytt inlägg då jag ville låta det andra vara för sig själv.

Nu ska jag ta och lägga mig ner i sängen och läsa en bok eller något. Bara njuta. Känns så skönt att ha vädrat ut massa känslor :)

God natt vänner.

Tankar och känslor.

Nu när jag har varit borta från mina nära och kära relativt länge har jag insett hur mycket personer i min närhet betyder för mig. En mycket fin känsla då man ofta bara lever i sin lilla bubbla och tar saker och ting för givet. Man säger alltför sällan hur mycket man uppskattar de sina. Jag gör i alla fall det. Speciellt till de som alltid, alltid har funnits där för mig. Min familj. Dock även till mina vänner. Det finns de som alltid funnits där som vänner och även nya. Jag har verkligen otroligt fina vänner. Vissa som jag tyr mig mer till än andra men så är det nog för de allra flesta. En vän är en vän men man har olika relationer till alla sina vänner.

Jag har det senaste året känt att vissa tar mer från mig än ger mig vilket är otroligt ledsamt men så är livets bana. Vissa känner säkert samma sak med mig. Jag har dock även vänner som ger mig så otroligt mycket att jag inte vet hur jag någonsin ska kunna ge tillbaka i samma mängd som jag får.

Något jag tycker är otroligt fint är när man träffar en vän man inte har träffat på väldigt länge och allt är precis som vanligt när man ses. Tyder inte det på en riktig vänskap? Så har jag det med flera av mina vänner.

Med tiden har jag även fått en närmare kontakt med min släkt. Man mognar och får mer gemensamt. Jag älskar hela min släkt. Jag är glad i min släkt!

På tåget hem från skolan i dag fick jag tårar i ögonen av att tänka på att om några få dagar kommer jag att få krama om min mamma, min pappa och min lillebror. Få prata med dem om allt det roliga som händer samt det sorgliga och tråkiga. Får nästan tårar när jag skriver just nu för att jag har så mycket känslor inom mig just nu. Måste få ut dem någonstans och jag valde att skriva ned allt i bloggen.

Vet inte om jag vill eller borde nämna detta men.. I min värld finns det en person som jag håller av på ett helt annat plan än till någon annan. Det planet då man vill ge hela sig till just den personen. Man brukar säga att hoppet är det sista som lämnar en människa och i detta fallet hoppas jag verkligen att det är så, eller borde man inte hoppas alls?

Jag har som jag tidigare nämnt börjat tänka väldigt mycket sen jag kom hit. Det var ett av alla mina mål när jag åkte. Känns så skönt att få sätta sig ned och fundera över saker och ting som man mest bara blundar för hemma i sin vardag.

Jag skulle vilja skriva ned alla som betyder så mycket för mig men vill verkligen inte glömma någon så till alla som känner sig träffade:

Du betyder otroligt mycket för mig!

Dock är det några som ska få sina namn nedskrivna.

- Mamma
- Pappa
- Mathias
- Marcus
- Harry


Kärleken är ovärderlig och inget i världen kan ersätta riktig kärlek. Ingenting.

Weii weii...

Så less! Tidigare i dag knåpade jag ihop ett inlägg men mitt i allt tryckte jag nog ned sidan utan att spara eller publicera inlägget = gone with the wind. Suck, Marthina. Bara till att börja om.

Till att börja med. Jag är helt slut i dag. F. var också helt slut. Skönt att det infaller en helg i morgon :)

Well well..

Morgonen började iaf bättre än den har gjort på ca. en vecka. Pia har varit ganska omständig när det gäller påklädningen på morgonen. Allt har varit fel nämligen. I går kväll lovade hon mig dock att hon skulle vara snäll i morgon( läs: i dag) och dra på trissor, en treåring kan hålla vad hon lovar :)

Brukar oftast gå rätt bra i skolan men i dag fattade jag ingenting. Futur antèriur vägrade sammankoppla med min hjärna. Jösses. Ska dock inte hänga läpp. Nu ska vi inte lära oss någon mer ny grammatik utan bara repetera allt vi hittills lärt oss. Tack och bock! :) Ska se att den där futuren fastnar till slut den å! OCH, jag ska verkligen inte vara butterkaka för att det var en jobbig lektion. Man kan mer eller mindre se mina framsteg med blotta ögat. Haha, ja nästan iaf :P Vilken jäkla skillnad det är om man jämför nu och när jag kom. F. sa härom kvällen när vi pratade att hon tyckte att jag hade gjort enorma framsteg. Detta på två månader. Mm, ni förstår att i går var det på dagen två månader sen jag landade här. Helt sjukt. Har levt i Frankenland i två månader. Jösses amalia :) Men tro inte att jag räknar ned eller något sånt. Trivs fortfarande hur bra som helst!

