Rosa bröllop

Tidigare i dag gottade jag ihop ett inlägg men råkade trycka på en liten knapp. En knapp som var fel. Allting raderades lite grann. Såna lägen är ofta perfekta för en rejäl suck...

Såå.. let's try again :)

I dag gick jag och min älskade minibror en prommis med Harry som släp, var jättemysigt. Liksom bara han och jag, längesen.. Han är toppen min lillebror!

Middag intogs med släkt innan jag rattade fram till lantisbiografen. "Bröllopsfotografen". Hade tydligen fått bra kritik sade ryktena på byn. Rykten är inte alltid bra skit. Inte helt okej film. Ingen riktig handling. Aja, nu har man iaf fisit ner en stol i lantisbion igen :P

And yes... finally ett par bruna skidbrallor. Får inte säga termobyxor för min chef för det hade man tydligen på dagis (?!). Får koncentrera mig för att inte säga fel ;) Underbara Kim säger jag bara.. Bruna skidbyxor.. Så nu har jag poserat i jacka, brallor, mössa, brillor, boots och med brors bräda framför blodsbanden mina. Jag kan åka nu. Helst nyss.






Nya mössan. Färgen syns inte riktigt men lovar er.
Het.



Från hemsidan, inte ens här syns det huuur rosa den är :)


Ciao ciao...


Mein kampf för brunt!

Once for all... Julbord är inget speciellt. Inte ens julmat. På riktigt. Men så jäkla kul jag har haft i kväll. Kan dra några stories...

På vägen in till stan kör en vit/röd mini cooper om oss:
"Åhh, sån där har Sebastiens mamma", säger jag
- Sån hade väl Sebastien?, frågar mamma
"Nej, han hade grå", svarar jag
- Samma färg som hans personlighet alltså, spyr pappa ur sig.

Haha, min far har något emot min underbara vän från Paris. Han har hållt på i 1½ år nu och han är så jääkla kvick när han spyr ur sig något. Haha, lika chockerande och spännande varje gång :)

Vi sitter och äter omgång nr.1 och jag kommer på att jag har missat rödbetssallad. Bror har så jag frågar om jag kan få till en tugga.
"Du kan väl hämta själv?!" säger bror
"Marthina.. Vi har betalat så alla får äta..." säger pappa

Fick iaf av bror :)

Jag hade en släng av Tourettes syndrom så jag sträckte upp armen då och då och sa "Mein Kampf". Varför?! Det har jag inte kommit på än. Men sen är jag inte speciellt normal heller :)

Men nej, nu kommer jag inte på något mer.. Men jag, som är helt isolerad med Harry på dagarna, pratade på som om det inte fanns någon morgondag. (I admit, det gör jag alltid men jag kanske råkar leva efter "lev dagen som om det vore den sista" :P) Jäkligt kul hade vi iaf :)

Och hallå... Det stod i en tidning att dem skulle ha feeeeta dessertbordet. Hmm, frödinge dajmtårta, frödinge mandeltårta, zoo-klubbor, chokladpudding, gelehallon osv.. Vart tog allt det hemlagade vägen?!?!?!?!?! Nej.. Big nono på den du!

Väl hemma hade jag, på något underbart sätt, lyckats få hela familjen till att vilja spela spel. "Med vilda gäster" blev det. I stundens hetta läser man lätt fel och då kan ord lätt läsas fel, ex. kista - krita, tånagel - triangel :)

Grym kväll! Kommer nog somna med leende läppar i natt då det var min sista lördag hemma på längelänge och den var uuurmysig :)

Just det, all shopping inför vintern in my ass.. Bruna skidbrallor, är jag helt efter eller?! Ingenstans. Skidhjälm, känns bara töntigt så kan inte ens stå vid hyllorna... Bra jobbpjucks, bajsfula och för stora. Men 300 par strumpor rikare är jag. Schampo för ett år framåt har jag också.. Nej.. Ruggigt drygt är det och usch vad allt blir dyrt hela tiden.. "Ja, då blir det 600blabla" Ehh, ursäkta men jag tog fem småsaker... Gaah. Jävla pengar. Ge mig en gammal rynkig, vithårig gubbe som har feta cashen som jag får ärva när han välkomnas till himlen. Snabbaste vägen till rikedom...

Kommer dock rocka fett i min nya mössa. Rosaste rosa. Löööv it all over! Visar imårn :)

God natt Sverige. God natt världen.


Ego boost

Ego boost med nya frippan! :)









De två sista bilderna är lite mera "jag" så att säga :P

Så.. en liten mer aning om nya frippan à la Märta!

(Mor min ogillar starkt brillsen - say what?!)


Juwlis!

