Irritation!

Klockan är ungefär halv ett och finally har min enorma irritation börjat släppa. Mer än välkommet. Vaknade i morse och kände irritationen bubbla! Ett äkta jäkla bubbelbad! Tog på mig träningskläder, i med hörlurarna i öronen och i väg. Det var dags att försöka rensa tankarna... Gick helt åt helvete kan jag säga. Väl uppe vid fyren mötte jag ett par gäster som så klart började prata. Civilkläder = civil? ledig? Ohh nej! Part of the job, som jag normalt sett inte har några problem med.. Egentligen inte i dag heller då dem var jättetrevliga!

Dusch. Siesta. Lunch. Phuuu...

Så, min härliga start på dagen grundar sig i en sak jag har väldigt svårt att acceptera. Om en person säger till mig att den ska ringa, då gör den det! Enkelt. Eller??? Nja.. Om man inte har tid att ringa så hör man av sig på något sätt iaf för att säga det. Iaf i min värld.

Nu har orden fått rinna av mig lite. Då är det dags att börja ladda för Route des Artisans som jag typ ska köra själv då vi har så pass många gäster att vi kör varsin buss. Jag och Malou ses på stoppen men annars blir det en dag framför micken! Bara att köra då jag slutar när jag kommer därifrån och är sedan ledig onsdag och torsdag..

Let's do it :)

Puss kram.

Snurrar jorden långsamt eller snabbt???

Marthina är mitt namn. Jag en tjej på 21 vintrar. Tycker om att vandra i skog och mark och blablablabla... Gaaah, är så förbannat trött. Det är sällan jag räknar ned när jag jobbar men oj, räknade ned från sju ikväll. Jobbigt, jobbigt. Humöret var inte okej. Jag som gillar att hänga i repan... Jaja, lite sömn på det här and I am back in the game :)

I dag hade jag bonifatu vandringen. I och med att jag skulle gå först och Marc sist fick jag då och då köra om hela högen gäster genom att springa förbi dem, efter våra små stopp. I uppförsbacke kanske jag ska nämna. Skönt då men tror tröttheten kom efteråt. Dock körde jag lugna gatan nedför då jag och en unge på fyra bast gick på ödlejakt. Och vilka diskussioner vi hade sen då. Om hur snabbt jorden snurrar - det borde vara långsamt då vi inte märker att vi är upp och ner. Har ni tänkt på det någon gång?! Visste ni också det att om man får tag i ett trollspö kan man trolla så man blir lika stark som Pippi. Han skulle hjälpa mig om han hittade ett. Samma sak om han skulle få en sån där låda som man sedan kan trolla med händerna med. Så nu bara väntar jag på att styrkan som lilla Pippi. Tänka sig att man skulle få ha en sån här givande diskussion en helt vanlig måndag :) När jag sedan kom tillbaka till hotellet och skulle ta lite siesta hamnade jag i Elins rum innan vi, precis innan p-maten började kasta "gris" med Gustav fast "tiger". Japp, vi är inte alltid så mogna som man kanske kan tro :) Haha...

För övrigt är det typ kaosväder på den här lilla ön som vanligtvis är pretty solsäkert. Just nu öser regnet ned och blixtarna är inte att leka med. Sedan vi gick in i september är bra väder inte någon garanti. Inte någonstans. Trist! Visst att jag lite då och då bett tysta böner om regn och att få frysa lite men trodde inte att Gud alltid hörde bön???

Har så mycket att berätta om. Mamma och Malins vecka, boule-VM, allmäna saker som händer här dagligen osv osv. Får ta tag i allt. Helst imårn.

Nu däremot, nu väntar sängen. Lr ska väl köra den vanliga fritidsgården i någons rum där vi diskuterar mycket viktiga saker som tjaa, vad som helst kan det bli... Alltid lika trevligt :)

Puss, kram, god natt!



Vid vattenytan blir allt så mycket klarare

Oj så länge jag har haft bloggen uppe för att skriva... Nu, äntligen låter jag fingrarna gå över tangentbordet.