Var hemma själv hela eftermiddagen. Tror det nästan var första gången sen jag kom som jag hade huset helt för mig själv. Hehe.. Och vad gjorde jag? Joo, satt i mitt rum... :D

Planerna för helgen är inte spikade. Velar mellan filmkväll och utgång. På söndag måste iaf Bella och jag planera inför onsdag. Vi ska nämligen agera lektanter på Viktors kalas då :) (jag får betalt av Bellas familj för besväret - weii,weii) Just ja, svenska kyrkan visar "Solstorm" på söndag. Blir säkert en tur dit. Är nog första gången sen jag kom hit som inget är helt bestämt inför en helg.

Vad har du för helgplaner?

Kraaam på dä. (Ja, Märtan börjar bli aningens föör trött!) :)


en tanke.



Ulrika.

Räcker så tycker jag.


What's up?!

Okej. Marthina aka. Märta is back in da business. Förhoppningsvis inte lika addicted som innan pausen men det vet man aldrig. Haha.. Välkommen tillbaka ska du iaf vara Marthina! - Tack! :D

Well, well.

Under denna veckan som jag varit borta så har jag:

- lekt frissa och blonderat Bella. Blev faktiskt riktigt bra vilket jag, Sofie och Bella tvivlade starkt på då vi började förvandlingen.
- Bella, Sofie och jag satte oss vid en bar i Le Vesinet och intog ett glas. För mig blev det ett glas vitt. Hör och häpna, vänner. Vinet var gott. Jaa, det var fanimej gott. Nu svär jag också men det får jag i detta fallet. För första gången någonsin var vin verkligen gott i min mun. Tron på att nå målet gilla vin ökade avsevärt. Weiiii...
- Blev utgång nr.2 för mig. L'etoile. En bild har ni sett och den säger egentligen allt men ni får se några fler. Fartfylld kväll/natt/morgon. AHHH! :) Haha..
- Helgen bjöd på både vår och vinter. Den började som en riktig solskenshistoria men avslutades i helvetet. I måndags morse var det vitt på marken. Om jag tyckte det var kul? Skulle inte påstå det va. Kul för mina små tjejer dock, var första gången de såg snö på riktigt.
- Tog med mig Bella till Paris i måndags för att kika på OS-facklan som för dagen befann sig i Paris. Skriver om detta i ett eget inlägg sen.
- Bella och jag drog iväg till Carrefour i gårkväll för att vandra runt lite. Mmm, man vandrar faktiskt där inne men det har jag väl näst intill nämnt för er innan?! Jag var på jakt efter keso men självklart så hade de inte keso. TACK! :(

I dag är härliga vår igen. bara njuta så länge det varar, hrm..

En vecka tills la familia kommer ( dock inte hela) och jag kommer att räkna ned. Okej, det har jag gjort sedan de bokade men nu är det än mer nedräkning. Känns helt overkligt på något vis. :)

Bjussar på lite bilder från min vecka:



1. Sofie och Ali är redo för kvällens bravader!
2. Camilla visade upp vad hon hade fått kvällen innan på en klubb - en penisring med vibrator. Haha!
3. Frida - tekopp, Märtan - äggkopp
4. Bella kopplar inte riktigt tror jag??
5. Nyfiken?
6. Man ska Alltid ha med sig en back-up!
7. Jaa, surprise surprise kan man säga :)
8. Scary shit.. Spriten alltså!
9. Vår "vän" som vi träffat båda utgångarna. Solarie/stalker-guy?!

image313
Alla ville vara med på kort. Alla!

image314
God natt - God morgon?

image315
Vi hade rädsla och tänkte trixa lite. Se hur det gick.

image316
Le parc des Ibis tror jag parken heter. Magnificant.

image317
Strike a pose.
(bröllopsbilder knäpptes också, ska bara fixas lite innan de får se offentlighetens ljus)

image318
Restaurangen mitt i parken. Var framkörning av bilarna.
Vad kan priset att äta där vara? Vill vi veta?

.image319
Hej mitt vinterland?

Jaa, det var lite bilder. Om ni undrar varför jag inte är med på så många bilder från utgången så kan ni fortsätta undra över det :P Haha..

Snodde några bilder från Sofie samt en från Emelie men jag tror inte de blir så sura :)

Hur känns det att vara tillbaka Märta?
- Jo tack. Det har kliat lite i fingrarna de senaste dagarna. Känns härligt!