Finklädisar på (undantag mina cooola rosa snowjoggers!), sminket lagt och håret kirrat. Biffen är kirrad. Jag är redo. Staden Uppsala nästa. Pengar ska spenderas inför min nästkommande milstople i livet. Alperna. Ska tom. köpa schampo och grejer då det är en hatad utgift! :) Lyckades dock undkomma en annan liten utgift - ska få en eltandborste av bror. Julklapp, sa han. Bullshit, säger jag :)

När vi sprungit färdigt i affärer ska vi till Gamla Uppsala, är det rätt tro? Skitsamma, vi ska käka julbord en bit utanför stan iaf. Grymt sa grisen.. Haha, där fick jag till det! Säkert bara jag och min ruttna humor som tycker den var rolig. En sak är säker... No schnaps för Märtan. Liksom höll på att spy inävlor förra nyår när vi snapsade. Fy fan i helvete för vuxna människor som liksom gillar'e. Bäska droppar och allt vidrigt som finns. Lr fan, bara för att så ska jag kanske ta en.. Finns ju alltid julmust man kan svepa efteråt så allt balanseras :P Gaah, nervös blev jag ju nu också.. Ska nog tom. satsa på julmaten i år. Brukar vanligtvis kötta på med chokladmoussen men detta blir min enda julmat i år så nu jäklar :)



Nu vill jag åka så jag kan få bli redo att åka. Ska nog börja packa imårn :)

Fortfarande ingen bild på frippan. Jag är en dålig människa... F'låt!

Puss och god jul å lite annat..

Sista

Nu ska jag åka mot stan för att gå sista mötet.

Känns surt, det måste jag säga. Torsdagar har blivit favoritdagen den senaste tiden.

Ska försöka utvärdera lite när jag kommer hem...

Tankarna virvlar omkring.

Mycket tyst från mitt håll. Framför allt tyst om hur jag mår. På något sätt känns det jobbigt att skriva det då jag är en otroligt öppen person som älskar att skriva och helst av allt skulle jag vilja skriva allt och åter allt. Inser dock att det inte fungerar.

Jag tycker ibland att det är jobbigt att möta personer. Vet denne person att jag har ätstörningar eller inte? Hur ser personen på mig? Jättejobbiga funderingar... Har också fått för mig att vissa kanske tar avstånd från mig pga. mina ätstörningar. Vänner till mig säger att det inte är så men jag tror ändå att en viss "rädsla" finns. Jag vet iaf en person som tagit avstånd men den personen räknar jag inte ens med i mitt liv längre så det är denne någons förlust. Jag är exakt den Marthina jag alltid har varit. Det är sällan jag visar när jag har mina dåliga dagar. Jag gillar att vara tjejen som alltid ler - därför ogillar jag de gånger jag inte orkar vara den tjejen.

I går kväll kunde jag inte somna. Låg och tänkte på en massa personliga saker. Kom in på "lycka". Insåg där jag låg med tårar rinnande längs med kinderna att jag inte är lycklig. Kan man verkligen vara lycklig?! Det finns så många saker jag har drömt om men som inte riktigt har blivit så. Jag måste inse att man ibland får tumma lite på sina regler och ta saker för vad det är ibland.. Exempelvis, jag har alltid trott på den eviga kärleken men i dag tror jag inte på kärlek alls. Den gör bara ont i slutändan ändå. Där måste jag förstå att kärlek ändå är fint och att det är bättre att ha älskat mycket än inget alls..

Längtar tills jag får åka till alperna och börja jobba. Få lite distans till alla tankar jag nu har tid att släppa fram. Jag tänker alldeles för mycket och det ska bli såå underbart att få bli distraherad!!! :)

Mycket snabba byten av ämnen kanske men blir så ibland..


Gråskalan syntes!

Nyss hemkommen från min och Harrys promenad. Kände mig lite som på dåtiden då vi gick fram till ICA (hmm, 3 km?) för att posta två små vykort. Två bilar stod kvar på gården. Antingen dåtid eller sunt leverne aka. miljötänk. Låt mig bestämma mig för att det var ytterligare en promenadsträcka man går med hunden. Har liksom tröttnat på alla dem andra...

Småregnade hela vägen. Kikar på min före detta vita hund och inser att ett bad är mer lr mindre ett måste när vi kommer hem. Bär lille doggen in till badkaret, kan riktigt se hur snabbt min status sjunker i hans ögon... Om man säger som så, har aldrig varit så peppande som jag var mot den gråa lilla saken i vårt badkar. Herregud, bara överöste honom med komplimanger.. Haha, allt för inte bli hatad. När vi väl var färdiga så är jag lika blöt som honom, i runda slängar alltså. Hmm, kul. Mys. Han springer i väg det fortaste han kan och numera är nog vardagsrumsmattan som nytvättad efter hans rulla runt-kvart där. Men Harry är som ny. Vit och vacker :)

Just det, mötte en gammal klasskompis på vägen också. Superkul! Vi ska försöka styra upp nå nån dag :)

Tror jag ska kötta på med en dusch innan... Mm, lyssna på det här.. jag ska laga mat. På real, var tog Gud vägen när jag behövde honom som mest?! Aja, det är ju familjen Storm som sakta men säkert väljer sin död. Svält. Eller osmaklig mat. Typ samma sak. Åhh, irritation iaf!