Under det senaste dygnet har jag och Malou pratat väldigt mycket. Vi tänker lika om mycket saker och vi handlar lika i situationer. Jag fick verkligen ut något av att prata med henne. Mitt i allt kläcker jag ur mig att "Det känns som om jag mår sämre nu än när jag kom!" - blev helt chockad när orden kom ur mig. Jag tror verkligen det är så men jag har aldrig fått dem tankarna till ytan tidigare. Nu ligger dem på ytan och jag funderar kring den lilla sanningen. Om det är sanning. Som jag har skrivit tidigare, det är lättare att förstå nuet i och med att dem tankarna/ känslorna är färskast.

Jag har fortfarande inte fått svar på mina frågor ang. att åka hem, om vintern osv. Jag tror aldrig jag kommer få några riktiga svar heller. Jag har bestämt mig för att försöka säsongen ut. Jag kommer må så otroligt dåligt när jag kommer hem, det vet jag, men jag vill inte lämna det här. Jag vill avsluta det jag har påbörjat! Kommer kännas som ett misslyckande för mig annars. Dumt, jag vet men så ligger det till. Men vintern och allt vad den kan erbjuda mig i Alperna är något som snurrar otroligt mycket i mitt huvud dagligen. Jag vill köra vinter så otroligt mycket. Verkligen. Men jag har bestämt att när jag kommer hem är prio 1 att hitta mig själv. Inte bara leva i kroppen Marthina utan att också vara Marthina. Det kommer ta lång tid att bli hon, mer än den korta tiden man har på sig hemma innan alphotellen ska öppnas.. Det skär lite i mitt säsongarhjärta men jag hoppas och tror och ska ner till Alperna. Så är det bara! :)

Tidigare i dag hade jag jätte mycket bra saker som jag skulle skriva ned här. Många tankar som klarnat lite men nu.. Helt borta. Känns som om jag bara sitter och pladdrar... Hmm..

Rent generellt har iaf mitt senaste dygn varit helmys. Vi bakade dock ingen pizza, ett mindre triangeldrama ägde rum så vi beställde en pizza. Med chèvre på. Gott som fasen du :) Och det också, jag har ju börjat gilla chèvre sen jag kom hit. Tänk som man utvecklas som människa. Helt fantastiskt, haha. Nu är det bara musslorna kvar. Det kommer bli en hård match!

Innan vi åkte till Ile Rousse i dag blev det lite shopping, shopping i form av två überfina armband plus en hippie-väska lr vad man kallar dem. Har en mörkrosa redan men kände att jag behövde en svart också. Ett resonemang min pappa aldrig utsätta sig för. Men diskussionen kommer upp rätt ofta kring det Stormska matbordet :) Haha.. Jag är nöjd iaf! Detta plus att vi stannade till på "La Plage" på stranden, helmys ställe :)

Bla, bla, bla och hej...


This is your captain speaking...

Svettig och äcklig. Precis min status just nu. Lr nu och nu, man börjar vänja sig vid att typ aldrig vara fräsch.. Kommer knappt i håg hur man stavar ordet "fräsch" längre. Men jag har hellre värmen än kylan, vi har ju redan börjat klaga på att det är kallare. Var väl 25 grader i morse (typ 30 nu). Japp, man skulle kunna säga att vi har varit här aningens för länge :)

Var uppe med tuppen imorse, buss till Calvi, Scandolan kördes och nu har jag kommit upp till meddan efter att ha lämnat mina gäster vid bussen. Vi hann med en liten tur i citadellet också. Trots att jag är mindre kry och är allmänt trött så var det en rolig båttur. Jag och Malou har alltid kul i hop på Scandolan. I dag t.ex lärde vi Anthony både engelska och svenska, fraser som "you and me alone in the sunset" lärde vi den lilla fransmannen. Haha, kan vara användbart. Laurent lärde sig säga "nu är det lunch" och "nu kan vi åka". Det bästa av allt. Jag fick köra båten tillbaka till Calvi, coolt :)