Hörs? Oh yeah! Haha..



Back!!!

Så fort jag får lite tid över i dag ska jag ta och skriva ett inlägg!

Kan knappt bärga mig. Haha..

See you soon :)

I'm alive!

Oroa er inte, jag lever fortfarande. I torsdags bestämde jag mig dock för att ha en datorfrivecka. Hittills älskar jag det, är hur skönt som helst.

Jaa, då kanske ni tänker varför sitter hon då vid datorn nu för? Joo, det ska jag berätta.

Utgång på L'etoile i går. Kul som fasen var det. Dock råkade det slinka ned lite för mkt dricka. Dumma VIP. Kom hem till Bella halv åtta i morse. Ja, ni läste rätt. Halv åtta. Upp tolv, snabb dusch och sen till Paris för brunch och svenska kyrkan. Jag kände att jag behövde en liten dejt med datorn nu.

Bjussar på en rolig bild från i går. Mer bilder kommer säkert att komma men i dag blire en bild.

image302
"Jag gliiiiiider"

Märta skulle sätta sig på kanten men så gled hon ner i soptunnan. Haha. Lyckat.

Nu ska jag fortsätta med min datorfria vecka.

God kväll på er.

Det luktade inte blomma :)

Hey guys!

När jag hade skrivit förra inlägget kilade jag ner och pratade lite med F. medan tjejerna fortfarande sov. Vi pratade om barn, ni ska bara veta hur mycket jag lär mig om de små liven, samt om att studera. Hon jobbar som socialarbetare så jag frågade lite hur hon tyckte det var. Är så himla glad att jag och F. kan prata om saker, även om det inte är stora saker. Har skrivit det förr men det tåls att skriva igen :) Egentligen så jobbar jag ju bara för familjen, hon behöver inte sitta och prata med mig om hon inte vill...

När tjejerna sedan vaknade blev det ett mindre kaos där Ostiane åkte in på rummet innan vi alla till slut satt i bilen på väg mot Carrefour. Jag fick köra då F. hade världens nackspärr. Inte mig emot, gillar att köra :) Helt plötsligt hade Ostiane och Pia också nackspärr men deras gick över efter 1 minut. Hmm.. Haha :) F. trodde att det Carrefour vi åkte till var Europas största Carrefour och jag kan säga er... (I forgot the camera) Det var inte litet. Meeeegastort ju. Ja, om man ska försöka översätta till svenska så är Carrefour som ICA maxi fast 100 ggr större :) Inhandlades barnstol och lite smågrejer.

Badade de små liven och sen tog F. över då jag hade jobbat klart för dagen. Nu sitter jag här :)

image299
Det lilla djuret sket i glaset...

image300
Ser ni bajset?!

image301
Det luktade inte blomma :D Haha...

Om ni undrar varför jag har blivit så dålig med att lägga ut bilder är det dels för att det är lite smådrygt då det tar sin lilla tid och dels för att jag blivit lite bekväm. Att barnen inte visas så mycket längre är för att jag vill kopieringsskydda korten först men vet inte hur. Could someone help me, please?


att vara eller att icke vara...

Student?!

Senast den 15 april måste jag ha bestämt mig för om jag ska plugga någonting i höst. Har iaf kommit så långt att jag tittat runt lite. Just nu velar jag mellan franska och engelska eller om jag kanske ska hoppa på en hel utbildning. Fortfarande så ligger sjuksköterska mig närmast om hjärtat. Saknar verkligen jobbet på hemtjänsten och Tallgården. Dock blir det ju antagligen inte samma om jag utbildar mig inom området men jag saknar det. Tyder på någonting. Kanske hoppa på någon helt oväntad utbildning, ekonom? Eller ska jag söka jobb istället? Vad vill jag?

Känns lite små jobbigt just nu. Känns så stressigt. Om två veckor ska jag ha bestämt mig. Borde nog ta och ringa min kära Ajni och diskutera med henne. Åhh, den kvinnan saknar jag. Soulmate there is!

Ahhhh, ju mer jag tänker på det här desto jobbigare får mina hjärnceller det. Poor little things! :)

What to do, what to do?


Min förmiddag!

Tog sovmorgon i morse. Börjar inte förrän halv elva på onsdagar, är ingen skola då. Skulle ha gått upp och pluggat egentligen men jag kunde inte somna i går. Gav upp till slut och började läsa i en bok. Jobbigt! Somnade till slut iaf.