Efter den troligtvis mindre goda maten ska jag bege mig till kusin. Ridtur. Nervös som fan är jag. Men vill ju börja rida igen så någonstans måste man väl börja..

Ciao...


What a soup!

Vilken soppa det blev. Bokstavligt talat. Jag är ju mer lr mindre rutten. Ja, det är den sämre egenskap hos mig själv som jag faktiskt kan erkänna. Högt och ljudligt.

Jag körde på med ena sortens muffins. Check. Lyckades (som det verkar än så länge iaf). Började med smet nummer två. Aoutch, klockan hade tickat på lite snabbare än vanligt så jag bestämmer mig för att köra muffins och dagens middag samtidigt. Soppa. Följer receptet till punkt och pricka. Allt verkar vara under kontroll, mitt i allt kaos. Bildbevis finns. Liksom disk all over, tomma kartonger här och var, en sak här och tre saker där osv. Organiserat kaos är bra skit :) Paps och bror kommer hem och jag ber pappa mixa soppan så den blir färdig. Han knatar mot kastrullen och tittar på mig fundersamt... "Är det här soppan?" -Ehh ja! Var knappt så botten täcktes liksom. Fyra personer skulle äta. Ehm... Mysterium. "Jag följde receptet!!!!" Frågar pappa om han tror på mig... Karln, som ska vara mina främsta stöttepelare, skakar på huvudet. Say what?! Här kämpar jag och vad får jag.. Ett nej. Tack. Mamma gör entré.. Samma blick fast den här gången med öppen mun också. Bror har huggit in och gjort en annan soppa av en spik - tomatsoppa på påse. Övertygar, rättelse: försöker övertyga, mamma om att jag följt receptet. Hon läser i genom det.. Okej, hade glömt 5 dl mjölk. En liten jäkla detalj bara...

Men efter regn kommer solsken.. Kanske inte behöver laga mer mat nu. De borde inte vilja att jag gör det iaf :) Det får bli min bön vid sängkanten i kväll! :D

Dags att se om den är ätbar ens. Smet i väg och lämnade mamma ensam vid spisen. Ville inte göra mer skada än nödvändigt liksom! Hehe..

Ciao.

Gud är återuppstånden

Klockan är två och vad har jag åstadkommit i dag? Frulle, ett telefonsamtal och shopping på ICA. Bra där! Gick upp halv tolv.. Det är inte en vidare stolt tjej som skriver, hehe..

På schemat i dag (jo tack, det fick ändras lite pga. min oförutsedda sovmorgon) har vi bakning och middagsgöra. Sen är det liksom kväll... Känner att jag verkligen tar vara på dagarna! Min kära mutter ska ha tupperwareparty ikväll och då ska jag, som är rutten, få stå för att fixa näringsintaget. Vi få la se hur det går...

Lite update om min alkoholnerv och hur den mår. Just för stunden är den avstängd men den lever fortfarande iaf. Köttade på med lite härlig likör43 med mjölk och mousserande muscat i helgen - bara det göttaste liksom :) Märta höll ställningarna då hon inte körde en vanlig Marthina, dvs. inte bli lite vääl rund under fötterna. Kan inte påstå att det var en fest utan dess like direkt. Kul att träffa det gamla folket och prata lite men mer var det väl inte. Lustigt att typ ingen kände igen mig vid första anblicken. Är jag så olik mig??? Lite oförutsedda händelser blidde det men så blir det ibland :)

Söndagen spenderades först i köket i form av städning. Vi hade städ av hela huset i går. Rent och snyggt är det nu lr det ser iaf rent ut :P. Efter en massa tork hit och dit svirade man om till söndagsklädsel och åkte in mot stan. Och nu ska ni få höra..

Jag fucking krockade. Ja men typ. Satt och körde, vi var ett gäng som tydligen skulle mot stan den här söndagen så jag åker efter ett gäng bilar. Det duggar, vindrutetorkarna kämpar och det är mörkt. Normalt sett brukar det inte vara jobbigt att köra i såna förhållanden.. men denna kväll.. Tyckte det var jättejobbigt och varje bil man mötte verkade ha 30 ggr så stora lysen än normalt. Och nej, var knappt full i lördags så kan inte använda det som bortförklaring. Det var helt enkelt bara läskigt.. Känner i en kurva att jag ligger alldeles för nära mitten och det blir möte. Pang.. Vänstra backspegeln spräckt och vriden. Första tanken var bara att happ, bara att ta utskällningen som väntar från mutter och fatter. Något jag inte upplevt på väldigt länge (jag är ju ändå snäll som ett lamm..). Bestämmer mig för att vänta till jag kommer till stan där det finns ljus så jag kan checka backspegelns läge innan telefonsamtalet. Lyckligvis var det inte så illa som jag först trott. Ringer hem och ber att mamma ska svara. Gud hörde bön. "Hej mamma. Vet du.. Något hemskt har hänt" .. och sen förklarade jag allt. Mamma visade inga tendenser på ilska.