Nu ska jag göra ett tappert försök till att bli lite fräsch, duscha även kallat, och sen kila ner på stan med Malou för lite shopping, shopping. Senare i kväll ska vi till Malous vän Luc och göra pizza. Riktig pizza. Jag må vara töntig men lite småhäftigt är det allt att få stå där pizzagubben normalt sett står, haha.. Ni behöver inte säga att ni är avundsjuka, jag har redan räknat ut det ;)

Ledig imårn. Efterlängtat. En dag som ska avnjutas i Calvi och vännerna här. Jag och Cilla, aka. Jerry, ska ta ett och annat snack. Vi har missat mycket nu! Sen hem och möta mitt älskade Ile Rousse. Springa mig genom fredagen för att sen ta emot mams och Malin på lördag. Förstår nog inte att dem verkligen kommer ner på lördag.

Enjoy your wednesday!

Kram

...

De senaste dagarna har jag inte skrivit så mycket om hur jag mår. Anledningen till detta är inte att jag mår bättre. Något min pappa trodde. Nej, jag har lyckats skjuta undan alla tankar och känslor för att orka jobba. Låter jag dem komma fram nu kommer jag kraschlanda igen. Känner att jag måste få jobba lite och få tillbaka rutiner innan det händer igen.. för det kommer det att göra snart. Min lilla skyddsmur är inte speciellt hög eller stark den här gången.

Tänk er att gå på plankan. Minsta lilla vindpust och du är nere i plurret. Så är det just nu.

... Därför låter jag inte mina tankar komma ner i bloggen nu. Det skulle bli för jobbigt.

Kram.



Praktikantjävel, that's me!

Lång dag har det varit i dag. Var ledig fram till 13.15 men sov mest fram till dess. Inte okej. Allt började med att jag råkade somna inne hos Gustav i går när vi kollade på Jamie Oliver. Kanske inte mensa-smart att börja kolla ett på natten. Men sen planerar jag inte att gå med i mensa heller :) Vaknade vid åtta och kilade in till min säng, med tunga steg ner till frullen och sen marsch ner i sängen igen. Seeegt.

Routen var inte rolig rent jobbmässigt. Gillar inte när jag inte gör jobbet med hjärtat. Men annars var den rolig. Marc, jag och chauffören Lionel hade skitkul. Uppe i San Antonino satt vi tre och Olivier som jobbar där och pratade. Riktigt kul. Olivier, som jag ju tydligen ska gifta mig med, är 37 bast! Berättade för honom att mams kommer på lördag, han tyckte hon skulle komma upp och checka in honom och ev. godkänna honom. Haha..

Annars har jag praktiserat i baren ikväll. Skoja inte att det var kul. Erik är skitduktig på att lära ut. I kväll lärde jag mig att göra Fidel Castro, Moscow Mule, Strawberry Fields, Long Island och använda kaffemaskinen. Stoltkepsen på :)

De senaste dagarna har jag börjat utveckla halsont och hosta. Inte speciellt välkommet i mitt liv. Inte alls faktiskt.. men som jag sa till Johanna i dag. Man kan vara lite halvrasslig till lördag för då kommer en massa ny energi :D

Nu ska jag kika omkring på internet och sen marsch i säng. I morgon ska jag köra Scandola (jobba in en dag så får jag tillbaka den nästa vecka!) och sen stanna i Calvi för att mysa med Malou. Efterlängtat och vi ska dessutom hälsa på hennes nyfunne vän och baka äkta pizza på hans pizzeria. Skoja inte vad kul det kommer bli. Sova-över-party och sen lite mys i Calvi på lediga torsdagen. Ska bli kul att umgås med Calvisarna lite :)

Tv. Olivier, min blivande make...

Märta goes kastanjesnaps. Man kan väl konstatera att jag och

stark dricka inte alltid går hand i hand :)

 


RSS 2.0