I morse medan jag halvsov var det K.A.O.S på mittenvåningen. Jiises.. Ena stunden skrek minstingen och i andra Ostiane. Mitt i allt skriker Pia i stället för att prata. Poor F. alltså. Förstår inte hur jag inte kan bli irriterad på det. Eller peppar peppar, inte än. Kanske kommer :)

Blev barnvakt åt alla tre barnen de två timmar jag jobbade då F. skulle till doktorn. Hon trodde det skulle bli lugnt med lillen då han precis hade ätit/druckit. Mmm, precis. Innan hon åkte började han gallskrika. Jag blev imponerad av mig själv då jag behöll lugnet och hjälpte tjejerna lite först innan jag gick upp till honom. I vanliga fall hade jag kutat upp. När var jag så lugn och sansad sist egentligen? Haha :)

Så fort jag tog upp ungen blev han knäpptyst och när man sedan lade ned honom igen började visan om. Okej, nu kommer det lite väl mycket fakta men utav vad jag såg i blöjan gissade jag på magont. Valde att ringa min kära mor för att höra vad hon tyckte jag skulle göra. Kändes lite dumt att ringa henne och inte F. men fasen så mycket skönare att få förklarat för sig så man fattar direkt - i detta fall kände jag iaf så. Inte för att jag hade problem med att ha honom i famnen men ändå. Efter samtalet med mor somnade ungen direkt. Lade honom på mage i sängen för det var så han trivdes bäst i famnen. Någonstans i mig hörde jag en röst som viskade att det inte var rätt att lägga honom på mage. Ringde återigen mor min för att höra om det var bra att göra så. Till svar fick jag att man har kommit på att plötslig spädbarnsdöd ofta orsakas av att barnet sover på mage. THANK GOD att jag ringde mamma. Kul om det hade hänt något. Usch, vill inte ens tänka på det. Han lever, oroa er inte! :)

Sen har vi städat av lite grann. Vet ni hur lätt det är att få barn att göra lite nytta genom att berömma dem?! :) Nej, jag är faktiskt en snäll au-pair. Oftast är det jag som städar eller så hjälper jag till men de måste faktiskt lära sig också. Dock gjorde de det mesta i dag då jag hade lillen i famnen. De är så duktiga :) Är så stolt över dem!

image296


Nu är jag off duty till fyra.

Tänkte jag skulle ta tag i en idé jag har haft ett tag. Idén är att informera er lite mer om vad jag gör. Okej, är det enda jag skriver i denna blogg men jag menar typ hur och när jag jobbar etc. Lite mer fördjupning så att säga :) Vad tror ni om det? Verkar det vara en idé?

Äckliga små kryp!

Jag har tänkt på att det är 1 april hela dagen i dag. Men tror ni att jag fattat att det ÄR april?! Nej, nej.. Fasen, det är april. April. Helt sjukt. Haha..

Annars har jag och tjejerna målat lite, lekt att vi låg i havet( gräsmattan), plockat blommor samt följt med F. till apoteket.

Just ja, får inte glömma kurragömma. Jag kom på att vi kunde leka den leken någongång och nu är jag fast. Inte så jobbigt dock. Räknar till femton, ropar att jag kommer, de är alltid på samma ställe och Ostiane kommer alltid och möter mig :) Sen är det bara att börja om igen. Hehe..

Fan, finns jätte många sniglar på denna gård. Ostiane gillar att ta upp dem i handen. Jag, den hårda Märta, tycker att de är vidriga! När Ostiane vill visa mig den hon har i handen och kommer närmare så börjar jag springa och där var jakten i gång. Hon tycker att det är skitkul att jag inte gillar dem och garvar dessutom medan hon springer efter mig. Jag är alltså helt seriös där jag springer i från henne. Haha, härlig au-pair.

Vidare visade jag mitt hårda yttre än en gång då vi låg på gräsmattan och plockade blommor. Mitt i allt kommer en daggmask, mitt framför ögonen på mig. Innan jag hinner reagera har jag både skrikit och mer eller mindre hoppat upp från liggande. Pia tyckte nog att jag var lite mesig, haha :)

Såna där småsaker är ju såå äckliga. Usch!/ Berk!

Vidriga små saker!

Nu ska jag ta ett bad och sen hopp i säng!

Sov gott vänner.