Fortsatte sedan min färd till Thomas. Lite mat och film. God mat och sen kom vi till det vi är totalt sämst på. Välja film. Jag vägrade så Thomas valde "L.A gigolo". Ett mildare variant av porrfilm utan någon som helst handling egentligen, väldigt bra... Så vi gjorde det igen, valde en rutten film. Nästa filmval blev "Gone in 60 seconds" och vad kan jag säga om den? Första 20 min frågade jag ut Thomas om varför det var si och varför det var så och sen somnade jag.. Hemfärden efteråt var inte speciellt rolig. Livrädd för varje mötande bil. Klev in i huset, hängde nyckeln i nyckelskåpet och smög in till datorn. Ilskan kunde ju faktiskt finnas bakom hörnet. Pappa kliver senare in vid datorn. Here it comes, here it comes!!!!! "Blev du nå rädd då?" Ehh, vänta här nu. Bad jag fler böner till Gud lr? Var är ilskan för att jag klantigt nog pajat lite av bilen?! Svarar att jag blev mer och mer rädd ju längre tiden gick.. Thomas, min fina vän, uppmärksammade mig om hur nära det faktiskt är när backspegelen ryker.. Det var ju rätt nära liksom.. Och sen säger paps god natt och går... Jag, en tjej på 21 vintrar sitter där framför fejjan och känner.. jahapp. Så kände jag..

Händelserik söndag i Marthinas inte alltför händelserika vardag...

Nu ska jag kötta på med muffinsbak innan jag laddar upp frisyrbild. Tar tid att få saker gjorda ibland...

Ciao.

Alkoholnerv: PÅ

I dag stötte vi på en mindre glad Marthina. Ooh, så kort stubin hon har haft i dag. Inte acceptabelt. Usch. En siesta före maten kanske gjorde under, hoppas :)

Nu är det dusch, tillfix och sen uppkorkning av den allra sista flaskan mousserande muscat. Så fruktansvärt gott det är. Kötta sig fram till bror och Malin för att sen festa. Känner mig som en 80-taggare som ska försöka sig på fest igen. Förhoppningsvis går det smidigare än så... Fest i Folkets Hus. Hoppas det blir kul!

Hoppas Malin har kamera för min är urladdad...

Have a nice evening!

Ciao.

Late

Hemma. Blev en lång kväll hos Gunilla, men ooh så trevligt också. Liksom hallå god mat (trots att jag inte hade någon matlust), hallå mysigt folk osv... Pratade om allt mellan himmel jord och vi var fyra tjejer som alla pratar mycket och allt jag kan säga är att jag gillar't. Ni som känner mig, jag pratade typ minst. Förstå då liksom :)

Nu är det lite läggdags och jag tror jag ska smyga med Harry upp i sängen. Var ett tag sen nu men usch vad elak jag är mot honom om jag gör det. Allergiska lilla barn... Hmm..

Mot sängen och nej, kommer nog inte kunna somna eftersom jag och doggen låg och sov hela eftermiddagen. Får väl i så fall ta upp min underbara bok som jag vill läsa ut på en gång helst. "Livet med min syster Madonna" heter den. Underbar sak.

Bla bla och bla...

Sleep tight and ses imårn.


Plötsligt händer det. Nej.

Fredag eftermiddag. Seg dag. Vaknade (little too late). Ut med dogge som inte ens ville gå ut, vad hände där liksom?. Frulle i bilen. Cardio på gymmet. Skön känsla. Hemma. Téléphone. Sova.

Vilken dag va? Svår att nå upp till kan jag känna.

Kom hem från gymmet och satte mig i soffan för att snacka i telefon. Bad, really bad. Där har jag liksom legat till nu. Harry har legat i ena änden och jag i andra. Han har fortfarande inte gjor nå väsen från sig att vilja gå ut. Ibland har han såna där dagar. Konstig hund. Jag fick liksom ropa tre ggr på honom för att han ens skulle nå postlådan i morse, inte speciellt långt från huset. Weirdo hund :)

Jahapp, då skulle vi tydligen ut. Och det nu tydligen. I'll be back...



update 16.18

En urpinkad hund och ett telefonsamtal senare är jag tllbaka :)

Marty är inte tiptop i dag alltså. En utflykt tidigare i veckan misstänks vara anledning till min förkylning som tar över min kropp mer och mer. Tänker inte acceptera en förkylning just nu. Kanske inte var helsmart att köra cardio på gymmet men jooo, hade ju inge ont i halsen och allt det andra. Det var bra, jag blev nöjd. I mårn tänker jag inte heller ha någon förkylningssymptom!

Usch, har inte lust med dator. Kötta på en film kanske?! Klockan 18.00 ska mor och jag befinna oss hemma hos mammas en väninna (så vuxet ord väninna är, jag ska bara ha bff:s när jag blir över 35) för att inta lite näringsämnen och sen kika Idol. Jag har inte riktigt fastnat i Idol-träsket i år. Känns bra men jobbigt när alla andra är helt besatta av det. Hrm.. Får väl sitta där som ett lamm och kolla. Kanske köttar en vinare själv så blir allt mkt roligare :) Ska snacka Tignes så det skriker om det iaf. Susanne har jobbat där x antal år, hello insider info :D

Nej, tillbaka till soffan och Harry.

Ciao ciao

En liten dipp

Lite tyst från min sida igen. Vet inte exakt varför men skjuter upp mina inlägg hela tiden. Orkar inte. Har några saker jag vill få ner, från tankar till skrift, men fingrarna vill inte riktigt glida över tangentbordet.

Är nere i en liten dipp i dag. Trodde det inte skulle bli så snart då jag har mått bra en hel vecka. På riktigt, allt har bara rullat på. Hur skönt som helst.. Kanske pga. vaccinet jag tog i går. Kanske inte. Träffade en annan tjej som också tog det i går och hon var också trött. Jag har verkligen legat i soffan hela dagen. Inte riktigt vad jag ville få ut av min lördag...

I dag är vi alltså lite nere på alla plan men räknar med att vakna upp i mårn och bara köra. Vill må bra, ska må bra :)

Hoppas ni har en trevlig lördagkväll!

Kram.

Me like shorty!

Sitter nu hos min fina vän Josefin. Snygg som attan har hon blivit i håret också. Brunettis :) Har precis intagit kvällens middag i form av hemmagjorda burgare. När två tjejer samlas blir det så klart massa snack och kärleksfilm :)

Lilla Märtan försov sig ju en aning i morse. Planen var att gå upp tidigt för att powerwalka, käka frulle och sen möta upp Abbe på gymmet klockan tio. Mamma kommer in och väcker mig och precis då får jag ett meddelande. "Är de en försovning jag får vara med om?! ;)" Kollade klockan och den visade 10.32. Stackars lilla Abbe som satt där på gymmet och väntade medan jag gottade mig i sängen. Så.. I mårn gör vi ett nytt försök och jag SKA upp. Bett mamma väcka mig och funderar starkt på att sova i hallen så jag har saker som stör mig.. Blev alltså en oplanerad vilodag i dag. Var ju så jääkla taggad på träning!

Resten av dagen har iaf följt schemat. Dvs. frisören och sen Jossan. Men om jag ska vara ärlig kunde det ha blivit en helvetesdag! När jag skulle köra till bussen, kom nu i håg att det är mig vi snackar om så var jag självklart alldeles för sen redan, och av en händelse ville jag extrakolla plånkan. Vad saknades?! Visakortet så klart. Bara att kuta ur bilen och rota genom väskor, jackor osv. Nada! Fan. Ut i bilen och kolla igen, kolla klockan som gav mig än värre panik och sen in och kollade i min väst. Ett ställe jag inte hade gissat på och där i låg det. Missade bussens avgång så lekte lite tjuv och polis för att sedan lugnt ta mig in till stan :)

Nu sitter jag här och har ett blondare huvud än jag någonsin haft, bred snelugg och hör och häpna, lite rakat på ena sidan. Jag älskar förändringar och har varit sugen på rakat ett bra tag men "neej, nu har du ju sparat så länge och blabla" har haft övertaget i huvudet. Väl i stolen kände jag att what the hell! Skoja inte att jag är nöjd. Min frisör är den bästa ever! Ska känna lite på det korta så får vi se om jag vågar lite mera innan jag åker. Just nu är det grymt snyggt iaf! :)

Dags att färga Jossans hår innan vi intar soffposition..

Btw, kikade i kalendern i dag. Åker om ca tre veckor. Coolt! :) Gäller att utnyttja dem till fullo nu..

Bilder på nya frillan kommer nog i mårn.

Kram

Don't!

Gaaaah! I dag kom paketet med kläder (och skor). Vi beställde lite mer än vi egentligen skulle ha bara för att prova och sen skicka tillbaka det. Mitt tips till er: Gör det aldrig! Allt var ju liksom bra.. Måste sålla lite men ena skorna var liksom the top! Hett, hett, hett! Grrr :) Visar det som blir kvar här i bloggen sen.

Annars gjorde jag mig själv stolt i dag. Får alltid ladda lite extra när det är dags för att springa. I dag laddade jag minut efter minut och till slut tog jag och Harry oss till spåret. Målet var att springa hela.. and so I did! :) Så jäkla stolt!

Nej, mys framför tv:n med Harry resten av kvällen. Underbart!

Kram.

Jag vill ha en feeet...

I förmiddags kikade jag på reprisen av "Biggest loser" och jag grät hela tiden i stort sett. Ska följa det där programmet tills slutet!!! När jag satt där i sängen med tårarna rinnandes nerför kinderna kände jag själv hur peppad jag blev. Taggad till att träna hårt och äta rätt! Det finns inga genvägar, så är det bara. Förstå vad kul med feeeta hinderbanan, kämpa så man nästan spyr för att sedan få ta en välförtjänt dusch och känna att man är grymt duktig! Det är man ändå när man tränar men just att ta ut sig helt och hållet...