Helgens bravader

Lördag.
Bella och jag bestämde att vi, tillsammans med Sofie, skulle gå till en park i Le Vesinet. Jag tvekade länge som fasen för jag mådde apbajs och det vet vi väl alla hur det är :P Till sist tog jag på mig mjukisar, skidjackan, halsduk, mössa samt solbrillor. Var inte sol men ville inte visa min för dagen vackra nuna. Haha.. Mötte två killar på vägen som smålog lite - är rätt säker på att det var åt mig och min utstyrsel. Jag såg rent ut sagt förjävlig ut. Haha :) Kameran ville inte fungera heller så ni får inte se något bildbevis.

Jaja.. Traskade mot Bellas hus när jag kom på att jag skulle testa att ta vägen innan Bellas väg. Har funderat på det flera ggr. De måste ju gå ihop någonstans, tänkte lilla jag. STUPID. Vägarbetarna i jävla Le Vesinet hade ju vägrat att kirra en väg mellan de två gatorna. Jag såg Bellas husknut men kunde inte komma dit. Började gå tillbaka mot den riktiga gatan när Bella ringde och sa att hon skulle åka och hämta Sofie. Jag valde att traska hemåt i stället. Sur och tvär över situationen. Lyckad eftermiddag skulle man väl kunna sammanfatta det hela :)

Halv nio var det dags att bege sig igen. Allas vår värmlänning hade ju fyllt 19. Sushi-night var hennes önskan. Gick till Sushiplanet och där och då blev jag av med en oskuld till. Sushi-oskulden (okej, smakat en tugga av mamma en gång men det gills inte). Kan inte påstå att det var gott, men ej heller äckligt. Man måste nog ge det några gånger :)




1. födelsdagsbarnet i mitten
2. två debutanter och en halvdebutant
3. here it goes...
4. nå?
5. att äta med pinnar är en hel vetenskap!
6. sushi - close up!
7. Sofie gillar läget
8. haha.. är oskyldigare än det verkar :)
9. den mest oseriösa men som blev bäst :P

Hem till Fridas lilla studio för att förfesta. Flickorna hade införskaffat tre flaskor varav en jag hade tipsat om. Nämligen vattenmelon-likören som jag drack liiite för mycket av en gång. Jag valde att kasta in handduken tidigt då jag var allmänt bankrutt, mådde allmänt dåligt pga. förkylningen samt behövde sömn. Vet inte om man prioriterar sömn om man åker hem halv ett på natten??? I Frankrike-utgångs-tider var det tidigt :)

10. bra början på förfesten, hehe..

11. som sagt...
12. flickorna började bli på g...
13. hatten på
14. lagom stor kopp :)
15. kvinnan med tekoppen?!
16. Camilla
17. storlek 37?!

De hade tömt alla tre flaskor - egentligen behöver jag nog inte berätta vidare men känner för det. Bella och Sofie hade traskat genom Vesinet halv åtta(!) på morgonen. När jag kom hem till Bella strax efter elva då vi skulle på brunch, kom hon nerspringandes för trappan, still drunk. Så jäääkla kul. Skrattar fortfarande åt det. Haha..

Söndag.
Brunch som sagt. Sofie, Bella och Emelie har ju sett piggare ut måste jag få säga. Camilla orkade inte ta sig ur sängen och Frida kom lite senare. Kameror kikades igenom. Missade ju en sjujäkla utgång kan jag säga. Fasen! De hade dessutom kommit in gratis. Dumma, dumma förkylning!

Blev en lugn eftermiddag - ingen var speciellt pigg. Jag kände mig bakis jag med - antingen för att jag så gärna ville känna som dem eller för att jag var förkyld. Vet inte vilket ännu :P Jag följde med hem till Bella och vi kikade på "Livvakterna".

 

image298

 

image297
Bellas tv-rum. Satt jäkligt bra på den där "påsen" faktiskt!

 
Sådär lagom långt inlägg va?! :)


Nu funkar det igen

Äntligen! Nu kan man skriva i bloggen igen. Anledningen till uppehållet beror inte på mig utan på att blogg.se har hållt på att ändra hela bloggdomänen under några dagar.

Well.. Märtan var hemma hela dagen i går pga. sjukdom. Förkylning. Kommer att vara hemma i dag med. Känns som om den är på väg åt rätt håll. Hoppas verkligen det. Orkar inte vara förkyld, vill vara frisk som en nötkärna :)

Hittills i dag har jag tagit hand om lillen medan de andra åt frukost. Höll på att somna där jag satt med honom i famnen, haha. Därefter följde jag Pia till skolan och alldeles nyss kom jag hem från en liten shopping med Ostiane. TACK Leader Price för att ni har riktiga kassar. Allt går ned i en kasse istället för tio som på Super U. Hehe..

Update om helgen kommer inom sinom tid :)

RSS 2.0