I går efter tandis (inga hål!) åkte jag till gymmet. Efter ett tag kände jag mig illamående. Tom i magen. Så fort jag hade gjort en övning var jag tvungen att vänta tills nästa för att få bort illamåendet. Gav upp till slut. Skittråkigt! Tror det grundade sig i att jag hade ätit för lite, både till frukost och dagen innan. Inget planerat så får tänka på att äta ordentligt.

Gjorde mig själv lite småstolt i går. Ringde, finally, till några ställen för att eventuellt få jobba lite innan jag åker igen. Var supernervös innan jag ringde. Ingen aning om varför...

Vad som händer i dag i form av träning vet jag inte än. Får se. Något blir det i alla fall. Lite småsugen på intervall, men vi får se. Alla dörrar är öppna.

10 november betyder att Mart(h)ina och Martin har namnsdag :)

Kram på er.


It burns, baby!

Medan mina nygräddade chokladmuffins med vaniljsås kallnar lite tänkte jag visa lite av det jag beställde i går. Kan inte hålla mig :P








Fyra av sakerna...


Kikade också in på en annan sida och skulle gärna klämma på dessa sötsaker:






Smådör över den här parkasen. Het som få!


Nu ska jag kika till mina muffins. Om man ske se till hur jag brukar misslyckas i köket borde dem inte vara bra. Men man måste vara positiv och övning ger färdighet så vi håller tummen för att dessa är goda! Ni kanske minns mitt försök till lyxräksallad härom dagen?! Så klart glömde jag en liten fnuttedetalj där man skulle krama ur saften ur räkorna. Själva räksalladen blev inte så lyxig och krämig utan mer som en sky. God smak iaf! Alltid något :)


Just love it!

Lördagen är snart slut och jag har verkligen tagit det lugnt i dag. Bestämde mig i går för att inte träna i dag då jag kört två dagar i rad.. men i dag på eftermiddagen åkte mams, paps, Harry och jag till Östa för att promenera. Heelt underbart! Blev lite röra på kroppen ändå :)

Fick utmana bror i Mario kart men tänker inte säga hur det slutade. Mamma hade iaf hört ett mindre vackert ord när det var avgjort :P

Annars köttade vi taco till middag. Kanske en topp tio-plats på världens godaste rätter. Looove it! Sedan dess har jag och mamma suttit och kikat kläder på internet. Om några dagar kommer ett gäng plagg/ skor hit till huset.. Hoppas någonting passar. Har ju en vinter framför mig. En kall sådan! :)

Nu har jag precis fastnat i lördagsfilmen så vi säger ses i mårn!

Ciao.

Jag kör på lyx, lite finare så!

Middagen står alldeles strax serverad på bordet och det är självaste Märta som står för maten i dag, och mot alla odds verkar det som om hon faktiskt lyckas. So far... Jag ska göra tunnbrödrulle med lyxräksallad. Jaa alltså, det hette så när dem gjorde det på tv:n iaf :)

Det blev också lite tyngdlyftning på gymmet. Känns som om det kommer bli lite muskelvärk i mårn, jaa! Men så fruktansvärt underbart då :) Men innan själva träningen så gick jag spåret med Harry och Alice (mosters hund) och att ha två hundar i koppel är inte det allra lättaste. Dem ville liksom inte lukta på samma sida stigen men dem bytte sida med varandra ungefär var 30:e sekund. Marthina fick motionera sina armar kan man väl säga! Släppte lös dem efter ett tag och Harry blev som en vilde. Skoja inte vad massa nytt det fanns att utforska.. Efter ett tag kom jag på den smarta idén att ropa på Alice i stället för Harry... När hon kom sprang ju han efter. Så klart. Killar liksom... :)

Well, lite mat i magen och sen i väg till kusiner för lite födelsedagsfirande. Har inte träffat dem sen i februari tror jag. Ska bli superkul!

Ciao.

Min medverkan i skräckfilm

Fredag. Helg. Har inte tänkt på det förrän i dag att jag faktiskt har helg nu för tiden. Längtar tills jag inte har det igen. Usch, låter verkligen inte bra men jag räknar nästan dagarna tills jag får åka i väg och jobba igen. Så ruskigt ruwligt är det! :)

I går blev det stress stress in till stan men hey, det är ju mig vi snackar om va :)

Väl inne i stan var dags för kursen. Veckans höjdpunkt numera. Känns så bra när man är där, i går pratade vi en massa om fotboll t.ex. Så klart annat också! Efteråt begav jag mig mot Daniel för att kötta tv-spel. Fick nå cravings för det härom veckan och han nappade på det. Lovely! Man kan väl säga att jag vann våran turnering...  Så skulle jag vilja se på det iaf :) Mario kart och Mario golf körde vi. Nu har jag stillat mitt tv-spels begär en aning men funderar på att utmana någon här hemma också! Haha.. Och snart... snart får vi äntligen slippa min ruggigt fula blogg"design", ut med det gamla och in med det nya! Blev helt fascinerad av hur mycket man kan dona och fixa på det där photoshop. Själv kan jag ju starta datorn, klicka in mig på internet och så länge det inte blir nå konstigt så rullar det på fint.. För händer det något konstigt är jag körd! Datorkurs kanske vore nåt för lilla Märta?! :)

Halv tre klev jag ut utanför Daniels boende och skoja inte om att det var som upplagt för en skräckfilm.

"Man går i mörkret, det är mörkt men den regnvåta marken är upplyst av gatulamporna som kastar ett sken mot de platser ljuset inte når. Några lampor lyser i några lägenheter längs med vägen men annars är det tyst. Alla sover. Så klart, det är en torsdagsnatt! Man går med bestämda steg mot bilen, som känns mil bort, och mitt i allt det skumma ljuset börjar så klart löven att blåsa och ger i från sig ett sånt där perfekt skräckfilmsdaller.. Man börjar vända och vrida på kroppen för att ha koll på allt UT I FALL det skulle komma någon..."

Denna gången klarade jag mig i från att medverka i en skräckfilmsscen men förstå så liten man känner sig där man går. Hur många meter kan det ha varit till bilen, 500 max! Hata mörker. Vi säger att någon på skoj hade kommit och skrämt mig, på riktigt hade jag nog kissat på mig, ramlat ihop och mer lr mindre fått en hjärtinfarkt och på det en släng dödsångest. Nej fy!

Rullade ut på vägen med pappas arbetsbil(buss?) för att direkt bli inlurad bland en massa vägkonor. Kan dem inte öppna vägarna på natten för alla dem som inte hittar speciellt bra?!?! Hallå medmänsklighet! Höll mig sysselsatt med 2008:års musikdängor på vägen hem och mötte faktiskt två bilar.. UNT:s tidningsbud. Det är inte okej att möta dem på vägarna. Inte okej. Kändes lite småwierd att åka i en arbetsbil tre på natten. Många som pysslar med pooler som jobbar då liksom! Jo men just ja, det ÖSregnade hela vägen hem också.. och väl hemma kommer Harry och morrar åt mig! Haha.. Nej, men det var trevligt :)

Lite snabbstäd på det här och sen förhoppningsvis lite tyngdlyftning på det. Iaf kanske 6 kg ;)


Catch up with you later!


(gick inte att lägga upp bilder..)



Vila i frid

Cancer.

En hemsk sjukdom som skördar alldeles för många liv varje år.

Ofta är det en långsam process...

Man ska inte behöva planera sin begravning när man är 50 år.
Barn ska inte behöva mista sin förälder när dem själva inte är mer än barn.
Ett barn behöver sina föräldrar.

I måndags lämnade denna fina människa jordelivet.





Vila i Frid, Helena!



It turned out well!

I morse väckte mamma mig vid åtta så jag kunde ligga på spikmattan under kontrollerade former. Tycker den är lite läskig ändå, har ju bara testat en gång tidigare. Låg på den ganska länge men kunde nog inte riktigt slappna av för jag blev inte sådär varm och nästan somnade som jag gjorde första gången jag testade. Hmm, får testa senare i dag igen. Det är en så cool känsla när man liksom försvinner från allt ett tag :)

Gick upp på tok för sent i dag. Inte okej. Nu är det Marthina som styr upp ett litet dagsprogram för varje dag. Kan testa iaf! Tänkte testa en löptur i dag men vi får se. Blir det så blir det.. Har en hund som vill ut iaf! Hehe..

I går var det annars en, faktiskt, väldigt bra dag. Var väldigt jobbigt att sitta hos terapeuten men när jag gick därifrån kändes allt mycket bättre och jag var taggad att kämpa. För första gången kändes hon också bra! Därefter mys med Ajni för att sedan käka supergod mat à la Philip. Är alltid så kritisk när killar lagar mat men dem har alltid lyckats så får försöka tänka om :) Allt detta plus att jag lyckades i går!

Kram.


Mönster. Både vackra och hemska!

Onsdag. Denna onsdag betyder att jag måste till stan. Känner inte alls för det. Huset fungerar som en bra skyddsmur mot hela världen just nu. Det känns säkert bättre efteråt. Åtminstone hoppas jag det!

I går pratade jag i telefon med en person som jag värderar så otroligt högt i mitt liv just nu. Vi har känt varandra i 1½ år och denna underbara vän vill verkligen mitt allra allra bästa. Det är inte alltid lätt att förklara hur jag mår på franska men han låter mig försöka tills han förstår. I går t.ex satt han och skrev ned vad det är jag låter snurra runt i huvudet och diskuterade sedan runt det. Bara att göra en sådan sak när han egentligen sitter på jobbet och säkerligen har hundra andra uppgifter att göra. Det gjorde mig varm inombords!

Annars tvingade jag och Harry oss ut på en liten morgonpromenad. Blev ca. 30 minuter då jag inte alls hade lust att promenera. Någonting i mig gör att jag inte tar för mig saker. I går tog det en hel dag innan jag hängde tvätten! Vill ha tillbaka effektivitet och bli lite driven. Kanske får TA tillbaka det! Tvinga mig själv. Bryta mönstret. Börjat inse, tack vare mamma, att alla mina tankar handlar om mönster. Mönster jag byggt upp inom mig och som jag bit för bit måste ändra. Svårt men är man medveten om sina mönster är det lättare att bryta dem.

Nu ska jag duscha och dona lite innan jag beger mig mot stan.

Ha en bra dag!

Kram.

Läskigt

Okej, läskigt är vad det här är!

Mamma åkte tidigare i kväll i väg på stenkväll, som hon kallade det. Typ att man kan spå via dem eller nå sånt..

Mamma kommer nu hem och berättar vad hon som höll i det sa till henne. Kvinnan, som också är någon form av medium, sa något om alla oss i familjen och läskigt nog stämde det till 99% på oss alla. Mamma valde en sten med "oro" åt mig och allt den där hokuspokus-kvinnan sa stämde. Förjäkla läskigt! Jag har verkligen inte trott på sånt där tidigare men nu vet jag inte..

Läskigt. Läskigt. Det enda ord jag kan uttala för stunden. Hehe :)

Hrm...

Att rensa ut...

... är något jag tvingar mig själv att göra. Ibland måste man rensa för att få mer plats. Ofta är det svårt att rensa då man vill ha kvar allting, ut i fall att... Till slut finns det inte mer plats och man måste tvinga sig själv, även en tår kan komma..

En ganska lång tid har jag känt att det finns personer i min närhet som tar mer energi av mig än dem ger mig. Den allra senaste tiden har detta känts mer påtagligt än tidigare så därför rensar jag just nu lite. Låter jättehemskt men så farligt är det inte!

Efter ett samtal med en mycket underbar vän bestämde vi tillsammans att det var dags att säga hej då till en person. All ångest jag har haft hela eftermiddagen över den här personen är nu borta.. Känns så bra och vad skulle man göra utan dessa underbara vänner som stöttar. I vått och i torrt! Ovärderligt!

Låter som om jag är värsta hemska människan men varför omge sig med människor som inte ger en speciellt mycket? Bara för att? Nej, nej... Eller?!

Ta hand om er därute. Och om varandra...

Kram

linneförrådssköterska - min grej?

Efter bastun, lite siesta (kunde inte hålla mig vaken!) och fotbollstittande svirade jag om från ett par 10 år gamla mjukisar och en tjockiströjis till en lite mer representabel utstyrsel och körde in mot stan. Middag med Micke, Sandra och Thomas. Helmys. Som vanligt var jag tveksam till killarnas matlagning men ack och helskotta så mumsig middag dem hade snickrat ihop.

När dem som bäst står och kämpar med såsen börjar vi diskutera det otroligt viktiga ämnet om man verkligen har sex i linneförråden på sjukhus.. Sandra berättar att det nog händer och sen spinner vi vidare på ämnet när hon kläcker ur sig "Marthina du skulle nog passa som sköterska!" Jaha, linneförrådssköterska då eller? haha :)

Jösses som jag har saknat den tjejen. Haha, vi var båda överens om att det kommer att krävas minst en hel dag om vi ska hinna allt vi ska prata om. Oj, oj.. Haha.. Många knäckemackor med leverpastej kommer gå åt den dagen, det säger jag bara!

Vi tittade även på "Wallander - prästen", lr vad den hette men den var väl inget jag skulle rösta för som årets film... Men en sak vet jag, jag ska inte gå ut efter ha sett en skräckis för GUD så läskigt det är!

Dagens skämt är iaf (förlåt Sandra men måste): Jag har bara glasögon för syns skull!
Hahahahaha... så dåligt men såå min humor! Älskar't :)

Om vi har någon djurvetare som läser den här lilla bloggen får du gärna hjälpa mig.. När jag åkte hem från stan sprang/ skuttade det en 40 cm lång vedstock, som var delad mitt itu, i väggrenen. Ja, så såg det ut alltså. No idea om vad det kan vara för en liten sparvel men nog såg det ut som en livs levande vedstock alltid.. :) 

Lite sömn på det här så laddar vi för veterinärbesök i mårn.

Kram.


Ihopskrumpen

I did it! Jag kom upp imorse för en promenad... Kvart över åtta klev jag och Harry ut genom dörren och var ute i 50 minuter ungefär. Kan dock säga att min kompanjon, Harry, verkade allt annat än sugen på att gå ut så tidigt. Ingen reaktion när jag höll fram halsbandet och det är inte likt honom. Harry är världens sjusovare, kan lätt ligga och dra sig i sängen till elva :)

Tänkte strax ta och basta lite i en infrabastu - vet inte exakt vad det är men en bastu iaf.. Musklerna ska få bli varma och sen ska jag testa och stretcha lite för fy fasen så ont det gör när jag försöker bli lite, lite vigare. Musklerna är verkligen helt ihopskrumpna! :(

Later!

Kram.

RSS 2.0